- 22 Kasım 2010
- 11.038
- 19.320
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Sağolun.Bilmiyor ki naifliğim ona olan sevgimden ama o da bir yere kadar belli ki. Gözümdeki imajı her ben erkeğim tavrında yara alıyorBen de sizin gibi düşünüyorum. Siz çok akıllı bir kadınsınız. Eşiniz sizin naifliğinizi salaklık bellediyse yanılıyor.
Dışardayım eve geçince detaylı bir şekilde konularınıza bakacağım. Anlıyorlar isteseler öğrenilirler ama ne gerek var. Ya alaydın köyünden bir kızda uğraştırmasaydınız bizleri. Dövmezsen sövmezsen eve para getirir gerisine karışmazsan annesine gönderdin diye kıymetli olurdun o zaman belki. O sizin hayatınıza ne katıyor mesela şuan?Eski konularima bir göz at sevgili meslektasim. Ruh eşim olduğunu dusundugum adamla 7yildir evliyim. Oğlumuz dogduktan sonra esimin ev işlerinde asla sorumluluk almayisi yüzünden ben delirme noktasindayim. Kadın da aldım. Evde bir cope dokunmadigim da oldu. Ben çözüm bulamadim. Bu gibi şeylerin sonradan ogretilebilir olduğunu düşünmuyorum. Vicdani ve aklı olan adam gayet evin her sorumlulugunu paylasiyor. Bazisi da benimki gibi sozde esitlikci, reelde ataerkil kafanin onde gideni olmaktan vazgecmiyor..
İnstagramda Esra Sert 'in söyleşilerini dinlemenizi tavsiye ederim. Özellikle son gönderisi ilginizi çekecektir.Paramı ona verdiğimi nereden çıkardınız öyle bir durum söz konusu değil. Kredi ve ödemelerimizi birlikte yapıyoruz. Öyle ona maaşı göndermek gibi bir durum söz konusu değil
Aynen öyle. Eve gelen kadin genel temizligi yapacak. Adamın donunu, corabini o toplamayacak ya. Ztn kadin geliyor sen ne is yapiyorsun sana bsy kalmiyor ki diyor benimki .Bu zihniyet bambaşka erkeklerdeki. Sanki engelliymis gibi davraniyor benimki mesela. En büyük mottosu ben beceremem ben anlamam. Bulasiklari makinaya dizmek veya cok afedersiniz büyük tuvaletini yaptiktan sonra wc yi temizlemek nasıl bir uzmanlik gerektiriyor aklım almiyor benim.Yardımcı al diyen arkadaşlar olmuş ama adam terasa çayı kim getirecek diye bile kavga çıkarmış. Yardımcı silecek süpürecek çamaşırı ütüyü halledecek ama terasa çay getirmeyecek sonuçta, ne bileyim adamın lavaboya yapışan kılını o anda orada belirip temizlemeyecek. Hatta temizliği başkasına yaptırıyoruz bari çayımı getir olacak muhtemelen. Adamda ciddi bir zihniyet problemi var.
Kesinlikle katılıyorum. Zihniyeti bozuk adam her türlü pislik çıkaracaktır.Yardımcı al diyen arkadaşlar olmuş ama adam terasa çayı kim getirecek diye bile kavga çıkarmış. Yardımcı silecek süpürecek çamaşırı ütüyü halledecek ama terasa çay getirmeyecek sonuçta, ne bileyim adamın lavaboya yapışan kılını o anda orada belirip temizlemeyecek. Hatta temizliği başkasına yaptırıyoruz bari çayımı getir olacak muhtemelen. Adamda ciddi bir zihniyet problemi var.
Kesinlikle banada öyle geliyor çünkü biz yorulmadan bedava para kazanıyoruz yaYardımcı al diyen arkadaşlar olmuş ama adam terasa çayı kim getirecek diye bile kavga çıkarmış. Yardımcı silecek süpürecek çamaşırı ütüyü halledecek ama terasa çay getirmeyecek sonuçta, ne bileyim adamın lavaboya yapışan kılını o anda orada belirip temizlemeyecek. Hatta temizliği başkasına yaptırıyoruz bari çayımı getir olacak muhtemelen. Adamda ciddi bir zihniyet problemi var.
Aslında uykusuz kalmakla, bebek bakmakla alakası yok..benim eşimde gece çok bebek salladı çok uykusuz kaldı .sabah altıda ben uyudum o dsarda bebek gezdirdi..ama iş ev işlerine gelince yokBizim kültürümüz niye böyle yetiştiriyor erkekleri
Bir oğlum olursa ona her isi öğretmek istiyorum. Sizinde dediginiz gibi kültürel kodlarımızda var. Mesela diyoruz ki " bana yardım eder misin?" Sanki bizim asli görevimiz de yardım alıyormuşuz gibi. Oysa ki her iki tarafında eşit sorumluluğudur.
Bizim okulda bir öğretmen (erkek) bebeği olunca okula hep uykulu gelmeye başlamıştı. Karisi da ev hanımıydı ama adama helal olsun demistim . Bence tamamen yetiştirilme tarzı ve maalesef kendileri de başına gelmeden bilemiyorlar o yüzden evlilik öncesi yaparım demiş şimdi zorlanmış olabilir.
Benim eşim üç erkek kardeşler. Ailesi de ataerkildir aslında ama kızları olmayınca alıştırmışlar. Aralarında en merhametlisi de eşimdir. Annesinin isteklerini yapmış hep. Şimdi de evde iş yapar. Küçükken alıştırmak sorumluluk vermek çok önemli gerçekten. Her şeyden de önemlisi böyle angarya görülen ve rutin işleri yapmanın ne kadar yorucu ve değerli olduğunu görmeleri bence.
Tabiki kabul etmeyin. Gerekirse siz de yapmayın sabredin.
Ben hizmetçilik yapmaya mı evlendim deyin. Netice de tek insanın kirlettiğiyle iki insanınki bir değil ki. En azından bekarken kendi pislettiğini temizliyor insan sadece. Bu şekilde bir de onun pisliğinin peşinden mi koşturacaksınız? İkiniz de çalışıp ikiniz de yoruluyorsunuz kimin kime ne üstünlüğü var yani. Hayvanlar bile evini yuvasını temiz tutuyorken bir insan neden bunu yapamasın yaniMerhabalar kk kadınları. Direkt konuya gireceğim. Zaman zaman eşimin yardım etmemelerinden şikayetçi idim. En son terasa çay çıkarmaya gelince iş yine birbirimize girdik. Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.Yapma falan dedi ki bir hafta önce koronaydı Kendisi bende memlekette idim eve döndüğümde sen olmasan ben ne yaparım naraları falan attı. Neyse bende o zaman çalışmayan bir kadınla evlenseydin falan dedim. Hep aynı şeyler. Ertesi sabah kalkınca kafamı toplayıp bir mesaj attım aynen şu şekilde:
Bu ev benim değil ikimizin evi kuzu. Sen çalışıyorsan bende çalışıyorum. İkimizde yemek yiyor ikimizde tuvaletleri kullanıyor i. İkimizde çamaşırları kirletiyoruz. Ama neden sadece ben temizliyorum kadın olduğum için mi? Ben nasıl ki evin geçimine katkı sağlıyor sana yardımcı oluyorsam şeninde bana yardımcı olman gerek. Sen bu işlerden kaçtıkça ben de yapmak istemiyorum. Evet arada yapıyorsun görüyorum teşekkür edip takdir ediyorum ama yüzünde görüyorum o gocunma ifadesini sessizliğinden anlıyorum aslında hiç istemediğini.Bende severek yapmıyorum sende yapmak bana yardımcı olmak istemiyorsan ayda bir bir temizlikçi tutalım. Seninle her şeyi baştan konuştum her şeyi kafede (nişanlı iken kahvaltı yaptınız bir mekan ona kadar yazdım) kahvaltı yapmaya çalışırken. Çevremizde çalışan kadın yok(ki çalışmayana bile yardım ediyor eşleri) bizim evliliğimiz ailelerimizinki gibi olmayacak dedim. Bilmiyorum ama öğrenirim hayat müşterek dedin. Şimdi neden oyunbozanlık yapıyorsun. Deseydin ki probisin o dediğin olmaz bak ben yapmam haberin olsun ona göre evlen. en azından başta konuştuk derdim.Sen(senin deyiminle ben asla öyle görmüyorum)karılık yapmayacaksan banada kocalık yaptırtma o zaman. Sen kendini erkek hissedeceksin diye hem ev geçimi için çalışıp hem ev işleri sorumluluğunu üstlenemem.Seni gerçekten seviyorum dün işten gelince sarıldığım açadamdan bu sabah nefret etmiyorum. Seni seviyorum ve bu soruna seninde içine sinen bir çözüm bulmayı istiyorum.(bunları mesaj olarak yazıyorum çünkü seninle tartışırken üzüntüden kafamı toplayamıyorum)
O da cevaben her şey için teşekkür ederim canım bundan sonra yapmam gerekeni yapacağım dedi. Bende tehditini görmezden gelip teşekkür ettim. Akşam eve geç geldi(arkadaşları ile ayrı sorunumuz var zaten bakmak isteyenler eski konula bakabilir) bu sabahta kahvaltı yapmadı. Sakince konuşmak için bir kahve götürdüm onu da içmedi falanca yere gidiyorum deyip çıktı.
Bir yıllık evliyiz ve artık istersek anlaşmalı boşalabiliriz. Bu köle tavrından istediği zaman yatıp yayılıp istediği zaman işin ucundan tutan adeta lütfeden halinden gına geldi. Bazen abarttığımı düşünüyorum bazen cinnet getirecek gibi oluyorum. Bundan sonraki tavrım ne olmalı bilemiyorum. Böyle zihniyetteki bir adamı nasış farkedememişim bilemiyorum. İnanın hiç böyle davranmıyordu sadece diyebildiğim kendini güzel saklamış.
Şimdi senelerimi haftasonlarımı böyle geçirmek istemediğim. O gezerken evde ütü yapmak istemediğim. Ne yapmalı bundan böyle nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Boşanmadan önce göstereceğiniz bir yol bir yöntem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Aslında konu biraz iç dökme gibi oldu yazdıkça hafifledim. Sevgiler.
Ahahaa öyle koca olursa bende evlenirimValla ben de öğretmen koca istiyroum, üçte evde olsun,yemek yapsın,çocuk baksın, temizlik yapsin
Ya inanın tek bir fire vermedi geçende bir gönderimde de yazdım evlerine bohça götürmeye gittik çay servisi yaptı daha neler diyeyim ben size ama evlenince ne oldu anlamadım. Mesela böyle bir erkeğin hesap ödetmemesini falan beklersiniz dimi? Çoğunlukla ben ödediğimi biliyorum.Zaman zaman bekarken işsiz kalmıştı. İşte o gün gocunsa anlardım ben bu zihniyetini. Yeri geldi kazak alacak parası olmadı yeri geldi benim görev yaptığım yere gelecek uçak parası olmadı yine ben inanmış para gönderdim ne önemi var yeter ki görüşmek olsun diye. Hadi o buralarda belli etmedi kendini ben anlamadım diyelim. e be adam sen beni anlamadın mı ? Bu kadın benimle kendini bir tutuyor her şeye dahil oluyor elini her taşın altına sokuyor yarında benden bekler demedin mi? Eski konularımdan birinin başlığı dik başlılık sorunu(benim öyle olduğumu söyler)Ne olacağını sanmıştı ki. O da biliyor benim gibisini bulamayacağını. He belki boyun eğer diye uğraşıyor işte.Valla bu erkekler naptı ne etti feminizmi bile kendi çıkarlarına getirdi. Millet çalışalım erkeklerin eline bakmayalım diye uğraştı. Bu erkekler de ne güzel oo bir de eve para getiren var diye anladı.
Bu devirde hangi kayınvalide çalışmayan gelin hangi erkek çalışmayan eş istiyor. Oysa kadınlar ev işine yardım eden, bağnaz düşünceli olmayan bir erkek bulamıyor ya yanarım ona yanarım.
Aslında ne güzel işine gelince açık fikirli olup uyum sağlıyorlar da işlerine gelmeyince ataerkil kafada çayımı getir karılık yap diyorlar. Afedersiniz ama bu bildiğin çifte standart, kadını hor görme, ikiyüzlülük, en önemlisi de kadına saygı duymama. Sizi birey olarak görmüyor ki avrat olarak görüyor. Beyin kalmış at, avrat, silah devrinde (zaten anlamışsınızdır.)
Ben bu adamın değişeceğini sanmıyorum. Merhamet, empati yok ki. Benim babam bak 55 yaşında adam hangi devirden gelmiş yani. Kadının adı olmayan devir. Adam kalkar süpürge de yapar, bulaşık da yıkar, yemek de yapar. Bazen biz otururuz da annenize yazık değil mi yardım edin der, utanırız. Tamamen vicdan işi bu ya. Bir söylenir iki söylenir. Adam daha utanıp sıkılacacağına haklısın karıcığım diyeceğine bir de üste çıkmaya çalışıyor. Valla bu adamdan rol model de olur mu onu da düşünün. Boşanmazsanız ileride çocuğunuzun babası olacak çünkü. Bilmiyorum ya ben bu erkeklerin artık tercih edilmemesini ve kendilerini değiştirmelerini istiyorum.
Fazla fedakarlık fazla vefasızlık...Ya inanın tek bir fire vermedi geçende bir gönderimde de yazdım evlerine bohça götürmeye gittik çay servisi yaptı daha neler diyeyim ben size ama evlenince ne oldu anlamadım. Mesela böyle bir erkeğin hesap ödetmemesini falan beklersiniz dimi? Çoğunlukla ben ödediğimi biliyorum.Zaman zaman bekarken işsiz kalmıştı. İşte o gün gocunsa anlardım ben bu zihniyetini. Yeri geldi kazak alacak parası olmadı yeri geldi benim görev yaptığım yere gelecek uçak parası olmadı yine ben inanmış para gönderdim ne önemi var yeter ki görüşmek olsun diye. Hadi o buralarda belli etmedi kendini ben anlamadım diyelim. e be adam sen beni anlamadın mı ? Bu kadın benimle kendini bir tutuyor her şeye dahil oluyor elini her taşın altına sokuyor yarında benden bekler demedin mi? Eski konularımdan birinin başlığı dik başlılık sorunu(benim öyle olduğumu söyler)Ne olacağını sanmıştı ki. O da biliyor benim gibisini bulamayacağını. He belki boyun eğer diye uğraşıyor işte.
Üzgünüm ama sizi kullanıyor ve manipüle ediyor. Ağacı yiye yiye kurutan bir parazit resmen.Ya inanın tek bir fire vermedi geçende bir gönderimde de yazdım evlerine bohça götürmeye gittik çay servisi yaptı daha neler diyeyim ben size ama evlenince ne oldu anlamadım. Mesela böyle bir erkeğin hesap ödetmemesini falan beklersiniz dimi? Çoğunlukla ben ödediğimi biliyorum.Zaman zaman bekarken işsiz kalmıştı. İşte o gün gocunsa anlardım ben bu zihniyetini. Yeri geldi kazak alacak parası olmadı yeri geldi benim görev yaptığım yere gelecek uçak parası olmadı yine ben inanmış para gönderdim ne önemi var yeter ki görüşmek olsun diye. Hadi o buralarda belli etmedi kendini ben anlamadım diyelim. e be adam sen beni anlamadın mı ? Bu kadın benimle kendini bir tutuyor her şeye dahil oluyor elini her taşın altına sokuyor yarında benden bekler demedin mi? Eski konularımdan birinin başlığı dik başlılık sorunu(benim öyle olduğumu söyler)Ne olacağını sanmıştı ki. O da biliyor benim gibisini bulamayacağını. He belki boyun eğer diye uğraşıyor işte.
Denklem ne kadar basit değil mi aslındaFazla fedakarlık fazla vefasızlık...
Acı olsa bile evet maalesef öyle.Denklem ne kadar basit değil mi aslında
"Ben böyleyin işine gelirse" havası sezinledim malesef. Tüm duygularınızı ve beklentilerinizi açık bir şekilde belirtmişsiniz. Keşke o da olumsuz da olsa size karşı böyle bir tavır almak yerine net olarak düşüncelerini belirtseydi. Yaşı kaç bilmiyorum ama hiç olgun bir davranış değil.Mesajı da yazınca uzamış biraz kusura bakmayın
Kendisine bilet aldırırken, çoğu hesabı size ödetirken, sizin bekarken biriktirdiginiz parayla araba alıp tek başına kullanırken ataerkil değil, sıra ev işlerine gelince kadının görevi, kadınlık muhabbetleri.Ya inanın tek bir fire vermedi geçende bir gönderimde de yazdım evlerine bohça götürmeye gittik çay servisi yaptı daha neler diyeyim ben size ama evlenince ne oldu anlamadım. Mesela böyle bir erkeğin hesap ödetmemesini falan beklersiniz dimi? Çoğunlukla ben ödediğimi biliyorum.Zaman zaman bekarken işsiz kalmıştı. İşte o gün gocunsa anlardım ben bu zihniyetini. Yeri geldi kazak alacak parası olmadı yeri geldi benim görev yaptığım yere gelecek uçak parası olmadı yine ben inanmış para gönderdim ne önemi var yeter ki görüşmek olsun diye. Hadi o buralarda belli etmedi kendini ben anlamadım diyelim. e be adam sen beni anlamadın mı ? Bu kadın benimle kendini bir tutuyor her şeye dahil oluyor elini her taşın altına sokuyor yarında benden bekler demedin mi? Eski konularımdan birinin başlığı dik başlılık sorunu(benim öyle olduğumu söyler)Ne olacağını sanmıştı ki. O da biliyor benim gibisini bulamayacağını. He belki boyun eğer diye uğraşıyor işte.