Anne olma konusu ve eşime karsı vicdan azabı duymam

Aynı konuyu hep düşünürüm amh 1.70 lerde iki kez tüp bebek denedim özelde biri düştü biri kimyasal oldu. Nasip olmayacaksa olmuyor işte... çok yoruldum avuç avuç ilaç iğneler doktor kapıları aşındırmaktan. Eşime ayrılabilirsin benden dedim belliki olmayacak hayatına bak baba olmak hakkı ve istiyor. Seninle çocuk için evlenmedim dedi ileride pişman olurmu olabilir şuan bilemiyorum akışına bıraktım elimden geleni yaptığıma inanıyorum ama artık bunun benden önemli olmadığını düşünmeye başladım herkes evlenmek zorunda değil herkes anne olmak zorunda da değil ne yapabilirim daha fazla bilmiyorum tüp bebek sürecine girince hayatınzın odağı o oluyor tatil birikim geleceği dönük planlar herşey revize olup donduruluyor ben 3 sene bunu yaşadım ve yoruldum.. ve vazgeçtim.. umut var mı var ama artık doğal olursa olur olmazsa anne olmadan yoluma devam edeceğim yapacağım bişey kalmadı.. akışa bırakın isterseniz bir kez tüp deneyin olmuyorsada bırakın inanın bizden önemli değil
Allah yardımcınız olsun ama yanlış bir kere denemek. Benim doktorum demişti ilk denemede 25 yaşında olanlar bile hemen hamile kalamayabiliyor onun için bir kaç deneme yapman lazım

Son düzenleme:
Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Öncelikle kendinizi suçlamaktan vazgeçin.
her şey Allahtan... Umut hep var.

Tedaviye hazir hissetmiyorsaniz baslamayin cunku bu en onemli faktor. 35 yasimda evlendim ben de 1 sene sonra degerlerimem baktirdim 0.78 cikti basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Hic benim basima gelecegini dusunmedim.3 kere dogal hamile kaldim ama 2 si dis gebelik biri dusuk oldu . Yani dogal yoldan hamile kalsam da isime yaramadi. Esim dedi ki ben seninle evlendim olmazsa da olmasin ama kadin olmak bambaska bisey amnelik belki de bize dogustan yukleniyor insan kendini eksik hissediyor ama aslinda degil . 4 kere de tup bebek yaptim ama hazir oldugumda. Suan 41 yasindayim bebegim kucagimda 🙏🏻😍. O gecen senelerde amh kimbilir kac oldu moralimi bozmamak icin baktirmadim cunku o bir kriter degil. Sabir , stres yapmamak en buyuk destek . O surecte psikolojik destek de aldim cok guzel beslendim . Beslenmeyle ilgili yardim da aldim Allah nasip etti. Son denemem artik bu da olmazsa olmasin dedim ama nasip oldu.
Umarim dilegiiniz gercek olur🙏🏻 ama olmazsa da bu bir ekskklik degil esiniz de size destekmis cok kiymetli bisey bu ☺️
yazınız o kadar iyi geldi ki :KK200:

Bir deneyin tüp bebeği olmadimi bu hislere bürünün denemiş olmamış degilki.Hayirlisi diyelim mutsuz anne mutsuz çocuk çok.İyi anne baba yaramaz işe yaramaz dert çocuk dert yetişkin çok .Deneyin önce diyorum daha birşey yok hala umut var

Hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlayın.siz tedbirinizi alın takdir Allah'ın.ben 34 de evlendim.bir yol bekledim.tup bebek yaptık yumurtalar boş çıktı.ikinci kez deneyeyim dedim Dr sansin yok tüp bebekle dahi dedi.ayni gün oradan çıkıp özele gittik.denedik bir yumurta çıktı o da dollenmedi.kış gelsin altınları bozdurup iyi bir hastaneye gidelim dedik.dogal yoldan hamile kaldım.ikinciyi istiyorum diye,deneme sandinnyok diyen hocanın asistanina gittim.amh bak dedim. 70 yaşındaki kadın neyse sende o sun dedi bana dr.ama ben şuan takviyeler kullanıyorum 40 yaşındayım.niye pes ediyorsunuz.bu Dr başka tanidigada 70 yaş muamelesi yapmış erkek ne ise sende öylesin demiş o da hamile kalmış.hatta gidip odasını basacakmis sonra demiş neyse.deneyin en azından denedim dersiniz ki ben olacgina inaniyorum sizin

Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Amh değerim 0.1 di, bulunduğum şehirdeki en iyi doktorlara gittim , bu değerlerle tüp bebek bile olmaz dediler , şimdi bir yaşında kızım var , lütfen umudunuzu kesmeyin , egzersiz , sağlıklı beslenme ve stressiz bir hayat yaşayın ki mucizeniz bir anda gelebilsin inşallah 😇

Bu konuda şaşırdığım 2 şey var. Adetleri 1 gün şaşmayacak kadar düzenli olması bir problem olmadığının göstergesi değil mi? 2.'si de normalde en az 1 yıl normal yolla denenmesi olmuyorsa tedaviye geçilmesi gerekmiyor mu? Doktorlar bunu tavsiye ediyor diye biliyorum.

tıpta hiçbir zaman tek doğru bulamazsınız ya da hep bir ağızdan konuşan Dr bulma ihtimaliniz yok yani. siz daha ilk görüşmeden kara başlamışsınız. yasinizda ne var ustelik? sizin yastakiler daha yeni evleniyor. stres yapmayın lütfen dermansız dertler olmasın buna çözüm var insallah

Tüp bebek tedavisine hızlıca başlayın bence. Neden beklemek istiyorsunuz? Zaman aleyhinize işliyor. Ben de tüp bebekle evladıma kavuştum

Başlığı görünce 5-6 sene önceki psikolojimi hatırladım. Ben 39 yaşımda evlendim. Eşimle ayrı şehirlerde yaşadık hatta 2024 mayısta yani yeni tayinim oldu. Şuan 46 yaşındayım ve 15 aylık bebeğim var. Evlenmeden önce amh değerine değil ama fsh e2 gibi hormonlara baktırmıştım. İçim rahat olsun diye ama evlenmemle birlikte adetimde sorun yaşadım ve amh 0.1 ölçüldü. O dönem bir sürü doktorla görüştüm sadece biri olmaz diye düşünme 6 ay doğal deneyin demişti. Ayrı şehirlerde bu altı ayıda denedik. Bu süreçte eşime benzer bir konuşmayı bende yapmıştım. Ayrılabiliriz, senin çocuğun olur demiştim. Sonuçta tüp bebekle yavruma kavuştum. Bence olumsuz konuşanlar kim olursa olsun doktor bile olsa kulaklarınızı tıkayın. Hafif spor, sağlıklı beslenme, destekleyici vitaminler ile bir kaç ay kendinize şans verin. Sonuçta bir tane iyi kalite yumurta yeterli demişti doktor bana. Ben tüp bebekle oldukça zorlu bir süreçle bebeğime kavuştum ama bu benim hikayem. Sizin ki neden daha pozitif olmasın ki. Olmazsa hazır hissettiğinizde tüp bebeği denersiniz. Ama asla ve asla inancınızı kaybetmeyin. Güzel haberleriniz olsun 🌸🌸🌸

Karamsarlık isinizi kolaylastırmayacak suan
Bikac ay kendiniz deneyip sonra tüp bebege baslayabilirsiniz yani.
Tez zamanda mucizeniz gelsin insallah🙏🏻

Back