• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi kiracının evine taşınabilirim?

Arkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanunen kendimize ait evdeki kiraciyi mi öncelikli olarak çıkarma hakkımız var ? Yoksa istediğimiz eve geçebilir miyiz? Çünkü ev sahibinin oğlu kızı oturmak isterse ev bosaltilabiliyor.
Ben ailemin evini istiyorum ama mahkemelik olursak mahkeme kendi evindeki kiracıyı çıkar der mi?
Kendi evinde olduğu için ailen keyfi şekilde kiracıyı çıkartamaz

Hatalıyım demek türklerin genlerine aykırı bir durum .
Evet haklısınız.

Bir önceki konuda hukuki bir sorunda avukat dışında herkes haklıydı maşallah.

Burada hata nedir anlayamadım? Bunlar benim goruslerim. Her ne sebeple olursa olsun yetişkin olmuş insanların ailesi vefat etmeden onların kazançları üzerine plan yapmasını doğru bulmuyorum. Üstelik sorunuzda ve düşüncenizde haklı olmayan da sizsiniz. Oturmuş nasıl kaçak göcek plan yapabilirim peşindesiniz. Siz de biliyorsunuz ki sadece kendinize ait olan eve geçebilirsiniz.

Arkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanunen kendimize ait evdeki kiraciyi mi öncelikli olarak çıkarma hakkımız var ? Yoksa istediğimiz eve geçebilir miyiz? Çünkü ev sahibinin oğlu kızı oturmak isterse ev bosaltilabiliyor.
Ben ailemin evini istiyorum ama mahkemelik olursak mahkeme kendi evindeki kiracıyı çıkar der mi?
Kanunen ikisi de hakkiniz

Ev sahibinin aynı yerde başka evinin de olduğu durumlarda somut olay koşullarına göre ihtiyacın gerçekçi ve zorunlu olup olmadığına bakılarak karar verilir. (Örneğin dört çocuklusunuz ama evlerinizden biri bir artı bir diğeri daha fazla odalı. İhtiyacınızı bir artı bir evin karşılamayacağı değerlendirilmesi yapılabilir.) Güncel yargı kararlarına hakim bir avukattan destek almanız en iyisi olacaktır ama.

Mehkeme eve geçmek isteyen insanın maddi durumuna mı bakıyor yani? Başka bir evinin daha olması önemli mi, o da kirada zaten. Bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın. Karun kadar zenginsin zaten ne işin var ailenin evinde, kendine villa al diyebiliyor mu hakim??

Bence kiracılarla görüşün kim çıkmaya müsait ise o eve geçin kanun vs hiç uğraşmayın kanun zaten kendi evinize öncelik tanır siz suçlu duruma düşersiniz aksi takdirde 🤦‍♀️

Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenmez, bu kiracıları da ilgilendiren bir durum değil. Ev ailenizin, çocuğum oturacak deyip kiracıyı çıkartabilir. Sorun siz o eve taşınmazsanız çıkar, başka birine kiraya verilirse eski kiracının şikayette bulunma hakkı var. Onun dışında kaç mülkünüz var kimseyi ilgilendirmez
Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenir. Hukuk bilmeden yorum yapmasa keşke insanlar. Aynı şehirde oturacak kişinin başka evi varsa anne babası çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Yasal olarak böyle. Altsoydan biri oturacak diye kiracı çıkarmanın şartlarından biri oturacak kişinin başka evi olmaması.

Konu sahibi hayır aynı şehirde kendinize ait eviniz olduğu için ailenizin evindeki kişiyi çıkartamazsınız. Yasal olarak böyle bir hakkınız yok. Ancak kendi evinizdekilerden birini çıkartabilirsiniz.

Kendi eviniz varken kendi evinize gitmelisiniz.Sizin kiracı duracak annenizin kiracısı çıkacak.Annenizin kiracisinin günahı ne.Onlarla aynı durumda olsam eviniz oldugunu bilsem itiraz ederdim.Mahkemeye gidilde siz haksız çıkarsınız.Birde annenizde kirasindan olacak onada haksızlık oluyor.Bu devirde iki eviniz var başkasının evini karistirmayin

Mehkeme eve geçmek isteyen insanın maddi durumuna mı bakıyor yani? Başka bir evinin daha olması önemli mi, o da kirada zaten. Bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın. Karun kadar zenginsin zaten ne işin var ailenin evinde, kendine villa al diyebiliyor mu hakim??
benim bildiğim aynı ilçede başka ev olup olmamasına bakıyor

ama mesela burada ailesinin evi var
ailenin bu ilçede evi olup olmadığına mı yoksa bu kızın aynı yerde evi olup olmadığına mı bakıyorlar bilmiyorum

ya da evi varr evet
e onda da kiracı var
mahkemeye gitti kiracı dedi başka evi var orada otursun
bu da dedi "e orada da kiracı var" ha onu çıkarmışım ha bunu o zaman ne oluyor?
Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenmez, bu kiracıları da ilgilendiren bir durum değil. Ev ailenizin, çocuğum oturacak deyip kiracıyı çıkartabilir. Sorun siz o eve taşınmazsanız çıkar, başka birine kiraya verilirse eski kiracının şikayette bulunma hakkı var. Onun dışında kaç mülkünüz var kimseyi ilgilendirmez
benim bildiğim gayet ilgilenir
40 tane eviniz varsa git diğer evinde otur der- kiracı çıkarmada kanun "o ilçede başka evin yoksa, kendin ya da 1. derece akrabanın oturması için kiracıyı çıkartabilirsin" diyor.
ama 40 evin 40 tanesinde de kiracı varsa o zaman ne diyor kanun onu bilen varsa yazsın.

önceliği kendi evimden yana kullanırdım, ailem gelir sağlıyor o kiraya verdikleri evden,kendi evim varken neden gelir sağladığı ailemin evine geçeyim ki ? ben öyle düşünürüm siz kira verecek misiniz ailenizin evine geçerseniz ?

önceliği kendi evimden yana kullanırdım, ailem gelir sağlıyor o kiraya verdikleri evden,kendi evim varken neden gelir sağladığı ailemin evine geçeyim ki ? ben öyle düşünürüm siz kira verecek misiniz ailenizin evine geçerseniz ?
sağlamıyormuş
kirayı kendisi alıyormuş
ama yine de bir garantidir diye tapusu onlarda kalsın istiyormuş

sağlamıyormuş
kirayı kendisi alıyormuş
ama yine de bir garantidir diye tapusu onlarda kalsın istiyormuş
aa pardon yorumları okumamıştım

Aynen öyle. Herkesin kafasındaki şablon var oraya oturtuyorlar .Alan razı veren razı. Ailem istemese vermez. Kimse kimseyi zorlayamaz zaten. O evin alınmasında büyük katkım var. Ailemin ihtiyacı yok. Ben de sıkıntıda olduğum için şu an kirasını da zaten bana veriyorlar
kiracı sizin aynı şehirde eviniz olduğunu öğrenirse kendi evi varken bizi çıkarmak istiyor diyebilir . yanlış hatırlamıyorsam böyle bir hakları vardı bunu bilen arkadaşlar netleştirirler

Kanun kaç evi olduğuyla ilgilenir. Aynı muhitte boş evi olsa zaten direkt çıkartamıyor. Bu durumda da kendi evinde niye kalmıyorsun diyebilir.

Ailen çıkartabilir ama kiracı uzatırsa uzarda uzar süreç

Aileniz kızım geliyor diyerek kiracının çıkmasını isteyebilir ancak ev sahibi 6 ay öncesinden kiracıya resmi ihtarname göndermeli.

Eğer diğer eviniz boş olsaydı kiracı itiraz edebilirdi ancak o ev de boş değil içinde kiracı var. Mahkeme oturup diğer kiracıyı çıkarmanızı emredecek değil, bir avukata danışıp teyit almanızı şiddetle öneririm.

Sonuçta iki kiracıdan biri mağdur olacak.

Ailenizin evindeki kiradan aileniz faydalanıyor olsaydı oraya taşınmanızı önermeyecektim ancak diyorsunuz ki o kirayı da ben alıyorum, bu durumda bundan sonrası aile ilişkilerinize bakar.

Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenir. Hukuk bilmeden yorum yapmasa keşke insanlar. Aynı şehirde oturacak kişinin başka evi varsa anne babası çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Yasal olarak böyle. Altsoydan biri oturacak diye kiracı çıkarmanın şartlarından biri oturacak kişinin başka evi olmaması.

Konu sahibi hayır aynı şehirde kendinize ait eviniz olduğu için ailenizin evindeki kişiyi çıkartamazsınız. Yasal olarak böyle bir hakkınız yok. Ancak kendi evinizdekilerden birini çıkartabilirsiniz.

Tamam da o ev de boş değil kiracı var. Mahkeme niye kendi kiracını çıkartmadın diye zorlayabilir mi?

Sonuçta illa ki bir kiracı çıkacak, iki kirayı da konu sahibi alıyor, ha biri ha öteki çıkmış farketmiyor ki?

Back