Hamileyken işten çıkarılma

Siz dava acsaniz bile sonuc istediginiz gibi olmayacakki. Hem ihbar hem kidem hem dogum parasi alip cikmaniz utopik görünüyor. Velev ki yeni sozlesmeyi reddettiniz: iscinin sozlesme degisikligini kabul etmeme hakki var sonucta. Bu durumda isveren yine tazminat verip cikisini yapabilir.
Ha derseniz ki hamileyim diye baska bir yolunu bulup isten cikardilar: hukuken hakkinizi arayin diyecegim ama orada calisamayacaginiz icin ise iade acmanizin mantigi yok kaldiki calisabilecek olsaniz yeni sozlesmeyi reddetmezdiniz zaten.

Yerinizde olsam yillik iznimi kullandirmayin; ucretini verin teklifini yapardim. Yani yillik izin+ihbar+kidem talep ederdim.
Dava açmayacağım da yazılı olarak hamile olduğumu belirtirsem hem hamilelik hem de doğum izni süresinde çıkışımı veremezler diye düşünüyorum bilmiyorum henüz avukata danışmadım sözleşme de elime geçmedi. Zaten etmeyeceğim kabul ama yine de kötü hissediyordum işte mutsuzum sonuçta uzun süreli işsiz kalacağım ve benim seçimim değil. Zaten bebeğimi bıraksmazsam istifa ederim diyordum o zaman da her şeyi yakacaktım. Nasip buymuş

Hamileyken kanunen isten cikarmak yasak diye biliyorum ama yinede arastirmak lazim.

Dava açmayacağım da yazılı olarak hamile olduğumu belirtirsem hem hamilelik hem de doğum izni süresinde çıkışımı veremezler diye düşünüyorum bilmiyorum henüz avukata danışmadım sözleşme de elime geçmedi. Zaten etmeyeceğim kabul ama yine de kötü hissediyordum işte mutsuzum sonuçta uzun süreli işsiz kalacağım ve benim seçimim değil. Zaten bebeğimi bıraksmazsam istifa ederim diyordum o zaman da her şeyi yakacaktım. Nasip buymuş

Rapor alamiyor musunuz? Sozlesmeyi simdi gondermezler, yillik izninizi kullandiktan sonra yollarlar ki sozlesmeyi reddederseniz yillik izin ucreti odemesinler dige

Rapor alamiyor musunuz? Sozlesmeyi simdi gondermezler, yillik izninizi kullandiktan sonra yollarlar ki sozlesmeyi reddederseniz yillik izin ucreti odemesinler dige
Benim gittiğim hastane fazla vermiyor özel ama vermiyor soruşturma sebebi iş yeri uğraşıyor diyor. Bu hafta yollayacağız dediler bilmiyorum bu salı tekrar konuşulacak. Rapor alsam bile bu işte devam edemem ki. Bir de 2 hatta 3 ay raporu alamam muhtemelen heyet raporu araştıracsğım

İşten çıkmaya karar verdim bu arada çalışmayacağım haklarımı alacağım tabii hem kıdem hem ihbar hem yıllık izin hem de 2 ikramiye ama 2 taksitte alacağım

Beni 2 gündür çok üzen bir konu var. İş yerim normalde home office. Ancak hibrit sisteme geçiliyor ve iş yerinin ofisi bana uzak. Ben 19 haftalık hamileyim. Yeni sözleşme elime geçmedi. Ancak iş yeri direkt beni kovmuş kafada. Nisanda çalış mayısta yıllık iznini kullan tazminatı al çık diyorlar. Ben işe devam edemem iade vs istemiyorum. Ama temmuzda doğum iznim başlıyor. En azından mayısta çalışayım haziranda yıllık iznimi kullanayım zaten doğum iznim var sonra çıkış verin diyorum. Bana yasal olarak hakkını arayabilirsin şuan biz seni çıkarıyoruz tazminatı vs alacaksın ama o zaman performansın da son zamanlarda düşük dediler. Kabul etmezsem uğraştıracaklar belli ki.

Avukat ikcı arkadaşlarımla konuşuyorum sözleşme elime geçince 1 hafta içinde reddetmem gerekiyormuş. Eğer kabul edersem o şehire gidip çalışmam lazımmış. Ve istifa edersem haklarımı alamazmışım. Ücretsiz izni bile kabul ettim. Zaten 2 ay ihbar 1 ay yıllık iznim var. Kafadan doğum iznime kadar benim çalışmam lazım. İhbar tazminatını da vereceğiz diyorlar. Emekli olan bi arkadaşımıza zorluk çıkarıp tazminatını 3 taksitle verdiler. Mahkemeye uzarsa kim bilir ne kadar sürecek. Canım çok sıkkın. Resmi olarak bi avukatla dilekçe hazırlamayı düşünüyorum. Yoksa doğum iznini çok mu takıyorum bilmiyorum. Full maaş alınmıyor ama yine işsizlik maaşından fazla. Ben hem doğum paramı hem de tazminatımı almak istiyorum. İşe iademi vs istemiyorum. Çok mu ütopik düşünüyorum acaba? Neden böyle zulüm ediyorlar bana. Tek mağdur ben değilim ama hamilelik yüzünden iş hayatında kötü etkideyim. Diğer arkadaşlarım tazminatını alıp keyfine bakacak. Çok mutsuzum
çok üzüldüm yaptıkları tamamen haksızlık bence hakkını savun. Ne kadar berbat bir iş yeriymiş doğum izninden sonra bir süre sonra işine dönebilirsin neden kovuyorlar ki. Eğer hakkını aramazsan diğer kadın çalışanlara da bunu yapacaklar çok kötü cidden. Eski çalıştığım yerde de hamile bir kadın vardı doğum iznine çıkartmamışlardı karnı burnunda çalışıyordu

çok üzüldüm yaptıkları tamamen haksızlık bence hakkını savun. Ne kadar berbat bir iş yeriymiş doğum izninden sonra bir süre sonra işine dönebilirsin neden kovuyorlar ki. Eğer hakkını aramazsan diğer kadın çalışanlara da bunu yapacaklar çok kötü cidden. Eski çalıştığım yerde de hamile bir kadın vardı doğum iznine çıkartmamışlardı karnı burnunda çalışıyordu
Kovmuyorlar iş yerinde sözleşme değişti ofise çağırıyorlar ben de gitmek istemiyorum ofise geçsem çıkarmaZlardı tek ben değilim çıktım zaten bugün yıllık izindeyim sonra çıkışım verilecek haklarımı da alıyorum

bunu yazılı şekilde talep edin çünkü sözlerinde durmama ihtimalleri de var.
Şuan yıllık izindeyim sözleşme kısmı sonra artık henüz bir şey olmadı zaten yazılı olarak anlaşmadan ttaksitle de ödeyemezler

Benim bir arkadaşımın benzer şey başına gelmişti. Hamilelik sebebiyle aslında istemiyorlardı ama farklı şeyler doğrultusunda çıkarmak istediler. Doktor rapor yazdı, hatta çıkarsınlar da görelim dediğini söylemişti. Bu şekilde doğum iznine kadar işten çıkaramadılar. Açıkçası çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum kesinlikle onlar sizin çalışmanızın hesabını kendi kafalarında yapmışlardır. Yolunu da bulmuşlar sözleşme yeniliyoruz diye.

Benim bir arkadaşımın benzer şey başına gelmişti. Hamilelik sebebiyle aslında istemiyorlardı ama farklı şeyler doğrultusunda çıkarmak istediler. Doktor rapor yazdı, hatta çıkarsınlar da görelim dediğini söylemişti. Bu şekilde doğum iznine kadar işten çıkaramadılar. Açıkçası çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum kesinlikle onlar sizin çalışmanızın hesabını kendi kafalarında yapmışlardır. Yolunu da bulmuşlar sözleşme yeniliyoruz diye.
Yok 1 kişi için yapmazlar tüm ekibi ilgilendiriyor onlar da çıkıyor. Raporlu da çıkarma varmış avukatla konuştum. Değiller evet. Ben baktım benim onlara maaliyetim 100 bini geçiyor aylık 60 bin maaş 20 vergisi algısı günlük 500 tl yemek özel sigorta ikramiye vs muhtemelen ofiste yenilere bu kadar yüksek maaş verilmeyecektir. İlan dahi yok. Can sıkıcı gerçekten. Muhtemelen bu kadar iyi işim olmayacak

Yok 1 kişi için yapmazlar tüm ekibi ilgilendiriyor onlar da çıkıyor. Raporlu da çıkarma varmış avukatla konuştum. Değiller evet. Ben baktım benim onlara maaliyetim 100 bini geçiyor aylık 60 bin maaş 20 vergisi algısı günlük 500 tl yemek özel sigorta ikramiye vs muhtemelen ofiste yenilere bu kadar yüksek maaş verilmeyecektir. İlan dahi yok. Can sıkıcı gerçekten. Muhtemelen bu kadar iyi işim olmayacak
Nasip deyip geç takma düşünme şu bu diye , bebeğin daha önemli senin için onların da yanına kalmaz merak etme

Bilmedigim icin soruyorum dogum izninde yemek parasini yatırıyorlar mi acaba ? Ben home office calisiyorum gunluk yemek
600 yatiyor bana .
Normalde rapor aldigimda hep tam yatirdilar ama dogum izninde bilemedim yatirirlar mi bos bos?

Bilmedigim icin soruyorum dogum izninde yemek parasini yatırıyorlar mi acaba ? Ben home office calisiyorum gunluk yemek
600 yatiyor bana .
Normalde rapor aldigimda hep tam yatirdilar ama dogum izninde bilemedim yatirirlar mi bos bos?
Sanmıyorum ya bence yatırmazlar raporluyken bana da yatıyor ama

600 yatiyor bana .
Dogum izni oyle bir gunluk bir izin rapor vs degilki yemek ucreti yatsin 😂 maas yok yemekte yok tabiki .yemegi kesmemelerinin nedeni 1 ogun yemegin pesine dusmemek.bazi izyerleri bununla ugrasmiyor ama aylarca dogum izninde kalip yemek parasi beklemeyin.

Dogum izni oyle bir gunluk bir izin rapor vs degilki yemek ucreti yatsin 😂 maas yok yemekte yok tabiki .yemegi kesmemelerinin nedeni 1 ogun yemegin pesine dusmemek.bazi izyerleri bununla ugrasmiyor ama aylarca dogum izninde kalip yemek parasi beklemeyin.
Bizim sirket sgk kesintisi olmasin diye maaslarimizi kendisleri aylik olarak yatiriyor. 1 gunluk rapor degil hamilelik suresince her ay 5-10 gun arasi rapor aldim ve yemek ucreti maas vs asla kesilmedi . Ondan merak ettim

Bizim sirket sgk kesintisi olmasin diye maaslarimizi kendisleri aylik olarak yatiriyor. 1 gunluk rapor degil hamilelik suresince her ay 5-10 gun arasi rapor aldim ve yemek ucreti maas vs asla kesilmedi . Ondan merak ettim
Dogum izniyle rapor farkli seyler biri adi uzerinde izin.

Yani vermeyebilirler tabi ki ben merak ettigim icin sordum. Normalde sirketimiz hibrit ayda 3 kez ofise gitmemiz icin 5k yatiriliyor taksi parasi ama zor bi hamilelik yasıyorum ofise gelemem dedim yol parasi yatmasın bana onu da yatiriyolar 7 aydir. Sormamin nedeni kurumsal sirketler belki devam ediyolardir diye . Yoksa tabi ki sorun degil.

Back
X