• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma konusu ve eşime karsı vicdan azabı duymam

Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Sen vitamınlerını al saglıklı beslen doğal yollarla dene. Allah bılır canım.

Bir de rahim filmi çektirin özelde olsun ama. Tüpleriniz açıksa rahim filminden sonra 3 ay deneyin bu sırada sma testi verin sağlıkocağından eşiniz versin yani. Sağlıklı beslenip spor yapabilirsiniz, arı sütü polen vs tüketebilirsiniz inanın daha erken yumurtlamanızı sağlar benim de amh düşük. Baktınız olmuyor tüp bebekle şansınız var. Tüp bebekle bile zor diyen doktora asla gitmeyin bir daha. Anadolu yakası için pendikte sanırım, dr. serap simavlı var bana çok önerdiler ama uzak yol masrafını gözüm yemedi gitmedim.

Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Ovulasyon testi miydi neydi onunla bir normal hamileliği deneyin ama çok da vakit kaybetmeden tüp bebek sürecine girin, vakit nakittir. Kendinizi de harap etmeyin, kismetinizde evlat varsa size gelecektir 🙏

Allah başka dert vermesin başka derdiniz yok mu sizin ya. Kronik hastalıkları olan insanlar var kanser hastaları var onlar bile sizin kadar olumsuz değil. Siz de eşiniz de sağlıklısınız daha Allah'tan ne istiyorsunuz? Denersiniz olur, olmazsa da Allah'tan. Herkesin çocuğu mu oluyor? Ayrıca o çocuğun hayırlı olup olmayacağını bilemezsiniz. Çocuk meselesini bu kadar kafaya takmayın. Yaşla da bir alakası yok, 25 yaşında olup doktorun çocuğunuz olmaz diye yorumda bulunduğu arkadaşlarım var. Dram yaratmayın bir sakin olun. Gencecik insansınız 35 yaş nedir
Ay ne güzel teselli ediyorsun! Ne bu ahkam kesmeler kadının da derdi o sana basit gelebilir ama bari teselli etmeyeceksin akıl da verme

Kalitesini nasıl anlıyoruz peki? Ultrasonda 7 8 tane folikül gördüm 1 i olgunlaşmış demişti bana
Merhaba ,ikinci bebeğimi istediğimde yaşım 34 ve görünen folikül sayım 6 ‘ydı.Fsh ım ise 7 civarıydı .Annem 40 ‘ından önce menopoza girmişti .Ben de çok korktum ama Ankara ‘da çok ünlü bir tüp bebek merkezi bana 6 ay deneyin önce dedi .Ben ki yumurtlama günü vs hiç dikkat edemedim çünkü eşim 3 günde bazen 2 günde bir nöbet tutuyordu .Buna rağmen 8 .ayımdı hamile kaldım.O yüzden lütfen hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha denememişsiniz bile .Hayırlı ,sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah en yakın zamanda 🙏🏻

Merhaba ,ikinci bebeğimi istediğimde yaşım 34 ve görünen folikül sayım 6 ‘ydı.Fsh ım ise 7 civarıydı .Annem 40 ‘ından önce menopoza girmişti .Ben de çok korktum ama Ankara ‘da çok ünlü bir tüp bebek merkezi bana 6 ay deneyin önce dedi .Ben ki yumurtlama günü vs hiç dikkat edemedim çünkü eşim 3 günde bazen 2 günde bir nöbet tutuyordu .Buna rağmen 8 .ayımdı hamile kaldım.O yüzden lütfen hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha denememişsiniz bile .Hayırlı ,sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah en yakın zamanda 🙏🏻
İyi ki açmışım bu konuyu içim bir nebze duruldu hepinizden Allah razı olsun inşallah güzel haberler de verebilirim birgün bu konuda bende 🙏

Bir de rahim filmi çektirin özelde olsun ama. Tüpleriniz açıksa rahim filminden sonra 3 ay deneyin bu sırada sma testi verin sağlıkocağından eşiniz versin yani. Sağlıklı beslenip spor yapabilirsiniz, arı sütü polen vs tüketebilirsiniz inanın daha erken yumurtlamanızı sağlar benim de amh düşük. Baktınız olmuyor tüp bebekle şansınız var. Tüp bebekle bile zor diyen doktora asla gitmeyin bir daha. Anadolu yakası için pendikte sanırım, dr. serap simavlı var bana çok önerdiler ama uzak yol masrafını gözüm yemedi gitmedim.
Hangi hastanede acaba ben anadolu yakasındayım belki yakındır

Bak Allah isterse olur. Bir kere buna lutfen kalpten inanın. Bende hic korunmamiza ragmen 14 ay boyunca hamile kalamadim ve doktor hamile kaldigimda cocugun düşme ihtimali var dedi ama ben icimden hep bebegime bir sey olmayacak dedim. Olmadida cok şükür.

Bence bir kac aydan bir sey olmaz. Öncelikle sakinleşin ve normal yollarla deneyin. Kür, vitaminler vs tavsiye ediyor jinekologlar hamilelik oncesi. Iyi bi dr bulun. Ha olmadimi o zaman tüp bebek yoluna girin. Isterseniz hemen tüp bebekte deneyebilirsiniz ama dogal yoldan denemekte fayda var kesinlikle. Güzel haberler alın inşallah.🌸

Ben hiç alternatif tıp insanı falan değilimdir, doktor severim tıp severim çok saygı duyarım.
Ama bebek konuları bana çok değişik geliyor.
İlk bebeğimde yaşım daha 25'ti, ilk aydan garanti olsun ovülasyon testleri kullandık. Adetim düzenliydi. 6 sonunda doktora gittim ve öğrendim ki kocaman bir kistim var. (8*8 cm evet mm değil cm) bebeğin olma imkanı yok, bana acil ameliyat ve tüpün birinin alımı sonrasında tüp bebek önerisi yapıldı. Korktum. Doktor o zaman dedi ki tamam 1 adet döngüsü bekleyelim ne kadar büyüdüğüne bakalım kistin tedaviye ona göre karar verelim sakinleş o arada. Kocam da ben de o saatten sonra bebek lafını ağzımıza almadık. Benim derdime düştük çünkü bebek zaten yoktu. Ben sonra adet olmayınca dedim ki "adet döngülerim de bozuldu iyi mi kesin kist iyice büyüdü ve rahmimde korkunç şeyler oluyor" hamileymişim. İlk bebek kontrolünde o kist yoktu. Sorunsuz gebelik geçirdim.

İkinci bebeği 7 sene sonra yapmaya karar verdik. Hatta üstüne çok da düşünmedik. Bebek gördü kızım, kardeş yapın bana dedi, olur dedik, aynı gün tek korunmasız ilişki, 13 gün sonra çift çizgi. Hani arada muayene falan bile olmadım, yaşım ilerledi, korkunç kilo aldım. O arada tek Konuştuğumuz şey olmasa da sorun değil bir çocuğumuz zaten var.

O sebeple tabi ki tıbbı reddetmiyorum. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama gebelik işlerinde bir mucizenin döndüğünü düşünüyorum.

O mucizeye de inanıp bir minik şans vermek lazım bence.

Sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. O yüzden ne olursa hayırlsıyla olsun diye dua edin..
çocuk bu hayatın vazgeçilmez öğesi değil. Evet istiyoruz ama olmazsa da hayat bitmiyor.
Düşünceler çok önemli insanı çok etkiliyor. Bu kadar istiyorsanız zaman kaybetmeden gidip tüp bebek tedavisine başlayın. Eşinin sperm kalitesi belki ihtimali artırır. Düşünmekle araştırmakla olacak iş değil aksiyon almak lazım

Bende anlamadım ki denemeye başlasak bişe en az 6 8 aya diyorduk şuan kalakaldım öylece o kadar tedaviye hazır hissetmiyorum ben
Tedaviye hazir hissetmiyorsaniz baslamayin cunku bu en onemli faktor. 35 yasimda evlendim ben de 1 sene sonra degerlerimem baktirdim 0.78 cikti basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Hic benim basima gelecegini dusunmedim.3 kere dogal hamile kaldim ama 2 si dis gebelik biri dusuk oldu . Yani dogal yoldan hamile kalsam da isime yaramadi. Esim dedi ki ben seninle evlendim olmazsa da olmasin ama kadin olmak bambaska bisey amnelik belki de bize dogustan yukleniyor insan kendini eksik hissediyor ama aslinda degil . 4 kere de tup bebek yaptim ama hazir oldugumda. Suan 41 yasindayim bebegim kucagimda 🙏🏻😍. O gecen senelerde amh kimbilir kac oldu moralimi bozmamak icin baktirmadim cunku o bir kriter degil. Sabir , stres yapmamak en buyuk destek . O surecte psikolojik destek de aldim cok guzel beslendim . Beslenmeyle ilgili yardim da aldim Allah nasip etti. Son denemem artik bu da olmazsa olmasin dedim ama nasip oldu.
Umarim dilegiiniz gercek olur🙏🏻 ama olmazsa da bu bir ekskklik degil esiniz de size destekmis cok kiymetli bisey bu ☺️

Ben çocuğu asla olmaz gözüyle bakılan biriydim. Adetlerim hep çok ağrılı ve yoğun geçiyordu. 25 yaşına geldiğimde ameliyattan başka çarem kalmamıştı ve acil ameliyat oldum. Endometriozis son evre çıktı ve yumurtalıklarım baya zarar gördü. Ameliyat sonrasi amh 0.44e düştü. Evli bile değildim. 1 ay içinde evlen dediler tüp bebekle bile zor zaman kaybetmeden hemen başla tedaviye dediler. Eşimle birlikte gittik Bülent tıraş muayenesine nişanlı bile değilken o kadar umutsuz konuştu ki. Ben ağlayıp ayrılalım derken yolda eşim bir yandan araba kullanıp bir yandan da nikah tarihi belirledi. Pandeminin en kötü zamanında 1 ay içinde nişanlandık evlendik. Önce ilaç tedavisine başladık kistim yine çok büyüyünce ara verdik kist ilacına döndüm. 2 yıl olmadan ki çoğu doğum kontrolünde geçti ilacım kaynaklı,7 8 ay içinde hamile kaldım doğal yoldan. Çocuğum asla olmayacak derken şu an yanımda. Umudunuzu asla kaybetmeyin. Yumurtlama testi kullanin ve rahim filmi çektirin. İnşallah kucağınıza alırsınız daha yaşınız çok genç

Kalitesini nasıl anlıyoruz peki? Ultrasonda 7 8 tane folikül gördüm 1 i olgunlaşmış demişti bana
Bu sayı çok iyi. Kalite ancak dollendiginde belli oluyor.
Siz ne kadar çok araştırırsanız o kadar bu işin çukuruna düşersiniz. Dediğim gibi gerekli vitaminleri folik asit alıp kullanmaya başlayın bu konuyu kapatın. 6 ay sonra gebelik olmazsa artık araştırmaya baslarsinizm

Aynı konuyu hep düşünürüm amh 1.70 lerde iki kez tüp bebek denedim özelde biri düştü biri kimyasal oldu. Nasip olmayacaksa olmuyor işte... çok yoruldum avuç avuç ilaç iğneler doktor kapıları aşındırmaktan. Eşime ayrılabilirsin benden dedim belliki olmayacak hayatına bak baba olmak hakkı ve istiyor. Seninle çocuk için evlenmedim dedi ileride pişman olurmu olabilir şuan bilemiyorum akışına bıraktım elimden geleni yaptığıma inanıyorum ama artık bunun benden önemli olmadığını düşünmeye başladım herkes evlenmek zorunda değil herkes anne olmak zorunda da değil ne yapabilirim daha fazla bilmiyorum tüp bebek sürecine girince hayatınzın odağı o oluyor tatil birikim geleceği dönük planlar herşey revize olup donduruluyor ben 3 sene bunu yaşadım ve yoruldum.. ve vazgeçtim.. umut var mı var ama artık doğal olursa olur olmazsa anne olmadan yoluma devam edeceğim yapacağım bişey kalmadı.. akışa bırakın isterseniz bir kez tüp deneyin olmuyorsada bırakın inanın bizden önemli değil

Back