- 9 Şubat 2010
- 17.818
- 39.701
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
- #1.461
Kari koca yatakta dovusur derler. Baktik konusarak cozemiyoruz, bizde sevisiriz. Arayi duzeltme yontemimiz bu. Hadi bunu gectim 21 gun yanasmayacak kadar buyuk bir olay yok ortada. Cinselligin eksik oldugu bir evlilikte araya sogukluk giriyor. Belki bu yuzden küslükler bu kadar uzuyordur
Bu videoyu hatirlatmak istiyorum probis.Bana bunu hatırlattınız. Bir gün böyle bir kadin olmamanızı umarak paylaşıyorum. Dilerim kendinize yakışan hayata yürürsünüz.
Ay evet ya. En büyük anlaşmazlık bile 4-5 gün sonra yatakta bitmeli, ileride “ufak bir tatsızlık” olarak anacağınız bir şeye dönüşmeli. En kötü ihtimalle daha sakin bir zamana ertelenmeli veya hafiflemeli. Yoksa evliliğin tadı tuzu kalmaz diye düşünüyorum. Hayır çatır çutur kavga edilse neyse, psikolojik savaş bu. İnsanın ömründen ömür yer.Kari koca yatakta dovusur derler. Baktik konusarak cozemiyoruz, bizde sevisiriz. Arayi duzeltme yontemimiz bu. Hadi bunu gectim 21 gun yanasmayacak kadar buyuk bir olay yok ortada. Cinselligin eksik oldugu bir evlilikte araya sogukluk giriyor. Belki bu yuzden küslükler bu kadar uzuyordur
Her seferinde parayla tehdit etmek istemediğini yazmıştı öncesinde, "kredi benim de kredim/kira benim de kiram" gibi bir şey yazmıştı. Ayın 15inden sonra da "aynı tas aynı hamam" yazmıştı...Ne yaptın konu sahibi? Maaş yatalı dört gün oldu
Çilekeş türk erkeği diye gen de olsa keşke. Adam konuşmadan haftalar geçirebiliyor. Adam yuva kolay kurulmuyor demiyor. Adam arabası altında, maaşı cebinde aslında rahatı yerinde.Her seferinde parayla tehdit etmek istemediğini yazmıştı öncesinde, "kredi benim de kredim/kira benim de kiram" gibi bir şey yazmıştı. Ayın 15inden sonra da "aynı tas aynı hamam" yazmıştı...
Üzücü gerçekten de. Boşu boşuna anlamını yitiren bir evlilik. Konu sahibinin de DNAlarina cilekes türk kadını geni işlemiş . Ne kadar okusa da , çalışsa da bu genlerden kurtulamıyor. Çile çekmesi gerektiğine içten içe inaniyor bence.
Bu çilekeş türk kadını geni ile evlendiği gibi evin hizmetçisi olmuş, bu çilekeş türk kadını geni ile arabasını kocaya verip yayan kalmış, bu çilekeş türk kadını geni ile eve yüklüce para getirmesine rağmen kocasının aldığı (gerekli) şeylere laf etmemesini lütuf saymış...
Şimdi de aynı çilekeş türk kadını geni ile "iyice bir çekeyim, kendimden psikolojimden , ruh sagligimdan vereyim, iyice heder olayım ,kendime yabancilasayim da öyle bosanayim. Yuvamı çabalamadan dagitmayayim" diye düşünüyor.
Benim halalarim da yirmi küsur sene çekti kötü kocayı, düzelir düzelir/ elimden geleni yapayım edeyim/ colugum için çocuğum için... Derken kirklarda ellilerde boşandılar. Hepsi de diyor ki "ah salak kafam, keşke eskiden atsaydim başımdan,cekmeseydim bunca sene".
İnşallah silkelenir kendine gelir konu sahibi. Boşanmasa bile ipleri eline alır, adamı boşanmaktan beter eder. yoksa kocanın cabalamadigi,kendi şeyinin keyfinde bekar gibi kankalarla pişpirikte ,ailesiyle yemekte sohbette takılıp keyif olduğu bir evlilikte bir başına kala kala yaşama sevincini kaybedecek
Ay ben buna bayıldım. Evlilik mottom bundan sonra bu.Baktik konusarak cozemiyoruz, bizde sevisiriz
Nasıl çilekeş olsun ki bu adam? Hayat ona güzel. Evlendi ,aldığı sorumluluk sıfır. Banka hesabına yatan fazladan para var:)Çilekeş türk erkeği diye gen de olsa keşke. Adam konuşmadan haftalar geçirebiliyor. Adam yuva kolay kurulmuyor demiyor. Adam arabası altında, maaşı cebinde aslında rahatı yerinde.
Senin kocanın yaptığının yarısını yapan kadın hala kendini kapının önünde buluyor Probis, erkekler yuva kolay kurulmuyor demiyor hiç, idare edeyim, çabalayayım, uğraşayım demiyor valla. Benim kuzenim arada çocuk var, huysuz nursuz karıyı çekeyim demedi bak mesela şaaak boşadı, hak verdik mi verdik, kimse de demedi niye böyle yaptın, düzelirdi, az idare etseydin diye. Akıllı ol, yedirme ömrünü, kimse sana kaybolan yıllarını dökülen saçlarını vermeye muktedir değil. Bunları veremeyecek birinin seni yargılamaya hakkı da yok.Bende okların bana ne zaman döneceğini bekliyordum yengenç çilekeş Türk kadını genim olsa ilk yıldan sesim çıkmaz diye düşünüyorum. Bu psikolojik şiddete boyun eğip huyuna giderdim. Bir aydır şu duruma katlanamaz alttan alırdım. Zaten o gen olmadığı için şu durumda değil miyim?
Yeni bir sinir krizi eşiğine gelmemek için zor tutuyorum kendimi inanın. Ailemin gelmesini bekliyorum o güne kadar sakinliğimi korumaya çalışıyorum.
Hadi konuşup bir şeyler çözülmeye çalışılsa neyse diyeceğim de, aynı evde iki yabancılar, sohbet yok bir şey yok yatak desen ayrı. Beklemenin ne anlamı var anlamadım gitti.Senin kocanın yaptığının yarısını yapan kadın hala kendini kapının önünde buluyor Probis, erkekler yuva kolay kurulmuyor demiyor hiç, idare edeyim, çabalayayım, uğraşayım demiyor valla. Benim kuzenim arada çocuk var, huysuz nursuz karıyı çekeyim demedi bak mesela şaaak boşadı, hak verdik mi verdik, kimse de demedi niye böyle yaptın, düzelirdi, az idare etseydin diye. Akıllı ol, yedirme ömrünü, kimse sana kaybolan yıllarını dökülen saçlarını vermeye muktedir değil. Bunları veremeyecek birinin seni yargılamaya hakkı da yok.
Daha önce de buna benzer cümleler okumuştum bu topikte. çok mantıklı bir önerme değil bence çünkü zaten çilekeş kadınlar da yakiniyor, dirdirini kavgasını ediyor. Sadece durumdan kurtulmak yerine biraz daha çekmeye devam ediyor. Yoksa 'kaderimdir,bari ses cikarmayayim,alışmaya calisayim' diyen klasik çilekeş kadın ben hiç gormedim.Bende okların bana ne zaman döneceğini bekliyordum yengenç çilekeş Türk kadını genim olsa ilk yıldan sesim çıkmaz diye düşünüyorum. Bu psikolojik şiddete boyun eğip huyuna giderdim. Bir aydır şu duruma katlanamaz alttan alırdım. Zaten o gen olmadığı için şu durumda değil miyim?
Yeni bir sinir krizi eşiğine gelmemek için zor tutuyorum kendimi inanın. Ailemin gelmesini bekliyorum o güne kadar sakinliğimi korumaya çalışıyorum.
Haklısınız kızlar ne diyeyim. Beni kendime aileme utandırdı bu adam. Kayda değer bir durum olursa yazarım. Şuan kafamı toparlamaya çalışıyorum.Senin kocanın yaptığının yarısını yapan kadın hala kendini kapının önünde buluyor Probis, erkekler yuva kolay kurulmuyor demiyor hiç, idare edeyim, çabalayayım, uğraşayım demiyor valla. Benim kuzenim arada çocuk var, huysuz nursuz karıyı çekeyim demedi bak mesela şaaak boşadı, hak verdik mi verdik, kimse de demedi niye böyle yaptın, düzelirdi, az idare etseydin diye. Akıllı ol, yedirme ömrünü, kimse sana kaybolan yıllarını dökülen saçlarını vermeye muktedir değil. Bunları veremeyecek birinin seni yargılamaya hakkı da yok.
Böyle evlilik mi olur yav? Herif nazlı gelin gibi küsüyor, trip atıyor, yatak ayırıyor. Midem kalktı ne biçim bi model bu? Tartışılsın, kavga edilsin, tabaklar çanaklar kırılsın, bu bile arada bir şeyler olduğuna işaret olurdu, en azından bir iletişim bu da.Hadi konuşup bir şeyler çözülmeye çalışılsa neyse diyeceğim de, aynı evde iki yabancılar, sohbet yok bir şey yok yatak desen ayrı. Beklemenin ne anlamı var anlamadım gitti.
Adamın işine geldiği o kadar belli ki. Konu sahibini sevmiyor zaten, ne güzel artık sohbet etme - ilgi gösterme derdi kalmadı. Adam işten çıkınca gezip tozup bir de üstüne kadının maaşını arabasını kullanıp keyfine bakıyor. Üstte de dendiği gibi eve gelince de temiz çamaşırlar hazır yemek falan. Daha ne olsun… Küserek kendine hizmet ettiriyor valla helal yani.Böyle evlilik mi olur yav? Herif nazlı gelin gibi küsüyor, trip atıyor, yatak ayırıyor. Midem kalktı ne biçim bi model bu? Tartışılsın, kavga edilsin, tabaklar çanaklar kırılsın, bu bile arada bir şeyler olduğuna işaret olurdu, en azından bir iletişim bu da.