İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

İlkokulda kolej gereksiz dediler devlet okuluna verdik.

koleje giden cocuklardan daha ılerıdeler suanda sebebı eve ders vermemelerı sanırım kolejlerın.

Bız evet cok zorlandık ama okuyan cocuk okuyor 5.5 yasında basladı okula 2. ayda okumayı sokmustu. Buarada evde duzenlı olarak ders calısmasına yardımcı olduk , onlıne etut aldı suanda artık cok ıslemlı problemlerı kendısı cozuyor sımdı 6 yasında olduk.

sizin goreviniz nedir? devlet mi? ozelmi? kısmı çok kafami karistiriyor. kizim iyi bir krese gidiyor. oradan alip anaokulunda devlete verirsem bocalar mi diye dusunuyorum bir taraftanda eve iyi para girip ay sonunu zor getirmekten sıkıldım. devlete gonderip dışardan gerek sosyal gerek ders acisindan desteklesek mi diyorum. ornegin at binmeye ve yuzmeye yazdirmayi dusunuyorum. devlete giderse ozel ingilizce dersi aldirmayi planliyorum. cunku iki çocuğum var ve birimizin maasi direk egitime gidiyor. yine onlarin geleceği icin birikim yapnak istiyorum. tabi ihtiyaclarinida sorunsuz karsilamak istiyorum

gereksiz oldugunu kim soyledi

Ben olsaydım özel yerine devlet okuluna gönderirdim. Ders sonrasına aktivite koydururdum başka bir etüt merkezi olabilir spor olabilir.
Ilk okul oyle agır kı bende aynı mantıkla devlet okuluna verdım ama aktıvıte soyle dursun ılk donem kabus gıbı bısey hıc ı yere gıdemezler, gıderlerse tekrar yapamazlar net

Buarada sunu soylemeden gecemıcem. Oglum anaokulunda bır spor kurulusunun alt yapısına gıttı yanı spor anaokulu sonuc , devlet anaokulu ılkokula hazırlık yaparken bızlerde spor yapıyorduk velhasıl alt yapı olusmadan ılkokula basladık. Ama bır daha cocugum olursa ınsallah okuldan oncekı anaokul mutlaka devlet olacak cunku mufredata daha hazırlıklı oluyor cocuklar.
Ozel ıngılızce ders aldı , suanda hepsını tamamen unutmasada onuda ben evde konustugum ıcın unutmadı ama 1. sınıfta ıngılızce yok ogrendıklerının %50 unuttu dıyebılırım

Aradaki fark 550 ise bence idare edilir, içinize sinen yere verin, meyvesini alacaksınız mutlaka.

benim oğlum da seneye ilkokula başlıyor.tüm sınırlarımı zorlayıp istediğimiz koleje yazdırdık..özel okullar sadece ders olarak değil sosyal anlamda çok büyük katkı sağlıyor.mesela ben anadolu lisesi mezunuyum,arkadaşlarımla hala görüşüyorum,hepsi karaketer olarak sağlam insanlar ,her daim destek oluyoruz birbirimize.sosyal olarak birbirimizi geliştirdik çocukluk arkdaşıyız ne de olsa.:)
devlet okulu diyen arkadaşlar mevcutların 60 kişi olduğunu da biliyorlar mı acaba? bir öğretmenin bu kadar çocuğun adını bile ezberlemesi 1 ay sürer..bu sebeple öğretmenler iyi olan çocukları seçip özellikle onları çalıştırıyorlar,yoksa zaman yetmez ki..gerisi düştükçe düşüyor.
o yüzedn imkan varsa ki 550 tl çok büyük bir rakam değil eğitim için bana göre..

gereksiz oldugunu kim soyledi
Kolejde pedagogluk yapan kuzenım. Benım gonderme ımkanım vardı ustelık ama ılkokulda gondermen gereksız 4+4 sıstemın ıkıncı kısmında ortaokul oluyor sanırım bende sımdılık oyle dusunuyorum. Ama dedıgım gıbı okuyacak olan cocuk okuyor devlettede bunu bu sene kendımız deneyım ettık.

Buarada bızım sınıf 40 kısı basladı 35 ındı , 10 kısı okumayı sokemedı suanda 25 kısıler bırde develt okulundan devlet okuluna cok buyuk farklar var

cute atanın gideceği özle okulda hergün ödev var,hem de epeyce..kolejlerde ödev yok diye bir durum söz konusu değil.sadece bazı kolejler şöyle yapıyor,okuldan sonra 1-2 saat kadar etüt koyup ödevleri o saatte başka öğretmenlerle beraber yaptırıyor.veliden yükü almak maksatlı.

4 yasinda ingilizcesi baya ileride devlette korelir mi acaba diyorum.

Bizde daha 2 yaşında bile değiliz ama hep kafama takılan bir sorun bu... Okullar gittikçe beter oluyor nereye vereceğimizi şaşırdık yeminle.

Bu konuda kafası karışık olanlardanım. İkisinin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları var. Kişi kendi durumunu ele alıp ona göre karar vermesi lazım.

Özel okulların bir pazarlama stratejisi de “efenim eve ödev göndermiyoruz, okul sonrası çocuk etüte kalıyor orada yaptırıyoruz.”

Aman Allah’ım yoğun anne baba için biçilmiş kaftan. Ama çocuk bir maratona başlıyor ve ben çocuğumun daha 7 yaşından böyle bir psikolojiye girmesini istemem. Okul sonrası evine gelsin, üstünü değiştirsin, mis gibi yemeğini yesin, biraz dinlensin, kendi ev ortamında çalışsın. Bu bana daha sıcak geliyor. Ama anne çalışıyorsa evde teknik anlamda destek olacak doğru insan olması lazım.

Ben özel öğretmenden kat be kat milyon kat daha faydalı olabilirim çocuğuma bilmem kaç hokka mürekkep yaladıktan sonra eğer evdeysem kendi çocuğuma kendim pekala yeterim. Bir çocuğu annesinden daha iyi tanıyan biri olamaz. Mimiklerinden bile neyi ne kadar anladığını hiçbir öğretmen anlayamaz annesi kadar. O yüzden anne çalışmıyorsa ve kendine güveniyorsa bence devlet okulu mantıklı seçim olabilir.

Evet burada bızım sayfamızdada bı kız vardı onunda cocugu o sekıldeydı hala evde odev yaparken zorlanıyormus cunku evde ders yapmaya alısmadıgı ıcın yanı o cok memnun kalmadı bu durumdan.
Baska kuzenlerımın cocukları koleje gidiyor ondada durum aynı bız soruyu okumadan o okuyup algılamıyor dıyor. Algılama dedıgımde cocugun alısmıs oldugu duzen herhalde bız 1. sınıfı bıtırıcez cok sukur coklu ıslemlı matematık sorularını kendı cozebılıyor ben sadece kontrol edıyorum ama elbette cocugun ne kadar ıstedıylede alakalı

Özel ders veriyorum ben. Devlet okullarının yüzde sekseni felaket durumda. İyi olan üç beş okula da kayıt yaptırmak çok zor. Zaten adrese göre gönderiliyor artık. Adresin eşleştiği okul iyiyse ne ala ama kötüyse çocuğun bütün eğitim hayatını etkiler.

Bu sene dört işlemi baştan öğrettiğim devlet okulunda lise birinci sınıfa giden bir öğrencim vardı. İlk sekiz senenin bütün konularını baştan alıp lise bir seviyesine çıktık. Dört işlemi bile yapamayan bir çocuk dokuzuncu sınıfa kadar gelmiş. Sistemin yamukluğunu varın siz düşünün.

Çocuğa yapılacak en iyi yatırım iyi bir eğitim imkanı sunmaktır bana göre. Bunu yaparsanız kendi yollarını kendileri çizerler zaten.

Biliyorum özel okullar maddi açıdan zor ve yıpratıcı ama şu şartlarda başka seçenek yok bence. İki çocuk için sosyal imkanlar+ders desteği sağlamak zaten koleje vereceğiniz miktara denk gelecek gibi görünüyor.

4 yasinda ingilizcesi baya ileride devlette korelir mi acaba diyorum.
Evde unutturmazsanız unutmayabılır elbette ama bır kısmını mutlaka unutacak.
2 sınıfta bızım okulda haftada 8 saat ıngılızce var
bolgeden bolgeye degısıyor bu durum sanırım ıstanbuldayız bız oyle nezıh bı semtteyız dıyemıcem ama okulumuz yenı ve guzel

Ilk okul oyle agır kı bende aynı mantıkla devlet okuluna verdım ama aktıvıte soyle dursun ılk donem kabus gıbı bısey hıc ı yere gıdemezler, gıderlerse tekrar yapamazlar net
yeğenim de atayı yazdırıdğımız okulda 1.sınıf okuyor şu anda..zaten sbah 8.30 akşam 16 olunca okulda sosyal dersler de epeyce var.devletteki gibi yarım gün olmadığından.ayrıca h.sonu seramik,yüzme,piyano gibi aktiviteleri var.ayrıca internet üzerinden ingilizce görüyorlar.kolejin en büyük avantajı yabancı dil bence..

Hafta sonu o aktıvıtelere suanda katılabılırmısınız bılmıyorum
cunku dedıgım gıbı cocuktan cocuga cok fazla degıskenlık gosterır bız eger yardımcı olmasaydık tekrar ettırmeseydık Ege cabuk sokemezdı dıye dusunuyorum cunku bırak okumayı sokmeyı ozelde el yazısına daır hıc bır alt yapı almamıstı ama devlet anaokuluna gıdenlerın bu sekılde ımkanları vardı . Ama elbette kolej guzel bızımde devlette dıye hıc masrafı olmadı dıyemıcem sadece bu ay mayıs ayı daha bıtmedı servıs vs harıc 350 tl odeme yaptım okula Ama ınsallah ortaokulda koleje gıtmesını ıstıyorum Buarada verılen kolejde bence onemlı butık bır kolej olmamalı.

Bu sene bız atlattık seneye sıra sızde

valla cute atanın okulunda eve gönderiliyor ödevler.bakalım ne yapacağız seneye

Son paragraf için yazıyorum.

Canımcım çoğu çocuk evde anne babayla ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyor. Anne babanın çok bilinçli aynı zamanda disiplinli olması lazım bu konuda başarılı olmak için. Ama o da bizim milletimiz için çok zor. Ebeveynlik anlayışımız biraz değişik. Ya çocuğa ders çalıştırırken bağırıp çağırıyorlar ev savaş alanına dönüyor ya da çocuk anne babanın zaaflarını kullanıyor. Etüdde ya da özel derste öyle bir imkanı olmuyor. Öğretmene karşı çıkamıyor. Öğretmen ve çocuk arasında iyi bir ilişki varsa bu yöntem anne baba eğitiminden çok daha başarılı oluyor genelde. Özellikle özel derste öğretmen çocuğu tanıyıp aynen söylediğin gibi mimiklerinden bile anlayıp anlamadığını farkediyor.

teşekkür ederim. o cocuk ozel okula gitse ne kadar basaroli olurdu acaba? oda bir soru isareti kafamda.
sosyal imkanlar icin ozeldede devlette de olsa ayni miktari ayirmak zorundayiz. arada kafama takilan birsey olursa size sorabilirim degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…