• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama istemiyorum

Ben Almanyada yasiyorum ve bizde yasal surec 20 hafta. Hastaligimdan dolayida zaten bunu sorun yapmiyorlar. Ve evet ilk bastada dusundum haftalardir dusunuyorum cok kolay bi karar degil bu.

cocugu istemememin bircok nedenini yazdim zaten. Sadece ortanci çocuk oldugum icin degil, genel olarak evde siddet gordugumuz icin ve o traumalari atlatamadigim icin antidepresan kullaniyorum yillardir. Ve bir nedenide ortanci cocuk oldugum icin hic değer gormemem ve cocugumda bunu yasasin istemiyorum. Tabiki gostermek istemezsin ama istemsizce olan birsey bu bence. Kaldiki tek sorun ortanci olmasi degil suan ucuncu bir cocuga bakacak ne gucum ( saglik acisindan) nede mental iyi degilim.
Aldırın o zaman ama almanya gibi kadının korunduğu bir ülkede neden o adamı çekmeye devam ediyorsunuz. Devlet size her türlü imkanı sunuyor. Adres değişimi, ulaşılmazlık hatta iş. Mazoşist misiniz

Merhabalar arkadaslar,

Konuya nereden basliyacagimi bilemiyorum. Söyle özetlemek istiyorum. Ben 13 haftalik hamileyim 3uncu cocuguma. Bi hastaligimdan dolayi hapi birakmak zorunda kaldim ve istemedigim halde hamile kaldim kendi dikkatsizligim yüzünden. Benim cocuklugum cok zor gecti, mutsuz bir evde hergun kavga icinde buyudum. Ortanci cocuk oldugum icin sevgisiz ve ilgisiz buyudum. Herseyimi kendim yaptim kendim calistim kendim ayaklarim uzerinde durdum, kisacasi ailemden ne maddi ne manevi hic bir destek gormedim. Onlar hep ilk cocuklarini sevdiler onemsediler. Halada oyle, surekli zaten hastayim diyip kendini acindiran bir insan. Benim esimle aram yillardir iyi degil, oda benim 4üncü cocugum gibi birsey, hep bir yuk bana asla kendi isini kendi göremez. Sanki evin babasi benim. Suan bunlari neden anlatiyorum. Hamile oldugumu ogrendigimde antidepresan hapi kullaniyordum birakmak zorunda kaldim. Suan çok kotuyum surekli aglama nobetleri geciriyorum ve iki çocugumla ilgilenemiyorum. Annemgilden hic bir destek gormuyorum onlarin tek derdi büyük çocuklari. Cocugu aldirmayi cok dusundum ama gunah oldugu icin aldiramadim. Ama dusundukce deli olcam, ne ucuncu cocuga bakacak gucum var nede kucuk kizimi kendi pozisyonuma sokmak istemiyorum, evimde bi ortanci cocuk olsun istemiyorum. Benim hayatim yok sayilmakla gecti ne deger verdiler nede sevgi. Suan kizim yanimda yatiyor ve ona baktikca icim gidiyor. Diyeceksiniz sen annengil gibi olma, ama insan gordugunu uyguluyor ne derseniz deyin. Benim bu hafta bi secim yapmam lazim son sansim bu bebegi aldirmak icin. Neyapayim neolır bana yardimci olun.
diger cocuklariniz kac yasinda peki

Annengil konusunda anlattiklarinda da absrti payı oldugunu düşünüyorum açıkçası. Cogu insan hele de biz ve onceki jenerasyon yani siz el bebek gul bebek buyumedik. Cogunlugumuz da annem babam beni sevmedi diye zirlamyoruz yani. Buyuk cocugun hasta oldugunu soyleyip hala ilgi gordugunu soylemissiniz. Belki de gercekten hastadir. Sizin kafa yapiniz pek saglikli gelmedi bana. Annemlerden boyle gordum, o yuzden ben de oyle olucam kafasi da cok tuhaf. Bi de cocuguna kotu davranacak olan 2 cocuguna da kotu davranir. Özellikle ortanca cocugum olmasin demek cok sacma degil mi ya? Bence uzun soluklu bi terapi alın bence siz. Ayrica 10 haftaligi gecmis. Artik aldiramazsiniz. Zaten aldirsaniz siz bu kafayla daha da kotuye gidersiniz gibi. Esiniz destek degildir vs bunlar cocuk istememek icin hakli sebepler ama sizin asıl sorununuzun ne esinizle ne ailenizle ne kardeslerinizle alakasi yok bence. Siz kendi icinizde yasadiginiz sıkıntıları başkalarını suclayarak ustesinden gelmeye çalışıyorsunuz

Ben Almanyada yasiyorum ve bizde yasal surec 20 hafta. Hastaligimdan dolayida zaten bunu sorun yapmiyorlar. Ve evet ilk bastada dusundum haftalardir dusunuyorum cok kolay bi karar degil bu.
Dusune düşüne çocuğun kaç haftaya gelmesini bekliyorsunuz?
Tamda sizin anlattiginiz durumdaydım iki çocuğum vardı ucuncuye asla hazır değildim. Gebeliği öğrendiğim gün içim yana yana gidip aldırdım daha kalp atımı bile yoktu. Evet günah evet çor zordu sonrasında çok kötü gunler yaşadım ama böyle yapmam gerekiyordu. Hem çocuklarım hem onlar hem kendimiz için.. Çocuk oynamaya başlayacak yakında karninizda o şekilde aldırmak çok daha zor olur. Daha ne bekliyorsunuz ki eğer kararınız aldırmak olacaksa.

İnsan gördüğünü uyguluyor demek biraz her şeye teslim olmak gibi. Aile içi şiddette özellikle erkek çocukları ya babaları gibi olur, ya da babalarının tam tersi. Siz de annenizin tam tersi olmaya çalışın. Ortanca çocuk ezilecek diye bir kaide yok.

Google'da arama yapmayı bilmeyenlere link ile geldim Abortion in Germany
Abortion in Germany is illegal, but not punishable during the first 12 weeks of pregnancy under the condition of mandatory counseling, and it is permitted later in pregnancy in cases that the pregnancy poses an important danger to the physical or mental health of the pregnant woman.

Google'da arama yapmayı bilmeyenlere link ile geldim Abortion in Germany
Abortion in Germany is illegal, but not punishable during the first 12 weeks of pregnancy under the condition of mandatory counseling, and it is permitted later in pregnancy in cases that the pregnancy poses an important danger to the physical or mental health of the pregnant woman.
Ee kafasina göre aldiramiyo o zaman, neyi konuşuyoruz ki biz

Merhabalar arkadaslar,

Konuya nereden basliyacagimi bilemiyorum. Söyle özetlemek istiyorum. Ben 13 haftalik hamileyim 3uncu cocuguma. Bi hastaligimdan dolayi hapi birakmak zorunda kaldim ve istemedigim halde hamile kaldim kendi dikkatsizligim yüzünden. Benim cocuklugum cok zor gecti, mutsuz bir evde hergun kavga icinde buyudum. Ortanci cocuk oldugum icin sevgisiz ve ilgisiz buyudum. Herseyimi kendim yaptim kendim calistim kendim ayaklarim uzerinde durdum, kisacasi ailemden ne maddi ne manevi hic bir destek gormedim. Onlar hep ilk cocuklarini sevdiler onemsediler. Halada oyle, surekli zaten hastayim diyip kendini acindiran bir insan. Benim esimle aram yillardir iyi degil, oda benim 4üncü cocugum gibi birsey, hep bir yuk bana asla kendi isini kendi göremez. Sanki evin babasi benim. Suan bunlari neden anlatiyorum. Hamile oldugumu ogrendigimde antidepresan hapi kullaniyordum birakmak zorunda kaldim. Suan çok kotuyum surekli aglama nobetleri geciriyorum ve iki çocugumla ilgilenemiyorum. Annemgilden hic bir destek gormuyorum onlarin tek derdi büyük çocuklari. Cocugu aldirmayi cok dusundum ama gunah oldugu icin aldiramadim. Ama dusundukce deli olcam, ne ucuncu cocuga bakacak gucum var nede kucuk kizimi kendi pozisyonuma sokmak istemiyorum, evimde bi ortanci cocuk olsun istemiyorum. Benim hayatim yok sayilmakla gecti ne deger verdiler nede sevgi. Suan kizim yanimda yatiyor ve ona baktikca icim gidiyor. Diyeceksiniz sen annengil gibi olma, ama insan gordugunu uyguluyor ne derseniz deyin. Benim bu hafta bi secim yapmam lazim son sansim bu bebegi aldirmak icin. Neyapayim neolır bana yardimci olun.
süre geçmiş zaten neyi aldırıcaksınız?

cocugu istemememin bircok nedenini yazdim zaten. Sadece ortanci çocuk oldugum icin degil, genel olarak evde siddet gordugumuz icin ve o traumalari atlatamadigim icin antidepresan kullaniyorum yillardir. Ve bir nedenide ortanci cocuk oldugum icin hic değer gormemem ve cocugumda bunu yasasin istemiyorum. Tabiki gostermek istemezsin ama istemsizce olan birsey bu bence. Kaldiki tek sorun ortanci olmasi degil suan ucuncu bir cocuga bakacak ne gucum ( saglik acisindan) nede mental iyi degilim.
Sağlık açısından bakacak durumda olmamanıza bir şey diyemem de diğer çocuklarınıza kötü davranmıyorsanız doğacak olan çocuğunuza kötü davranmanızın sebebi ne yani?

İstemsizce olan bir şey demişsiniz de ne alaka? Sağlık durumunuzdan dolayı diğer çocuklarınıza kötü davranmıyorsanız buna da davranmamak elinizde demek ki gayette?

Terapi aliyorum zaten 10 senedir

Bir ise yaramamis anlasilan.

Asla aldirmaya karsi degilim. Olabilir. Su an rahatsizligimdan dolayi hamile kalsam, aldirmam mecburi bi durum. O yüzden elimden Gelen herseyi yapiyorum hamile kalmamak icin, ha oldu ya yinede hamile kaldim, süphesini duydugum saniye hemen sonlandirmak icin ugrasirim. Bide rahat rahat yeaaaa almanyada 20. Haftaya kadar aldirabiliyorummmm diyorsun. Ki yasal süre 12. Hafta, cok ciddi durumlarda 20. Hafta.

basit bir aramayla bu sonuca ulaşılıyor. zaten üstte başka bir arkadaş da söylemiş. şu siteye giren, bu bilgiye de ulaşabilir. google kullanmak için üstün bir zekaya sahip olmak da gerekmiyor kendimden biliyorum hani üstün zekalı değilim. tavsiye ederim, sitenin adı google.

Eklentiler

• C6A0D661-20BE-46A4-B6C2-E1B23C81942B.jpeg
    C6A0D661-20BE-46A4-B6C2-E1B23C81942B.jpeg
    99 KB · Görüntüleme: 35
  • 8994A906-3793-47D5-9360-7DE7856D14AD.jpeg
    8994A906-3793-47D5-9360-7DE7856D14AD.jpeg
    108,4 KB · Görüntüleme: 32
Merhabalar arkadaslar,

Aldırmak günah diye istemeye istemeye ve olmayan imkanlarla cocuğu dünyaya getirmek daha günah..
Koskoca bir hayat aldırmak günah diye ziyan mı olsun?
Ya cok iyi korunacaksın ya da günahı göze alacaksın böyle istememek cok daha kötü.
Allah yardımcınız olsun.
İnsallah güzel bir hayatı olan,mutlu bir cocuk olur…

20 hafta mı 😮 sağlıkçı olduğum için mecburi şartlarda 12.haftada kürtajla alınıp kavanoza konan bebeği gördüm. Minicik elleri ayakları her şeyi vardı... 20.hafta keyfi kürtajlar için tam bir canilik
kumiko kumiko ilk defa bu forumda böyle bi soru soruyorum; pardon neyini beğenmedin acaba????

Back