%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
asgari ücrete yapılınca özel okullarda yapıyor . %100 yapanlar 30-40 bin civarı olanlar. 30-40 bin okul kalmadı artık. minumum 60 bin .

İki ucu b.klu değnek derler ya, okul konusu tam olarak bu bence.
Daha birkaç gün için karşıma çıkan 2 haber var. Biri takip ettiğim bir kadın, özel okulda oğlunun başına gelenler için sosyal medyada tepki oluşturmaya çalışıyor. Bahsettiği okula baktım, bu sene kayıt yenilemeleri 85 bin tl'den açan, pahalı bir okul . Yaşanan felaket de şu;
Screenshot_2023-01-18-22-37-12-932_com.instagram.android.jpg

2. Sınıftan lise sona tüm sınıflara teşvik edilen,MEB onayli bir kitap okuma yarışması. Ödülü de on bin çocuğa toplam 1,5 milyon TL..ne güzel di mi?
Ama nur vakfı isimli bir organizasyonun kıtaplari ve su sekilde
IMG_20230119_195057.jpg

IMG_20230119_195318.jpg
Küçücük kız çocuğunun başını boneli şalli bağlamışlar, okul çağında olmasına rağmen o karne almamış, anneye meme bile cizmemisler,dümdüz erkek vücudu gibi bir kadin...
Ve bu Devletin okulunda çocuklar katılsın diye desteklenen şey. Eger çocuğuna bu tarz eğitim aldırmak istemiyorsan- bilmemne cemaati isimli şeylerle ilgili herhangi bir şeyle muhatap olsun istemiyorsan malesef yapacak bir şey yok. Öyle ya da böyle, çocuğun karşısına çıkma ihtimalleri yüksek.
Öte yandan tüm servetini özel okula da versen çoğu atansa bir saniye orada durmayacak olan,emegi sömürülen, atanamamis ogretmenlerle dolu bir yer kolej de. Ben sosyoloji okudum, benim zamanında formasyon vardı. Sınıf arkadaşlarımin çoğu formasyon ile felsefe Grubu öğretmeni hatta rehber öğretmen olarak özel okullarda (ki bazıları adı bilindik okullarda) çalışmaya basladi. Hala daha bir çok arkadaşım kolej öğretmeni. Bu yüzden köklü kolejler hariç çoğunun para vermeye değecek yerler olmadığını düşünüyorum.
Ama öte yandan devlet okulları da çocuğunu gönderecek yerler değil ... Hele ortaokulda , sosyoekonomik olarak kötü yerde yaşıyorsa o arkadaş çevresinin içinde zararlı alışkanlıklara bulaşması çok olası. Tabii ki özel okullarda da ailesinin ilgilenmediği,sigara hatta uyuşturucu kullanan çocuklar vardır ama çok kardesli, ilgilenilmeyen, kendi kendine büyüyen mahalle arası okullarda bu oran daha yüksektir.
Neyse ki colugum çocuğum yok da bunun derdine düşmüyorum. Allah tüm ailelerin yardımcısı olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim okul ücretleri dün geldi,geçen yılın eğitim ücretine %65zam yapılmış,yemek parası da 37500 lira yazılmış. Kural dışı bir şey yapmamışlar neyse ki.

Ayni durumdan bizde muzdaripiz oglum iyi bir kolejde %50 burslu olarak okuyordu mevcut ucreti %65 zam + 25 bin yemek parasi olarak guncellemisler yemegi iptal edelim oyle devam edelim dedik ona hic bir sekilde razi gelmiyorlar ve baska okula gidecek ogrencilere ogretmenler baski yapiyormus o okul iyi degil bizim ilgilendimiz gibi sizinle ilgilenmezler diye cocuklari doldurusa getiriyorlar hic kimse evladinin duzenini bozmak istemez ama yapilan zamda cok fazla yetkililerin bi sekilde bu duruma el atmalari gerekiyor

Bu yüzden köklü kolejler hariç çoğunun para vermeye değecek yerler olmadığını düşünüyorum.
Bu köklü kolejler galiba sadece büyük şehirlerde olanlar. Çünkü para için Anadoluda franchising veriyorlar ve o şehirde o okulu yönetenler istediği gibi at oynatıyor, dediğin gibi öğretmenleri asgari ücretle çalıştırıyor. Meb’in yarışması en azından “isteğe bağlı”.

Bu köklü kolejler galiba sadece büyük şehirlerde olanlar. Çünkü para için Anadoluda franchising veriyorlar ve o şehirde o okulu yönetenler istediği gibi at oynatıyor, dediğin gibi öğretmenleri asgari ücretle çalıştırıyor. Meb’in yarışması en azından “isteğe bağlı”.
Köklü dedigim adı duyulan, çok uzun yıllardır orada olan, hatta Türk siyasetinde, edebiyatında insanların da zamanında yolunun düştüğü okullar:)
Yoksa adı d🌳 ile başlayan yer mesela ,20 yıllık ama köklü değil, AVM gibi bir yer. Şu an durumu ne bilmiyorum ama bundan 8 sene önce benim formasyonu arkadaşlarım öğretmenlik yapıyordu.
Üstelik (kendi arkadaşlarımdan yola cikarsak) biri bilmemne kolejinde çalışıyordu, sonra devlette atamasi çıktı sosyolog olarak. Dönem ortasında bıraktı gitti ogrencileri. O da biraz üzülmüştü o dönem konuşmuştuk ama herkesin aynı olduğunu, daha iyi iş bulan kişinin bir saniye durmadigini- devamlı yeni öğretmen sirkülasyonu olduğunu söylemişti. Bir de onun koleji on aylık sozlesme imzalıyor, yazın para ödemiyor. Ağustosta sözleşme yeniliyor devam edenlerle. O arada başka okula geçen , iş değiştiren,ya da fiyatta anlaşamayan falan gidiyormuş. Düşünsene çocuğunu özel okula veriyorsun ilkokul öğretmeni karneyi veriyor,sarılıyor,seneye görüşürüz diyor. Ama seneye başka yerde... Gerçi bu devlette de olur ama üzücü bir şey ya.
Valla işi çok zor ,çocuğunu güzel yetiştirmek isteyen insanlarin

küçücük kız çocuğunun başını boneli şalli bağlamışlar, okul çağında olmasına rağmen o karne almamış, anneye meme bile cizmemisler,dümdüz erkek vücudu gibi bir kadin...
bu yine iyi
geçen bir okulda yine böyle teşvikli bir kitap dağıtmışlar
kısaca: kadın okursa o.. olur diyor kitap :KK70:

Yoksa adı d🌳 ile başlayan yer mesela ,20 yıllık ama köklü değil, AVM gibi bir yer. Şu an durumu ne bilmiyorum ama bundan 8 sene önce benim formasyonu arkadaşlarım öğretmenlik yapıyordu.
Üstelik (kendi arkadaşlarımdan yola cikarsak) biri bilmemne kolejinde çalışıyordu, sonra devlette atamasi çıktı sosyolog olarak. Dönem ortasında bıraktı gitti ogrencileri. O da biraz üzülmüştü o dönem konuşmuştuk ama herkesin aynı olduğunu, daha iyi iş bulan kişinin bir saniye durmadigini- devamlı yeni öğretmen sirkülasyonu olduğunu söylemişti. Bir de onun koleji on aylık sozlesme imzalıyor, yazın para ödemiyor. Ağustosta sözleşme yeniliyor devam edenlerle. O arada başka okula geçen , iş değiştiren,ya da fiyatta anlaşamayan falan gidiyormuş. Düşünsene çocuğunu özel okula veriyorsun ilkokul öğretmeni karneyi veriyor,sarılıyor,seneye görüşürüz diyor. Ama seneye başka yerde... Gerçi bu devlette de olur ama üzücü bir şey ya.
Valla işi çok zor ,çocuğunu güzel yetiştirmek isteyen insanlarin
D.., t…,b…. hepsi var burda ve tıpkı burda anlattığın gibiler. Arkadaşlarım d… koleji İstanbul’daki şubelerde çalıştılar ve eğitim öğretim hak getire, öprenci şımarıklığından başka bir şey yok deyip ayrıldılar. Ama Bİlfen, İzmir’de Tevfik Fikret illa ki farklıdır. Ama işte sayıca üçü beşi geçmez. Ücretleri malum zaten. Tabii bu durum Trabzon’daki çocuğun tiyatro ile ilgilenmesine, Odtü’ye girmesine engel değil iyi ki…

Küçücük kız çocuğunun başını boneli şalli bağlamışlar, okul çağında olmasına rağmen o karne almamış, anneye meme bile cizmemisler,dümdüz erkek vücudu gibi bir kadin...
her ne kadar yaşı çok küçük olduğu için boneli olmasını hoş karşılamıyorum.. minicik kızına çıplak gezdirenleri de hoş karşılamıyorum... yinede ikisine de saygı duyarım. kendi kararları...

çok bilindik koleje gitmiyor oğlum.. ilde ünlenmiş başka bir koleje gidiyor. çoğu öğretmen emekliliği gelmiş yaşlı öğretmenlerden. ama bizim öğretmenimiz genç. ataması çıkıp gitmemiş (doğru olduğunu düşünüyorum). okulda bir sürü kuralları var. çocuklar vurmayı kırmayı hoş karşılamıyor. yeni gelen 2 öğrenci oldu, o çocukları kendileri gibi yapmaya çalışıyorlarmış. biri kuralları öğrendi diğeri de öğrenecek anne diyor... öğrenene kadar onunla oynamıyorlarmış :-) kantin yok. en sevdiğim de bu oldu..

X