Maşallah
Herkes aynı olmuyor maalesef. Burda bazı bayanlar sorunları daha çok büyüttüklerinden problem yaşıyor, bazıları da uygun şekilde tepkilerini ortaya koymayıp sessiz kaldıklarından eziliyor.
Ben de evlenirken eşimden ve ailesinden hiçbir şey istemedik. Hatta eşim düğünü birlikte yapalım dedi kabul ettim, maddi olarak hep sıkıştım. Eşime ve ailesine hep sıcak ve iyi davrandım. Beni enayi yerine koyduklarında bile kaba ya da kötü davranmadım. Buna rağmen eşim, daha evlı bile değilken kardeşime üni harcı için yardım etmeyi bırakmamı istedi. Düğün yapacağımız için para lazım olacakmış. Yok altın kiralasak ailesi düğünde onları taksa düğünden sonra iade etsek olur muymuş?
Bekarım, annemle aynı evde yaşıyorum, babam hayatta değil, annemle markete gidiyorum, ben ödüyorum diye suratının şekli değişiyor. Ve ben kazancımın çoğunu mobilya, beyaz eşya taksidine veriyorum. Bir de bana diyor ki babam benden para isterse ben hayır diyemem.
Yaz düğünü olsun akşam olsun dedik ikimiz. Birkaç ay sonra fikir değiştirdi, baharda öğle vakti düğün olsunmuş, paşa babasının arzusu. Küçük görümcenin bacak kadar haliyle bana ne yapacağımı söylemeleri, ben yokken habersiz eve gelmeleri, kvnin benden habersiz yatak odama girip zaten toplu olan odayı toplamaları ...
Sabrım nerede taştı derseniz, kv nin lohusayken beni azarlarcasına konuşması, çocuğuma acıdığı için minik görümcenin bebeği uyutmasını söylemesi, dişlerini karıştırıp ayaklarını ovup seveceğim diye bebeğin yüzüne sürmesi, bebek kuvözden yeni çıktığı halde gripken her gün gelip saatlerce oturmaları, telefon çalınca yanımdan kalkıp benden izinsiz başka odaya geçip kapıyı kapatıp konuşması, ailemi eşime şikayet etmesi ve kp nin "çocuk bir yaşına gelince annesini... (salla boşver)" işareti yapması ve eşimin tüm bunlara dur demek yerine hırsını annemden çıkarmaya çalışması....
Gördüğün gibi bazen iyi niyetli olmak kötülere engel olmuyor ancak Allah iyi niyetli olanın yanında, bunu bilmek çok önemli. Herkes iyi niyetli olsun ama daha büyük sorun olmaması için haddini aşanlara kavga etmeden dur demek gerek