• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi kiracının evine taşınabilirim?

hangi eve geçmek istiyorsanız kiracınıza ilettirin anne babanız aracılığıyla sıcak bakarsa aylar içinde boşaltacaktır zaten.Diğer türlü kendi evinizdeki kiracıyı çıkarmaya kalksanızda çıkacağı varsa çıkar çıkmıyorsa mahkemelik olursunuz fakat düzenli kira ödemiş kiracı 10 sene istesenizde çıkmaz.

hangi eve geçmek istiyorsanız kiracınıza ilettirin anne babanız aracılığıyla sıcak bakarsa aylar içinde boşaltacaktır zaten.Diğer türlü kendi evinizdeki kiracıyı çıkarmaya kalksanızda çıkacağı varsa çıkar çıkmıyorsa mahkemelik olursunuz fakat düzenli kira ödemiş kiracı 10 sene istesenizde çıkmaz.
Şu an ihtiyaç olduğu için düzenli kira ödemeyle bir ilgisi yok ki. Kirayı düzgün ödemiyor diye değil ihtiyacım var diye çıkmasını istiyorum .tayin isteyeceğiz kısmetse

Evlerin biri annesinin üstüne .O şehirde kendi adına bir tane ev gözüküyor.O memlekete gittiğinde kirada oturmayacagina göre kendi evindeki kiracıya ihtar çekecek oda mecbur boşaltacak mahkemeyede verse boşaltacak öyle on sene oturamaz.Ev sahibi kendi evinde oturamayacak kiracimi oturacak

Evlerin biri annesinin üstüne .O şehirde kendi adına bir tane ev gözüküyor.O memlekete gittiğinde kirada oturmayacagina göre kendi evindeki kiracıya ihtar çekecek oda mecbur boşaltacak mahkemeyede verse boşaltacak öyle on sene oturamaz.Ev sahibi kendi evinde oturamayacak kiracimi oturacak
İhtar çekilince en fazla 6 ay oturur sonra çıkmak zorunda

Şu an ihtiyaç olduğu için düzenli kira ödemeyle bir ilgisi yok ki. Kirayı düzgün ödemiyor diye değil ihtiyacım var diye çıkmasını istiyorum .tayin isteyeceğiz kısmetse
Kirayı düzgün ödemiyor demedim bende iyi okuyun yazdığımı :)
siz ihtar gönderin hatta önce anne babanız konuşsun ılımlı yaklaşmazsa ihtar,Onda da çıkmazsa düzenli kira ödemiş sorunsuz kiracı 10 sene evinizi boşaltmaz.

Direkt mahkemelik olursak diye düşünmüşsünüz ya hani ılımlı yaklaşmayan kiracıyla mahkemelik olursunuz oda düzgün kira ödeyen kiracıysa mahkemeyi kazanır 10 sene boyuncada oturur.Taşınma vs onu bağlamaz bu sizin kendi sorununuz.

Kiracı ile mahkemelik olursanız tabi ki önce kendi kiracınızı çıkarın denecektir. Bir de aileniz yaşıyorsa şu an o ev onların. Daha miras hakkı doğmamış. Önce sizin kiracinizin çıkması gerekir. Kiracı dava açarsa tapu kayıtlarından eviniz çıkar. Kimse de eviniz varken daha miras hakkı doğmamış evdeki kiraciyi çıkarabilirsiniz diye onay vermez.
Bu kadar uğraşacağınıza kira parası da alıyorsunuz. Ailenizin evindeki kiracının sözleşmesi bitene kadar başka eve niye çıkmıyorsunuz? Bari sözleşme bitimini bekleyin. Durumunuz da var. Diğer taraf mağdur olacak yok yere. Bana yapacağınız etik gelmedi hele de eviniz var iken.

Miras hakkı ile ilgisi yok.

Ev sahibi kendisinin veya birinci dereceden yakın akrabasının gerçek konut ihtiyacı olması durumunda 6 aylık ihtarname vererek tahliye isteyebilir.

Eğer konu sahibinin evi boş olsaydı çıkartamazlardı çünkü oturabileceği bir ev var. Ancak o evde de kiracı var.

Etik açıdan bakarsak normalde konu sahibinin önce kendi evini boşalttırması gerekir ki anne babanın geliri mağdur olmasın.

Ancak iki kirayı da konu sahibi alıyor yani iki evde de bir nevi “evsahibi”.

Sözleşmenin bitmesinin de anlamı yok.

1 yıldan sonra sözleşmeler otomatik yenilenir. Ev sahibinin sözleşme sonunda çık demeye kanunen izni yok. Çıkma hakkı sadece kiracıdadır.

Ancak kiracı kirasını ödemediğinde, konut ihtiyacı olduğunda (yukarıdaki durum), diğer komşuları rahatsız ettiğinde vs. çıkartabilir. 5.yılda ancak kira tespit davası açar, 10.yılda da koşulsuz çıkartabilir.

Yani bu durumda iki kiracıdan biri illa ki mapdur olacak, hangisi olacak çok farketmiyor.

ev sahibinin böyle bir hakkı yok ki kira kontrat sözleşmesinde ben şehrime döndüğümde evi boşaltırsın kuralı koyup noterde imzalamışlar mı

ev sahibinin böyle bir hakkı yok ki kira kontrat sözleşmesinde ben şehrime döndüğümde evi boşaltırsın kuralı koyup noterde imzalamışlar mı
Siz konuya çok yabancı kalmışsınız. Böyle bir imzaya gerek yok.ihtiyaç doğduğu an çıkar. Ne yani kendi evim dururken ben mi kiraya çıkayım? 😂

Sözleşmeye koymasına gerek yok, kanunen ev sahibinin böyle bir hakkı var.

Ev sahibinin gerçek konut ihtiyacı varsa 6 aylık ihtarname gönderip kiracıdan evi boşaltmasını isteyebilir. Aynı durum birinci dereceden akrabası için de geçerli.

Siz konuya çok yabancı kalmışsınız. Böyle bir imzaya gerek yok.ihtiyaç doğduğu an çıkar. Ne yani kendi evim dururken ben mi kiraya çıkayım? 😂

6 ay önceden haber vermek kaydıyla evet aynen öyle çıkmak zorunda. Bu tip durumlarda bildirimin yazılı ve resmi olması önemli yoksa telefonla haber verdikten sonra kiracı konuşmayı unuttum diyebilir. 😅

:D hanımefendi ben gayrimenkul danışmanıyım brokerım aynı zamanda.
evet bencede ev sahibi evinde oturmalı,kiralanmak için alınan ev mantıklı yatırımda değil şu devirde Neden?
devlet kiracının yanında madur kalan genelde kiracı oluyor son kanunlarla.
Böyle bir imzaya gerek var sözleşmeleriniz kira kontratlarınızın geçerli olması için Noterde imzalanmış olanı gerçekçidir mahkemede size o sözleşme destek olur.
Sizin anladığım kadarıyla kiracınızla sözleşme kontratınızda yok,yasal kiracınız değil? Kiradan vergide vermiyorsunuz anlaşılan devlete?
10 sene çıkmaz düzenli kira ödeyen evinden çıkmak istemeyen kiracı.
Eğer ki size en baştada söylediğim gibi ılımlı bir şekilde konuşup ben dönüyorum derseniz Tamam derse bunlara gerek kalmaz.Mahkemelik olacağınızı düşündüğünüz kişiylede durumlar böyle uzar ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.

Kirayı düzgün ödemiyor demedim bende iyi okuyun yazdığımı :)
siz ihtar gönderin hatta önce anne babanız konuşsun ılımlı yaklaşmazsa ihtar,Onda da çıkmazsa düzenli kira ödemiş sorunsuz kiracı 10 sene evinizi boşaltmaz.

Direkt mahkemelik olursak diye düşünmüşsünüz ya hani ılımlı yaklaşmayan kiracıyla mahkemelik olursunuz oda düzgün kira ödeyen kiracıysa mahkemeyi kazanır 10 sene boyuncada oturur.Taşınma vs onu bağlamaz bu sizin kendi sorununuz.
Tahliye için geçerli sebepler diye birsey var Kiracı o sehirde yaşamaya gelirse kendi adına başka evi yoksa oda geçerli bir sebeptir.

Tamam da o ev de boş değil kiracı var. Mahkeme niye kendi kiracını çıkartmadın diye zorlayabilir mi?

Sonuçta illa ki bir kiracı çıkacak, iki kirayı da konu sahibi alıyor, ha biri ha öteki çıkmış farketmiyor ki?
Ediyor birinin tapusu ailesinin üzerinde.

Diyelim ki konu sahibinin ailesi ihtar çekip(kiracı çıkmazsa) tahliye davası açtı mahkemede kızım oturacak diye konu sahibinin de evi olduğu ortaya çıktı tahliye davası reddedilebilir

Kadın o
tahliye taahhütnamesi yapmış mı işte onu diyorum noter onaylı? bunlar olmadan olmaz sözleşmelere o maddeler eklense amenna
Tahliye için geçerli sebepler varken kiracinin tahahhudnamesi varmı yokmu aranmaz.

Ediyor birinin tapusu ailesinin üzerinde.

Diyelim ki konu sahibinin ailesi ihtar çekip(kiracı çıkmazsa) tahliye davası açtı mahkemede kızım oturacak diye konu sahibinin de evi olduğu ortaya çıktı tahliye davası reddedilebilir
Aynen bu kişi sadece kendi evi için ihtarname çekebilir.

Back