- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
-
- Konu Sahibi yaz gecesi
bu aktiviteler okul ucretine dahil mi acaba?yeğenim de atayı yazdırıdğımız okulda 1.sınıf okuyor şu anda..zaten sbah 8.30 akşam 16 olunca okulda sosyal dersler de epeyce var.devletteki gibi yarım gün olmadığından.ayrıca h.sonu seramik,yüzme,piyano gibi aktiviteleri var.ayrıca internet üzerinden ingilizce görüyorlar.kolejin en büyük avantajı yabancı dil bence..
yaşamadan bilemiyorum cute,çocuktan çocuğa değişen bir durum sanırım..göreceğiz seneye..korkmuyorum desem yalan:)Hafta sonu o aktıvıtelere suanda katılabılırmısınız bılmıyorum
cunku dedıgım gıbı cocuktan cocuga cok fazla degıskenlık gosterır bız eger yardımcı olmasaydık tekrar ettırmeseydık Ege cabuk sokemezdı dıye dusunuyorum cunku bırak okumayı sokmeyı ozelde el yazısına daır hıc bır alt yapı almamıstı ama devlet anaokuluna gıdenlerın bu sekılde ımkanları vardı . Ama elbette kolej guzel bızımde devlette dıye hıc masrafı olmadı dıyemıcem sadece bu ay mayıs ayı daha bıtmedı servıs vs harıc 350 tl odeme yaptım okulaAma ınsallah ortaokulda koleje gıtmesını ıstıyorum Buarada verılen kolejde bence onemlı butık bır kolej olmamalı.
Bu sene bız atlattık seneye sıra sızde
Bırde ben ek yapayım.Son paragraf için yazıyorum.
Canımcım çoğu çocuk evde anne babayla ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyor. Anne babanın çok bilinçli aynı zamanda disiplinli olması lazım bu konuda başarılı olmak için. Ama o da bizim milletimiz için çok zor. Ebeveynlik anlayışımız biraz değişik. Ya çocuğa ders çalıştırırken bağırıp çağırıyorlar ev savaş alanına dönüyor ya da çocuk anne babanın zaaflarını kullanıyor. Etüdde ya da özel derste öyle bir imkanı olmuyor. Öğretmene karşı çıkamıyor. Öğretmen ve çocuk arasında iyi bir ilişki varsa bu yöntem anne baba eğitiminden çok daha başarılı oluyor genelde. Özellikle özel derste öğretmen çocuğu tanıyıp aynen söylediğin gibi mimiklerinden bile anlayıp anlamadığını farkediyor.
teşekkür ederim. o cocuk ozel okula gitse ne kadar basaroli olurdu acaba? oda bir soru isareti kafamda.
sosyal imkanlar icin ozeldede devlette de olsa ayni miktari ayirmak zorundayiz. arada kafama takilan birsey olursa size sorabilirim degil mi?
okul ücretine dahil olan tüm kitap kırtasiye ,alıştırma kitapları vs ne gerekiyorsa,öğlen yemeği ve bir de internet üzerinden gödrükleri ingilizce programı.gün içindeki aktivitelre de dahil.bu aktiviteler okul ucretine dahil mi acaba?
aylik 3500 cok bize iki cocuk icin 7000Bir de adım başı kolej. Ankara’da bizim zamanımızda 3-5 tane vardı. TED, Arı, Yükseliş, Bilim.
Başka da yoktu. Şimdi özellikle dershanelerin de okul olmasından sonra iyice laçkalaştı.
Üç katlı bir binaya bilmem ne özel okulu demişler. Aylık 500Tl. Bunun kalitesi nerede acaba? Yani kaliteyi siz neye göre belirliyorsunuz?
İstanbul’da Doğa koleji 30 bin -50 bin gibi rakamlardan bahsediyor. Burada bir tane var da 3500TL içinde servis+yemek var. Aylık mı diye sormuştum ilk öğrendiğim zaman.
Bu da bir sektör haline döndü. Piyasaya ayak uydurmak için maalesef bunlar için de eğitimde kalitede söz etmek tartışılır.
Etrafında o yegenının nasıl okumayı soktugunu gordun mu* cunku normal bızım zamanımız gıbı degıl sss derkena gzından olakı ı cıkmamalı :) Franjıt bol bol kapımızı caldı lllll yyyyy demektenyaşamadan bilemiyorum cute,çocuktan çocuğa değişen bir durum sanırım..göreceğiz seneye..korkmuyorum desem yalan:)
ata 2 senedir aynı anaokuluna gidiyor,ben ordan çok memnun kaldım..elyazısı için çok hazırlar.epeyce çalıştılar 2 yıldır ön hazırlık olarak..hatta Ata kendi kendine yazmayı ve okumayı öğrenmek üzere...ben istemiyorum öğrenmesini,göstermiyorum ama engel de oalmıyorum..ne yapmalı bilmem..seney sıkılmasından korkuyorum çünkü öğrenirse..
masraf asla bitmiyor zaten,hepimize sağlık versin de çalışıp kazanalım da evladımıza harcayalım..
Son paragraf için yazıyorum.
Canımcım çoğu çocuk evde anne babayla ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyor. Anne babanın çok bilinçli aynı zamanda disiplinli olması lazım bu konuda başarılı olmak için. Ama o da bizim milletimiz için çok zor. Ebeveynlik anlayışımız biraz değişik. Ya çocuğa ders çalıştırırken bağırıp çağırıyorlar ev savaş alanına dönüyor ya da çocuk anne babanın zaaflarını kullanıyor. Etüdde ya da özel derste öyle bir imkanı olmuyor. Öğretmene karşı çıkamıyor. Öğretmen ve çocuk arasında iyi bir ilişki varsa bu yöntem anne baba eğitiminden çok daha başarılı oluyor genelde. Özellikle özel derste öğretmen çocuğu tanıyıp aynen söylediğin gibi mimiklerinden bile anlayıp anlamadığını farkediyor.
evet ben kizimda 600 g dogdugu icin ozel ilgi gerekiyor ancak kardeside var ve ayrim yapmamak gerekO kısım muamma tabi şu an. Ama bir sene içinde sıkı bir çalışmalayla her şeyi kavrayabilen bir çocuk olduğunu gördük. Sadece biraz dikkat eksikliği vardı, ona göre hareket edince normale döndü. Özel okulda bunu farkedip ona göre davranırlardı belki diye düşünüyorum.
Tabi ki her zaman sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Bırde ben ek yapayım.
1 kısı calıstırmalı cocugu .
Ozel ders aldırmadım ama cok dusunmustum bır anda okumayı sokunce bırakmıstım . Ama cocuklar etude hepsı kalmıyorsa kesınlıkle bı sure sonra sıkılıp kalmak ıstemıyorlar ya da ınat edıp derslerı yapmıyorlar .
Ilkokulda anne cok zorlanıyor valla bunu bılır bunu soylerım kendım el yazısı bılmıyorum , ustune oda solak neredeyse her gun gosterılecek olan harfı ıste calısır evde oyle gosterırdım ona
in vino veritas ben acayıp calıstırdım ama neler neleryaptım kelıme oyunları bılmem neler ev savas alanına dondu tabı derslerle ılgılenmekten evle ılgılenemedım ıcın ayrıca cokta ılgısız anneler ben gormedım sasırdım hatta herkes acayıp calıstırdı bızım sınıfın annelerı ıcın konusuyorum hanı ben hırslıyım o yuzden asılıyorum sandım ama hepsı hhırslı galıba
BenIpek Doğa kolejinin fiyatı semte göre degısıyro bız doğa kolejine verecektik 12 bin tl dediler , yemek ve servis hariç. Ve aldıkları egıtım kalıtesıde semten semte degısıyor. Buarada nedense doga ıcın olumsuz yorumlar var ınsallah gucumuz yeterse benım gondermek ıstedıgım yer baska bır kurum
ablamlar rahat insanlardır biraz:):) büyük oğlu da teog a girdi bu sene..ona rağmen h.içi evde oldular,h.sonları gezdiler:):)Etrafında o yegenının nasıl okumayı soktugunu gordun mu* cunku normal bızım zamanımız gıbı degıl sss derkena gzından olakı ı cıkmamalı :) Franjıt bol bol kapımızı caldı lllll yyyyy demektenValla allah kolaylık versın dıyorum bu seneye kadar acayıp sosyal olan yılda bılmem kac kere tatıle cıkan bız daha bu sene hıc bı yere gıdemedık okullar bıtsınd ıye dort gozle beklıyoruz.
buarada eylulden bu yana eve mısafırde kabul etmıyorumBunun uzerıne futbolcu olcam dıyo cocuk
Sistem ne halde bilmiyorum şu an ama kendim dershaneye gittiğim dönemleri hatırlıyorum. Babamla görüşmeye gitmiştik Zafer Dershanesine. “işte etütlerimiz var hocalarımız sürekli yardımcı oluyor vs vs..”
Etütteki öğretmeni sen mutlu et ki o da öğrenciyi mutlu etsin. Ülkenin ekonomik şartlarını kullanarak ssk yapmadan üç kuruşa çalıştırdığın yeni mezun öğretmen de maalesef öğrenciden belki bir tık yukarda oluyor.
Kaç kere denk geldi bana “ben bu soruya bir bakayım” diyen.. Neyse şimdi ne durumda bilemiyorum ama seneye benim biraz işe ara verme projem var. Kızım da 1. Sınıfa başlayacak. Ben üni de bile arkadaşlarıma ders anlatırdım bilmediğim konu bile okurdum anlatırdım, yani anlatma kabiliyetime güveniyorum
Bu durumda kızımla kendim ilgilenmeyi düşünüyorum. Özel okulun etüt sınıflarında yorgun argın, at yarışına geçmek üzere olan taylar gibi olmasını istemiyorum.
ipek burda bir özel okul ,hem ingilizce hem fransızca öğretiyor mesela.sabah 8 de başlıyor,kahvaltı da veriyor,akşam 4-6 arası da etüt..hatta cts günleri de öğlene kadar etüt var..görüşmeye gittik,dedim el kadar bebeler için fazla değil mi,ben göndermek istemesem mesela...kadın dedi ki zorunlu değil ama inanın can atıyor çocuklar gelmeye ve gelmeyen geri akldığı için severek geliyorlarSistem ne halde bilmiyorum şu an ama kendim dershaneye gittiğim dönemleri hatırlıyorum. Babamla görüşmeye gitmiştik Zafer Dershanesine. “işte etütlerimiz var hocalarımız sürekli yardımcı oluyor vs vs..”
Etütteki öğretmeni sen mutlu et ki o da öğrenciyi mutlu etsin. Ülkenin ekonomik şartlarını kullanarak ssk yapmadan üç kuruşa çalıştırdığın yeni mezun öğretmen de maalesef öğrenciden belki bir tık yukarda oluyor.
Kaç kere denk geldi bana “ben bu soruya bir bakayım” diyen.. Neyse şimdi ne durumda bilemiyorum ama seneye benim biraz işe ara verme projem var. Kızım da 1. Sınıfa başlayacak. Ben üni de bile arkadaşlarıma ders anlatırdım bilmediğim konu bile okurdum anlatırdım, yani anlatma kabiliyetime güveniyorum
Bu durumda kızımla kendim ilgilenmeyi düşünüyorum. Özel okulun etüt sınıflarında yorgun argın, at yarışına geçmek üzere olan taylar gibi olmasını istemiyorum.
oğlumun gideceği kolejde etüt yok eve geliyor ödevler.ama diğer görüştüğümüz kolejde etüt öğretmenleri ilkokula 1 e giden tüm öğretmenlerdi..yani herkes karışık bakıyordu çocuklara..Kendine güveniyorsan neden olmasın. Sen yaparsın bence.
Yeğenimin okulunda ayrı etüd öğretmenleri yok. Kendi öğretmenleri alıyor etüde. Diğer özel okullarda durum ne bilmiyorum. Bir araştırayım ben bunu.
oğlumun gideceği kolejde etüt yok eve geliyor ödevler.ama diğer görüştüğümüz kolejde etüt öğretmenleri ilkokula 1 e giden tüm öğretmenlerdi..yani herkes karışık bakıyordu çocuklara..