İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

Dershane öğretmeni ile kimseyi karşılaştırmamalı

Bu sene öğrendim kpss Kursu'nda

Denemede yapamadığım soruları sordum onlar da yapamadı işin kötüsü neden olduğunu da yorumlayamadılar ve bu bir iki de olmadı çok oldu

Bizim zamamımızdaki öğretmenler nispeten daha iyi idi şimdi kpss illeti nedeni ile atanamayan dershaneye özel okula geçiyor

Iyi öğretmen de çok ki bu iş yaparak öğrenilir bence en iyi okuldan birincilikle mezun olmak da kpss de 100 almak da yetmez

Bir de biz velilerin her yiğidin farklı yoğurt yiyişinin olduğunu kabul etme sorunumuz var

Özelde genelde ödev konu vs önceden belli olduğu için öğretmenin bireysel farklılıkları azalıyor devlette öğretmen ödeve vs kendi karar veriyor

Konu sahibi fiyatlar arasındaki fark marka adı gibi bir şeyden geliyorsa önemsemeseniz de olur gibi

Ama tavsiyem içinizde acaba kalmadan gönderin zira ilk olumsuzlukta moraliniz çöküp aklınız diğerinde kalmasın

Mutlaka hoşunuza gitmeyecek şeyler de olacak çünkü

Ege aksam en gec 9 gıbı uyurdu ılk haftalarda cok uyuya kaldı ben eve 6 gıbı gıdıyorum egede o ara gelıyordu. Yemek ye bılmem ne bıraz dınlensın dıyordum 8 de anca baslıyordu 9 da uyuklamaya baslıyordu elım acıyor dıyordu cok sımdı daha gec uyuyor hıc hosuma gıtmıyor ama yetısmıyordu

yoktu,kendi öğretmenleri etüde geliyorlardı.ama belli olmaz bazı kolejler çok uyanık eğitim kurumu değil,ticarethane gözüyle bakıyorlar..
hem de ne yanlış..ben ilkokulu devlet okulunda okudum çok hırslı bir öğretmenimiz vardı..ben resim,müzik,bedeb eğitimi derslerini hiç görmedim..hep matematik fen gördük mesela. o yüzden ilkokul 4.sınıfta -gittim voleybol kulubüne yazıldım,10 sene oynadım:):) içmde ukde kaldıysa demek :):)

2. dönemden sonra kendısı yapıyor artık sadece bazı matematık problemlerını anlatmak zorunda kalıyorum mesela suanda paralara gecmısler 4 tane 25 kurus 100 degıl 1 tl yapar 2 25 kr 50 degıl 50 kr yapar kısmını dun mesela uzun uzadıya anlattım tahtaya sabah not aldım bugun sınavı var bakalım anladımı anlamadımı gorucez. soruları okumamaya gayret edıyorum cunku duydugunu anlamak daha kolay ama okudugunu anlıyormu kısmı ozellıkle matematıkte en merak ettıgım sey onuda sınav sonuclarında anlıyorum

Kitap okuyan, okumayı seven çocuk matematikte de başarılı oluyor her zaman. O yüzden okuduğunu anlaması önemli. Problemleri okumaman da gayet güzel bir yaklaşım. Genelde okumaya üşeniyor bebeler çünkü.

Peki ya daha ıyı anlaması ıcın bazen cunku hayat bılgısınden soruları yanlıs anlıyor. Bılmem ne olmamalıdır . kısmını olmalıdır anlıyor. Onceden daha cok kıtap okuyordu her gun 1 kıtap sımdı haftada 3 kıtap dıyebılırım saldık bıraz bununmu etkısı dersın

Cutemom demek paralari bile öğreniyorlar. Cok zor konularmıs gibi geliyor ya. Insallah altindan kalkabiliriz. Gecen hafta ben de bir matematik kitabi aldim. Ufaktan da basladik calismaya. Ama para filan zor gibi ya Ben oglumdan daha heyecanli ve hevesliyim. Hangi okul olursa olsun zaten kendim destekleyecegim de o da okulunu ogretmenini sevsin, ogretmen de okulu ve ders calismayi sevdirsin isterim.

Yok yok, o konuda çok üstüne gitme. Çocukların en çok yaptığı hatadır o olumsuz soruları olumlu olarak okumak. Acele ettikleri için oluyor, anlamadığından değil. Verilen testlerde olumsuzların altı çizili olmuyor mu?

Kitap konusu biraz içeriğe ve sayfa sayısına bağlı. Ne okuduğunu bilmiyorum. Günde 10-15 sayfa okuması ideal bu yaşlarda. Bir de sesli okudukları zaman otomatiğe bağlayıp sadece okuyorlar, anlamıyorlar. O sırada kafadan başka şeyler geçiyor. Odaklanabilmesi için sessiz okut. Sonra gelip sana anlatsın.

bizim saygi duydugumuz bir buyugumuz cocugunuza kucukken yatirim yapacaksiniz ki ileride isine yarasin demisti. ben kucuklugunden itibaren yabanci dil agirlikli egitim verebilecek bir okula gondermek istiyorum. suanda spor ve sanat agirlikli egitim veren bir krese gidiyor boyle devam etsin istiyorum. devlet okullarinda sadece ogretmen degil artik yonetimde cok etkili ve yonetim ulke genelinde imam hatip mezunu agirlikli. ve ben cocugum erken yaslarda dini egitim alsin istemiyorum benim kararimi sekillendiren seylerden biri de bu. sizde kendi dogrunuza gore bir yol cizersiniz kendinize.

Neden boyle dediniz ? Benim mesaim 6 da bitiyor. Sabahtan aksam 6 ya kadar hangi devlet okuluna bırakabilirim ? Ki kaliteli bir devlet okuluna kayıt da baya hengame. Ikamet filan sorun oluyor...
hem özel okulda okudum hem devlette. devlet okulunun bana kattığı her şey koleji gölgede bırakır. Devlet okulunda kolej kadar laubali olamıyorsun en baştan saygıyı öğreniyorsun.ögretmenler daha hirslı oluyor. bizim zamanımizda her okulun isim yapmış ogretmenleri vardı.yani bende 20li yaşlardayım cok eski degil bence hala vardir. ve ozel okulda okutacak parayi kenara ayirin. ilerde iyi bir özel üniversitede okutursunuz.

Neden boyle dediniz ? Benim mesaim 6 da bitiyor. Sabahtan aksam 6 ya kadar hangi devlet okuluna bırakabilirim ? Ki kaliteli bir devlet okuluna kayıt da baya hengame. Ikamet filan sorun oluyor...
yabancı dil konusu icin kursa gönderirsiniz.ben hic kursa gitmedim ama yabanci dilim ingilizce iyi seviye almancadada derdimi anlatiyorum :))

sistemi tam oturmuş bir özel okul tercih edin. özellikle ilkokul çok önemli, 4 senede 5 öğretmen değiştiren kolej biliyorum, 1. sınıf öğretmenleri nasılsa ayrılacağım diye çocuklara okuma bile öğretmemişti, diğerleri de keza geçiçi iş olarak baktıkları için sallamışlar, bunlar az raslanan durumlar değil. o yüzden köklü, sistemi oturmuş, hem öğrencilerine hem öğretmenlerine değer veren bir kurum seçin, üçe beşe bakmayın bu konuda, cidden çocuğun bütün öğrenim hayatını etkileyebiliyor.
benim kızım da 2 yıl sonra ilkokula başlayacak, tüm maaşımı verme pahasına da olsa özel okula göndermek istiyorum, en önemli nedeni sosyal olanakları, temizlik, güvenlik ve ideoloji. devlet okullarının durumu malum, en azından özelde kendi görüşlerime paralel bir okul seçip oraya gönderebilme şansım olur.
yoksa yabancı dil falan fasa fiso, o kadarını biz de evde verebiliriz ki veriyorum da zaten.

Ben de olsam göndermezdim kesinlikle böyle bir yere.Herkes çocuğunun başarılı olmasını ister ama ondan önemlisi mutlu ve sağlıklı olması bence.
Mutsuz olup da alem-i cihan olsa neye yarar. Ben çocuğumu sıradan yetiştireceğim bu konuda, illa bir şeyi öğretmek için başına Fransız hoca dikmeye gerek yok, oyunlarla bile öylesine çok şey kalıcı olarak öğretiliyor ki.
Ben çok baskıcı bir anne tarafından okudum. Annem hep başkalarının okuyan çocuklarını örnek verdi bize. 98 aldığım sınavdan 100 alan yok mu dedi. vs vs vs.
Ben bunları yaşatmayacağım kızıma.

bende üniversite sınavına hazırlanirken boyle demistim. ilerde bir cocugum olursa kesinlikle ozel universitede okutmak icin para biriktirecegim ama kesinlikle lise sona kadar devlette okutacağım çocugumu gereginden fazla sorumluluk yuklemeyecegim dlye.

Sagolun hanimlar. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben kendim de devlet okulu mezunuyum. Ancak okul var okul var. Artik iyi bir devlet okulu ve icinde kaliteli ögrenciler bulmak cok cok zor. Olana da zaten bir ton bagış yaparak kayıt olunuyor. Eşim ve ben bilgisayar muhendisiyiz. Yabancı dilimiz de iyi. Hangi okula giderse gitsin ben zaten k3ndim destekl3meden güvenemem hiç birine. Dua ediyorum karşımıza kaliteli vizyonu geniş bir öğretmen çıksın. Oğluma okulu, ders calışmayı sevdirsin yoksa ben her anlamda ogluma destek olabilirim. Yani kararım özel okuldan yana zaten de hakkımızda hayırlısi olsun...

bence devlet okuluna gonderin. cocuk sizin dusuncelerinizle paralel bir yerde etgitim almak yerine.kendi düşüncelerini ideolojisini oluştursun nacizane fikrim

Buna hiç katılmıyorum ben. Çocuğunu özel ünide okutmak için para biriktirme.
Ben vakıf ünilerinin nitelikli olduğuna inanmıyorum açıkçası.
Çocuğumuzu sıkmayacağız ama ona gerekli sorumluluğu vereceğiz.
Anne babanın görevi çocuğun içindeki potansiyeli çıkarmaktır. Bu da küçük yaştan emek vermekle olur. Ben kızıma 3 yaşından beri aktivite kitapları, dergiler vs alıyorum. İçinde labirentler, matematiği ders gibi göstermeden öğreten etkinlikler var. Bu çocuğa analitik düşünme becerisi kazandırıyor. Emin ol çok faydası var. Be salıverme taraftarı değilim sadece herkes yapması gerekeni bilsin yeter.

bence devlet okuluna gonderin. cocuk sizin dusuncelerinizle paralel bir yerde etgitim almak yerine.kendi düşüncelerini ideolojisini oluştursun nacizane fikrim
ama her okul bir görüşe hizmet etmiyor ki....
Bunu da göz önünde bulundurmazsak haksızlık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…