- 7 Ağustos 2022
- 353
- -214
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Daha yeni evlilik, hangi tahammül bu ? Valla devir değişti, hiçbiri artık hanım saçını süpürge etti kıymet bileyim demiyor. Gidiyor buluyor bir sırma saçlı daha. Ayrıca , kadının çalıştığı bir evlilikte erkek ona ev işinde yardım etmez, işler bölüşülür eğer maaşlar bölüşülüyorsa.Erkek ev işine yardım etmiyor diye evliliği bitirmek bana çok basit geliyor açıkçası. Hele ki kendinizi paralı hizmetçi falan görmek. Niye bu kadar abartılıyor ki ev işleri ben anlayamıyorum. Bence sizin eşinize karşı tahammülünüz kalmamış artık. Ev işleri bahane yani.
Kadın akşama kadar çalışıp para getirecek akşamda hiç oturmadan yemek temizlik yapacak erkek eve gelip yatacakErkek ev işine yardım etmiyor diye evliliği bitirmek bana çok basit geliyor açıkçası. Hele ki kendinizi paralı hizmetçi falan görmek. Niye bu kadar abartılıyor ki ev işleri ben anlayamıyorum. Bence sizin eşinize karşı tahammülünüz kalmamış artık. Ev işleri bahane yani.
Konu sahibi için söylemiyorum en baştan daha evlenmeden konuşmuş, adam hayat müşterek demiş sonra yan çizmiş. Konu sahibi haklı bu durumda ama, boşanma sebebi midir bu? Madem bu kadar ev işleri konusunu kafaya takıyormuş, hiç evlenmeseymiş. Hatta ev işini sorun edip boşanacak potansiyeldeki hiçbir kadının evlenmemesi lazım. Kadın çalışıyorsa, bekar evinde kendi işini kendi yapsın daha iyi değil mi?Daha yeni evlilik, hangi tahammül bu ? Valla devir değişti, hiçbiri artık hanım saçını süpürge etti kıymet bileyim demiyor. Gidiyor buluyor bir sırma saçlı daha. Ayrıca , kadının çalıştığı bir evlilikte erkek ona ev işinde yardım etmez, işler bölüşülür eğer maaşlar bölüşülüyorsa.
Erkekler bu sebepten boşayabiliyor ben çok örneğini gördüm. Neden kadınlar idare etmek zorunda? İlle de boşansın diyen de yok zaten, ev geçimine karışma, 200 TL market alışverişi bile yapma, paranla alınan arabayı altından bi al , erkeklik nasıl oluyor görsün dedik. Bunun nesi kötü?Konu sahibi için söylemiyorum en baştan daha evlenmeden konuşmuş, adam hayat müşterek demiş sonra yan çizmiş. Konu sahibi haklı bu durumda ama, boşanma sebebi midir bu? Madem bu kadar ev işleri konusunu kafaya takıyormuş, hiç evlenmeseymiş. Hatta ev işini sorun edip boşanacak potansiyeldeki hiçbir kadının evlenmemesi lazım. Kadın çalışıyorsa, bekar evinde kendi işini kendi yapsın daha iyi değil mi?
Erkeğin ev işi yapmıyor diye kadını boşamasıyla kadının erkeği bu yüzden boşaması bir midir? Hukuk kararlarında dahi iki durum eşit şekilde değerlendirilmiyor diye biliyorum ben. Neyse konu bu değil zaten. O tavsiyelere zaten bir şey dediğim yok da, bu yüzden boşanmak bilmiyorum evli olmadığım için sanırım bu durumu anlayamıyorum çok abartıldığını düşünüyorum.Erkekler bu sebepten boşayabiliyor ben çok örneğini gördüm. Neden kadınlar idare etmek zorunda? İlle de boşansın diyen de yok zaten, ev geçimine karışma, 200 TL market alışverişi bile yapma, paranla alınan arabayı altından bi al , erkeklik nasıl oluyor görsün dedik. Bunun nesi kötü?
Emriniz olur.Hatta ev işini sorun edip boşanacak potansiyeldeki hiçbir kadının evlenmemesi lazım.
Bizimkini yazayım.İki gündür yarın söyleyeceklerimi düşünüyorum. Sonra beni getirdiği noktaya beni neler söylemek zorunda bıraktığını düşünüp oturup üzülüyorum ardından haketmediğimi düşünüyorum. Böyle git geldi bir durum.
İş bölümünüde nasıl yapmam gerekiyor bilmiyorum sizlere danışırım artık onu da. Hele bir o zaman gelsin.
45 dakika mı
Lütfen aradaki farkı anlatabilir misiniz?Erkeğin ev işi yapmıyor diye kadını boşamasıyla kadının erkeği bu yüzden boşaması bir midir?
Evet birdir. Çünkü ev işi kadının görevi değildir. Ev işi talep eden taraf talep ettiği kişinin maaşına da dokunmayacak bi zahmet artık. Yok öyle hem maaşını al, hem pisliğini temizlet hem de altına araba çektir. Öyle erkeklik için tek eksiğimiz ç.ktür afedersiniz.Erkeğin ev işi yapmıyor diye kadını boşamasıyla kadının erkeği bu yüzden boşaması bir midir? Hukuk kararlarında dahi iki durum eşit şekilde değerlendirilmiyor diye biliyorum ben. Neyse konu bu değil zaten. O tavsiyelere zaten bir şey dediğim yok da, bu yüzden boşanmak bilmiyorum evli olmadığım için sanırım bu durumu anlayamıyorum çok abartıldığını düşünüyorum.
Erkeğin ev işi yapmıyor diye kadını boşamasıyla kadının erkeği bu yüzden boşaması bir midir? Hukuk kararlarında dahi iki durum eşit şekilde değerlendirilmiyor diye biliyorum ben. Neyse konu bu değil zaten. O tavsiyelere zaten bir şey dediğim yok da, bu yüzden boşanmak bilmiyorum evli olmadığım için sanırım bu durumu anlayamıyorum çok abartıldığını düşünüyorum.
Hukuksal olarak aynı karar verilmiyor diye bildiğim için öyle yazdım. Kadının ev işi yapmamasını asli kusur sayan kararlar okumuştum değişti mi bilmiyorum.Lütfen aradaki farkı anlatabilir misiniz?
Benim it gibi çalıştığım yerde eşim gtünü devirdiği yerden çay kahve içemez. Beraber çalışılır beraber çay kahve içilir.Bizimkini yazayım.
Robot süpürge var ama ayda vir dip köşe süpürge ile süpürülüyor
Eşimin görevleri:
1. Süpürge yapmak
2. Silmek
3.balkonlar
Benimkiler
1. Banyolar
2. Mutfak
3. Toz almak
Bu dağılım haftalık temizlik için.
makinaya çamaşırı ben atarım. Çünkü seviyorum
Kim müsaitse o asar. Kim müsaitse o kaldırır. Salonh oyuncakları vs eşim toplar genelde. Böyle ufak şeylerde kim uygunsa o yapar.
Eşim bi işi yapmıyorsa yüzde 99 bebekle ilgilendiği içindir. Yani çamaşır yıkandı ama asmadı diyelim. Bebeği uyutuyordur. Yoksa hiç tv izlediği için iş yapmadığını görmedim.
Yemeği yüzde 80 ben yaparım. Çünkü ek gıdada oğluma da yapıyorum. Öncesinde eşim çorba yaparsa ben ana yemeği yapardım. Veya eşim pilav yapardı ben salata
4 yıllık evliyiz. Bh düzeb zamanla oturdu.
Siz hukuksal olanı boşverin. O baştan aşağı kadını köle gören hatalı bir durum. Sizin için neden synı değil? Ben ne düşünüyorsunuz onu merak ettimHukuksal olarak aynı karar verilmiyor diye bildiğim için öyle yazdım. Kadının ev işi yapmamasını asli kusur sayan kararlar okumuştum değişti mi bilmiyorum.
Yoo , kocamız var diye şükür edecez.Evet birdir. Çünkü ev işi kadının görevi değildir. Ev işi talep eden taraf talep ettiği kişinin maaşına da dokunmayacak bi zahmet artık. Yok öyle hem maaşını al, hem pisliğini temizlet hem de altına araba çektir. Öyle erkeklik için tek eksiğimiz ç.ktür afedersiniz.
Çalışmayan taraf için geçerli olabilir. Kadın erkek olarak ayrım olmuyor hukukta genel olarak. Mesela beyan meselesi de çok yanlış anlaşıldı. Kadının değil her bireyin beyanı esastı .Hukuksal olarak aynı karar verilmiyor diye bildiğim için öyle yazdım. Kadının ev işi yapmamasını asli kusur sayan kararlar okumuştum değişti mi bilmiyorum.
Ben boşanma için hukuki durumu baz alarak söyledim zaten. Benim bu konuda fikrim yok çünkü evli değilim. Kendi işlerimi kendim hallediyorum ve bu durumun evlilikte de abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Erkeğin ev işi yapmaması boşanma sebebi değildir bence. Yine de yaşayan konu sahibi, en doğru kararı da verecek olan kendisi.Siz hukuksal olanı boşverin. O baştan aşağı kadını köle gören hatalı bir durum. Sizin için neden synı değil? Ben ne düşünüyorsunuz onu merak ettim
Olabilir tam hatırlayamadım. Öyle olsa dahi, burada yazan bazı kişiler kadın çalışsın ya da çalışmasın fark etmez ev işi iki taraflı iş diyorlar ama hukuksal olarak öyle değil işte.Çalışmayan taraf için geçerli olabilir. Kadın erkek olarak ayrım olmuyor hukukta genel olarak. Mesela beyan meselesi de çok yanlış anlaşıldı. Kadının değil her bireyin beyanı esastı .
Dün ben markete gittim, ben gelene kadar eşim tüm evi supurmus, bende onun sevdiği tatliyi yapip kendimce teşekkür ettim. Ustelik dogum iznindeyim , calismiyorum. Icimden gele gele severek tatli yapmakla, onca yorgunlugun arasinda sinirle zorla tatli yapsaydim dinlenemedigim icin suratim duserdi ve huzursuz olurduk. Evlilikte ev isi yapmak, yemek pisirmek görev haline gelince iliskiyi bozuyor. Hukuki gozle degil duygusal açıdan değerlendirme yapmaniz icin bu ornegi verdim.Erkek ev işine yardım etmiyor diye evliliği bitirmek bana çok basit geliyor açıkçası. Hele ki kendinizi paralı hizmetçi falan görmek. Niye bu kadar abartılıyor ki ev işleri ben anlayamıyorum. Bence sizin eşinize karşı tahammülünüz kalmamış artık. Ev işleri bahane yani.
Siz bi evlenin hele o zaman görüşürüz. :) Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Kendi kirlettiğiniz iki tabağı yıkamaya benzemez, yalnız yaşıyorsanız eviniz 3 ayda bir kirlenir zaten. Evlenince öyle değil. Koca var çocuk olacak , anası danası derken ohoo.Ben boşanma için hukuki durumu baz alarak söyledim zaten. Benim bu konuda fikrim yok çünkü evli değilim. Kendi işlerimi kendim hallediyorum ve bu durumun evlilikte de abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Erkeğin ev işi yapmaması boşanma sebebi değildir bence. Yine de yaşayan konu sahibi, en doğru kararı da verecek olan kendisi.