Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

Size bişey diyim insanlara bakın genel olarak hayatta ortalama mutlu bi insan işte de mutlu oluyor evde de kocasıyla da.Çok klişe gibi gelebilir ama mutluluk gerçekten içimizde. Pozitif insanlar sorunları büyütmeyip daha uzlaşmacı kişiler oluyolar ve bu hayatın her alanında zincirleme etki yaratıyor.Evinde çok mutlu olup işinde çok mutsuz bi insan göremezsiniz bence.Mutluluk bi yaşam biçimi daha doğrusu pozitiflik.Negatif insan her şey süper gitse de bişeyle tatmin olmuyor her zaman kendisine bi sorun buluyor.
+1 öncelikle kendiyle barışık, kendinden tatmin olmalı insan. Zaten sonra her şeye güzel bi yönden bakabiliyo. Erkekler de pozitif güler yüzlü hatuna bayıldıkları için ilgi hep üzerimizde oluyo :KK70:

Sağlıkla sevdiklerimizle sınanmayalım yeter ki her şeyin bi çözümü var deneye yanıla buluyo insan

Hayalimde ki evliliği henüz yaşayamadım çünkü nişanlıyım ama bu evlilik yolunda dibi gördükten sonra yüzeye tekrar çıkacağımı da biliyorum saygı ve sabır yeterli diye düşünüyorum
Kim ne beklerse onu buluyor bana göre.. Mesela ben;çok önceden ne güzel daha fazla gezcez,hep el ele göz göze olcaz, hayali kurarken, şimdi sadece o evde beraber aynı yemeği yeme fikri bile mutlu ediyor.. bi saat önce gezemiyorum senle diye tartıştım kavga etmiyorum hassas dönemindesin diye alttan aldı, bi saat sonra arayıp herşey bizim için sabret dedi...
Yani uyumayıp bunu kafaya takması, beni kırdığını farketmesi bile yeter de artar beklentilerime..
Gel de sevme :KK68:

Çok şükür mutluyuz yeri geldiğinde hayallerimizide yaşıyoruz herşeyden önce sağlıklıyız diye şükrediyoruz yavrumuzda olduktan sonra herşey daha güzel oldu ayağımızı da yorgana göre uzatıyoruz Rabbim dert vermedikçe biz hayata mutluluk katarak yaşamaya çalışıyoruz. İmtihanımız zorlaşmasın inşallah:KK68:

Bence beklentiler fazla olunca ınsan hayal kırıklıgına ugruyor. Illakı terslıkler olacak ıllakı maddı sıkıntı olacak ıllakı tartısma anlasmamazlık kaynana dırdırı vrsaıre olacak bunlar doganın kanunu onemlı olan sabretmek, gogus germek. He bunun yanında tabı hassas noktalar vardır kadından yana aldatılma yalan soylenme bu kısıden kıseye degısır tabı bunlar olursa bıtecekse bıter. Ben mesela 2. Evlılıgımı yaptım cok sukur hayalımdekı evlılık cok beklentim yoktu tabı Sadece huzurum olsun esım sadık olsun yeter dedım. Kaynana kaynata gorumcd eltı bunların hepsı kapımın dısında kapımı orttugum an esımle ben basbasayım onemlı olan kafa uyusması koruyup kollaması sahıplenmesı. Bazı ınsanlar gıbı zengın olsun yakızıklı olsun vıllası arabası olsun her gun gezelim tozalım kamp yabalım yurt dısı tur yapalım demedım hayat toz pembe değil cunku acı gercekler vardır bunları kabullenip gercekcı goz ıle bakmak gerek o zaman bazı seyler daha da kolaylaşıyor emın olun daha yazamadıgım o kadsr tak tık varkı kendımce ben kolayı boyle buldum tavsıye ederım.
banabenigeriver banabenigeriver

Bin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirdim... Şükürler olsun bunu dedirtene... O da hep keşke seni daha önce tanısaydım der.. Halbuki evlendiğimizde 26 yaşındaydık.. 5 yıllık evliyiz... :) Tartışmıyor muyuz? Elbette.. Ama bağırış çağırış değil.. Saygısızlık olmadan insanca... Tereliye hanım sen sıttin sene mutlu olamazsın.... Neden? Çünkü eşini sevmeden evlendin.. O seni seviyor diye.. Acıdım evlendim demiştin bir konunda... Kaldı ki deve kini var sende.. Kayınvalidenlere taktığın için mutsuzsun... Sen de bir daha dünyaya gelsem yine eşimi seçerdim diyebilir miisn? Diyemezsin... O yüzden sen imtihanın ta kendisisin... Adamın da kendinin de başını yakmışsın... Kusura bakma ama malesef durum bu....Herkes hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştiremiyo olabilir.. Benim de bir çok hayalim vardı... Ama olmadı.. Bu benim eşimi sevmememe ve onunla mutsuz olmama sebep asla olamaz... Çünkü eşimi seviyorum.. Seviyorsa insan böyle küçük şeyleri takmamayı biliyor... Mutluluk benim için eşimin, çocuğumun ve benim sağlıklı oluşumuz... Huzurla yediğimiz yemek.. Oynadığımız oyunlar... İzlediğimiz filmler... Beraber içtiğimiz çay... Oğlumuzun sesi... Bilemiyorum tereliye... Sen eşini sevemedin... İmtihan olarak görüyorsun evliliği... Ama imtihan evliliğin değil.. Sensin...
Eşimle görücü usulü evlendim ve sevmesem asla yaşadığım şeylere susmazdım.Yani o seviyor ben sevmiyorum gibi bir durum yok öncesinde ne o beni görmüştü ne ben onu zaten beni sevmemesi için bir sebepte yok

İyice ölçüp tartmadan, "bu kişidir aradığım" demeden, çocuğa kediye garsona davranışını gözlemeden, kitaplığından en sevdiği kitabı sorup alıp okumadan, yataktaki uyumunuzu bilmeden, birlikte kaliteli sohbet edeceğin biri mi önemsemeden, stresli anlarda delirir /parlar mi, sakinliğini korur mu ölçmeden,tartmadan...
Sırf evlilik yaşındasın diye karşına çıkan 'niyeti ciddi' insanlarla evlenirsen elbet evlilik sınav olabilir
Ama tersi şekilde, emin adımlarla ilerlersen mutsuz olacağını düşünmüyorum

A'dan Z'ye katılıyorum. Mutsuz çoğu evliliğin de esasen birbirini tanımamış, sorgulamamış, olaya geniş çerçeve içinde bakamamış insanların evliliği olduğunu düşünüyorum. Mesela adam sevgilisinin ağzının içine düşüyor, ama gittikleri restoranın garsonuna öküz gibi davranıyor. Birçok kadın böyle bir durumda mesajı anlamıyor, alamıyor. Adamı hala melek gibi görüyor, niye? Çünkü sevgiliyken kadına iyi. Evlendikten sonra "vay bu adam çok değişti" oluyor adı...

Evlenirken 40 kere düşünmek lazım diye düşünüyorum. Ki gerçi bir sürü kadın var, çok düşünüp sorgularsan kimseyle evlenmezsin, Allah korusun bekar kalırsın diye akıl veren. Ya hayatımın sonuna kadar dibimde olacak bir adamı tabii ki ince eleyip sık dokuyacağım. Boru mu bu? Bana uygun biri olmazsa da evlenmem. Bekarlıktan ölünmüyor. Evlendikten sonra kafamı taşlara vurmaya niyetim yok.

—‘ler;

1.)Koskoca bir ömrü birine ve onun sebebi ile bir yere bağlamak ,
2.)sevmediğin halde muhatap olmak, hatta daha da kötüsü hoşgörü göstermek zorunda kaldığın insanlar yığını :ukala:

++’lar :
1.)Hayat arkadaşı, maddi manevi dayanağın, ve ağır poşetleri taşımak zorunda olmamak :KK9:
2.)Evlilik birliğinden olacak yavrular.

Sevgi, saygı,sadakat, anlayış varsa idare edilebilir bir kurum
Aksi takdirde çekilmez olur sanırım .

Ben çogunlukla hayalimdeki evliligi yasiyorum cnm. Her zaman ayni olmuyor tabi biliyosun evlilik iniş cikisli bir yol. Belki daha cocugum olmadigim icin kendimizi hhala evli hissedemedik daha cok sevgili modunda takiliyoruz. Ama ilerde cocuk olunca bilemeyecegim. Ama kocamdan baskasiyla evlenseydm suan bu kadar rahat olamazdim diye dusunuyorum.

Evet bu dunyada koca da imtihan evlatta imtihan ailede imtihan. Allah bazisini kocasiyla bazisini evlatla bazisinida aileyle sınarmiş.. allah kimseyi zor durumdq birakmasin hepsi cok güc imtihanlar...

Ben eşimden çok çektim. 2çocuğum için dişimi sıktım. Sonra ayrı evlere çıktık. Şimdi melek gibi. Etrafımda dönüyor. Çocuklarına çok düşkün ama ruhum ölmüş gibi. Tahammül sınırım dolmuş taşmış kendisine karşı. Öfkem dinmiyor artık dizginliyemiyorum. Bazen acıyorum. Sana yaşattıklarım için çok üzgünüm şimdi olgunum diyor. Ama bende öyle yaralar açtı ki beni o kadar çok üzdü ki sanki göğsüme bir şeyler tıkanmış gibi. 2 çocukla tekrardan biriyle olmakta zor. Eşimle devam etmek de. Evliliğe inancını yitirenlerdenim.

Bende hic evlilik hayali kurmamislardanim. Apar topar evlendim bir anda. 1 sene oluyor. Basta zor gelmisti. Ama sonradan insan birbirine alisinca, daha da onemlisi birlik olmayi ogrenince hersey cok daha guzel olmaya basliyor.

Konuya cevap verenlerden de anladigim kadariyla, saygiyi korumak cok onemli. Bende buna cok katiliyorum.

Çok şükür sevdiğim adamla evliyim. Ailesi burda değil,kendi ailem desem asla karışmazlar bize. Tamamen kendi istediğimiz gibi yaşıyoruz. Bide araba alırsak :) inşallah ha tabiki bide yavrum bize katılırsa allahin izniyle bizden iyisi olmaz.

Evlenmeden once evliligi burda kendi evliligine methiyeler dizilen,bulutlarin ustunde gezilen bir durum diye sanar,imrenirdim.Ama evlendim.Yeni kita kesfedicez heralde falan diyordum..Cok abartmiyor musunuz ?Mutlu muyum ? Evet.Sukur.Severek mi evlendim?Kesinlikle.Ufak tefek tartismalar disinda sorunumuz olmuyor.Ortak zevklerimiz cok.Maçlara,baliga,nargileye,denize,içmeye gidiyoruz severek.Ama bunu bire bin katarak anlatmak neden?Esini ve evliligini övmeyi gururla anlatmak bana sacma geliyor. Yani kadin olmaktan kaynakli mi artik bilmiyorum ama cok abarti katiyorsunuz ya.Kocanla bir evin icinde hayati paylasiyorsun,yasiyorsun sorunsuzca iste mulabagasi neden ?Cidden bazen erkek olarak gelecekmisim de kromozomlar farkli kodlanmis olamamisim diyorum.Erkeklere de hak veriyorum.Kadinlar cok abarti bazen.Bu durum bana itici geliyor.

Eşimi seviyorum ama kültürel olarak ailesiyle anlaşamıyorum kv özellıkle gerci kilişilik meselesi kapıyı örtunce herkes dışarda kalıyor tek teselli bu

X