Hani Hayat Müşterekti?

Karılık beklediği karısina kocalık yapsın o halde. Hem disarda çalışıp eve para getiren insandan bir de tüm ev işleri beklemek vicdansızlık,aymazlik.
Ya ev işlerini hiç yapmamalı ya kazandığın paradan bir kuruş dahi harcamayıp ev işi yapmak
Siz en güzelini yapıp çok güzel açıklamışsınız ama anlamamis

İşte diyorum ya nereden anlayabilirdim ki hiç birine itiraz etmedi

Hani insanlar konuşa konuşaydı. O kadar dil döktüm belki üslubumda sorun vardır deyip mesaj attım ki(maalesef gerilince ses tonum değişiyor elimde olmadan)

Üzgünüm ama bu tipler iflah olmuyor. Yarın bigün çocuk olduğunda o da senin sorumluluğun olacak. O anca sana “yardım edecek”. Ne kadar yardım etmeye kendini zorlasa da böylelelerinin bin yıllık ataerkil hafızasına kazınmış o ilkel düşünceler değişmiyor. Bunlara göre ev işleri, çocuk bakmak yemek yapmak sadece kendinden aşağı olan kadının işi. Çünkü gidip kendileri amazon ormanlarında puma avlıyor. Bu şekilde cinsiyet rollerinin var olduğuna inanan tipler senin paranı da çatır çatır yemekten geri durmuyor. Klasik ortadoğu toplumu ikiyüzlülüklerinden bir tanesi, bir toplum modernliği bile devşirmek zorunda kalırsa bu kadar olur nolcak.

O özel bir şirkette çalışıyordu benle evlendikten sonra iş değiştirdi. Herkes evliliğin kerameti der şu andaki işi benim şartlarımdan iyi
Ben de 657 liyim benim işim eşiminkine göre cidden daha hafif, buna rağmen yıllarca her hafta temizlikçi aldım, son dönemde iki çocuğumuz da özel okula geçince artık ev işleri benim üstüme kaldı nerdeyse çünkü eşim iki işte çalışıyor, eşiniz daha yoğun şartlarda çalışıyorsa acaba 1/3 ünü ona bıraksanız daha mı adil olur?

Yani bu onun için tartışma konusu bile olamıyor. Hani konuşmaya kapalı onun için pazarlık yapmak hoş değilmiş.Tartışmamızda sordum bana söyle probisin bunu yaparım ama şunu yapamam de dedim. Sende yapma dedi.Buyrun

Evet maalesef çalışan kadının da çoğu zaman parası başına dert oluyor.zaman zaman dezavantajı da çok. Pozitif bir ayrımcılık görmüyorum ben öğretmenler odasında diğer öğretmenlerle konuşurken onların anlattıklarında da. İşte bir kısmı siz gibi eşitlemeye çalışıyor. Evet zor zamanlarda büyük bir güvence ama onun dışında… evlilik sürecinde ailemde de gördüm evlendikten sonra eşimde de.

Öğretmensiniz yaklaşık 10000 / 11000 civarı geliriniz vardır.Haftanın 4 ya da 5 günü yarım gün gelecek bir kadınla anlaşsanız,en azından temizlik derdinden bir nebze uzaklaşmış olursunuz.Yemek olayı adını koyduktan sonra kolay zaten hem de çocuk yok rahatça halledersiniz.Kadına vereceğiniz muhtemelen 3000 civarı olur,ya eşiniz giden parayı görünce yola gelir ya da gelmez ama siz rahat edersiniz

Bu akşam nasıl davrandı, tavrında var mı herhangi bir değişiklik
Az önce geldi eve bir tatlı tabağı hazırlamış banada çatal falan getirmiş yiyip yemeyeceğimi sordu bende yemeyeceğimi söyledim. Kendisi kaldırdı bulaşığını da yıkadı. Geçtim yattım bende.

Boşalmak anlaşmalı oluyor mu ay

Çalışmayan kadın güvencem yok der çalışan kadın hem ev hem iş çekilmiyor der. Her iki şekilde de mağdur veya mutlu kişiler aynı.
Valla ben sizi tebrik etmeye geldim. Sorsan elalem bu sebepten boşanılmaz der. Boşanılır. Bir kere yaşayacağız. Tek bir şansımız var. Onda da paşamız gezsin tozsun ayağını uzatsın tv izlesin biz pisliğini mi temizleyelim?

Anladığım kadarıyla eşiniz işine geldiği gibi errrkek olanlardan. O zaman 5 kuruş vermeyin. Kafede hesap ödemeyin. Tam anlamıyla erkek olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…