Hani Hayat Müşterekti?

Yoo aynı evde de ortaya çıkmayan şeyler oluyor. Arkadaşım eşiyle dört sene beraber kaldı ünide. Evlenince eşi her akşam dışarı çıkma , çocuğuyla hiç ilgilenmeme , gecenin yarıları eve gelme olaylarına girdi. Halbuki o yıllarda bizim kıza çok bağlıydı. Bu aynı evde yaşamadan sakın evlenme muhabbeti çook abartılıyor. Başka bir arkadaşım da aldatıldı evlenince. Bilemiyorsun yani çok anlm yüklenecek bir şey değil bana kalırsa.
Konu sahibinin olayı şu an aldatılma veya gece geç gelme değil yalnız. Ev işi paylaşımından, parasal masraf paylaşımından ve küsüp durmalardan bahsediyoruz. Aynı evde yaşayarak bunlar gayet de gözlemlenebilir. Yazılan yorumları ve konu sahibinin derdini pek takip etmeden cevap yazmışsınız.

Konu sahibinin olayı şu an aldatılma veya gece geç gelme değil yalnız. Ev işi paylaşımından, parasal masraf paylaşımından ve küsüp durmalardan bahsediyoruz. Aynı evde yaşayarak bunlar gayet de gözlemlenebilir. Yazılan yorumları ve konu sahibinin derdini pek takip etmeden cevap yazmışsınız.
Siz aynı evde yaşıyorsunuz ve şıp diye tanıdınız tamam anladık 😂

Yoo aynı evde de ortaya çıkmayan şeyler oluyor. Arkadaşım eşiyle dört sene beraber kaldı ünide. Evlenince eşi her akşam dışarı çıkma , çocuğuyla hiç ilgilenmeme , gecenin yarıları eve gelme olaylarına girdi. Halbuki o yıllarda bizim kıza çok bağlıydı. Bu aynı evde yaşamadan sakın evlenme muhabbeti çook abartılıyor. Başka bir arkadaşım da aldatıldı evlenince. Bilemiyorsun yani çok anlm yüklenecek bir şey değil bana kalırsa.
Bende ayni evde yasadim. Hem esimle evlenmeden once hemde ondan once baska bir erkek arkadaşımla. Ortaya cikan ve gormek istemedigimiz seyler oluyor. Bir sure karsi tarafa nazin gectigi icin istemedigin seyleri yapmıyor. Ama birsure sonra naz niyaz kalmiyor, kafasina eseni yapiyor karsi taraf. Bunun haricinde evlenmeden once ayni evde yasayip pis mi temiz mi, dislerini fircaliyor mu, kirlilerini sepete atiyor mu, eline supurge alip supuruyor mu, yemek yapiyor mu, parasini evi icin harciyor mu, dolabini doldurup faturalarini duzenli oduyor mu yoksa borc icinde mi yasiyor... herseyi gorme imkaniniz oluyor. Buna benzer kriterler evlendikten sonra degismiyor.

Aynı evde yaşayıp, birtakım pis huylarını görüp buna rağmen devam eden hatta evlenen de var, sonra sanıyoruz ki aynı evde yaşadı ama o da göremedi.

Aynı evde yaşayıp, birtakım pis huylarını görüp buna rağmen devam eden hatta evlenen de var, sonra sanıyoruz ki aynı evde yaşadı ama o da göremedi.
Ya saklayan saklıyor bence. Yine evli olmadığı için adam anlayışlı düzenli davranabiliyor. Arkadaşın eşi ünideyken ev işlerine yardım ederdi mesela, ben de gidip kalıyordum da ordan biliyorum. Sonra arkadaş da zaten becerikliydi. Dört senenin sonunda evlenince elini eteğini yavaş yavaş çekti işlerden. Neyse inşallah istisnadır diyeyim

Durduk yere saldırgan tavır takınmanız çok ilginç. Kaç gündür gayet düzgün sohbet ediyoruz diğer üyelerle şu konu başlığı altında.
Evet bu konu başlığında kaç gündür sohbet edenler arasında ben de varım ve konuyu okumadığımı anlamadığımı ima etmeniz ilginç yani

Yine evli olmadığı için adam anlayışlı düzenli davranabiliyor.
Katibin Ruhu Katibin Ruhu yani elinde tutmak için, ilişkimiz devam etsin diye (çünkü nikah yok çocuk yok falan, zaten herkes de beraber yaşamaya dünden razı değil) çaba halinde olmaya devam ediyor. O yüzden yılların ilişkisi de olsa aynı evde de yaşasan hep bir yanılma ihtimali mevcut bana göre

Ya saklayan saklıyor bence. Yine evli olmadığı için adam anlayışlı düzenli davranabiliyor. Arkadaşın eşi ünideyken ev işlerine yardım ederdi mesela, ben de gidip kalıyordum da ordan biliyorum. Sonra arkadaş da zaten becerikliydi. Dört senenin sonunda evlenince elini eteğini yavaş yavaş çekti işlerden. Neyse inşallah istisnadır diyeyim
Karşındakinin çekildiği yere kadar ilerleyebilirsin. Müsade edilmiş ki çekmiş elini evden. İmzanın verdiği rahatlığı da göz ardı edemem lakin.

Bana kalsa zaten kocam olmayan biri ile aynı evi yıllarca paylaşmam, ha herkesin şartları bir olmaz, ama ben 1 yıl sonunda bir şeyler beklerim yani, 1 yıl bir evi beraber döndürdüysek, 1 yıl bir evde sıkıntısız yaşayabildiysek yeterli. Süre uzuyorsa bi sıkıntı vardır.

ben esasen bu birlikte yaşama konusuna giden yorumu, insanlar birlikte yaşasın kesin anlar o zaman gibi bir mantıkla yazmadıydım.

neticede ülke belli şartlar belli. çoğumuz anadolunun muhafazakar ya da kısıtlı çevreye sahip ailelerinden geliyoruz (tamam istisnalar var). 26-27 yaşında evlenmiş olsam ben de 1 gün bile birlikte yaşamadan evlenmiş olurdum :KK70:

ya kendi din/dünya görüşü ya aile yapısı elvermez ya da insanlar evlenip anca aynı şehre tayin istiyor zaten, şartlar uygun değildir vs vs. şimdiki okullu gençlerin çoğu çaktırmasa da birlikte yaşıyor ama bu değişim çok hızlı oldu, bunları atlamamak lazım.

benim kast ettiğim çok daha basit bir şey ya.
4-5 sene çıkıyorsun, e mutlusun zaten? değil mi?
evlenip daha mutlu olacaksın, birlikte yaşayıp çocuk yapacaksın hani.
evlendik bitti, = mutluyuz, diye bir dünya mı var? evlenince geçinmek, birlikte mutlu yaşamak, anlaşmak gökten zembille mi iniyor. evlilik cüzdanının içine dürüm yapıp mı veriyorlar? bu nasıl bir saçmalık? düğün yapmak evlilik demek değil ki esas o evde bir olabilmek, eş olabilmek değil mi evlilik? bizim toplumumuz neden düğün yapmak= evlenmek gibi anlıyor ben onu anlamıyorum. (nikah yaparsan o da sayılmıyor!)

erkek ev işi yapmamış olabilir. benim de yaşım 40 olacak ama dünyada hiç yapmadığım yeni öğrendiğim bir sürü şey var....hepimiz her gün birşeyler öğreniyoruz. odun değilsek. insan ilişki konusunda süper deneyimli de olmayabilir (buna duygusal, cinsel her deneyimi katıyorum) benim de hayatımın uzuuuun zamanı yalnız geçti, ne var yani?. Üstelik de burada konu sahibiyle eşinin birlikte 4-5 senesi geçmiş 1 senesi de evli e artık deneyimsiz değiller ki yani. Nedir? illa 9-10 sene veya 127925965 tane ilişkimiz mi olmalı? (üstelik kadının ne kadar deneyimsiz o kadar makbul (!) olduğu bir toplumda!)

bence insan, eğer insansa tabi, hele hele aynı evde partnerinin mutsuz olduğunu ya da o ev işinin kendi kendine olmadığını ya da karşısındaki insanın beklentisini, yorgunluğunu, zor geçmiş bir gününü anlar ya. bunun için sadece anlamaya, anlaşmaya gönlü olmalı. Ego yarıştırmayalım, gönül kırmayalım "eş"iz biz demek bu, bu değilse de ne yani e o zaman? neden evleniliyor? Bu çok asgari insani bir haslet.

ben esasen bu birlikte yaşama konusuna giden yorumu, insanlar birlikte yaşasın kesin anlar o zaman gibi bir mantıkla yazmadıydım.

neticede ülke belli şartlar belli. çoğumuz anadolunun muhafazakar ya da kısıtlı çevreye sahip ailelerinden geliyoruz (tamam istisnalar var). 26-27 yaşında evlenmiş olsam ben de 1 gün bile birlikte yaşamadan evlenmiş olurdum :KK70:

ya kendi din/dünya görüşü ya aile yapısı elvermez ya da insanlar evlenip anca aynı şehre tayin istiyor zaten, şartlar uygun değildir vs vs. şimdiki okullu gençlerin çoğu çaktırmasa da birlikte yaşıyor ama bu değişim çok hızlı oldu, bunları atlamamak lazım.

benim kast ettiğim çok daha basit bir şey ya.
4-5 sene çıkıyorsun, e mutlusun zaten? değil mi?
evlenip daha mutlu olacaksın, birlikte yaşayıp çocuk yapacaksın hani.
evlendik bitti, = mutluyuz, diye bir dünya mı var? evlenince geçinmek, birlikte mutlu yaşamak, anlaşmak gökten zembille mi iniyor. evlilik cüzdanının içine dürüm yapıp mı veriyorlar? bu nasıl bir saçmalık? düğün yapmak evlilik demek değil ki esas o evde bir olabilmek, eş olabilmek değil mi evlilik? bizim toplumumuz neden düğün yapmak= evlenmek gibi anlıyor ben onu anlamıyorum. (nikah yaparsan o da sayılmıyor!)

erkek ev işi yapmamış olabilir. benim de yaşım 40 olacak ama dünyada hiç yapmadığım yeni öğrendiğim bir sürü şey var....hepimiz her gün birşeyler öğreniyoruz. odun değilsek. insan ilişki konusunda süper deneyimli de olmayabilir (buna duygusal, cinsel her deneyimi katıyorum) benim de hayatımın uzuuuun zamanı yalnız geçti, ne var yani?. Üstelik de burada konu sahibiyle eşinin birlikte 4-5 senesi geçmiş 1 senesi de evli e artık deneyimsiz değiller ki yani. Nedir? illa 9-10 sene veya 127925965 tane ilişkimiz mi olmalı? (üstelik kadının ne kadar deneyimsiz o kadar makbul (!) olduğu bir toplumda!)

bence insan, eğer insansa tabi, hele hele aynı evde partnerinin mutsuz olduğunu ya da o ev işinin kendi kendine olmadığını ya da karşısındaki insanın beklentisini, yorgunluğunu, zor geçmiş bir gününü anlar ya. bunun için sadece anlamaya, anlaşmaya gönlü olmalı. Ego yarıştırmayalım, gönül kırmayalım "eş"iz biz demek bu, bu değilse de ne yani e o zaman? neden evleniliyor? Bu çok asgari insani bir haslet.
O kadar haklısınız ki. Ben de şunu eklemek istiyorum, her şey karşılıklı bir alma verme dengesi üzerine kurulduğu zaman güzel. Buna niyet de, geçinmeye gönlü olmak da dahil. Tabii ideal olandan bahsediyoruz biz burada, her şey her zaman bu kadar mükemmel olmuyor. Ama üç eksik beş fazla, yeter ki karşılıklı empati ve anlayış olsun.

Esiniz gercekten cok ilginç. Insan konusmak istemese bile illa ki sevisiyor, o da barismak icin bahane oluyor
Probis yanlis anlamani istemiyorum hatta kendi tecrubemlerimden gordugum kadarini yazacagim. yatakta basarisiz/erken bosalan/isteksiz/kucuk pipili olan erkekler baska turlu hakimiyet kurup kendilerini erkek gibi hissetmeye calisiyor. Erkeklige b.k surdurmemek icin doktora gitmek istemiyorlar (istisnalar muhakkak vardir) lutfen yanlis anlama hatta dedigim gibi birebir tecrubem bu yönde

Ayni fikirdeyim ya, 21 gündür ne bu hal? 1 senelik evlisin nasil durabiliyorsun?
Kari koca yatakta dovusur derler. Baktik konusarak cozemiyoruz, bizde sevisiriz. Arayi duzeltme yontemimiz bu. Hadi bunu gectim 21 gun yanasmayacak kadar buyuk bir olay yok ortada. Cinselligin eksik oldugu bir evlilikte araya sogukluk giriyor. Belki bu yuzden küslükler bu kadar uzuyordur

X