Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

Erkek sabahlari işe gitmeden once uyuyan karisini oper ve ga ise gittiyinde ve isten geldiyinde karisina sarilar, operdi izlediyim filmlerde. Hep hayalimdi boyle evlilik.
Cok sukur hayalimdeki gibi evlilik yasiyorum. 3 yillik evliyim, esim ise gitmeden once bana sarilir oper, isten geldiyinde de ayni. Sabah uyandiginda da ayni.
Kucuk bahceli ev, mutlu bir aile hayal etmistim, bi tek kucuk bahceli evim yok )))

Allah'a şükür mutluyuz, tek kötü yanı ailemden 12 saatlik uzaklıkta olmam. Aynı şekilde eşimin ailesi de uzakta ama 6 saat kadar. Benim ailem ve eşimin ailesi çok çok iyi anlaşıyorlar maşaAllah, kayınvalidem çok çok iyi bir insan kırmaya korkarım ve ben de çok iyi davranırım hep yanıma çağırıyorum iki ay önce geldi iki Hafta kaldı biz daha çok kal diye ısrar ettik ama işleri vardı onunda gitti. Kayınpederim hergün arar, sorar. Her istediğimi yaptılar. Aynı şekilde iki görümcem var abla gibiler çok seviyorum. Allahım bana çok çok iyi bir aile nasip etti, kendi ailem gibi hissettirdiler. Uzaktayım, ama eşimden Allah razı olsun bir dediğimi iki etmez ve iki hafta sonra annem babam ve kaynpdrm ve kynvldem beraber gelecekler İnşaAllah, annemin iznini bekliyorlar çünkü kayınpederim beraber gelmek istedi. Dediğim gibi çok iyi anlaşıyorlar..
Ben hep annem gibi kayınvalidem olsun istedim ve Allah nasip etti, annem gibi çok iyi biri. Buradaki kayınvalide dertlerini okuyunca şaşırıyorum Allahım yardım etsin herkese, evli olmayanlara hayırlı bir kısmet nasip etsin.

Ama her şeyin başında ben çok iyi davrandım, her konuda yardımcı oldum, pahalı şeyler istemedim, saygıda kusur etmedim. Başta kötü başlasaydım onlar da benden uzaklaşacaktı ancak öyle bir karakterim yok zaten.
Maşallah :KK9:
Herkes aynı olmuyor maalesef. Burda bazı bayanlar sorunları daha çok büyüttüklerinden problem yaşıyor, bazıları da uygun şekilde tepkilerini ortaya koymayıp sessiz kaldıklarından eziliyor.
Ben de evlenirken eşimden ve ailesinden hiçbir şey istemedik. Hatta eşim düğünü birlikte yapalım dedi kabul ettim, maddi olarak hep sıkıştım. Eşime ve ailesine hep sıcak ve iyi davrandım. Beni enayi yerine koyduklarında bile kaba ya da kötü davranmadım. Buna rağmen eşim, daha evlı bile değilken kardeşime üni harcı için yardım etmeyi bırakmamı istedi. Düğün yapacağımız için para lazım olacakmış. Yok altın kiralasak ailesi düğünde onları taksa düğünden sonra iade etsek olur muymuş?
Bekarım, annemle aynı evde yaşıyorum, babam hayatta değil, annemle markete gidiyorum, ben ödüyorum diye suratının şekli değişiyor. Ve ben kazancımın çoğunu mobilya, beyaz eşya taksidine veriyorum. Bir de bana diyor ki babam benden para isterse ben hayır diyemem.
Yaz düğünü olsun akşam olsun dedik ikimiz. Birkaç ay sonra fikir değiştirdi, baharda öğle vakti düğün olsunmuş, paşa babasının arzusu. Küçük görümcenin bacak kadar haliyle bana ne yapacağımı söylemeleri, ben yokken habersiz eve gelmeleri, kvnin benden habersiz yatak odama girip zaten toplu olan odayı toplamaları ...
Sabrım nerede taştı derseniz, kv nin lohusayken beni azarlarcasına konuşması, çocuğuma acıdığı için minik görümcenin bebeği uyutmasını söylemesi, dişlerini karıştırıp ayaklarını ovup seveceğim diye bebeğin yüzüne sürmesi, bebek kuvözden yeni çıktığı halde gripken her gün gelip saatlerce oturmaları, telefon çalınca yanımdan kalkıp benden izinsiz başka odaya geçip kapıyı kapatıp konuşması, ailemi eşime şikayet etmesi ve kp nin "çocuk bir yaşına gelince annesini... (salla boşver)" işareti yapması ve eşimin tüm bunlara dur demek yerine hırsını annemden çıkarmaya çalışması....
Gördüğün gibi bazen iyi niyetli olmak kötülere engel olmuyor ancak Allah iyi niyetli olanın yanında, bunu bilmek çok önemli. Herkes iyi niyetli olsun ama daha büyük sorun olmaması için haddini aşanlara kavga etmeden dur demek gerek

Çok şükür bin şükür diyorum mükemmel olmaya ihtiyacımız yok.
Anlayışlı her konuda , ben biraz baskın bir karakterim bu da benim kusurum . Aslında ben arıza olmasam hayallerdeki gibi bir şeyler yaşanabilir ama sıkılınca trip atma huyumdan vaz gecemoyorum

Bu durum evlilikten ne beklediğine bağlı...

Ben hep kendi ailem gibi bir ailem olsun istedim. Oldu da çok şükür.

Aynı işi yapıyoruz, birbirimizi önemsiyoruz saygı gösteriyoruz. Sevgililik döneminden beri hem iyi hem kötü günümde yanımda olmuştur eşim. Beni boğmaz, sıkmaz, sevgisini verir. Bende ona aynı şekilde yaklaşmaya dikkat ederim ve içimden gelerek yaparım bunları... Ha öyle çok şaşaalı çok lüks hayatımız mı var hayır, ama onunla bir kitap okumak bir film izlemek, yalnız kalmak, arada bir bir yerlere kaçmak kendimizi ödüllendirmek, ya da iş amaçlı beraber seminerlere kongrelere gitmek, ama özellikle evin içinde huzuru bulmak benim için çok önemli ve yeterli. Ne yaparsam yapayım tek değil hep ikimizin bir olduğunu bilmek ve görmek bana yetiyor. Yani onunla en ufak şeylerden bile mutluluk alıyorsam bitmiştir benim için..En büyük huzur mutluluk budur :)

Ben şu an doktoramı tamamlamaya çalışıyorum ve haftanın üç günü yaşadığımız şehirde yokum 11-12 saatlik mesafede başka bir şehirde bulunuyorum. Diğer günler geri dönüyorum kendi şehrimize.Bir bakıyorum ev temizlenmiş,yemek yapılmış, beni böyle düşünmesi bile nasıl mutlu ediyor anlatamam...

Ya da ben onun yaptığı çalışmaları okurken, ona bir şeyler yaparken...Görüyorum aynı pırıltı onda da oluyor...

İki insanın birbirini anlaması o kadar önemli ki eşimden başka biriyle evlenemezmişim diyorum bazen :)

Tek korkum bir gün çocuğumuzun olması :))) Yani birlikte vakit geçirmeye 4. yıla girmemize rağmen hala sevgili modunda gitmeye o kadar bayılıyorum ki anlatamam. Hep beni sev , sadece benimle ilgilen diye yılışıyorum :)))) Bu günlerin bitmesini hiç istemiyorum şahsen:KK70:

Son düzenleme:
Herkes aynı olmuyor maalesef. Burda bazı bayanlar sorunları daha çok büyüttüklerinden problem yaşıyor, bazıları da uygun şekilde tepkilerini ortaya koymayıp sessiz kaldıklarından eziliyor.
Ben de evlenirken eşimden ve ailesinden hiçbir şey istemedik. Hatta eşim düğünü birlikte yapalım dedi kabul ettim, maddi olarak hep sıkıştım. Eşime ve ailesine hep sıcak ve iyi davrandım. Beni enayi yerine koyduklarında bile kaba ya da kötü davranmadım. Buna rağmen eşim, daha evlı bile değilken kardeşime üni harcı için yardım etmeyi bırakmamı istedi. Düğün yapacağımız için para lazım olacakmış. Yok altın kiralasak ailesi düğünde onları taksa düğünden sonra iade etsek olur muymuş?
Bekarım, annemle aynı evde yaşıyorum, babam hayatta değil, annemle markete gidiyorum, ben ödüyorum diye suratının şekli değişiyor. Ve ben kazancımın çoğunu mobilya, beyaz eşya taksidine veriyorum. Bir de bana diyor ki babam benden para isterse ben hayır diyemem.
Yaz düğünü olsun akşam olsun dedik ikimiz. Birkaç ay sonra fikir değiştirdi, baharda öğle vakti düğün olsunmuş, paşa babasının arzusu. Küçük görümcenin bacak kadar haliyle bana ne yapacağımı söylemeleri, ben yokken habersiz eve gelmeleri, kvnin benden habersiz yatak odama girip zaten toplu olan odayı toplamaları ...
Sabrım nerede taştı derseniz, kv nin lohusayken beni azarlarcasına konuşması, çocuğuma acıdığı için minik görümcenin bebeği uyutmasını söylemesi, dişlerini karıştırıp ayaklarını ovup seveceğim diye bebeğin yüzüne sürmesi, bebek kuvözden yeni çıktığı halde gripken her gün gelip saatlerce oturmaları, telefon çalınca yanımdan kalkıp benden izinsiz başka odaya geçip kapıyı kapatıp konuşması, ailemi eşime şikayet etmesi ve kp nin "çocuk bir yaşına gelince annesini... (salla boşver)" işareti yapması ve eşimin tüm bunlara dur demek yerine hırsını annemden çıkarmaya çalışması....
Gördüğün gibi bazen iyi niyetli olmak kötülere engel olmuyor ancak Allah iyi niyetli olanın yanında, bunu bilmek çok önemli. Herkes iyi niyetli olsun ama daha büyük sorun olmaması için haddini aşanlara kavga etmeden dur demek gerek

Peki evlenmeden önce “ben aileme para veririm ama sen kardeşine yardım etme, annene market alışverişi yapma” diyen biriyle neden evlendiniz? Ben evlenme arifesindeyim ve burada yazılanları ilgiyle okudum. Siz sonlara doğru olduğunuzdan dikkatimi çekti. Yani çoğu mutsuz evlilik (aldatma dışında) gördüğüm kadarıyla kendisini evlilik öncesinde de belli ediyor zaten. Hanımlar neden evleniyor onu anlamıyorum. Saldırı algılamazsınız umarım, gerçekten merak ettim.

Peki evlenmeden önce “ben aileme para veririm ama sen kardeşine yardım etme, annene market alışverişi yapma” diyen biriyle neden evlendiniz? Ben evlenme arifesindeyim ve burada yazılanları ilgiyle okudum. Siz sonlara doğru olduğunuzdan dikkatimi çekti. Yani çoğu mutsuz evlilik (aldatma dışında) gördüğüm kadarıyla kendisini evlilik öncesinde de belli ediyor zaten. Hanımlar neden evleniyor onu anlamıyorum. Saldırı algılamazsınız umarım, gerçekten merak ettim.
Bu
Bu soruya tek cevabım, aptallığımdır. Ailemde ve çevremde böyle bir şey görmemem, daha önce bir ilişkimin olmaması yani tecrübesizlik, salaklık derecesinde saflık... Daha ne diyeyim. Tabii hakkımı nasıl savunacağım bilmeyişim, kavga edemeyişim vs de etkili olmuştur.
Tabii doğrudan yardım etme demiyor, yapmasan olur mu diyor. Benim de kafam allak bullak oluyordu, neden böyle şeyler söylüyor diye.

Yani eşimden yana sorun pek olmuyordu ama hamilelikten beri biraz uzağız, evde bütün işi o yapıyor, kahvaltı hazırlar akşam çay demler iyidir. yalnız annesiyle problemlerimizde annesini kayırır. Bu konuda hala sıkıntılı yız. Doğum yaptım 1 ay oldu uykusuzluk stres yorgunluk hepsi var istemsiz dudak derimi koparıyorum yara oluyor, dün o yara varken öpme dedi. şok oldum acayip kırıldım. her dediğim i yapan suyumu dolduran çamaşır asan kendi ütüsünü bile yapan adam bana öyle dedi.
sanırım 4 4luk çok az var. bizimki 4 2 buçukluk sayılır.

Yani eşimden yana sorun pek olmuyordu ama hamilelikten beri biraz uzağız, evde bütün işi o yapıyor, kahvaltı hazırlar akşam çay demler iyidir. yalnız annesiyle problemlerimizde annesini kayırır. Bu konuda hala sıkıntılı yız. Doğum yaptım 1 ay oldu uykusuzluk stres yorgunluk hepsi var istemsiz dudak derimi koparıyorum yara oluyor, dün o yara varken öpme dedi. şok oldum acayip kırıldım. her dediğim i yapan suyumu dolduran çamaşır asan kendi ütüsünü bile yapan adam bana öyle dedi.
sanırım 4 4luk çok az var. bizimki 4 2 buçukluk sayılır.
Dudağınızı yolma davranışınız tik olmak üzere.
Bir an önce kendinize engel olmaya çalışın.

Dudağınızı yolma davranışınız tik olmak üzere.
Bir an önce kendinize engel olmaya çalışın.
Aslında nemlemdirici sürünce geçiyor hayatımda da pek sorun olmadi, cilt yapısi olarak aşırı kuruyor ve bu da çatlamaya sebep oluyor. Bebekle ilgilenmekten krem sürmeye fırsat im olmamıştı maalesef.

Aslında nemlemdirici sürünce geçiyor hayatımda da pek sorun olmadi, cilt yapısi olarak aşırı kuruyor ve bu da çatlamaya sebep oluyor. Bebekle ilgilenmekten krem sürmeye fırsat im olmamıştı maalesef.
Bu tip çekme-yolma davranışları bir müddet sonra farkında olmadan tik haline geliyor.
Tikleri bırakmak daha zordur ve çoçuğunuz da sosyal öğrenme ve taklit yoluyla büyüyünce aynı şeyi yapabilir.
Eşimin akrabalarından bir kadında var aynı durum.
Yola yola dudaklarını inceltti.
Psikolojik tedavi ile düzeldi.

Esimle hayalimizdeki evlilik, eve sadece uyumaya gelecektik heeep gezecekktiiikkk, heppp kamp yapacaktik, hic evde durmayacaktik :KK70: Tabi ki olmadi. Mesela bu gun disarda magaza gezip, biyerlerde yemek yedik, kahve ictik. :KK70: hani kamp hani doğa?
Arada bir kacabilirsek kaciyoruz anca...
Kamp surda dursun benimkini disari cikaramiyorum evden..hayalimdeki bu degildi tabiki cocugum icin iyiki evlenmisim ancak simdiki aklim o zamanlar olsaydi hic evlenmezdim kimseyle.Bekar takil gez toz nerde bir avm ye gidemiyorum birak baska yerleri

Evet doğru herkes bir olmuyor, siz başta iyi niyetli davranıp edebinize belli etmişsiniz ancak onlar iyi niyetten anlamıyorsa uzak kalmak en iyisi ve eşiniz neden annenize karşı bu kadar anlayamadım, siz tabikide ailenize yardım edeceksiniz onun karışma hakkı olamaz, evlenmeden önce de mi böyleydi eşiniz?

Evet doğru herkes bir olmuyor, siz başta iyi niyetli davranıp edebinize belli etmişsiniz ancak onlar iyi niyetten anlamıyorsa uzak kalmak en iyisi ve eşiniz neden annenize karşı bu kadar anlayamadım, siz tabikide ailenize yardım edeceksiniz onun karışma hakkı olamaz, evlenmeden önce de mi böyleydi eşiniz?
Eşim ailesine destek olan çocuk. Abisi hiç öyle değil, eşi ne isterse onu yapıyor. Ailecek büyük gelinden haz etmiyorlar baştan beri. Sanırım eşim, abisinin ve yengesinin yaptıklarını görüp bana böyle davrandı baştan önlem almak için. Ama ailecek yaptıkları kendilerine döndü. Çünkü hiçbirine eskisi gibi değilim. Keşke vicdan, insanlık, adalet herkeste olsa. Hadi insan insandan utanmaz da bari Allahtan korkar. bunu herkes için söylüyorum
Düğünden önce şöyle bir şey olmuştu, artık ayrılsam mı diye düşünmüştüm. Nişan alışverişi yapalım dediler, gittik, kv bana diyor ki ne istersen al kızım.
Çok şaşırdım, herhalde ben bu insanları yanlış tanımışım dedim. Çok az şey alayım da masraf olmasın dedim. Bir gecelik takımı ve iç çamaşır takımıyla çıktım. Kasaya geçti görümce, eşimle benim borcunu ödediğimiz kartı çıkardı, ordan ödedi. Meğer eşim vermiş bundan ödeyin diye. Borcu da ortak ödüyoruz, inanabiliyor musunuz. Bana hediye aldılar ve ben ödedim. Orada iade etmediğim için enayiliğime çok kızdım, edepli olmaya gerek yoktu

Son düzenleme:
Eşim ailesine destek olan çocuk. Abisi hiç öyle değil, eşi ne isterse onu yapıyor. Ailecek büyük gelinden haz etmiyorlar baştan beri. Sanırım eşim, abisinin ve yengesinin yaptıklarını görüp bana böyle davrandı baştan önlem almak için. Ama ailecek yaptıkları kendilerine döndü. Çünkü hiçbirine eskisi gibi değilim. Keşke vicdan, insanlık, adalet herkeste olsa. Hadi insan insandan utanmaz da bari Allahtan korkar. bunu herkes için söylüyorum
Düğünden önce şöyle bir şey olmuştu, artık ayrılsam mı diye düşünmüştüm. Nişan alışverişi yapalım dediler, gittik, kv bana diyor ki ne istersen al kızım.
Çok şaşırdım, herhalde ben bu insanları yanlış tanımışım dedim. Çok az şey alayım da masraf olmasın dedim. Bir gecelik takımı ve iç çamaşır takımıyla çıktım. Kasaya geçti görümce, eşimle benim borcunu ödediğimiz kartı çıkardı, ordan ödedi. Meğer eşim vermiş bundan ödeyin diye. Borcu da ortak ödüyoruz, inanabiliyor musunuz. Bana hediye aldılar ve ben ödedim. Orada iade etmediğim için enayiliğime çok kızdım, edepli olmaya gerek yoktu

Evlilikte eşinin ailesi iyi olmayınca insanın huzuru kaçıyor çünkü ne kadar görüşmek istemese de bir noktada mecbur görüşüyor insan, siz mesafenizi koruyun artık ve iyi niyetten anlamayan insanlara kendinizi kullandırmayın, yaptıkları gerçekten çok ayıp kendileri utansın. Tabi utanma duyguları varsa.

Hayalimdeki evlilik mi tam bilmiyorum ama Rabbim ağzımızın tadini bozmasin arada ufak tefek atismalarmz dışında huzurlu bi evliligimiz var eşim en iyi arkadaşım çok şey paylasiyoruz acı tatlı.Hayat yeteri kadar zor enazından evimde bir damla huzuru bulmaya çalışıyoruz.İnst vs kullanıp bakın çok mutluyuz pozları vermiyoruz fakat kendi dünyamızda mutluyuz allah herkese huzur ve sükun bulacağı eşler nasip etsin..

Eşinle aynı evde yaşamaya başladığın andan itibaren bişeyler ters gitmeye başlıyor. Kişiler birbirlerine alışmaya çalışırken birde aile denen dış etkenler özel istekleri olayları pekiştiriyor. Gelin anında damadın ailesini kabul edip el ayak öpüp hizmette kusur edemez! Damat karısının sözünü dinleyip kılıbık olamaz! Ailesine bir erkeklik tespiti-kanıtı gerekiyor.
Nişanlılık dönemindeki cicim ayları böylelikle son buluyor. Birkaç sancılı seneden sonra kişiler ve aileler birbirine ısınınca evlilik başlıyor. Kimin neyi hayal ettiğine bağlı...
Çok doğru. .katılıyorum

X