Hani Hayat Müşterekti?

Bu çetin bir karar .
Bundan dolayı arkadaşım boşandı.
İkinizde çalışan olduğunuz için ben olsam parayla daha fazla temizlikçi tutar robot süpürge tarzı şeyler alirdim.
Onun utusunu vs yapmam.
Kendime ait alanı yaparim.
Temizlikçi parasından dolayı vereceğim parayı da ondan cikartirdim.

Öğretmenim ve eşimin işi benimkine göre ağır nitekim ev işi yapmayı hiç istemez yardımcı kadın + robot süpürge ile ev işlerini halletmeye çalışıyorum.
Yemekleri ben yaparım zoruma gitmez. Evliliğin ilk yılları bizde problem yaşamıştık sonra işlerimi kolaylaştıracak her teknolojik ürünü aldım sizde öyle yapın (kurutma makinesi buharlı ütü hem silen hem süpüren elektrikli süpürgeler robot süpürge vs)

İş yaparken isteksiz yapsa bile bırakın yapsın zamanla alışır, kadın tutun, robot süpürge alın, arada akşamları dışarıda yiyin, bu şekilde çözebilirsiniz

Bu arada eşim çalışıyor şu an ben çalışmıyorum, eve kadın da geliyor ancak ev işlerini eşim benim görevim olarak görmüyor bu yüzden evde olduğunda yardım eder. Tamam dört dörtlük temizlik yapmayı bilmez ama sofra toplar bulaşık makinasını dizer boşaltır, etrafı toplar yatağı toplar vs. Eşim evlenmeden ben seni hizmetçi olarak almıyorum dedi sağolsun sözünde de durdu.

Burada kayınvalideme teşekkür etmem gerek sanırım, çünkü oğlan çocuğu demeden ev işi yaptırdıği ve kayınpederimde ev işlerine yardım ettiği için eşime göre ev işleri ortak sorumluluk. Yani anneler oğlan çocuklarınıza iş yaptırın

Güzel ifade etmişsiniz, hatta bence fazla yumuşak.
Yalnız tatlı dil işe yaramıyor bazen, bazen ben senin hizmetçin miyim kendi işini kendin yapacaksın değiştir şu orta çağ zihniyetini diye parlamak gerekiyor.
Siz yine de kendi dinamiklerinize göre davranın tabii.

Ünide bi ev arkadaşım vardı kirli tabakları biriktirir biriktirir en son kokunca da poşetlerdi. Ya yıkasana onları daha kolay değil mi yıkamak?
Kaç kere konuştum, kaç kere yıkadım, kaç kere kendi başına bıraktım ve sonuç evden ayrıldım.
Bazı insan ı ıh olmuyor değişmiyor malesef.
Ama bi arkadaş daha vardı mesela 5 kız kardeşin en küçüğü her işi ablalar yapmış buna hiçbişey yaptırmamışlar ama sürekli yanıma gelip bana yapmam gereken şeyleri söyle lütfen , ben temizlik yapmadım bilmiyorum vs derdi. Bana yardım etme çabasına puan verdim okulu o arkadaşla bitirdim. Belli bi süre söyledikten sonra kendimize bi rutin oluşturduk. Ben söylemeden de iş yapmaya başladı.

Yok benim dinamiklerimin sonucu triple sonuçlanıyor başka bir dinamikle davranmam gerek mesela dediğiniz gibi.

Bende bir ev arkadaşımla bu yüzden ayrıldım kız sadece kendi işini bilirdi onun dışında yemekmiş alışverişmiş temizlikmiş hiç ilgilenmezdi. o zaman çık git aparta yada 1+1 e. 4 ay idare edebildim sadece.

Diğer mesajlarda da söyledim insan bir iyi niyet görmek istiyor bilmiyorsalar bir öğrenme isteği bir yardım çabası. Tam tersine bağnaz bir zihniyet bulduğum.

Evet yeterince sabırlı değilim sanırım. Evlendiğimiz ilk aylar yapıyordu ya biraz. Şimdi iyice ayyuka çıktı. Benim üslubum tavrım mı teşvik edici değil acaba. Her şey senin istediğin zaman olmaz der. Kendi keyfine bıraksam aylarca pisliğin üstünden atlar heralde.

Ben çözemiyorum. Baştan mesajınıza tamam dikkat edeceğim dedi ama sonra trip attı. Siz kahve yaptınız içmedi ama sonra kendisi tatlı tabağı getirdi. Samimi olarak soruyorum siz çözebiliyor musunuz ne yapmaya çalıştığını?

Mesajda zaten ben anlamıştım tehditvari atmıştı. Tamam ben biliyorum yapacağımı mesajın alt metni. Ben kahve ile konuşmak için nabzı yokladım. O da içmeyerek tavrını gösterdi. Bütün gün evde yoktum bir ara eve gelip çıkmış. Akşamda tatlı tabağı ile benim nabzımı yokladı. Yüz bulamadı.

Yani teşvik edici olmanız lazım, eşim yapmasına rağmen ilk evlendiğimizden bu yana yavaş yavaş iş yükünü arttırdım. İş yapınca teşekkür ettim, beni çok rahatlattın canım tarzı şeyler söyledim. Ne kadar eşim bu konuda ılımlı olsa da genel geçer algıda erkeklere iş yapmak zor geliyor. Muhtelemen sert çıksaydım bu kadar sahiplenecek yapmazdı. Yoksa benimde sizin gibi kızdığım zamanlar oldu. Bende eşimi bıraksam ev kirlenir, çünkü temizlik algısı kadın kadar değil malesef.

Hani kurbağayı suya koyup altını yavaş ısıtınca yandığını farketmiyor diye bi hikaye vardır ya o misal, iş yükünün arttığını hissettirmeden işleri yaptırın

Bu konuda çok yazdım bu tavsiyeler çok verildi ama maalesef teşekkür de ettim yorgunken anlayışta gösterdim ama be dediysem battı. Sanki sürekli tetikte gibi.

Peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz konu sahibi? Nasıl hissediyorsunuz?
Valla çok teşekkür ederim her birinize konuştukça rahatladım. Şuan sakinim bir tartışma daha istemiyorum. Yarın malum gün hep mesajla ister yine isteyecek mi? İsterse bende mesajla cevabını vereceğim. Şuan çalışan bir kadın gibi(tatil nedeniyle çalışmıyorum) akışta kalıyorum. Kendime göre yiyip içiyorum. Yarında bir ev hanımı olup maddi hiçbir beklentiye girmemesini söyleyeceğim.

Bu konuda çok yazdım bu tavsiyeler çok verildi ama maalesef teşekkür de ettim yorgunken anlayışta gösterdim ama be dediysem battı. Sanki sürekli tetikte gibi.
Ya laf anlatmayın. Para musluğunu kesin yeter de artar. Sorarsa erkek gibi kalk altından deyin bitti gitti yani. Hiç yoktan paralı hizmetçi olmazsınız.

Ya laf anlatmayın. Para musluğunu kesin yeter de artar. Sorarsa erkek gibi kalk altından deyin bitti gitti yani. Hiç yoktan paralı hizmetçi olmazsınız.
Bu durumu aşamazsak bu laflarınız hiç çıkmayacak aklımdan iyice kendime kızacağım. Katmerli köle paralı hizmetçi… umarım aşarız

Şimdi de kahvaltı hazırlıyor. Muhtemelen yarın başına geleceği tahmin ediyor

Bana güvenin. Bi kahvaltıya kanmayın. Bu ay darboğaza girmesi lazım . En fazla çocuk yokken tertemiz boşanırsınız. Siz değil o korkmalı. Karısının aldığı araba ile sağa sola iyi fors attı. Boşanırsanız bu rahatı bulamaz.

Yok yok bu zamana kadar dünyanın fedakarlığını yaptım ailesi bile anladı o anlamadı. Bir ömür aynısını yapamam.

Menfaatler her şeyden önce gelir. Yıpratıcı bir sürece giriyorsun, bir hafta bir ay artık ne kadarsa tavrın net olsun oturup her şeyi anlaşmaya bağlamaya çalışmalısın, bundan sonra net ol. Önce kabullendir, sonra tatlı sert yaptırmaya bak. Uzun bir zaman oflayarak yapacak kabullense de, asla kıyamamazlık yapma. Bu adam düzelmek alışmak zorunda, alışmazsa

Biz şu an 45 dakikada banyolar hariç bütün evi temizleyebiliyoruz. Tek başına 45 dakikada biter mi o iş. Seninki de can.

İki gündür yarın söyleyeceklerimi düşünüyorum. Sonra beni getirdiği noktaya beni neler söylemek zorunda bıraktığını düşünüp oturup üzülüyorum ardından haketmediğimi düşünüyorum. Böyle git geldi bir durum.

İş bölümünüde nasıl yapmam gerekiyor bilmiyorum sizlere danışırım artık onu da. Hele bir o zaman gelsin.

45 dakika mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…