Hamileyim ama istemiyorum

Hiçbir ülkede anne ya da bebekte hayati risk ya da bebekte engek durumu yok ise 20 haftalık kürtaja izin verilmez. 5 aylık bebeğin kürtajı size mantıklı mı geldi de bi de cevap verdiniz?

Benim yasadigim ulkede 24.haftaya kadar kurtaj yapiliyor.
By Singapore law, abortion is legal and accessible, but only if the pregnancy has not exceeded 24 weeks (6 months) of gestation.

Maalesef aldıramazsınız yasal süreçte doldu.
Kusura bakmayın hiç yapıcı konuşamıycağım eşinizle problemleriniz var kendi sağlık sorunlarınız var ama hamile kalabiliyorsunuz
Hapı bıraktıysanız sevişirken de kat kat dikkatli olacaktınız madem ki yeni bir çocuğu bu kadar istemiyordunuz.
Asıl konu ailenizin size yaptığını siz kendi çocuğunuza yapmayın isterseniz yapmazsınız gidin psikolojik destek alın çocuğun ortancası küçüğü büyüğü olmaz çocuk çocuktur..

Ay iyi b.k yiyor. Size de rüştünüzü ispat edecek mesele çıktı.
Hollanda 'da yaşıyorsunuz. Bravo. Biz de zaten dünyadaki istisnaları konuşuyorduk.

... hamile kadının fiziksel veya zihinsel sağlığı için önemli bir tehlike oluşturması durumunda hamileliğin ilerleyen dönemlerinde izin verilir yazıyor.

Mesela benim kayınvalide de yıllar önce süresi geçmiş kürtaj olmuş Almanya'da. Mecburi danışman var onunla konuşuyorsun önce ve psikolojik olarak kaldıramayacağına ikna olunca izin veriyorlar süresi geçmiş kürtaja. Yani kafana göre kürtaj için doktor randevusu alamıyorsun.

Ay iyi b.k yiyor. Size de rüştünüzü ispat edecek mesele çıktı.
Hollanda 'da yaşıyorsunuz. Bravo. Biz de zaten dünyadaki istisnaları konuşuyorduk.

Singapur yaziyor orada, okumadan saldirmaya gececek olmanizi fikriniz olmadan hangi ulke 20 haftalik bebegi kurtaj yapar diye atip tutmanizdan anlamaliydim. Size biraz melisa cayi, biraz da okudugunu anlama becerisi tavsiye edebilirim sadece, bu daha fazla iletisim kurabilecegim bir uslup degil.

Bir şey atıp tuttuğum yok. Birçok ülkenin içtihati ve istisnai durumları benzerdir ce ortadadır
Ben içtihat falan derken "singapır'danım ben. Melissa iç." falan diye kendini paralıyorsun.
Haklısın. Fazla iletişim kurabilecegim bir düzlem yok

Ben Almanyada yasiyorum ve bizde yasal surec 20 hafta. Hastaligimdan dolayida zaten bunu sorun yapmiyorlar. Ve evet ilk bastada dusundum haftalardir dusunuyorum cok kolay bi karar degil bu.
kalb atisi duyuldugunda dinende haram diye biliyorum ortanci cocuk olursa sizdemi evladinizi dislayacaginizdan süphe edip endiseleniyorsun ki sanmiyorum Rabbim en iyisini bilir bebegin yuvaniza gelmesiyle bütün sikintilarin bitecek huzurlu mutlu bir hayatiniz olmasina vesile olacak aldirmak istedigin bebegin aldirdigindada cok daha huzursuz mutsuz sucluluk icinde bir hayatinin olabileceginide düsünde derim Rabbim neylerse güzel eyler sen Rabbimin verdigi güzel emanete güzelce sahip cik onu koru kollaki Rabbimizde seni sevdiklerini korusun amin

Yasal sınır 20 Haftalık çok fazla değil mi ya.
Madem istemiyordunuz öğrenir öğrenmez aldırsaydınız bu kadar düşünme süreci fazla bence..
Sağlıklı düşünemiyorsunuz belli ki.
Benimde var Allah bağışlarsa iki çocuğum bize iki tane tamam diye düşündük tekrar zorlanırım olursa da kürtaj olamam düşüncesiyle tüp ligasyon oldum.
Hadi oraya gelene kadar da çok yöntem var benimki de belki çok radikal bir karardı.
Ama sizin olmuş 13 Haftalık hala düşünüyorsunuz.
İstemiyorsanız lütfen 20 yi falan beklemeyin bence şimdi bile geç kalmışsınız.

Yorum yapmayacaktım ama dayanamadım madem bu kadar psikolojik sorun yaşıyorsunuz neden yeterince korunmadınız iğnesi var hapı var prezervatifi var ertesi gün hapı var neden yani. Zevk uğruna değer mi Allah yardımcın olsun çok üzülüyorum böyle durumlara kimisi tüp bebek ile uğraşır kimisi candan vazgcer vicdan meselesi karar sizin

Hic istemiyorum kotu seyler yazmak ama aran izin iyi olmadigi esinizden 3 cocuk yaptiysaniz araniz iyi olsa ne olacakti dusundurdu bu durum beni. Gercekten olan cocuklara oluyor cok uzuluyorum. Bu durum cok hassas benim icin . Cocuk sahibi olmak icin bu kadar dininiirken boyle seyler okumak cok uzuyor beni

Madem kendinizde bakacak gücü bulamıyorsunuz çocuğun nasıl yapıldığını biliyorsunuz dimi korunmadınız daha dikkatli olsaydınız. Doğmamış bebeğin ne suçu var siz şimdiden pes etmişsiniz. Yazık o çocuklara hiç sağlıklı bir anneleri olamayacak. Bakamayacaksanız aldırın lütfen. Ve mümkünse bundan sonra daha dikkatli olun.

kesinlikle kürtaja karşı değilim. istenmeyen bir çocuğu dünyaya getirmek onun ömür boyu günahına girmektense gerçekten kürtaj olurum daha iyi. keşke bunun günah olduğunu düşünerek hareket etmeseydiniz. bilmiyorum benim düşüncem bu yönde ama madem doğurmaya karar verdiniz dünyaya gelmeden psikolojik destek alın. herşeyin hayırlısı olsun ama gerçekten üzülüyorum bu tarz şeylere.

Kadının yaşadığı yerde 20 hafta kısmını niye görmezden geliyorsunuz.

Avrupa’da ise Hollanda’ya gider aldırır. 24 hafta sınırı var orda.
Daha önce kadın doğum kliniğinde çalışmıştım 13 haftalık bebeği aldırmaya gelmişlerdi evet ne yazık ki kürtaj gerçekleşti. Ve ben çocuğun kopan kolunu bacağını gördüm kafasını gördüm bu travmayı da hiç unutmuyorum. 24 hafta çok fazla değil mi gebeliği sonlandırmak için offfff kötü oldum.

Benim bildiğim Türkiye’de yasal sınırın 10 hafta olması bu haftadan itiibaren embriyo “Fetus”e dönüyorum. Yani artık organlar belirlenmeye başlıyor.

Keyfinize sevişip hamile kalıp sonra da burda ajitasyon yapıyorsunuz.Ben kürtaja karşıyım.Ama bu kadar istemediğiniz bir çocuğu bu psikolojiyle dünyaya getirmeniz daha büyük günah bence.Hayatini rezil edeceksiniz belli.Evde ki çocuklarınız için de üzgünüm.Aklinizi başınıza alıp onlarin kiymetini bilin bari.
Malesef herkes anne olamamalı.
Merak ettiğim bisey var baba olacak adam bu konunun neresinde?

Size çok katılılıyorum yorum yaptım ama bunu yazmayı unutmuşum siz yazdınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…