Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizi en iyi ben anlarım sanirim. Ayni sorunu yaşadım donem basi hamilelikte var ve oğlumun rahatsızlığı var o nedenle kendi okulum hariç başka yere veremiyorum ateşlendiginde müdahale etmek ve hastaneye yetiştirmek için. Benim okulum acildi fakat oglumunki koronadan dolayi hic acilamadi kayıt yok diye. annemden çocuğuma 2 ay kadar bakmasını rica ettim. Sonra ben 6 ay dolunca idari izne çıkacaktım. Annem evet dedi. Okul açıldı 2 hafta çocuğumla gitt8m yanimda koronada hamile halimle. Gordu sonrada kardeşin izin vermiyor dedi. (Kardeşimin çocuğuna bakiyor, ona iki aylığına gelinin anneside bakar yanana oturuyorlar ki gecen sene o bakmisti) Bakamam dedi. Onada uzuldum ama tamam dedim. Sonrada kardeşin isteyecek gibi bakarim dedi sonra yine bakamam dedi. Ki tum ailem orda onlara destek verecek herkes var. ben başka şehirdeyim ve tek başınayim. Oyle soz verdi sonra vazgecti kalakaldım.. sukur sonra tatil edildi okul evde kaldık oğlumla. Ama o olaydan sonra annemle konuşmuyorum. Kardeşimle bile konuşmuyorum. Cocugumun tum hayati bakıcı ve okullarda gecti. Kardeşimin ise cocugu ne kreslerdr nede bakicilarda buyudu. Guvenmiyorlarmis. 2 aylığına benim cocuga annem.bakarsa onların cocugu ne olacakmış. Bunu hem.kardesim hem annem.soyledi. Ben çok fazla kırıldım ve gorusmeme.karari aldim. İnsan gönül koyuyor istemeden ve üzülüyor. Bu arada kayınvalidem hastanede o nedenle o bakamaz.Bir de kreş bulamadık arkadaşlar, geziyordum ancak pandemi şartlarından belirli zamanlarda gezebiliyorum, çocuklar içerideyken gezilmiyor. Eşim yoğun çalışıyor (sağlık sektöründe) benim canlı derslerim var. Baktığım kreşlerde güvenlik önlemlerinden tutun da sayıya kadar saçma sapan haller. 3 yaş alabilen kreşler sizi de alırız diyebiliyor. hangi bir kreşi hangi açıdan inceleyeceğimi şaşırdım. Daha 5 kreş daha gezmem gerekiyordu. Bu aşamada da öyleesine bir yere vereceğim mecburen gibi görünüyor. Zaten illa ki kreşe vereceğiz sene sonuna kadar kimseden bakmasını istemedik ama bari aceleye gelmesin dedik onda da karşılık bulamadık.
Bence 1 hafta 10 gün kadar neyse artık rapor alın önce . Biz de sizin gibi çok zorluklarla büyüttük . Çok şükür ki büyüyorlar yani. Ben hiç geçmez zannediyordum o günler .Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.
Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.
Koalina benim erkek kardeşim ilk 8 aylıkken kızıma baktı ben 2 hafta sabah 8 akşam 6 işe gittim.Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.
Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.
Çok çok çok haklısın , yakın zamanda senin dediğin gibi herkesi aynen de bu sebepten sildiğim için seni öyle iyi anlıyorum ki ,Bir de kreş bulamadık arkadaşlar, geziyordum ancak pandemi şartlarından belirli zamanlarda gezebiliyorum, çocuklar içerideyken gezilmiyor. Eşim yoğun çalışıyor (sağlık sektöründe) benim canlı derslerim var. Baktığım kreşlerde güvenlik önlemlerinden tutun da sayıya kadar saçma sapan haller. 3 yaş alabilen kreşler sizi de alırız diyebiliyor. hangi bir kreşi hangi açıdan inceleyeceğimi şaşırdım. Daha 5 kreş daha gezmem gerekiyordu. Bu aşamada da öyleesine bir yere vereceğim mecburen gibi görünüyor. Zaten illa ki kreşe vereceğiz sene sonuna kadar kimseden bakmasını istemedik ama bari aceleye gelmesin dedik onda da karşılık bulamadık.
bu arada bakmak sorunda değiller diyen insanlara katılmıyorum yaa
bu konuda yazmamışlar çok ama genelde var
hadi diyelim söz de vermediler bir durum oldu
hadi bakıcı buldular e bakıcı gitti etti noolcak
yani kimse evet ver çocuğuna 5 yaşına kadar bakacağım demek ve bakmak zorunda değil
ama ben bir anneysem/kardeşsem bakarım yaa
yani aile demek budur, yoksa aile olmayalım o zaman
babamız hastalanınca da bakmayalım annemiz elden ayaktan düşünce de...
bize mi sordular bizi doğururken diyelim, olacak iş mi? Yanlış bir mantık doğuran baksın, doğurdun bakacaksın.
köyde bile imece usulü büyüyor çocuklar, benim kayınvalidem kendi diyor. Zaten kadın istanbula gelince zora düşmüş yazık.
Bu da yeni moda oldu. Yine kadının düşmanı kadın
kadın çalışmasın kocasının eline baksın
çalışıyorsa da kendi ekonomik özgürlüğü ya da ailesini bir üst basamağa geçirmek için çalışıyorsa yine çalışmasın
Kadın çalışabilirin tek şartı karı koca açlıktan sürünüyorlarsa çalışabilir oldu.
Neden? Oysa anne baba çalışırken annane ve babannelerin baktıkları çocuklar da çok güzel yetişiyor.
Geçen eşim diyor ben daha çocuk bakmam sen de bakma
Dedim öyle bir durum söz konusu değil, ki bir erkek evlat sahibiyim.
Tabi ki bakacağım belki kızın ailesi uzakta olacak.
İnanın düşünüyorum bunları.
Kimseye silah zoruyla baktıramıyoruz evet ama bakmamalarını da normalleştirmeyelim.
Etik, ahlaki ve kadın hakları açısından doğru olan bu değil.
Anne babanıza söyleyecek söz bulamıyorum. Daha 8 aylıktan beri ne kadar düşkünlermiş. Yarın birgün onların da ihtiyacı olur size...Geçen gün görüntülü konuşurlarken söyledi bunu. Bana saçma sapan olmayacak şeyler söylemeyin, ne işi var 2 yaşındaki çocuğun dedi. Daha ayrıntılı bir şey konuştu mu bilemiyorum. Kayınvalidem yaz tatilleri boyunca torunlarına bakmış ama kaç yaşında başlamış onu bilemiyorum. Ona yatılı göndermişler hep, o yüzden belki normal geliyordur herkese. Beni de annem göndermiş anneanneme , köyde kalıyorlarmış çok soğuk diye göndermişler beni. Daha yaş bile değil 8 aylık bebekmişim aylarca kalmışım ama artık üzüntüden saçlarım dçkülünce almaya karar vermişler. Bu sefer anneannem veremem diye olay çıkarmış.
Herkes kolayca bırakmış yani çocuğunu.
Ben bakmak zorunda değilcilerdenim ve gitmedim. Olağanüstü durumlarda destek olmak başkadır, ben hayatıma bakayım sen benim çocuğumu ilkokul çağına getir demek başkadır. Buradaki çocuk 2.5 aylıktan beri kreşte zaten. Ekstrem bir durum sonucu birkaç hafta “destek” aranıyor. Kayınvalidem/annem çocuğu büyütsün ben de rahat edeyim konusu değil.8 koca sayfa yorum yapılmış kesin senın çocuguna kv annen bakmak zorunda değil bakacagın çocugu doğurcular toplanıp gitmişlerdir diye düşünyürorum ,
kv anası bacısı var gelip onlar baksın diye kendini doldurmuştur,
annende kv yanında o baksın burdan kalkıp oraya gidemem kış günü demiştir , hee birde ne yapsak damata yaranamıyoruz zaten demiştir ,
ama kimse kusura bakmasın ama mecburlar , idare etmek yardımcı olmak zorundalar , allah bile hamıleye , çocugu olana yardım edene sevap kılmış ,
Ben bakmak zorunda değilcilerdenim ve gitmedim. Olağanüstü durumlarda destek olmak başkadır, ben hayatıma bakayım sen benim çocuğumu ilkokul çağına getir demek başkadır. Buradaki çocuk 2.5 aylıktan beri kreşte zaten. Ekstrem bir durum sonucu birkaç hafta “destek” aranıyor. Kayınvalidem/annem çocuğu büyütsün ben de rahat edeyim konusu değil.
Ayy size de konu sahibine de kıyamadım ya hele kardesininkine bakıp seninkine bakmayanların cok cok cok kırıcı olmuşSizi en iyi ben anlarım sanirim. Ayni sorunu yaşadım donem basi hamilelikte var ve oğlumun rahatsızlığı var o nedenle kendi okulum hariç başka yere veremiyorum ateşlendiginde müdahale etmek ve hastaneye yetiştirmek için. Benim okulum acildi fakat oglumunki koronadan dolayi hic acilamadi kayıt yok diye. annemden çocuğuma 2 ay kadar bakmasını rica ettim. Sonra ben 6 ay dolunca idari izne çıkacaktım. Annem evet dedi. Okul açıldı 2 hafta çocuğumla gitt8m yanimda koronada hamile halimle. Gordu sonrada kardeşin izin vermiyor dedi. (Kardeşimin çocuğuna bakiyor, ona iki aylığına gelinin anneside bakar yanana oturuyorlar ki gecen sene o bakmisti) Bakamam dedi. Onada uzuldum ama tamam dedim. Sonrada kardeşin isteyecek gibi bakarim dedi sonra yine bakamam dedi. Ki tum ailem orda onlara destek verecek herkes var. ben başka şehirdeyim ve tek başınayim. Oyle soz verdi sonra vazgecti kalakaldım.. sukur sonra tatil edildi okul evde kaldık oğlumla. Ama o olaydan sonra annemle konuşmuyorum. Kardeşimle bile konuşmuyorum. Cocugumun tum hayati bakıcı ve okullarda gecti. Kardeşimin ise cocugu ne kreslerdr nede bakicilarda buyudu. Guvenmiyorlarmis. 2 aylığına benim cocuga annem.bakarsa onların cocugu ne olacakmış. Bunu hem.kardesim hem annem.soyledi. Ben çok fazla kırıldım ve gorusmeme.karari aldim. İnsan gönül koyuyor istemeden ve üzülüyor. Bu arada kayınvalidem hastanede o nedenle o bakamaz.
Çocuk ayrımı yapan insana zaten yorum bile yapamam. Aynı gözüken durumlar çok farklı olabilir. 3 aylıkken ekmek alamayacak duruma geleceğinizi bile bile çocuk yapmak ya da hamileyken işinizin iflas etmesi farkıdır. Aileleri sadece işiniz düşünce köle gibi evinize çağırıyorsunuzdur ya da konudaki gibi istediği zaman kalmaya gelebiliyordur gibi gibi.kimse annem kaynanam benım çocuguma baksın bende totomu devrip yatayımcılardan değilim ,
insanlar zor durumda heledeki kv yüzünden bütün düğün borcunu gelinin ve oğlanın üzerine yıkılması ,
sonrada nezaman çocuk yapıyorsunuz sakın korunmayın haaa deyip
hamile kaldıktan sonra banamı güvenip doğurdunuz , demeyeceksin ,
3 aylıktı kızım işe başladıgımda eve ekmek alacak paramız yoktu , birde utanmadan kız erkek çocuk ayrımı yapan insanları allaha havale ediyorum ben ,
allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallahhhh
Çocuk ayrımı yapan insana zaten yorum bile yapamam. Aynı gözüken durumlar çok farklı olabilir. 3 aylıkken ekmek alamayacak duruma geleceğinizi bile bile çocuk yapmak ya da hamileyken işinizin iflas etmesi farkıdır. Aileleri sadece işiniz düşünce köle gibi evinize çağırıyorsunuzdur ya da konudaki gibi istediği zaman kalmaya gelebiliyordur gibi gibi.
İlk durumlarda evet millete güvenip mi çocuk yaptınız denir, ikincisine aile olmak bu değil... Benzer gözüküyor ama arada kapkalın bencillik çizgisi var.
Tüm planlarımı krese göre yaptım bu yaz icin.Ben bakıcının nazını çekemeyip 19 aylık kreşe başlatmıştım. Haftada bir kendi hasta oluyor , bir de kızı hasta oluyordu. Eve geldiğimde el yüz yıkayacak vaktim bile olmazdı, hazır giyinmiş beni bekler olurdu. Kreş güzeldi, sorunlar çıkmasaydı ...
Ay daha neler duyacagız yaSizi en iyi ben anlarım sanirim. Ayni sorunu yaşadım donem basi hamilelikte var ve oğlumun rahatsızlığı var o nedenle kendi okulum hariç başka yere veremiyorum ateşlendiginde müdahale etmek ve hastaneye yetiştirmek için. Benim okulum acildi fakat oglumunki koronadan dolayi hic acilamadi kayıt yok diye. annemden çocuğuma 2 ay kadar bakmasını rica ettim. Sonra ben 6 ay dolunca idari izne çıkacaktım. Annem evet dedi. Okul açıldı 2 hafta çocuğumla gitt8m yanimda koronada hamile halimle. Gordu sonrada kardeşin izin vermiyor dedi. (Kardeşimin çocuğuna bakiyor, ona iki aylığına gelinin anneside bakar yanana oturuyorlar ki gecen sene o bakmisti) Bakamam dedi. Onada uzuldum ama tamam dedim. Sonrada kardeşin isteyecek gibi bakarim dedi sonra yine bakamam dedi. Ki tum ailem orda onlara destek verecek herkes var. ben başka şehirdeyim ve tek başınayim. Oyle soz verdi sonra vazgecti kalakaldım.. sukur sonra tatil edildi okul evde kaldık oğlumla. Ama o olaydan sonra annemle konuşmuyorum. Kardeşimle bile konuşmuyorum. Cocugumun tum hayati bakıcı ve okullarda gecti. Kardeşimin ise cocugu ne kreslerdr nede bakicilarda buyudu. Guvenmiyorlarmis. 2 aylığına benim cocuga annem.bakarsa onların cocugu ne olacakmış. Bunu hem.kardesim hem annem.soyledi. Ben çok fazla kırıldım ve gorusmeme.karari aldim. İnsan gönül koyuyor istemeden ve üzülüyor. Bu arada kayınvalidem hastanede o nedenle o bakamaz.
Sanirim evlat ayrımı insanı üzüyor ki arkasinda kosmusumdur elimden geldikçe. Allah bir yol veriyor biryerde konu sahibide Bende açıkta kalmayız bir şekilde çözülür ama insan yapılana olan üzüntüsü kırgınlığı hep içinde kalıyor. Cok tesekkkur ediyorum sizede cok saolun..Ayy size de konu sahibine de kıyamadım ya hele kardesininkine bakıp seninkine bakmayanların cok cok cok kırıcı olmuş