Sizin bu adamdan beklentiniz ne? Yatak örtüsünü annemin yatagina sericem diyen erkege yazik valla. Bir erkek yatak örtüsünden ne anlar sermekten ne anlar Allah yardim etsin akil ihsan eylesin. Siz niye kayinvalidenizin evini her hafta temizliyorsunuz, iki günde bir yemek yapip götürüyorsunuz ki? Anneniz de öyle. Yazik kadinin emegine. Böyle kadir kiymet bilmeyen insanlara deger mi? Saygi, terbiye güleryüz bunlar zorla ögretilemez. Insanin icinde de olacak. Torun sahibi yasa gelmis, dünürünün getirdigi yemege burun kiviriyor. Eski usul insanlar getirilen tabagi nezaketle kabul eder bos göndermezlerdi. Sizin kaynana cocuk gibi simarik, kaprisli ve minnet bilmiyor.
Böyle bayram seyran oldu mu bahane olsun olmasin karisini cocugunu evde birakip anneciginin evine giden erkeklere sinir oluyorum. Ya nasil bir sey bu? Gelen misafirlere servis mi yapiyorlar ki? Esin nerde diye soranlara ne diyorlar?
Güzel Allahim günaha giriyorsam affetsin ama iki isaret göndermis size. Anasinin eteginin altindan cikamayan bu adamdan koca olmaz, baba hic olmaz diye.
Valla gözünüzü karartin artik. Evlat bu, can tasiyorsunuz. Temizlige cagirma hakkini nerede buluyor ki hem de gündelikci gibi her hafta. Tabi arada sirada saga sola bakar yapilacak bir sey varsa yaparsiniz. Veya bayram- bahar temizligi gibi büyük islerde bir ucunu tutarsiniz ne bileyim alis verisini yaparsiniz ama bu her hafta temizlik, iki günde bir yemek getirtme mecburiyeti niye? Ogullarini her hafta cagirsa mecbur tutsa ikinci seferde elli tane bahane üretip kacarlar yapmamak icin.
Rahmetli babaannem her aksam dua ederdi. Ya Rabbim elimi ayagimi gözümü kulagimi benden önce alma diye. Cocukken gülerdik kikir kikir ama ne kadar anlamli bir dua. Sadece O degil, o kusaktaki butun yaslilarin akli cikardi coluk cocuguma muhtac, dert etme beni diye. Simdikiler artik yatirima döktüler isi. Oglumu evlendireyim gelin bana baksin. Baksin baksin da sen de agzina diline hakim ol. Anac ol, yapici ol, biktirma gelini. Kendi evi gibi hissetsin. Oglun hamile karisini evde birakiyorsa kapidan geri cevir alma eve. Ya karinla gel ya da hic gelme diye. Arsiz arsiz oturmuslardir gelip gidenlerle.