İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

Bir de adım başı kolej. Ankara’da bizim zamanımızda 3-5 tane vardı. TED, Arı, Yükseliş, Bilim.

Başka da yoktu. Şimdi özellikle dershanelerin de okul olmasından sonra iyice laçkalaştı.

Üç katlı bir binaya bilmem ne özel okulu demişler. Aylık 500Tl. Bunun kalitesi nerede acaba? Yani kaliteyi siz neye göre belirliyorsunuz?

İstanbul’da Doğa koleji 30 bin -50 bin gibi rakamlardan bahsediyor. Burada bir tane var da 3500TL içinde servis+yemek var. Aylık mı diye sormuştum ilk öğrendiğim zaman.

Bu da bir sektör haline döndü. Piyasaya ayak uydurmak için maalesef bunlar için de eğitimde kalitede söz etmek tartışılır.

bu aktiviteler okul ucretine dahil mi acaba?

yaşamadan bilemiyorum cute,çocuktan çocuğa değişen bir durum sanırım..göreceğiz seneye..korkmuyorum desem yalan:)
ata 2 senedir aynı anaokuluna gidiyor,ben ordan çok memnun kaldım..elyazısı için çok hazırlar.epeyce çalıştılar 2 yıldır ön hazırlık olarak..hatta Ata kendi kendine yazmayı ve okumayı öğrenmek üzere...ben istemiyorum öğrenmesini,göstermiyorum ama engel de oalmıyorum..ne yapmalı bilmem..seney sıkılmasından korkuyorum çünkü öğrenirse..
masraf asla bitmiyor zaten,hepimize sağlık versin de çalışıp kazanalım da evladımıza harcayalım..

Bırde ben ek yapayım.
1 kısı calıstırmalı cocugu .
Ozel ders aldırmadım ama cok dusunmustum bır anda okumayı sokunce bırakmıstım . Ama cocuklar etude hepsı kalmıyorsa kesınlıkle bı sure sonra sıkılıp kalmak ıstemıyorlar ya da ınat edıp derslerı yapmıyorlar .
Ilkokulda anne cok zorlanıyor valla bunu bılır bunu soylerım kendım el yazısı bılmıyorum , ustune oda solak neredeyse her gun gosterılecek olan harfı ıste calısır evde oyle gosterırdım ona

in vino veritas ben acayıp calıstırdım ama neler neleryaptım kelıme oyunları bılmem neler ev savas alanına dondu tabı derslerle ılgılenmekten evle ılgılenemedım ıcın ayrıca cokta ılgısız anneler ben gormedım sasırdım hatta herkes acayıp calıstırdı bızım sınıfın annelerı ıcın konusuyorum hanı ben hırslıyım o yuzden asılıyorum sandım ama hepsı hhırslı galıba

O kısım muamma tabi şu an. Ama bir sene içinde sıkı bir çalışmalayla her şeyi kavrayabilen bir çocuk olduğunu gördük. Sadece biraz dikkat eksikliği vardı, ona göre hareket edince normale döndü. Özel okulda bunu farkedip ona göre davranırlardı belki diye düşünüyorum.

Tabi ki her zaman sorunuz olursa sorabilirsiniz.

bu aktiviteler okul ucretine dahil mi acaba?
okul ücretine dahil olan tüm kitap kırtasiye ,alıştırma kitapları vs ne gerekiyorsa,öğlen yemeği ve bir de internet üzerinden gödrükleri ingilizce programı.gün içindeki aktivitelre de dahil.
sadece h.sonu etkinlikleri ücretli onlar da aylık 100 tl gibi bir rakam..bunlar haricinde geziler falan olduğunda ücret ödeniyor.

aylik 3500 cok bize iki cocuk icin 7000

Etrafında o yegenının nasıl okumayı soktugunu gordun mu* cunku normal bızım zamanımız gıbı degıl sss derkena gzından olakı ı cıkmamalı :) Franjıt bol bol kapımızı caldı lllll yyyyy demekten Valla allah kolaylık versın dıyorum bu seneye kadar acayıp sosyal olan yılda bılmem kac kere tatıle cıkan bız daha bu sene hıc bı yere gıdemedık okullar bıtsınd ıye dort gozle beklıyoruz.
buarada eylulden bu yana eve mısafırde kabul etmıyorum Bunun uzerıne futbolcu olcam dıyo cocuk

Arkadaslar ben devletle ozel arasında kalmadim. Illa özel okula gidecek zaten. Ama bir okul köklü ve okulun fiziki şartları çok iyi ve 17500 tl yillik. Digerinin nispeten fiziki sartlari daha vasat ve henüz 3-4 yıllık bir okul fiyatıda 12000 tl yıllık. Bizim kaldigımız sitenin yüzme havuzu da var basketbol sahası da... acaba diyorum okulun fiziki şartlarını görmezden gelsem ve oğlumu ders anlamında kendim desteklesem olur mu? Yoksa şartlarımı sonuna kadar kullanıp en iyisi mi olsun desem?

BenIpek Doğa kolejinin fiyatı semte göre degısıyro bız doğa kolejine verecektik 12 bin tl dediler , yemek ve servis hariç. Ve aldıkları egıtım kalıtesıde semten semte degısıyor. Buarada nedense doga ıcın olumsuz yorumlar var ınsallah gucumuz yeterse benım gondermek ıstedıgım yer baska bır kurum

İlkokulda okuldan ziyade ogretmen cok onemlidr
Bende ilkokulda koleje karsiyim tabi karar sizin.kucuk cocuklar sabahtan aksama okulda ve bikiyolar artik
Bizim tercihmz devlet oldu.ve cok iyi ogretmn bulduk arastrmalar sonunda.ona verdik.cok memnunuz.siz de bence ogretmn arayisina girin

Sistem ne halde bilmiyorum şu an ama kendim dershaneye gittiğim dönemleri hatırlıyorum. Babamla görüşmeye gitmiştik Zafer Dershanesine. “işte etütlerimiz var hocalarımız sürekli yardımcı oluyor vs vs..”

Etütteki öğretmeni sen mutlu et ki o da öğrenciyi mutlu etsin. Ülkenin ekonomik şartlarını kullanarak ssk yapmadan üç kuruşa çalıştırdığın yeni mezun öğretmen de maalesef öğrenciden belki bir tık yukarda oluyor.

Kaç kere denk geldi bana “ben bu soruya bir bakayım” diyen.. Neyse şimdi ne durumda bilemiyorum ama seneye benim biraz işe ara verme projem var. Kızım da 1. Sınıfa başlayacak. Ben üni de bile arkadaşlarıma ders anlatırdım bilmediğim konu bile okurdum anlatırdım, yani anlatma kabiliyetime güveniyorum

Bu durumda kızımla kendim ilgilenmeyi düşünüyorum. Özel okulun etüt sınıflarında yorgun argın, at yarışına geçmek üzere olan taylar gibi olmasını istemiyorum.

evet ben kizimda 600 g dogdugu icin ozel ilgi gerekiyor ancak kardeside var ve ayrim yapmamak gerek

İyi bir sınıf denk gelmiş o zaman. Şanslısın canım.

Genelde bana gelenler biz bu çocuğa ders çalıştıramıyoruz, benim çocuğum tembel, ders çalışmayı sevmiyor ya da anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyor diye geliyorlar. Ben başlayınca gayet güzel anlıyor, çalışıyor çocuk. Genelde ebeveyn yaklaşımı yanlış oluyor.

Kesinlikle haklısın, eğer evden biri çalıştıracaksa bir kişi çalıştırmalı.

Bir de ufak bir tavsiye. Artık birinci sınıf bitiyor sizin, seneye ödev sorumluluğunu ufaklığa bırak. Ödevlerini kendi yapsın sonra birlikte üzerinden geçin, kontrol edin. Benim çocuklarda en sık rastladığım şey ödev annenin sorumluluğuymuş gibi davranmaları oluyor genelde.

Canım mutlaka değişiyordur. Nişantaşı, Ulus bilmem nerede oturan çocuktan daha çok almak için mutlaka güzel bir açıklamaları vardır. Aslında gelir-gider meselesi aynı ise aradaki fiyat farkı nereden geliyor?

Bilemiyorum bu konuda ciddi ön yargılarım var benim.

ablamlar rahat insanlardır biraz:):) büyük oğlu da teog a girdi bu sene..ona rağmen h.içi evde oldular,h.sonları gezdiler:):)
yeğenim okuyor yazıyor şu anda sıkıntı yok..tabi dışardan göz benimkisi:)
yeğenim ödevlere alışırken çok zorlandı.acıktım,susadım,yoruldum kolum ağrıdı,uykum geldi diye diye :):)
o kadar da sıkmaya gerek var mı cute? yaşamadıüğım için çok da ahkam kesmek istemiyroum elbette

Kendine güveniyorsan neden olmasın. Sen yaparsın bence.

Yeğenimin okulunda ayrı etüd öğretmenleri yok. Kendi öğretmenleri alıyor etüde. Diğer özel okullarda durum ne bilmiyorum. Bir araştırayım ben bunu.

ipek burda bir özel okul ,hem ingilizce hem fransızca öğretiyor mesela.sabah 8 de başlıyor,kahvaltı da veriyor,akşam 4-6 arası da etüt..hatta cts günleri de öğlene kadar etüt var..görüşmeye gittik,dedim el kadar bebeler için fazla değil mi,ben göndermek istemesem mesela...kadın dedi ki zorunlu değil ama inanın can atıyor çocuklar gelmeye ve gelmeyen geri akldığı için severek geliyorlar ayrıca cts günleri de öğlene kadar ödev falan değil bayaa yeni konu işliyorlarmış..
yok dedim kalsın..

oğlumun gideceği kolejde etüt yok eve geliyor ödevler.ama diğer görüştüğümüz kolejde etüt öğretmenleri ilkokula 1 e giden tüm öğretmenlerdi..yani herkes karışık bakıyordu çocuklara..

Ama sonuçta sadece etüd için çalışan öğretmenler yok değil mi? Yeni mezunları etüd öğretmeni olarak işe almıyorlar.
Gerçi yine de etüd olacaksa mümkünse kendi öğretmeni versin.

Bu arada bir öğrencimin gittiği okulda da çocukları sosyal derslerden alıp geri kaldıkları ders için etüd veriyorlar. Bu da çok yanlış geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…