- 15 Şubat 2013
- 24.275
- 90.860
Nasil yani, kim demis onu hfhfhdhFiyatlar Allah tarafından yükseliyordu demi unuttum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasil yani, kim demis onu hfhfhdhFiyatlar Allah tarafından yükseliyordu demi unuttum
Diyanet işleri başkanıNasil yani, kim demis onu hfhfhdh
Ben çok memnunum okuldan.İsim yapmış okullarada gittik çocuğu teste aldılar. Daha okuma yazma öğrenmemiş çocuk 1.sınıf içşn bakıyoruz lgs sınavından derecelerden bahsettiler.Çocuk 2.sunıfta bol test çözmeye başlayacakmış falan.Çocuğu alıp geri çıktık.Çocuk çocukluğunu yaşasın eğlenerek oyunla öğrensin ortaokulda girecek zaten o strese yani.Merhaba.
İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz.
Ben farklı bir şey sormak istedim.
Çocuğunuzun okulu butik bir okul sanırım. Memnun musunuz? Gerçi ilkokulmuş, kıyas doğru olmaz sanırım. Geçen sene ben de 5. Sınıftaki kızımı bir koleje verdim. Beklentimi asla karşılamadı. 9-17 arası eğitim boyunca sadece test çözdürdüler. Hiçbir sosyal aktivitesi yok, hatta çocuklara kitap bile okutmadan sadece paragraf sorularıyla eğitim veriyorlardı. Ben Türkçe öğretmeniyim, en çok Türkçe eğitimlerinden rahatsız oldum. Bu sebeple bu yıl aldım kolejden. Hiçbir şekilde de bir daha özel düşünmüyorum çünkü burdaki tüm özel okulların mantığı aynı. Dersane gibi.
Sizin okulunuzu merak ettim.
Heryer bukadar çok artış yapmış benim merak ettiğim oydu. Birden %100 artışa şaşırdım.Gerçekten iyi bir özel okul değilse bu kadar zora gelmeye değeceğini düşünmüyorum. En azından başka yer bakın her yer özel okul dolu.
Yaşadığım yerde ted final Bahçeşehir doğa bilfen hepsinin artışı yüze yüz. Ve fiyatlar birbirine çok yakınHeryer bukadar çok artış yapmış benim merak ettiğim oydu. Birden %100 artışa şaşırdım.
Bahçeşehir saydığınız diğer okullarla aynı kulvarda mı? Sanki çok daha vasat gibi geliyor bana. Yaşadığım şehirde de açıldı. Burdaki tek kurumsal okul diyebilirim. Kızım da % 60 burs kazandı ama ben göndermedim geçen sene. Daha yüksek fiyatlı yerel bir okula gönderdim ama ordan da memnun kalmadım yukarda anlattığım sebeplerle.Yaşadığım yerde ted final Bahçeşehir doğa bilfen hepsinin artışı yüze yüz. Ve fiyatlar birbirine çok yakın
Benim yazmayı unuttuklarımi da siz eklemişsiniz, kaç defa haber oldu ortaokulda kız çocukları bile birbirinin saçını başını yoluyor , maalesef akran zorbalığı okullarda çok fazlalasti , amerikan filmlerindekine benzemeye başladı bizim okullar da , özel okulda en azından güvenlik var , dediğiniz gibi idare bu konuda hassas öğrencileri yakinen takip ediyorlar okul dışında da sorun yaşamasına diyeTamamına katılıyorum. Bu faydaların dışında zarar görmesin diye de gönderiyorum. Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür. Ağır sonuçları olacağı için siyasi veya dini düşüncelerini çocuklara empoze etmeye çalışmazlar.
Akran zorbalığı gibi konularda olay anında güvenlik ve nöbetçi öğretmen müdahale eder. Sonrasında da rehberlik ve idare elini taşın altına koyar.
Okula giriş ve çıkışlar kontrol altındadır. Okulda kantin olmadığı için paketli gıdaya ulaşım yoktur.
Revirde hemşire olması da özellikle acil durum müdahaleleri için oldukça önemlidir.
Yaşadığınız şehri bilemem ama benim yaşadığım da başarı oranı özellikle İngilizce eğitimi çok iyiBahçeşehir saydığınız diğer okullarla aynı kulvarda mı? Sanki çok daha vasat gibi geliyor bana. Yaşadığım şehirde de açıldı. Burdaki tek kurumsal okul diyebilirim. Kızım da % 60 burs kazandı ama ben göndermedim geçen sene. Daha yüksek fiyatlı yerel bir okula gönderdim ama ordan da memnun kalmadım yukarda anlattığım sebeplerle.
Bahçeşehir benim sorduğum hiçbir soruya cevap veremedi. Okulun açılmasına birkaç ay var, kayıt dönemi. Öğretmen kadrosu soruyorum cevap yok, sistem soruyorum cevap yok. Profesyonellik hissettirmediler bana o dönem.
Doğrudur. Burda daha çok yeni. Kendilerini gösterecek bir durumları olmadı henüz. Fiyat olarak da çok düşük rakamlar söylediler. O yüzden ted vs gibi okullarla yan yana koyamadım.Yaşadığınız şehri bilemem ama benim yaşadığım da başarı oranı özellikle İngilizce eğitimi çok iyi
Her ted de aynı değil. Mesela burada ki bir Ankara ted gibi eğitime sahip değil. İşte her şehre göre değişiyor okulların eğitimi.Doğrudur. Burda daha çok yeni. Kendilerini gösterecek bir durumları olmadı henüz. Fiyat olarak da çok düşük rakamlar söylediler. O yüzden ted vs gibi okullarla yan yana koyamadım.
Devlet olacaksa nezih bir semt olmalı, okul aile birliği de iyi çalışırsa devlet de iyi..bazı devlet okullarında etüd de oluyor..ama sınıf mevcudu ozeldeki gibi olmaz tabii..iyi araştırmanız lazım..küçük şehirler daha uygun aslında ..hangi şehirdesinizÇok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm
Kesinlikle katılıyorum. İtü mezunu bir arkadaşım okullarındaki öğrencilerin çoğunluğunun kolej mezunu olduğunu söylemişti, tabii ben o zamanlar kolejlere babalarının parası ile başarı elde edemeyen çocukların gittiğini sanıyordum haliyle çok şaşırdım. O kadar iyi eğitim alıyorlar ki sınavlarda hepsi başarılı oluyor demişti.Ne güzel anlatmışsın
İlkokulda verilmemiş olan bir şeyi lisedeki kocaman adama vermek kolay mı sanılıyor acaba? İlkokulda mahalle okuluna yollayayım,ingilizce görmesin ama üniversitede özele yollayayım diye bir mantık yok ki,o çocuk o vizyona anca ilkokulda sahip olabilir bana göre. İlkokul temel çünkü. Temeli iyi olursa lisede çalışır gider iyi bir yere zaten. Bunu göremeyenler de var maddi meselelerin dışında.
İzmir.Devlet olacaksa nezih bir semt olmalı, okul aile birliği de iyi çalışırsa devlet de iyi..bazı devlet okullarında etüd de oluyor..ama sınıf mevcudu ozeldeki gibi olmaz tabii..iyi araştırmanız lazım..küçük şehirler daha uygun aslında ..hangi şehirdesiniz
Çok teşekkür ederim güzel açıklayıcı yorumunuz içinBen o özel okulları biliyorum çünkü kendim de özel okulu öğretmeniyim… velilerin hepsi her şeyi biliyor ama maalesef bu hanımefendi gibi çalışma saatlerine ancak bu okullar uyuduğu için ve ekonomilerini de bu kaldırdığı için gönderiyorlar… ama şu üç yıldır ekonomi yüzünden yaptıkları zamlarla bu orta sınıfı da bitirdiler.
Olabilir sizin bakış açınız ama ben çok küçük çocuklara bu kadar yüklenilmesine karşıyım.Babamın bir lafı vardı, iyi bir eğitim altın bilezik gibidir , uzun vadede cocuk için en iyi yatırımdır diye
Çocuğunun geleceğini düşünenler iyi eğitim almasını istediği için özel okullara gonderiyor çocuklarını
2 yabancı dili olsun , daha tenha sınıflarda daha çok ilgi görsün, eğitim harici sosyal aktiviteleri de öğrensin ( satranç, piyano , tenis vs vs ) her yönden cocuk gelişsin, vizyon sahibi olsun , özgür düşünceyi öğrensin, kendini demokratik ortamda ifade etmeyi öğrensin vs vs vs
Yani size saçma gelebilir ama çocuklarının ileride çok yönlü insanlar olmasını isteyen ebeveynler için hiç saçma değil
bostanli civarı, atakent,mavişehir devlet okulları güzel.. tavsiye edebilirimİzmir.