İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

Valla var üç beş tane. İzmirdekileri biliyorum sadece.

Hımm biz istanbuldayız ama her sene bir izmire taşınalim konusu gündem oluyor. Sen söyle en azından ev bakacağımiz zaman oradan bakarız izmire taşınmaya yine gündem yaptigimiz zamanlar.

Bu arada ortada daha çocuk yok nasıl şimdiden hazırlanıyorum sen düşün :))

Kolejde çalışan bir öğretmen olarak yazıyorum. Lise grubuna giriyorum ama diğer kademeler de gözümüzün önünde kesinlikle ilkokul seviyesinde maddi durum el veriyorsa iyi bir özel okul taraftarıyım kesinlikle vasat bir koleje göndermeyin. Devlet okullarından farksız oluyor üstüne para verdiğinizle kalıyorsunuz. Tabi vasat kriterleri de önemli o ayrı bir konu... Ayrıca kurumsal olan kolejleri araştırabilirsiniz ve kesinlikle şu anda orda öğrenim gören velilerden bilgi alın en iyi bilgiyi onlar verir. Öğretmen meselesi de hiç bir özel okulda hiç bir öğretmenin bir sonraki yıl orda kalacağının garantisi yoktur. Bir çok parametre var bu konuda.. Dolayısıyla okulun genel misyonu ve vizyonu daha çok fikir verecektir. Yeni gelen her öğretmen bu doğrultuda çalışacağı için yıl içersinde kötü sürprizlerle karşılaşma olasılığınız azalır...

Ben geçen sene olmayan çocuğum için kolejlerin tanıtım toplantılarına gidiyordum sen ne diyorsun. Eşim bana deli muamelesi yapmaya başlayınca vazgeçtim

Temelini sağlam yapmakta fayda var.
İlk eğitimleri güzel aldıktan sonra zaten güzel bir lise kazanabilir dil eğitimi güzel olur aktiviteleri fazla olur cogu devlet okulunda imkanlar yetersiz sınıflar kalabalık.

Maddi durumumuz olduğu halde ben kızımı mahalle İlkokulu'na göndermiştim.
Çok eski ve eğitime önem veren bir okuldu Teyze kızları dayım vs gittiği bir okuldu temelde matematiğe önem verdiği için seçmiştim okulu.
İyiki de seçmişim diyorum kızım ingilizce sayısal okuyor ve sağolsun her yıl taktir ve başarı belgesi getirdi.Bende çalışan bir anneydim.Kızımın normal bir ilkokula gitmesi kızımı sosyal vicdanlı sorumluluk sahibi bir birey olmasına çok fayda sağladı.Tek çocuk olduğu için de arkadaş edinme paylaşmayı öğrenmesini de istiyordum o da oldu çok şükür. İlköğretim'den sonra kızım Anadolu Lisesini kazandı fakat kazandığı okulun eğitim seviyesini ve arkadaş ortamını sevmediği için extradan dershaneye göndermek yerine bizde kızımı Fen kolejine yazdırdık biraz külfetli oldu ama değdi.
Kızım şu anda ana dili gibi amerikan ingilizcesi biliyor ve Üniversitesi'ye hazırlanıyor. Meslek seçimini de kendisine bıraktık.
Önemli olan kızımın mutlu olması.
Hakkınız da hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.

Eryaman Anemon koleji hakkında bilgisi plan var mı?
Devlet okulu neden düsünmüyorsun ,imkanlarin sınırlı ise vasat bir özel okul yerine devlet okulunu tercih ederim
Imkanlarimiz kısıtlı degil aslinda. 8500 tl aylik gelir var ve kira sorunumuz da yok. Benim derdim parayi biriktirip, oglumun ileriki hayatinda daha efektif kullanıp kullanamayacagim. Yani ilkokulda daha lux bir okula gerek var mi diyorum. Yoksa gonderecegim diger okul da fena degil. Standartlarda bir ozel okul. Ben anlatamadim galiba derdimi :)

Vasat bir okul yerine koleji tercih edin.
Vasat bir koleje göndereceğinize devlet okuluna gönderin.

Seneye ben de 1. sınıfım ve okulda "iyi" çocukları almak için müthiş bir çaba var. Öğretmenlerin velilerle konuşup benim sınıfıma verin diye ısrarcı olması, daha ana sınıfındaki çocuklara hediye alıp göz boyaması bir yana benim seneye 1. sınıf değil de ara sınıf alacağım lafını bile çıkartmışlar

benim çocuklarım da eylül de birinci sınıfa başlayacak
benim çocuklarım da eylül de başlayacak ve bizde çok araştırdık konuyu.9-18 arası okulda kalmaları gerekecek ve küçük oldukları için çok büyük bir okul tercih etmedik.eve yakın,butik okul ama butik okula göre imkanları daha fazla olan bir okul tercih ettik.sosyal faaliyetleri de oldukça iyi. ingilizce için yabancı öğretmenleri de var.kalabalığın arasında kaybolmasınlar diye düşündük.ve birinci sınıf için üç şube açacaklar ve sınıflar 13 kişilik olacak.ilkokul için beklentilerimiz bu şekilde oldu.
destek konusuna gelince bizde araştırdık.bizde karı koca memuruz.her okula ayrılan bir kontenjan var ve orada bir sıralama oluyor.ama okullar da kime çıkıp kime çıkmadığını anlayamamış.

bence oturdugunuz cevre duzgunse devlet okuluna gonderebilirsiniz, tabi mesai saatleriniz uyusmuyormus oda ayri konu.
bende bu konu ustune bazen dusunuyorum ve cok fahis fiyatlardaki ilkokullari sacma buluyorum.
ilk okul cocugu icin en onemli sey cevre ve ogretmen. duzgun bir cevrede iyi bir ogretmen rastlarsa devlet okulu en guzeli.

+1
Devlete gönderneyin, gürültü yapanı ders dinlemeyeniydi derken ders dinlenmiyor; zaten 40 kişilik sınıfta ne gürültüden ders duyulur ne de öğretmenler adam gibi ders anlatıyor zaten 1 derste 3 problem çözüyorlar.

Koleje gönderin, ayrıca üstüne düşün.
Ben çok iyi bir okuldan müh. fakültesi mezunuyum, elektronik ve bilgisayar ikilemesinde

TED koleji, liseye kadar
Ortaokula kadar TED, lise Anadolu/Fen lisesi

çocuklar çoğunluktaydı. Düz liseden gelmiş kimse zaten yoktu, Anadolu/Fen lisesinden gelenler de ya özel okul kökenli ya da özel gibi olan girmesi zor az sayıdaki devlet okulundandı.

Koleje verin siz. Devlet okulunda bir şeyler öğrenmek zor.

teşvik çıkar diye düşünüyorum zira burda arkadaşlara hep çıktı.birde bir yıl değil iki yıl değil artarakta gidecek onuda düşünün gönül tabikide en iyisini ister ama gönüle bıraksan neler ister neler.

mekatronik muhendisligi sanirim sizin ki? Calisiyor musunuz? Is imkanlari nasil?

Aynen öyle. Aslinda su gun oglumu en pahali okula da gonderebilirim ama kardesi olursa ki yarim yamalakta olsa dusunuyoruz. Yani bebek olursa ucretsiz izne cikmam biraz zorlar bizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…