• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi kiracının evine taşınabilirim?

Siz rahatsız olmalısınız asil doğru söylüyorsunuz. Ama rahatsız olmaktan çok uzak bir kişiliğiniz olduğu belli.

Üstüne bir de sahip olmadığınız evdeki kiracılar nasıl çıkarırım diye fikir alıp hukukta arka kapı arıyorsunuz. Neyse yok sizin adınıza çok üzüldüm :)
Allah sabır versin çevrenizdekilere

Yetişkin olamamanız rahatsız eden şey zaten :)

Ama bunu anlayabilmek için önce tam bir ekonomik bağımsızlığa sahip olabilmek gerekiyor tabii. Sizin benim söylediğim kişiden çok uzak olduğunuz belli o nedenle ne desem boş.

Ayrıca ailenin ölmesi ve miras kalması farklıdır, aile yasarken ailenin mal varlığından yararlanmak farklıdır. Ha şu zihniyette de insan var mı zirla, bana ailemden nasıl olsa şu kalacak ben hiçbir şey yapmayayım hayatta ne de olsa gerek yok diyen. Mirasyedi olup çocuğuna mirasyedi olmayı öğreten.

İsteyen istediğini yapıyor bu arada, ama bu bu tarz şeyler yapan insanları zaten güçsüz kılan asil şey de bu. Mesele maddiyat degil sadece bu bir zayifliktir ve guclu olmayi ogrenemeyen insanlar bunu ogretir cocuklarina da. Göremediğiniz ve anlayamayacağınız şey de bu zaten.

Bir beş yıl öncesi olsa hak verirdim de ekonomik koşullar çok değişti maalesef.

Eskiden tek maaşla düzgün bir işte çalışan kişi minik evinde kirasını ödeyebiliyorken, iki maaş giren evlerde bile insanlar zorlanıyor. Evli barklı çiftler bile oturup anne baba evine dönebiliyor.

Kendi maaşınızı kazanabilirsiniz ancak yetmiyorsa başka iş arkadaşıyla ortak ev tutabilirsiniz, tabi o kültür de bizde pek yok genelde sadece öğrenciler bir arada oturuyor.

Konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, en azından bir ev aldığını ve ikinci bir eve ciddi para verdiğini biliyoruz, bekar desek (eşi olsa bahsi geçerdi) yatırımları fena değil. Bunu yapması için kendinden kısıp maaşı hep biriktirmiş olması gerekiyor zira kendisi başka şehirde.

Burada hiç katkı sunmayıp anne babadan bedava ev alan, sonra da yaşlılıkta bakımlarını gariban kız kardeşe iteleyen bir sürü erkek evlat var. Borç alıp kumarda, içkide tüketen, kriptoda batıranlar var. Alışveriş sitelerinde çarçur eden var, bir baltaya sap olamayıp ömğr boyu anne babadan geçinen var vb.

Yani BDVyi kıstas alırsak konu sahibi evlatlık kıstasında bence iyi bir yerde. Ben de isterim anne babadan hiç katkı istenmesin ancak bu biraz da ekonomik koşullara bağlı.

Bir beş yıl öncesi olsa hak verirdim de ekonomik koşullar çok değişti maalesef.

Eskiden tek maaşla düzgün bir işte çalışan kişi minik evinde kirasını ödeyebiliyorken, iki maaş giren evlerde bile insanlar zorlanıyor. Evli barklı çiftler bile oturup anne baba evine dönebiliyor.

Kendi maaşınızı kazanabilirsiniz ancak yetmiyorsa başka iş arkadaşıyla ortak ev tutabilirsiniz, tabi o kültür de bizde pek yok genelde sadece öğrenciler bir arada oturuyor.

Konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, en azından bir ev aldığını ve ikinci bir eve ciddi para verdiğini biliyoruz, bekar desek (eşi olsa bahsi geçerdi) yatırımları fena değil. Bunu yapması için kendinden kısıp maaşı hep biriktirmiş olması gerekiyor zira kendisi başka şehirde.

Burada hiç katkı sunmayıp anne babadan bedava ev alan, sonra da yaşlılıkta bakımlarını gariban kız kardeşe iteleyen bir sürü erkek evlat var. Borç alıp kumarda, içkide tüketen, kriptoda batıranlar var.

Yani BDVyi kıstas alırsak konu sahibi evlatlık kıstasında bence iyi bir yerde. Ben de isterim anne babadan hiç katkı istenmesin ancak bu biraz da ekonomik koşullara bağlı.
Aynı ekonomik koşullar aileler için de geçerli. Kaldı ki onlar belli bir yaştalar bundan sonra yapabilecekleri kısıtlı.

Zorunluluk olması da ayrıca ayrı, keyfi durumlar ayrı. Burada bir zorunluluk yoktu, durumların gayet farkında olarak yorum yapıyorum.

Ancak herkesin kendi hayatı, istedigi şekilde devam etsin madem çok mutlular hep birlikte.

Kanunlar yazılı hükümler neyse ona göre işler, duygusal kişisel görüşlere göre değil.

Dalga geçtiğiniz o 6 aylık süre kiracıları ne kadar koruyor farkında mısınız?

Ev sahibinin gerçek ev ihtiyacı varsa boşalttırması yasal haktır, “yok benim kira sözleşmem var, çıkmam” deme hakkınız yok.

Zaten sözleşme otomatik uzuyor ve ev sahibinin sözleşme sonunu belirterek çıkartma hakkı yok, sadece kiracının bu hakkı var. Dolayısıyla kiracıların önemli bir bölümü bu sebebe bağlı olarak çıkıyor.

O küçümsenen süre olmasa kış ortasında ev sahibi polisle kapıya gelip, “kızım öğretmen tayini çıktı yarın boşaltıyorsunuz” der kiracıyı evden attırır.

Evin uygunluğu ise yine küçümsenen bir konu. Yıkım kararı alınan evler var mesela, o evden de kiracılar bunu sebep gösterip çıkabiliyor, oturup sözleşmenin kalanını ceza olarak ödemiyor, o insanları da mı zorlayalım?

Kiralı olup olmaması bu çerçevede değerlendirilir mi hukukçu görüşü lazım, hukukçu derken gerçekten eğitimini almış birisi lazım, siz ya da ben değil.

Yalnız ben avukatım :) hukukçu görüşü lazım demişsiniz ya ondan söylüyorum. Üstelik kira hukuku özellikle çalıştığım bir alan. eğitimini almadığınız konuda bu kadar iddialı konuşmanıza şaşırdım. Niye uzun uzun drama yaptınız onu da anlamadım. Hala söylediğinizde iddialısınız artık ben buna cüretkar cahillik diyorum. Konu sahibinin ailesinin evindeki kiracıyı çıkartmak gibi bir hakkı yok. Daha fazla tartışmayacağım. zaten tartışılacak bir konu değil. Yasal olarak böyle bir hakkı yok. Bu nesnel bir bilgi neyini tartışıyoruz?

Yetişkin olamamanız rahatsız eden şey zaten :)

Ama bunu anlayabilmek için önce tam bir ekonomik bağımsızlığa sahip olabilmek gerekiyor tabii. Sizin benim söylediğim kişiden çok uzak olduğunuz belli o nedenle ne desem boş.

Ayrıca ailenin ölmesi ve miras kalması farklıdır, aile yasarken ailenin mal varlığından yararlanmak farklıdır. Ha şu zihniyette de insan var mı zirla, bana ailemden nasıl olsa şu kalacak ben hiçbir şey yapmayayım hayatta ne de olsa gerek yok diyen. Mirasyedi olup çocuğuna mirasyedi olmayı öğreten.

İsteyen istediğini yapıyor bu arada, ama bu bu tarz şeyler yapan insanları zaten güçsüz kılan asil şey de bu. Mesele maddiyat degil sadece bu bir zayifliktir ve guclu olmayi ogrenemeyen insanlar bunu ogretir cocuklarina da. Göremediğiniz ve anlayamayacağınız şey de bu zaten.
Siz neden bu kadar içselleştirdiniz bu konuyu sanki evlerden biri sizinmiş gibi 😂 anası razı babası razı.

Yalnız ben avukatım :) hukukçu görüşü lazım demişsiniz ya ondan söylüyorum. Üstelik kira hukuku özellikle çalıştığım bir alan. eğitimini almadığınız konuda bu kadar iddialı konuşmanıza şaşırdım. Niye uzun uzun drama yaptınız onu da anlamadım. Hala söylediğinizde iddialısınız artık ben buna cüretkar cahillik diyorum. Konu sahibinin ailesinin evindeki kiracıyı çıkartmak gibi bir hakkı yok. Daha fazla tartışmayacağım. zaten tartışılacak bir konu değil. Yasal olarak böyle bir hakkı yok. Bu nesnel bir bilgi neyini tartışıyoruz?

Tam da kişisine denk geldi üye , bakalım şimdi ne diyecek. 😂

Bilmeye ne gerek var?

Yetişkin olmuş insanların aileleri ile saçma sapan ilişkilere girip de sonra bu nedenle bağımlı ilişkilere sahip olduğunun örneklerine dair yüzlerce mesaj bulabilirsiniz bu platformda da.

Kaldı ki bu evin gelirini de kendisi alıyormuş önce aile evi dedikten sonra yazmış kendisi. Madem öyle iki evim var denilse ve buraya yazılmasa daha iyi mantıklı. Kendi aralarında hallediyorlarmis ya.

Ama hukuki olarak o ev hala ailenin ise bu gelirin ona verilmesi çok da bir anlam ifade etmiyor yargı önünde. O ev resmi olarak ailenin evi.
Ya ne alakasi var ornekleri varmis falan filan bir aile coluguna cocuguna ev verebilir bu neden
Bagimlilik olsun resmen zorunuza gitmis gibi bir tepkiyle hala savunuyosunuz cok sacma yani ailesinin durumu varki veriyor kiz burda sadece sormus sorun olurmu diye

Bilmeye ne gerek var?

Yetişkin olmuş insanların aileleri ile saçma sapan ilişkilere girip de sonra bu nedenle bağımlı ilişkilere sahip olduğunun örneklerine dair yüzlerce mesaj bulabilirsiniz bu platformda da.

Kaldı ki bu evin gelirini de kendisi alıyormuş önce aile evi dedikten sonra yazmış kendisi. Madem öyle iki evim var denilse ve buraya yazılmasa daha iyi mantıklı. Kendi aralarında hallediyorlarmis ya.

Ama hukuki olarak o ev hala ailenin ise bu gelirin ona verilmesi çok da bir anlam ifade etmiyor yargı önünde. O ev resmi olarak ailenin evi.
Birisi de çıkıp size ne dememiş ya.
Size ne ya, size ne? Herkesin aile ilişkisi kendini ilgilendirir. Kadın ailemin evinde oturmam ilişkimizi nasıl etkiler gibi bir cümle kurmuş mu?
Ailesi arkasında destek olan bir sürü insan var. Size mi soracaklar destek olsak onayınız var mı diye?

Bir zahmet kendi evinize taşının.ailemin evi yeni ve manzarası güzel demek de kendi eviniz dururken açgözlülük
Ne münasebet. Daha iyiyi istemek niye açgözlülük olsun. Mülk aileme ait. Kanuni imkan varsa geçmek isterdim.ama kendime ait başka ev olduğu için geçemiyorum sanırım. Mesele bitmiştir.
Geçebilsem geçerdim. Niye geçmeyeyim

Dalga geçiyorsunuz ama tahliye için geçerli sebepler konusunu bir araştirmanizi tavsiye ederim.Siz diyelim Ankaradasiniz. İstanbuldada kirada eviniz var.Bir durumdan dolayı İstanbulda yaşayacaksınız. . İstanbul'a geldikten sonra siz kirada durup kiraciniz sizin evde on senemi oturacak. Siz on sene boyunca kiracinimizi bekleyeceksiniz. Böyle birşey yok .O yüzden aynı şehirde kendi adına başka bir evi olmadığı müddetçe ev sahibi evine yerleşir onun hakkıdır. Resmi bir ihtarname çekecek. Onun sureside kiracıya çıkması için 6 ay
On sene bekleme diye birşey yok akla mantığa da aykiri zaten .

Hukuki olarak bunun uygun bir işlem olmamasının yanında kişilerin birey olduktan sonra hala çocuk gibi davranmasindan hoşlanmayan bir insanim evet. Bu konu hukuki olarak zaten çok açık o nedenle ekstra bir detaya gerek yok kaldı ki söz konusu hukuksa ev nasıl alınmış vs bilgisine zaten gerek yok, tapu kimin üzerine ise ev onundur.

Bu tarz eve katkım oldu vs durumları miras durumunda kardeşler arasındaki bir konudur.

Yorumumu şahsi olarak yaptım, bunlar da benim düşüncelerim.

Yetişkin olamayan insanlardan haz etmiyorum evet. Bu toplumun genel sorunu bu zaten. Ama küçük ama büyük çoğu kişide bir sorumluluktan kaçış, bir hala ana babadan beklenti hali.

Siz yorumumu görünce nasıl hoşlanmadıysanız bana da kendi evi varken ebeveynlerin evine geçme planı yapılması bir o kadar abes gelmiş olabilir, ki öyle de oldu.
Hukuki olarak bunun uygun bir işlem olmamasının yanında kişilerin birey olduktan sonra hala çocuk gibi davranmasindan hoşlanmayan bir insanim evet. Bu konu hukuki olarak zaten çok açık o nedenle ekstra bir detaya gerek yok kaldı ki söz konusu hukuksa ev nasıl alınmış vs bilgisine zaten gerek yok, tapu kimin üzerine ise ev onundur.

Bu tarz eve katkım oldu vs durumları miras durumunda kardeşler arasındaki bir konudur.

Yorumumu şahsi olarak yaptım, bunlar da benim düşüncelerim.

Yetişkin olamayan insanlardan haz etmiyorum evet. Bu toplumun genel sorunu bu zaten. Ama küçük ama büyük çoğu kişide bir sorumluluktan kaçış, bir hala ana babadan beklenti hali.

Siz yorumumu görünce nasıl hoşlanmadıysanız bana da kendi evi varken ebeveynlerin evine geçme planı yapılması bir o kadar abes gelmiş olabilir, ki öyle de oldu.
Hukuki olarak çok açık olsa burda fikir danışılmazdı, gayette akla takılabilecek bir konu. Çok üst perdeden insan yargılıyorsunuz. Ayrıntısını bilmediğiniz bir ev meselesinden kişilerin yetişkinliğine karar verip-eleştiriyorsunuz.
Bir de yetişkin insan ailesinden maddi bağını kesmiştir romantizmi ülkemizde özellikle son dönemde oldukça hayalperest kalıyor. Tek yaşıyorum, kiram 1400 lira, öğretmenim, Anadolu şehrinde yaşıyorum. Buna rağmen abim destek atıyor bir kaç aydır. Ekonomik şartların ağırlığı çoğumuzu komün halinde yaşamaya itmiş.
Az gerçekçi olalım.

Birisi de çıkıp size ne dememiş ya.
Size ne ya, size ne? Herkesin aile ilişkisi kendini ilgilendirir. Kadın ailemin evinde oturmam ilişkimizi nasıl etkiler gibi bir cümle kurmuş mu?
Ailesi arkasında destek olan bir sürü insan var. Size mi soracaklar destek olsak onayınız var mı diye?
Alintiladiginiz yorumumla yazdıklarınızın zerre alakası yok bir kere.

Kendi evi varken ailesinin evine geçip gecemeyegini soran kendisi. Yorumumu da özgürce yaparım. Asıl size ne?? Belli ki yaraniz var sizin de gocunuyorsunuz.

Hukuki olarak çok açık olsa burda fikir danışılmazdı, gayette akla takılabilecek bir konu. Çok üst perdeden insan yargılıyorsunuz. Ayrıntısını bilmediğiniz bir ev meselesinden kişilerin yetişkinliğine karar verip-eleştiriyorsunuz.
Bir de yetişkin insan ailesinden maddi bağını kesmiştir romantizmi ülkemizde özellikle son dönemde oldukça hayalperest kalıyor. Tek yaşıyorum, kiram 1400 lira, öğretmenim, Anadolu şehrinde yaşıyorum. Buna rağmen abim destek atıyor bir kaç aydır. Ekonomik şartların ağırlığı çoğumuzu komün halinde yaşamaya itmiş.
Az gerçekçi olalım.
Yine yanlış bir alıntı hatası. Üstteki yorumları okuyun önce.

Konuyu bilmeden yorum yaptınız denilmesine cevabımdı o. Yazilanlar benim konuyu hukuki olarak yorumlamam için yeterliydi, çünkü avukatım. Sizin durumunuz ile onunki aynı mı?

Valla burada hukukta arka kapı arayan ya da hukuka saçma kişisel yorumlarini katan kim varsa yargılarım. Önce insanlar kendileri saçmalayıp sonra ucu kendine dokununca yok hukuk söyle boyle demeyi biliyor ama. Önce bireysel olarak düzgün hareket edilse toplum da düzgün olur.

Ama bu durum sizleri ilgilendirmiyorsa zaten beni hiç ilgilendirmez şu saatten sonra. Kim ne yapıyorsa onu yapmaya devam etsin, herkese kendi aklı ve fikri ile başarılar dilerim.

Back