Harika bir haber, tebrik ederim!!
Birkaç gün önce yorum yapmıştım önceki konunuza. Hayat kısa, kuşlar uçuyor demiştim en son. Biraz salın kendinizi demiştim, resmen derdinizin dermanı geliyor haberiniz olsun
Sadece anı yaşayıp günü kurtarmaya çalışmaktan o kadar yorgun düşeceksiniz ki "diğer şeyler az beklesin" diyecek içinizdeki bir ses.
Her doğum, her bebek kendine has hikayelerle geliyor lütfen şimdiden kendinizi doldurmayın.
Kızım doğmadı benim. Normal doğum için hiçbir engel yoktu ama bebek doğmamayı seçti, kim öngörebilir ki? 40 hafta ya gebelik süresi, Dr 42.haftanın sonunda yatış verdi, 2 gün de suni sancı verdi. Olmadı. Hiç ağrı, acı vs hissetmeden sezaryene girdim, haliyle de vajinal deformasyonum yok, pempiş bir yara izim var. 17 gün fazladan içerde kalan ve kendisine kalsa doğmaya niyeti olmayan bir bebek. Kolik değildi ama ağlaması boldu.
İlk günler hatta aylarda "iyi halt ettin Legal" dediğim bile oldu zira çok yorgundum ama mutsuz değildim.
Çünkü eşim müthiş yardımcıdır her şeyde. Bebek sürekli emmek isteyip kucağımdan inmediği için yemeğimi lokmalarına kadar böler yanıma getirirdi, hala da çok ilgili bir babadır.
Anneyi mutsuz eden yalnız ve desteksiz kalmak bence. Gördüğüm kadarıyla sizde o risk yok.
Bu arada benim zibidi şu an 14 aylık. Bulaşık makinesi boşaltmaya yardım eder, eline kıyafetini verip kirli deyince çamaşır makinesine götürür, elimi yıkadığımda havluya koşar uzanmaya çalışır vs. Geçenlerde ıslak mendil çıkarmış paketinden, baktım yerleri siliyor. Kimden gördü bilmiyorum, ben silmiyorum
Bu kadar güzelleme yeter, bunları bilin diye anlattım. 14 ay önce şişik, buruşuk, toparlak bir şeydi bu kız, ben de yorgun, şaşkın, korkmuş bir anneydim.
Geçiyor.
En zoru ilk zamanlar. Çünkü o kısım harbi amelelik. Emzir, gaz çıkart, altını değiştir, uyut. Sonra aynısı tekrar.
Zamanla güzelleşiyor. Dünyayı onun gözlerinden yeniden keşfediyorsunuz, tarifi zor biraz.
Bu arada ben de anne meseleleri olan biriyim ve sizdeki endişeleri uzun zaman yaşadım. Ama biz onlar değiliz.
Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Konuşmak isterseniz her zaman özelden de yazabilirsiniz.
Tekrar tebrikler..