İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

benim bir arkadaşım vardi Türkiyenin en iyi okullarindan birinde iyi bir bölüm okuyordu birakti ve ozele yatay geçiş yapti varin siz düşünün
 
Bence her iki okulun çocuğunuzu okutacak öğretmenleriyle görüşün öyle karar verin derim ben.
Hangi okullardan mezun bu iki öğretmen mesleğe bakış açıları nasıl vicdanlı merhametli insanlar mı?
Bence ilkokulda en önemli şey öğretmendir.
Veliler idareyle muhatap oldukları için onu önemsiyorlar ama aslında çocuğunuzla sabahtan akşama kadar vakit geçiren öğretmendir idare değil.
 
benim bir arkadaşım vardi Türkiyenin en iyi okullarindan birinde iyi bir bölüm okuyordu birakti ve ozele yatay geçiş yapti varin siz düşünün
neden yaptı ki böyle bir şey hem de iyi okul diyorsun..
ilginç....hatta saçma bence..
Hakikatten neden bıraktı da özele geçti?
 
bence devlet okuluna gonderin. cocuk sizin dusuncelerinizle paralel bir yerde etgitim almak yerine.kendi düşüncelerini ideolojisini oluştursun nacizane fikrim

sizce devlet okullarında çocuğa kendi ideolojilerini oluşturma şansı veriliyor mu?
tamamen dayatma, hatta öğretmenine göre beyin yıkamaya kadar gidecek bir sistem mevcut.
bu çocuklar hala resim yaparken bile özgür değiller ki düşünürken özgür olsunlar.
ilkokul 4. sınıfta suphanekeyi ezberleyemedi diye, sınıfın içinde sen ne biçim müslümansın, senin ne biçim ailen var diye çocuk aşağılayan öğretmen biliyorum.
kendim de stajyer öğretmenim şu an bir iletişim meslek lisesinde, çocuklara fotoğraf ödevi verilmiş, ama öyle net kurallar var ki, çocuklara bir sanat mı aşılanıyor kuantum fiziği mi öğretiliyor belli değil, bu koşullarda nasıl yaratıcı bireyler olacaklar? nasıl kendi bakış açılarını, kendi fikirlerini geliştirmeyi öğrenecekler? sonuç olarak çocukların çektiği fotoğrafların hemen hepsi birbiririnin aynısıydı, hiçbirinde en ufak özgünlük, bakış açısı vs yok, çünkü kurallar net, dışına çıktığın an reddediliyorsun.
oysa bekle biraz çocuk soyut düşünebilecek yaşa gelsin (12 dir bunun ortalaması) de ki bak dünyada böyle böyle dinler, böyle böyle ideolojiler var al oku, öğren... sanat özgündür, gökyüzü mavi ama sen istersen kırmızı yapabilirsin de, kalıplarını kırmayı öğret, sonra çocuk yapsın seçimini, özgür düşünce böyle oluşur.
 
Bence iyi bir okul iyi bir temel önemli.
Benim ailemin durumu iyi olduğu halde yollamadılar hala İngilizcede kendime güvenemiyorum. O kadar kurslar falan aldığım halde olmuyor. Yani o küçüklükten İngilizce eğitimini alan arkadaşlarım kadar özgüvenli olamadım İngilizce de mesela.
Yine bir arkadaşımın kardeşi meşhur bir kolejden mezun. Tüm sınıf arkadaşları ya tıpta ya odtü de... Cidden kazanamayanı geçtim orta halli üniversite kazanan yok.
Temelden güzel eğitim alan çocuk zaten sonrasında fark atıyor.
 
neden yaptı ki böyle bir şey hem de iyi okul diyorsun..
ilginç....hatta saçma bence..
Hakikatten neden bıraktı da özele geçti?
şöyle anlatayim devlet universitelerin iyi bölümlerinde (mesela tip ve hukuk) kontenjanlar o kadar cok oluyor ki hele birde devam zorunlulugu varsa değmen benim gamli yaslı gönlüme. halimizi düşünün yani. derse genelde asistanlar girer. ve bölüm hocalariyla oturup bire bir sohbet edip bilgi alışverişi cok zordur. faakat vakif universiteleri her zaman isinin ehillerini diger universitelerden toplar ve okulunda ders verdirtir. ve derslere asistanlarin girmesi cok nadir bir durumdur. kizin okulunda bir hukuk profesörü var mesela adamin hukuk alaninda Türkiye'deki konumu tartisilmaz ve bu insanla bire bir sohber etme sansi oldukca yüksek.
 
o zaman bizim okullarımizdaki ogretmenlerin eli opulesiymis.
 
Son düzenleme:

Ben masada namaz kılmayı kabul etmediğim için annem okula çağrılmıştı ve kızınız kafir mi denmişti anneme.
Allahtan annem mantıklı bir kadında bana kızmak yerine hocaya haddini bildirmişti.
Yine bir başka din hocası bize ne manaysa Atatürkün Bursa Nutkunu okutmuştu ortaokuldayken. Amaç Atatürke anarşist demekti. Sonra disiplin kuruluna sevk edilmişti ama ne fayda. Kimbilir hala nerelerde zehirliyor genç beyinleri...
Benim eşim kolejden devlete geçti mesela eski okulu özlüyor. Burada öğretmenlerin hiç biri öğrenciyi düşünmüyor ki veriyorlar ezberi geçiyorlar diyor.
Ki sınıfta bir tane zeki ve istekli öğrenci olsa bile o sınıftaki hengamede gürültüde çok zor yükselmesi diyor.
İyice bozulmuş sistem diyor.
Hangi ideoloji acaba??Üstelik resim dersi, müzik dersi yerine sürekli din eğitimi veriliyor. Devlet okulundan gelecek ideoloji belli.
Asla devlet okuluna çocuk yollamam ben asla. Ezberci ve sorgulamayan bir çocuk istemeyen de yollamasın zaten...
 
o zaman bizim okullarımizda ki ogretmenlerin eli opulesiymis.

ben küçük şehirde okudum, ilkokulu kolejde okudum, o zamanlar ilkokul 5 de girerdik sınava, girdim anadolu lisesine geçtim, ordan da mezun oldum. belki küçük şehir olduğundan, belki o zamanki öğretmen profilinden, belki toplumun bu kadar kutuplaşmış olmamasındandı bilmiyorum, ama şu son dönemde gördüklerimin yarısını bile görmedim o zamanlar.
 

bi de o masada namaz kılma mevzusu vardı dimi bir dönem... başıma gelmedi ama çok duydum, korkunç şeyler bunlar, tabi toplumun çoğuna göre güzel, bak ne iyi çocuğa namaz öğretiyorlar, dua öğretiyorlar, atatürkün nasıl bir adam olduğunu gösteriyorlar diye sevinecek milyonlar var bu ülkede... onlara göre öğretmen süper, müthiş, ama bana göre korkunç... hasta öğretmenin biri çocuklara cinlerden bahsediyor, yok banyoda, tuvalette edepli davranmalılarmış cinler onları izlermiş (sanırım mastürbasyon yapmasınlar diye uydurmuş bunu) çocuk 2 hafta korkudan banyoya giremedi, tuvalete bile annesiyle girdi. riske atmak istemiyorum bunları, küçücük çocuğumun kafasını ruhani şeylerle doldurmasınlar, vakti gelince gerçek kaynağından okur öğrenir, kimsenin hurafeleriyle korkutulmasın.
 
bence devlet okuluna gonderin. cocuk sizin dusuncelerinizle paralel bir yerde etgitim almak yerine.kendi düşüncelerini ideolojisini oluştursun nacizane fikrim
Ama işte devlet okulları artık her yere eşit mesafede değil ki

Eskiden seçilmiş dersler beden müzik resim vs iken şimdi tamamen dini içerikli

Biz öğrenci iken her telden eğitim de öğretmen de vardı şimdi tamamen kamplaşma var
 

Ben bir de Eskişehir'de gayet bilindik bir devlet lisesinde yaşadım bunu. Hani bir Konya falan değildi ve bundan 15 yıl önceydi. Şimdi daha da beter hale geldi.
Eşim okuluna ilk atandı gitti orada ev ararken ne öğretmenisiniz diyorlar, eşim matematik dediğinde bir dudak büküyor, dinini bilsin de gerisi mühim değil diyor. Siz düşünün artık verilen eğitimi. Millet için fen-bilim-edebiyat değil dini bilgi önemli. Hayret ediyorum cidden. Çok çok bozuldu sistem. Bu okuldakilerle muhattap olmamak için kitap götürüyor mesela edebiyat öğretmeni ve tarih öğretmeni biz okul zamanından beri okumadık hiç kitap diye böbürleniyorlar. Yahu kitap okumayan bir edebiyat öğretmeni mi olur? O öğretmen ne verebilir öğrencisine?
Rahatlarım devlet okuluna geçince diyordu, eski kolejini özlüyor. Hem öğretmenleri daha iyiydi hem de öğrencilerim daha iyiydi diyor. Kolejdekilerden daha terbiyesiz öğrenciler beklemezdim diyor mesela.
 
Canım millet yapan yapıyor aslında demiş ama çok takılma. Biz o çocuklar bir adım öne çıkan diye mücadele vereceğiz tabii ki.

İlkokul çok önemli sadece okul iyi ise bile yeterli değil bence. Benim ozel okulda ogretmen arkadasim var. Iyi okullarda ogretmenlik yapti. Diyor cocuklar cok donanimli yetisiyor sadece bilgi olarak degil sosyal olarakta. Öğretmeni ile görüşün lütfen. Onunla bir tanısın. Nasıl biri sonuçta bazı çocuklar ilkokul öğretmenlerini çok seviyorlar. Okula şevkle giderlerse okulu öğrenmeyi küçük yaşta severlerse hersey daha güzel olur.

Diğer yandan o yokluk içinde çok şey yapanlara genelde hayatlarının bir doneminde iyi öğretmen denk gelmiştir. Siz çocuğunuzun geleceğini şansa bırakmayın derim ben. Okulun olanaklarının yanında öğretmenin tutumu da çok önemli. Onunla tanisin
 
Ama her iki okulunda 3-4 tane 1. Sinif subesi var ve ogretmenler kura ile belirl3necekmis. Nasil tanısabilirim ki bütun öğretmenlerle
 

ben de anlatılınca hayal edemiyordum. birebir gözlemleyince anladım.
burası istanbulun epey yüksek puanla öğrenci alan, tanınmış bir lisesi, hoca derse giriyor, çocuğun birine modulü veriyor, çocuk 40 dk boyunca konuyu okuyor, sınfın yarısı uyuyor, bir kısmı online oyun oynuyor,müzik dinleyen, makyaj yapan var, 40 dk sonra zil çalıyor hoca çıkıyor, üstelik yanında stajyer var (benim o zavallı)
başka bir gün başka bir hoca coğrafya yazılısı yapmış, çocuk gelip hocam şunun cevabı neydi diyor, hoca "soruları ben hazırlamadım bilmiyorum" diyor...
öğretmenler odasında, öğretmenlerden birinin çocuğunun egzamasını okuyup kınaya üfleyerek geçiren nefesi kuvvetli hoca konuşuyor (evet kalkmış istanbuldan silifkeye hocaya gitmiş)
tuvaletler o kadar pis ki girmek mümkün değil, hizmetli sayısı az, alanları öğrenciler kendileri temizliyor.
tabi ki hala idealist, çalışkan, aydın öğretmenlerimiz var, ailemin yarısı (babaannem, halam, 2 görümcem, kardeşim, kuzenlerim, aday olarak ben) öğretmen zaten, asla onları kötüleyemem. ama azımsanamayacak sayıda örümcek kafalı öğretmen, ve nerdeyse her okulda gerici yönetim mevcut.
 
ılk okulda kolej gereksız
ben ortaokuldan berı ozel okula gıttım lısede dahıl
oyle daha ıyı oldu
 

Ayy şu iyi devlet okullari nerelerde onları bir söyleyin de oralarda şimdiden ev bakalım :)
 

merhaba, size mesaj atmaya calistim ama guvenlik ayarlariniz kapali. rica etsem siz bana ozelden yazar misiniz arafta kaldiginiz okullari?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…