- 16 Şubat 2012
- 6.436
- 10.705
- 448
- Konu Sahibi eylulfitinasi1980
-
Bu arada bizimde kirayla ilgili bir problemimiz oldu.Sozlesmede yazan oranla ilgiliydi .Eşim birkaç emlakciya danisti bende o arada internette hukukla ilgili kirayla ilgili sayfalara girdim.Emlakcilarin dediği gibi değildi .Emin olmak için arkadaşım vasitasiyla avukatlara danıştım.Emlakcilar yanlış biliyormuş .Yani emlakcilar herşeyi doğru bilmeyebilir.hanımefendi ben gayrimenkul danışmanıyım brokerım aynı zamanda.
evet bencede ev sahibi evinde oturmalı,kiralanmak için alınan ev mantıklı yatırımda değil şu devirde Neden?
devlet kiracının yanında madur kalan genelde kiracı oluyor son kanunlarla.
Böyle bir imzaya gerek var sözleşmeleriniz kira kontratlarınızın geçerli olması için Noterde imzalanmış olanı gerçekçidir mahkemede size o sözleşme destek olur.
Sizin anladığım kadarıyla kiracınızla sözleşme kontratınızda yok,yasal kiracınız değil? Kiradan vergide vermiyorsunuz anlaşılan devlete?
10 sene çıkmaz düzenli kira ödeyen evinden çıkmak istemeyen kiracı.
Eğer ki size en baştada söylediğim gibi ılımlı bir şekilde konuşup ben dönüyorum derseniz Tamam derse bunlara gerek kalmaz.Mahkemelik olacağınızı düşündüğünüz kişiylede durumlar böyle uzar ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.
wow genelleme yapmasaydık,tamam siz en iyisini bilirsiniz.Bu arada bizimde kirayla ilgili bir problemimiz oldu.Sozlesmede yazan oranla ilgiliydi .Eşim birkaç emlakciya danisti bende o arada internette hukukla ilgili kirayla ilgili sayfalara girdim.Emlakcilarin dediği gibi değildi .Emin olmak için arkadaşım vasitasiyla avukatlara danıştım.Emlakcilar yanlış biliyormuş .Yani emlakcilar herşeyi doğru bilmeyebilir.
Yok ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum ama gülerek ben gayrimenkul yatırımcısıyim demişsiniz ya o kadarda emin olmayin demek istedim.wow genelleme yapmasaydık,tamam siz en iyisini bilirsiniz.
ilginç kafalar bunlar. Herkes sizin cevrenizdeki insanlardan ve iliskilerden mi ibaret? onların kazandığı her şeyde benim de emegim var. Ailem vermek istiyor, kime ne? Üstüme de vermek istedi babam.Kabul etmedim.Ben onların evladıyım .Bana ev kirası vermek onlara zul gelmez ki.Benim için didiniyorlar zaten.Lütfetmişsiniz.Anne babanızın durumunu merak ettim ; ektiklerini mi biçiyorlar, birinin ahını mı aldılar , gerçek ne acaba.
Siz konuya çok yabancı kalmışsınız. Böyle bir imzaya gerek yok.ihtiyaç doğduğu an çıkar. Ne yani kendi evim dururken ben mi kiraya çıkayım?
..Ne yani kendi evim dururken ben mi kiraya çıkayım?
siz neden üstünüze alındınız ki konu sahibine verdiğim cevabı,evet gülerim çünkü söylediklerim doğru. :) ama konu sahibi arkadaşın kiracısıyla ılımlı iletişim kurarak süreci böyle mahkemeye taşımayacağınıda düşünüyorum.Mahkemelik olacak kiracıyla başına bunlar gelecek bunu belirttim siz gereksiz dert ettinizYok ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum ama gülerek ben gayrimenkul yatırımcısıyim demişsiniz ya o kadarda emin olmayin demek istedim.
Sorun ılımlı konuşup konuşmaması değil .Düzgün kirasını ödedikten sonra kiracıyı on sene cikartamazsiniz dediginiz için .Çok emin konustunuz.Öyle birşey yok. .siz neden üstünüze alındınız ki konu sahibine verdiğim cevabı,evet gülerim çünkü söylediklerim doğru. :) ama konu sahibi arkadaşın kiracısıyla ılımlı iletişim kurarak süreci böyle mahkemeye taşımayacağınıda düşünüyorum.Mahkemelik olacak kiracıyla başına bunlar gelecek bunu belirttim siz gereksiz dert ettiniz
hehe evetSorun ılımlı konuşup konuşmaması değil .Düzgün kirasını ödedikten sonra kiracıyı on sene cikartamazsiniz dediginiz için .Çok emin konustunuz.Öyle birşey yok. .
Satmak isterlerse satarlar, ölürsem eşime değil onlara kalır. Vs vsKirasını kendiniz alıyormuşsunuz, şimdi o eve yerleşmeyi de planlıyorsunuz, nasıl onların güvencesi oluyor?
aniden gelişen şartlar olabilir.Tahliye için geçerli şartlarda on sene beklenmezSorun ılımlı konuşup konuşmaması değil .Düzgün kirasını ödedikten sonra kiracıyı on sene cikartamazsiniz dediginiz için .Çok emin konustunuz.Öyle birşey yok. .
boş olup olmaması önemli değil sonuçta annesinin evi de boş değil. Kendi evi varken ailesi çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Bu konunun tartışılacak tarafı bile yok. Çıkartabilir diyen hukuk bilmiyodur.Tamam da o ev de boş değil kiracı var. Mahkeme niye kendi kiracını çıkartmadın diye zorlayabilir mi?
Sonuçta illa ki bir kiracı çıkacak, iki kirayı da konu sahibi alıyor, ha biri ha öteki çıkmış farketmiyor ki?
Kusura bakmayın ama görünce yazmadan edemedim; konuda ayrıntı yok ki siz neden bu kadar cellallendiniz? Aileye ait görünen ev var tamam da kadın ben bu eve nasıl konarım dememiş, o eve geçmemde hukuki engel var mı demiş. belli ki ailenin de tasarrufu bu yönde ki sonraki mesajında hanımefendi ev alınırken büyük katkıyı ben yaptım demiş. Öyle olmasa bile aileler çocuklarına maddi destek de sağlayabilir. Aile içi meseleler bunlar.Kendi eviniz var iken hala ailenizin evini düşünmeniz ailenizden ne kadar da ayrisamadiginizi gösteriyor.
Aileniz kira geliri elde ediyorken bütçelerini ilgilendiren kararları kendi canınız istiyor diye size alma hakkınız olduğunu düşündüren nedir? Azcık buyuyun yahu. Üzerinize ev varken diğer eve geçmeye çalışırken davalık olduğunuz zaman bu durum ortaya da çıkar ayrıca. Bu durum ancak kişilerin zor durum yaşaması için geçerlidir.
Kendi evinize biz orada değildik şimdi geliyoruz diye hem hukuki olarak geçebilirsiniz hem de doğrusu da budur. Ailenizin mal varlığını kendi mailiniz gibi görmeyi bırakın artık, beğenmiyorsanız diğer evi, kendinize daha güzel ev alın.
Yetişkin olmuş insanların belli yasa gelen ebeveynlerinin mal varlığına onlar daha hayattayken göz dikmesi gerçekten inanılmaz. Aileniz sözde bunu destekliyorsa bile sizin kabul etmemeniz gerekir.
Hukuki olarak bunun uygun bir işlem olmamasının yanında kişilerin birey olduktan sonra hala çocuk gibi davranmasindan hoşlanmayan bir insanim evet. Bu konu hukuki olarak zaten çok açık o nedenle ekstra bir detaya gerek yok kaldı ki söz konusu hukuksa ev nasıl alınmış vs bilgisine zaten gerek yok, tapu kimin üzerine ise ev onundur.Kusura bakmayın ama görünce yazmadan edemedim; konuda ayrıntı yok ki siz neden bu kadar cellallendiniz? Aileye ait görünen ev var tamam da kadın ben bu eve nasıl konarım dememiş, o eve geçmemde hukuki engel var mı demiş. belli ki ailenin de tasarrufu bu yönde ki sonraki mesajında hanımefendi ev alınırken büyük katkıyı ben yaptım demiş. Öyle olmasa bile aileler çocuklarına maddi destek de sağlayabilir. Aile içi meseleler bunlar.
Hukukçusunuz sanırım. Dosya incelemeden karar veriyor gibi bir durumdasınız şu an. Şaşırtıcı.
boş olup olmaması önemli değil sonuçta annesinin evi de boş değil. Kendi evi varken ailesi çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Bu konunun tartışılacak tarafı bile yok. Çıkartabilir diyen hukuk bilmiyodur.
Bilmediğiniz konuda yanlış konuşup konu sahibini de yanlış yönlendiriyosunuz. Üstelik çok iddialısınız eksik bilginizde. Baya ihtarname falan bir şeyler söylüyosunuz ama söylediğiniz 6 aylık süre ve ihtarnamenin konu sahibinin olayında bir geçerliliği yok. İnsanlar iyi ki bi 6 aylık süre öğrenmiş hee alakalı alakasız her yerde yapıştırıyolar 6 ayda çıkarabilirsin diye.
Çok şahane bir mantıkHukuki olarak bunun uygun bir işlem olmamasının yanında kişilerin birey olduktan sonra hala çocuk gibi davranmasindan hoşlanmayan bir insanim evet. Bu konu hukuki olarak zaten çok açık o nedenle ekstra bir detaya gerek yok kaldı ki söz konusu hukuksa ev nasıl alınmış vs bilgisine zaten gerek yok, tapu kimin üzerine ise ev onundur.
Bu tarz eve katkım oldu vs durumları miras durumunda kardeşler arasındaki bir konudur.
Yorumumu şahsi olarak yaptım, bunlar da benim düşüncelerim.
Yetişkin olamayan insanlardan haz etmiyorum evet. Bu toplumun genel sorunu bu zaten. Ama küçük ama büyük çoğu kişide bir sorumluluktan kaçış, bir hala ana babadan beklenti hali.
Siz yorumumu görünce nasıl hoşlanmadıysanız bana da kendi evi varken ebeveynlerin evine geçme planı yapılması bir o kadar abes gelmiş olabilir, ki öyle de oldu.
Yetişkin olamamanız rahatsız eden şey zaten :)Çok şahane bir mantıkmiras kalınca da almayalım çünkü yetişkiniz kendi sırtımızı kendimiz kasimaliyiz.
Aileler çocukları zor durumda da olsa hiçbir şey vermesinler çünkü çocukları yetişkin. Zinhar hakkı yok artık. ne münasebet.
Para kazanmanin maddi açıdan güçlü olmanın ne ilgisi var yetişkin olmakla .farzedelim ki yetişkin olamadık ve kazanamıyoruz bu nedenle ailemiz yardım ediyor. Bunda sizi rahatsız eden ne ?
boş olup olmaması önemli değil sonuçta annesinin evi de boş değil. Kendi evi varken ailesi çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Bu konunun tartışılacak tarafı bile yok. Çıkartabilir diyen hukuk bilmiyodur.
Bilmediğiniz konuda yanlış konuşup konu sahibini de yanlış yönlendiriyosunuz. Üstelik çok iddialısınız eksik bilginizde. Baya ihtarname falan bir şeyler söylüyosunuz ama söylediğiniz 6 aylık süre ve ihtarnamenin konu sahibinin olayında bir geçerliliği yok. İnsanlar iyi ki bi 6 aylık süre öğrenmiş hee alakalı alakasız her yerde yapıştırıyolar 6 ayda çıkarabilirsin diye.
Size ne ? Siz kimsiniz ki sizi rahatsız edecek? Soru sordum yargı istemedimYetişkin olamamanız rahatsız eden şey zaten :)
Ama bunu anlayabilmek için önce tam bir ekonomik bağımsızlığa sahip olabilmek gerekiyor tabii. Sizin benim söylediğim kişiden çok uzak olduğunuz belli o nedenle ne desem boş.
Ayrıca ailenin ölmesi ve miras kalması farklıdır, aile yasarken ailenin mal varlığından yararlanmak farklıdır. Ha şu zihniyette de insan var mı zirla, bana ailemden nasıl olsa şu kalacak ben hiçbir şey yapmayayım hayatta ne de olsa gerek yok diyen. Mirasyedi olup çocuğuna mirasyedi olmayı öğreten.
İsteyen istediğini yapıyor bu arada, ama bu bu tarz şeyler yapan insanları zaten güçsüz kılan asil şey de bu. Mesele maddiyat degil sadece bu bir zayifliktir ve guclu olmayi ogrenemeyen insanlar bunu ogretir cocuklarina da. Göremediğiniz ve anlayamayacağınız şey de bu zaten.
Siz rahatsız olmalısınız asil doğru söylüyorsunuz. Ama rahatsız olmaktan çok uzak bir kişiliğiniz olduğu belli.Size ne ? Siz kimsiniz ki sizi rahatsız edecek? Soru sordum yargı istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?