İlköğretim Yorum ve Soruları Hangi okul?

yaz gecesi

3bes
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
5.907
2.248
Merhaba hanımlar,
1 oğlum var ve bu yıl ilkokula başlayacak. Bir aydır okul bakıyorum ve maddi durumu mu zorlasam yoksa daha vasat bir okula gönderip kendim mi daha cok ders konusunda ustune düşsem karar veremiyorum. Cok begendigim ve vasat bulduğum iki okul arasında aylık 550 tl taksit farkı var. Pahalı ama daha iyi okula göndersem daha az birikim yapıp ilerki yıllarda belki onun eğitimi için gereken parayı biriktirememiş olacağım. Acil karar vermem lazım cunku pahalı olan okulun sadece 1 kontenjanı kalmıs 1. Sınıf için. Bir de karı-koca memuruz. Teşvik çıkar mı acaba?

Son düzenleme:
Karı koca memura teşvik çıkmaz genelde. Bence iyi okula gönder. Temeli iyi olursa lisede iyi bir anadolu lisesi kazanır ve iyi bir üniversite.
Hımm. Forumlarda da öyle diyor gnelde. Zengin esnaf kazancinı düşuk gosterip teşviği alıyormus. Biz bordrolular neyse o. Teşekkür ederim.

benim akrabamin kizina aile destegide yok kiz cocugu okumasin mantığında ve pinti insanlar. buna ragmen en iyi fen lisesini kazandi. yapan yapiyor aslinda. bir ozel okul ortalama 20 bin lira. ilkokul birde 20 binliralik extra ne verebilirler cocuga?
cevremdekilerin cocuklari ozel okulda kulak ceken ogretmende var, eve sayfalarca faaliyet odev verip evde huzur birakmayanda. cok zo bir karar gercekten. beni simdiden dusunduruyor. konu sahibi eve giren kazancimiz hemen hemen ayni. odedigimiz paralarda ciddi paralar.

Okulun başarılı ve vasat olma ölçütü ne

Zira oğlumu vasat sayılabilecek bir okula yazdırdım

Burada 1. Sınıfta çoğu okul 20 saat İngilizce koymuş bunlar 10 saat vasat ölçütü bu imiş

Bana kalırsa o bile çok

Okulun havuzu yok vasat orman içinde bahçesi var ama çoğu kişi böcek gelir diyor

Teog başarısı var ama bu bence ölçüt değil zira çoğu okulun var o başarısı

Hangisi gidiş geliş ve öğrenci profili olarak zorlamayacaksa ona bakın

Zira burada yıllık 40 bin olan da var 80 bin olan da fiyat arttıkça öğrenci profili de değişir o zaman da her gördüğünün alınması yahut o kişiler ile yarış mümkün olmaz

Herkeste BMW var hepsi havuzları olan villada oturan arkadaşlar arasında ezik hisseder kendini çocuk bence bu nedenle çok pahalı okula göndermedim

İmkanlarınız el veriyorsa kesinlikle koleje gönderin.
Devlet okulunda da kolejde de okumuş biri olarak çok fark olduğunu biliyorum.
Ve bence sınıf mevcudu az, dil eğitimi iyi olan okula gönderin çocuğunuzu.
İlerisi için önünüze fırsatlar çıkar, burs kazanabilir.

Şu an çocuğum yok ama olsaydı asla devlet okuluna yollamazdım.
Bütün imkanlarımı seferber eder özel okula yollardım.
Temel çok önemli.
Sonradan ne yaparsan yap olmuyor.
Eğitime yapılan yatırıma hiç acımam.

En iyi okula da gönderseniz, çocuğun içinde yoksa sonuç sıfır. Arkadaşım oğlunu Türkiye'nin en iyi özel okuluna yolluyor. Çocuk 3. sınıfta hala okuyamıyor. Okul aileye bir şey demiyor çünkü paradan olacak. Ben eğitimde en önemli unsurun öğretmen olduğunu söylerim. İki çocuğumuda devlet okulunda okuttum. Hiç bir şikayetim yok. Bence verdiğiniz paraya yazık.

Bir öğretmen olarak ilköğretimde özel okulu gereksiz buluyorum. Çok kötü bi çevrede değilse ve şartlar çok kötü değilse devlet okulunu tavsiye ederim

Ben 4 sene devlette okudum kalan 8 sene kolejde. Allah babamdan razı olsun öyle güzel ve kaliteli arkadaşlıklarım var ki. Şu an hepsi meslek sahibi insanlar nerdeyse tamamıyla ailecek görüşüyorum. Benim 3 arkadaşım vardı 3 ğ de devlet okulu çıkışlı. Koleji gereksiz bulurlardı. Neyse öğretmen olduk çıktık. 3 ü de ücretli öğretmenlik yaparken sunu dedi. O zaman bize normal gelen seyler ne kadar kötüymüş. Dılardan olgun gözle görünce ne kadar sıkıntılı olduğunu farkettik ve ne şartta olursa olsun özele göndeririz. Bu arada o 3 arkadaşım da çok çok iyi insanlar hala beraberiz. Ama sınıflarından 2-3 kişi ancak üni kazanmış vaktinde maalesef. Arkadaşlarım şanslı kısımda olmuş

Canım ilkokulda önemli olan okuldan ziyade öğretmendir. Maddi durumum iyi olmasına rağmen devlet okuluna gönderiyorum. Çünkü çocukların harika öğretmenleri var. Şöyle diyim ikiye üçe giden çocuklar ygs soruları çözebilecek düzeye geliyorlar. O yüzden sen okullardaki öğretmenleri araştır iyi bir öğretmene ver bence.

Eskiden devlet derdim ama artık kolej diyorum. Elbetteki çocuğa bağlı çoğu şey, köy okulundan da.birinci çıkar vs ama mevzu öss gibi.dandik sınavlarda birinci olmak değil. Kolejlerde çocuğa özgüven ve arastirma merakı asilaniyor. Sanata spora yonlendiriliyor, genel kültür asilaniyor. Bunlar sınav kazanmaktan cok daha değerli şeyler. Tek hedefiniz sınavı kazansin değilse eğer, kesinlikle iyi bir kolej derim.

İlkokul seviyesinde hem devlet okulundan hem özel okullardan öğrencilerim var. Aradaki fark o kadar büyük ki kesinlikle devlet okulu tercih etmem benim çocuğum olsa. En vasat kolejin bile eğitimi de sosyal olanakları da devletten iyidir.

Birikimi şimdilik göz önüne almayın. Zaten çocuğunuz başarılı bir çocuk olacaksa birkaç sene sonra sınavlara girip burs kazanacaktır bir miktar. Aynı koleje devam ettiğiniz sürece indirimler de olacak. Genelde ilk sene ödenen para en yüksek olur, sonrasında yavaş yavaş düşer. Çocuğu kaybetmek istemezlerse ellerinden geleni yaparlar zaten.

Devlet okulunda okudum tüm sınıf ünü kazandık

Ama yıllar geçtikçe durum değişîyor zira başarılı olma potansiyeli olanı özel okula gönderiyorlar

Devlet okuluna da ite kaka oku diye gönderiyorlar ama bu devlet politikası bursada il merkezinde bile öğretmensiz okul dolu branş öğretmeni yok

Zaten az öğretmen alıyor aldığını da ücra yerlere atıyor yarısı da gitmiyor ya da gidemiyor yine okullar öğretmensiz

Teşvik vs de esasen eğitimin özelleştirilmesinin adımları yakında devlet okulu da kadrolu öğretmen de kalmayacak

Öğretmenler de bir şey öğretmek değil Veli pışpışlamak zorunda kalacak aksi halde performansı düşük kabul edilip kapı önüne konulacak

Siz çocuğu istediğiniz okula gönderin evde doğru yönlendirilmedikçe boş. Ben devlet okulunda okudum, 55 kişilik sınıfta. Evde çok şey öğrendim, ilgilenildi.
Haftasonu kulüpleri, kurslar, yaz kampları daha faydalı. Bir koleye o taksiti ödemekle bitmeyecek. Ek parası, yemeği, ona göre giyim isteyecek, yaşı büyüyecek bilmem ne marka telefon, daha çok hataya suça ve kompleksli oluyor kolejde okuyan çocuklar diyorlar.
Devlet okuluna verir, sürekli elimi üstünde tutar, gözetirdim çocuğumu. Okula vermediğim para ile de gerek özel ders, gerek kurs, gerekse yaz kampı imkanı sağlardım.

Ben olsaydım özel yerine devlet okuluna gönderirdim. Ders sonrasına aktivite koydururdum başka bir etüt merkezi olabilir spor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…