Hamileyim ama istemiyorum

çocuğunuz gibi olan eşinizden 3.çocuğu neden hangi akla hizmet yaptınız? hepimizin travmaları var herkes zor bir çocukluk geçiriyor. acısını çocuklarımızdan çıkarmanın hiçbir anlamı haklı gerekçesi olamaz. burada bunları anlatıp kendi aklım var diyorsunuz bizden ne bekliyorsunuz aldır dememizi mi?
size yapabileceğim tek tavsiye şu anki hayatınızdan kurtulup (çocuklardan değil eşten bahsediyorum) kendinize yeni bir yol çizmeniz.

Ben Almanyada yasiyorum ve bizde yasal surec 20 hafta. Hastaligimdan dolayida zaten bunu sorun yapmiyorlar. Ve evet ilk bastada dusundum haftalardir dusunuyorum cok kolay bi karar degil bu.

Emin misiniz? Almanya’dan yaşayan doktor arkadaşıma mesaj attım şimdi 12 hafta dedi. İstemediğinize bu kadar çabuk karar verdiğinize göre kolay bir karar sizin için. Konuda yardım istemişsiniz ama anlamadım biz size nasıl yardım edebiliriz? Bu kararı verecek olan sizsiniz, bence siz zaten karar vermişsiniz destek bekliyorsunuz

Son düzenleme:
Belki de bu sizin sınavınız.
Hayat bazen bizi bu şekilde değiştiriuor, bebeğinizi aldirsaniz da hayatinizdaki sorunlar ,üzerinizdeki huzursuzluk bitmeyecek.sizin sorununuz başka. Belki çocuk doğunca bu travmanın üzerinden geleceksiniz. ben böyle düşünüyorum . Biz bazı şeyleri farkedip kendimizi iyilestirwne kadar aynı şeyleri adeta tekrarlama tekrarlama yaşıyoruz. Bence bu cocugu dogurun ve bu ortanca çocuk kaygısından kurtulun. Mutsuz olmanıza neden olan kişiler eşiniz ve aileniz değil mi ?onları çıkarın hayatinizdan

Ben o kadar iyi niyetli bakamadim, sanki psikolojisi hepten batmis, cocugun akibetinden korktum ben,kendimi iyi hissetmiyorum ayni seyleri ben de onlara yapicam diyen kadina dogur demek cok iyi bir tavsiye gibi gelmiyor bana

Sizin için çok zor bir karar, bariz şekilde fark ediliyor. Yasal sınırlar dahilinde iseniz, aldırın derim ben.

Çünkü, artık kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş gibi hissettim. Bulunduğunuz şartlarda doğursanız, belki ağır depresyona gireceksiniz. O zaman mevcut çocuklarınıza da hayrınız dokunmayacak.

Bu konuyu da öyle uzun uzadıya düşünmeyin bence. Ne karar veriyorsanız, arkasından zaman kaybetmeden harekete geçin.

Naapalım yani? Kadına merdiven altı klinik bulup ölümüne sebebiyet mi verelim?
Kadın olarak bedeninin sorumluluğu onun üstünde ve yasal sınır 10 hafta
Kadının yaşadığı yerde 20 hafta kısmını niye görmezden geliyorsunuz.

Avrupa’da ise Hollanda’ya gider aldırır. 24 hafta sınırı var orda.

Sen anne babanla aynı değilsin. Çocukların da kardeşlerinle aynı değil. Eşin de öyle. Lütfen sabret ve aldırma. Eşinden bahsederken 4. Çocuğum gibi dedin beynin kanıksamış bile onu. Alternatif terapiler var. D vitaminin yüksek olmalı, spora yazılmalısın. Depresyon barsak mikroflorası ile de ilgili. İlaçlar zaten kesin tedavi değil ondan 10 yıldır alıyorsun.

Cocukluk travmam ortanci olmakla alakali degil. Baska sey

Bekledigim yorum buydu aslinda, sizden Allah razi olsun nekadar güzel yazdiniz. Burada insanlar cok acimasiz. Sagligimiz yerinde olsa zaten bu aldirmayi bi dakka bile dusunurmuyum. İnsanlar sadece kendi penceresinden bakiyor olaylara travmada neymis yok herkes biseyler yasamis. Herkes kendi yasadigini bilir. Dediginiz gibi bencede derdim ne ucuncu cocuk ne ortanci ne baska bisey. Benim derdim kendimle ve doktoruma danisip antidepresan kullanmaya tekrar baslicam hamilelikte kullanilabilen.

Benim bildigim Almanya'da yasal sinir 12 hafta ama hamile kisinin psikolojik ve bedensel saglik durumuna gore 12 hafta sonrasinda da aldirilabiliyor. Sizin psikolojiniz baya cokmus gibi. Keske bu kadar beklemeseydiniz madem aldirmak istiyorsunuz. Hatta keske hic cocuk yapmasaymissiniz. Kocanizin babalikla alakasi yokmus anlattiginiz kadariyla. Siz de 10 kusur yildir terapi almissiniz ama ise yaramiyormus. Yazik bu aileye dogmak zorunda kalan cocuklara.

Bu duygularınız içinde böyle bir hayata çocuk doğurmak asıl günah olan.

Kendinize de acı çektirmeyin, gül gibi iki çocuğunuz var zaten. Esiniz de destek değilmiş. Aldırın.

Antidepresana devam edip, hayatınıza da kaldığınız yerden devam edin. Bu şekilde yeni bir birey meydana getirirseniz o çocuğa da ilerde yaratacağınız travmalara yazık asıl. Kaldı ki bilinçsiz de durmuyorsunuz, en azından kendi acılarınızın farkındasınız.

İki cocukta durursaniz annenizden daha iyi bir ebeveyn olabilme potansiyeliniz var bence ancak üç olursa bile bile lades demiş olur cocuklarinizin hayatını karartirsiniz.

Ne gördüm ki ne yapayım diye kendinizi kandiracaksaniz hic ağlamayın da çocukluğunuz için. Ama o günler için cidden hala uzgunseniz ki öyle görünüyorsunuz, ders alıp geleceği farklı kılın.

Bir çocuk dünyaya sırf günahtan korktuğu için gelmemeli. İnsanlar ne güzel şartlar sunuyor millete ve sonra o kişiler rakip oluyor bu çocuklara. Dünya gittikce daha zor ve acimasiz bir yer haline geliyor, cidden yazık olur.

Sırf sınavı diye, üç çocukla tek başına mücadele etmesi güya onu iyilestirecekse bu nasıl bir iyileşme?

Konu sahibi, bu durum gerçekten sınavınız olabilir ancak bu demek değil ki siz de aynı şeyi yaşayın, siz de bosanin, bakalım siz nasıl baş edeceksiniz? Sınav bu şekilde verilmez. Hayat cocuk oyuncağı değil.

Bu tarz yorumlar ile her bir masrafını kendiniz yapacağınız bir cehennemin içine kendinizi sokmayın. Bir dünyaya bu derece istenmeyen bir çocuk gelmemeli. Ona da yazık, size de yazık.

Aldırmayın bebeğinizi ve iyi olmak icin sizde biraz çabalayın geçmişe takılıp kalmışsınız bugünü yaşayın ve bırakın annem böyle yaptı babam böyle dedi diye düşünmeyi hepimizin var travmaları.. Allah korkunuz varki aldirmamissiniz bugüne kadar bebegi şimdi eli kolu oluşmuş hatta cinsiyeti bile belli olan bebegi aldırıp daha büyük tranvalar yaşamayacaginizi bilmiyorsunuz

Yasal süreci geçiyorum sanırım Almanyada yasalmış. Sizde anneniz gibi bir anne olmayın, farkındasınız yaptığı yanlışları neden onun gibi olacağım diyorsunuz ki. Aklınız, düşünme yetiniz, vicdanınız yok mu. Diyelim ki psikolojik olarak kötüsünüz, psikoloğunuzla konustuktan sonra böyle birseye karar verin. Çünkü iyi olmadığınız icin keşke aldırmasaydım diye üzülme ihtimalinizde var.
Ama bebek konusuna karar verdikten sonra asıl önemli probleminizi çözme zamanınız gelmişte geçiyor bile. Eşinizden ayrılmayı hiç düşünmediniz mi?

Hepimizin var bir derdi , öldürmeyen acı güçlendiriyor. En doğru kararı siz verirsiniz, terapistinizle görüşün, hayatınızda yeni bir rota belirleyin.doguracaginiz cocukla yada çocuksuz.degisiklik, mesela yeni bir iş, yeni bir şehir yeni dostluklar size iyi gelecektir. Siz değiştikçe çocuklarınızla daha sağlıklı bir ilişkiniz olacak, onlar da mutlu olacak. Eşiniz sizi mutlu etmiyorsa , gerekiyorsa onunla yolunuzu ayırın.ailemizi biz sevmiyoruz ama nasıl bir aile kuracağımız nasıl anne babalar olacağımız bizim elimizde. Hicbirsey icim hiçbir zaman geç degildir.heekesin hayata bakışı, algısı birbirinden farklıdır.herkes yazar birşeyler, aldırın diyen de olabilir benim gibi aldırmayın diyen de. Çocuğunuzu gerçekten istemediğinizi sezmedim anlatımınızdan , yapmak istediğiniz ne varsa, hayatınızda neyi değiştirmek istiyorsanız bunu üç çocukla yada cocuksuz da yapmak mümkün. Siz kendinize inanın yeter ki.
Sizin yeni bir hayata ihtiyacınız var sadece. Geride bırakmanız gereken anne babanizla yaşadıklarıniz ve esiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…