Hamileyim ama istemiyorum

Benim beynim kendi aklim var, isteyerek degil zaten istemsizce olan birsey bu. Anneme benzemek istemedikce onun gibi oluyorum. Ve evet cocuklukta yasadigim traumalar yuzunden cokta saglikli degilim dogru.
Bakamayacaginiz çocuğu gerçekten yapmayın bence bu günahta değil üstüne sevaptır bile çocuk bakmak çok zor benimde iki evladım var bir başka çocuğu düşünemiyorum psikolojik olarak ta kaldiramam beden olarakta hayatı kendinize ve çocuklarınıza zindan etmektense doğmamış bir bebeği aldırmak bnce daha iyi mutluluğunuz dan çalmayın

Çocuğu bu koşullarda doğurmakta günah, seçim sizin ...

Benim annemde cocuk bakacak psikolojiye sahip olmayan bir insandi. Ondan gördüklerimi cocuga uygulamıyorum. Annemden gordugumu cocuga uygulayacagim demek saglikli bir ruh hali degil zaten. Ayrica Bazi psikolojik rahatsizliklarin tam tedavisi yok arkadaslar. Mesela doktor annem icin omur boyu iyilesmeyecek, sadece ilaclarla baskilayabiliriz demisti.
Kurtaj olur musunuz bilmiyorum ama "ay yanlislikla oldu ya napayim" diyorsaniz tüplerinizi baglatin bari. Kurtaj dogum kontrol yontemi degil

Konuyu okurken sanki bir yorum olsun ve benim umutsuzluğuma çare olsun diye beklentiyle açtığınızı düşündüm.

Öncelikli olarak bizde 3 kardeşiz ve ben büyük olanım.Ama üçümüze de sorsanız mutlu bir çocukluk geçirdik.Ve annem çok despot sevgi göstermeyen bir ailede babam ise korkudan babasının karşısında yemek bile yiyemeyen bir çocukluk geçirdiği halde.Siz neden böyle olmayasınız.İnsanlar gördüklerini uygulasalardı bizde babasından sürekli dayak yiyen ve annesinden sevgi görmeyen çocuklar olarak büyürdük.

Çocuk sayısı birden fazla olunca kim hastaysa öncelik onun kim ilgiye muhtaçsa ilgi onun kim daha ufaksa şefkat daha çok onun.Ama hepsine sevgi aynı yaklaşım aynı olmalı.Siz aksini yaşayarsk büyüdüğünüz icin bunu başarabilirsiniz.Geçmişi geçmiş travmalarınızı geride bırakıp bundan sonra kalan hayatınıza bakmak sizin elinizde.Siz anne olacak kadar güçlüsünüz kendi kendinizi dibe çekmeyi bırakın ve hayatınıza yeni sayfa açın.

Ailenizde değer görmediniz görmüyor musunuz bırakın geçmişte kalsınlar.Aldırma konusunda günah dediğiniz için inançli olduğunuzu bilerek diyorum ki hesaplaşmayı ahirete bırakın hayatı kendinize zindan etmeyin.

Şimdi karnınızda sizinle beraber büyüyen vücut organları oluşmaya başlamış bir can var.Artık o bir can aldırırsanız kıyacaksınız bunun bilincindensiniz.Ama aldırmayacaksanızda bu psikolojiyi hemen terkedin ki o da hayata geldiğinde istenmeyen bir bebek olduğunu hissetmesin.

Kararınız ne olursa olsun geçmişte yaşadığınız her şeyi geride bırakmadiğiniz sürece ne iyi ne mutlu olamazsiniz.

Biraz geç kalınmış bir karar 13. Hafta dasınız ama ben sizi anlıyorum hamilelikte ruh sağlığı çok önemli bi durum… sizin burdan ruhsal teşhisinizi yapamayız en iyisi bu durumu sizi takip eden doktorlarınızla (Psikaytri ve jinekolog ) konuşun 13 hafta hiç ilaç kullandınız mı? Kullanmış iseniz bebek üzerine oluşabilecek etkileri için farmakoloji konsültasyonu gerekebilir. Bence vakit kaybetmeden harekete geçin sizi tedavi eden doktorlarla görüşün benim için önce anne sağlığı. Bunu size evladı olmayan yardımcı üreme teknikleriyle tedavi gören bir kişi olarak söylüyorum.

Mental olarak hazır değilsen hiç bi zamanda hazır olmayacaksın. Çocugunada bu duygu geçicek ve hep kendini suçlayacak. Ahh keşke tam anlamıyla korunsaydın

Çok saçma bi teori ortanci cocuk olmasin diye son çocuğu aldirmak. O ortanca çocuğun annesi sizsiniz nasıl aynısını yaparım dersiniz, bence sizin durumda küçük çocuk kötü muamele görecek gibi, bende ortanca çocuğum ne annemdem ne babamdan kötü bişey görmedim. Numaralara.gore değil evlatları olarak sevdiler. Siz doğan bebeğe bence iyi davranmayacaksiniz

Bebek epey büyümüş, böyle bir şr niyetiniz varsa keşke daha erken dönemde hareket etseydiniz.

Ben aldirirdim canım maalesef aynı şeyleri bende yaşadım o yüzden bir çocuğa benimde ne enerjim takatim hiçbir şeyim yok .. yaşadığı zaman daha çok günah isleyecekseniz bence yazık size yazık çocuklara yazik

İki çocuğunuz var onları ihmal edecek ve yetemeyecekseniz niyetinizde aldırmaksa eğer aldırın o zaman. Aldırmak günah ama o çocuğu dünyaya getirip kötü bi hayat yaşamasına bile bile sebep olmak çok mu iyi..

Bu döngü sizin ortanca çocuğunuzla biter ona değer verdiğinizi gösterirsiniz
Çocukluğunuz sizin tecrübeniz evladınızın değil.
Onun yaşamı bambaşka olacak siz değil o.
13 Haftalık artık kolu bacağı organları var insan görünümünde aldırma sınırı da geçti. Pozitif tarafları düşünmekten başka çare yok.

Linç yemek istemiyorum ama böyle at gozlukleriniz vardı madem 2 çocuk bile çokmuş. Yani cidden bı insan nasıl gördüğümü uygularım diyebilir bu kadar kıt ve gelisemez halde olur benim aklım almıyor. Keşke bu kadar hafta ilerlemeden dusunseymissiniz. 13. Haftada bebeği kimse almaz. Yazık çocuğun hayatı sizin gibilerin elinde kayacak. Sizin gibi insanlar ne evlenin nede çoğalın.

İş işten geçtikten sonra neden bize soruyorsun ki?

Öğrenir öğrenmez madem istemiyordun aldırman gerekiyordu. Günah diyorsun da, annesinin bile istemediği bir bebek olacak bu günah değil mi?

10.Haftadan sonra kürtaj yapmıyorlar diye biliyorum. Bence geç kalmışsınız. Bu kadar beklememeliydiniz. Gerçekten istemiyorsanız ve böyle bir hakkınız varsa karar sizin ama aileniz gibi davranacağınızı düşünmeyin, çocuğunuza nasıl davranacağınjz sizin elinizde. Kendinizi salar, bu mıtsuzlukla devam ederseniz kimseye hayrınız olmaz.

10 senedir terapi alıyorsunuz ve hala "insan gördüğünü uyguluyor" öyle mi?
Hiç işe yaramamış anlaşılan.
Yasal süreci geçmişsiniz. Almanya'daki yasal sürecin daha uzun olması daha iyi birşey mi? O bebeğin artık cinsiyeti bile belli yahu. Nasılsa o daha bebek değil, nasılsa cenin vs diye düşünülecek aşamayı çoktan geçmiş.
2 çocuk varsa bu da 3. olsun.
Siz asıl 4. Çocuğum dediğiniz kocanızdan kurtulun da hayata dönün. Böylece hem huzuru bulursunuz hem de yeni bir çocuk daha yapmazsınız.

24 hafta mı
6 aylık bebeğe kürtaj mı yapılıyor
6 aylık doğup yaşıyor bebekler ya

Benim yasadigim ulkede de istege bagli kurtaj 24.haftaya kadar yapiliyor. Ama ayni zamanda da buyuk bir tabu. 5 senedir kurtajla ilgili hicbir sey duymadim etraftan, bu bilgiyi de tesadufen ogrendim. Bu sekilde bir celiskileri var.
Bildigim kadariyla Hollanda'da da 24.haftaya kadar yasal kurtaj.

ya cok sey yazacamda yazip yazip siliyorum sinirim bozuldu sabah sabah. Madem iyi degilsin esinlede aran iyi degil cocuk gibi her isini sen yapiyorsun arkadas ozaman 3cu cocuk calismalari yapana kadar niye bosanmadin senin bu piskolojiyle hic cocuk sahibi olmaman gerekiyor. Bende yurtdisinda yasiyorum mumkun degil 20.haftaya kadar cocuk aldirabilmek. Ilk defa duydum. Burdan belli nekadar sorumluluk sahibi oldugun.

Almanya'da yaşıyormuş ve yasal sınır 20 haftaymış ilk sayfada yazıyor
Hiçbir ülkede anne ya da bebekte hayati risk ya da bebekte engek durumu yok ise 20 haftalık kürtaja izin verilmez. 5 aylık bebeğin kürtajı size mantıklı mı geldi de bi de cevap verdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…