Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Nazlım oğlun nasıl oldu? Umarim iyidir hep aklimdasin.Ay giremedim bir turlu. Biz h.sonu aile faciasi yasadik resmen anca toparlaniyoruz. Oğlunda öksürmeye başladı çocuk helak oldu aramizda umarim hastalanmaz.
Canim cumartesi sabah kalktim kahvalti falan hazirladim. Biliyorsun kaç gündür esinle zorunlu haller dişinda konusmiyorduk. Neyse kahvaltiya oturucaz aklima geldi ne zaman gidiceksin dedim memlekete. O da gitmeyebilirim dedi bizimkiler gelir dedi bende istemediğimi söyledim. O da gelirlerse sen disari cikarsin evden dedi bende neden gidiyormusum hem gitsem bile onlar nerde kalicak dedim. Esim de ben onlara bulurum bir yer dedi ve biz basladik tartışmaya. Burasi benimde evim ve misafir istemiyorum bu soğukta beni evden gondericeksin öyle dedim actim agzima o da acti agzini. Kahvalti zehir oldu. Sonra ben birşey yemedim kalktim sofradan. Aradan 1 saat falan geçti. Ben iyice düşündüm bu evlilik böyle devam etmez medeni insanlar gibi oturalim ve bitirelim dedim. Ben dayanamayacagim artik dedim ve öyle VIR öfkelendi öyle tehditler savundu ki. Bende sakin ol falan dedim.Bu defa o kadar agir laflar etti ki ben ağlama krizine girdim. Tehditleri havada ucusuyor. Bende daha fazla dayanamadım annemlere telefon ettim. Ağlamaktan anlatamiyorum bile babam cikti telefona sadece diyebildigim gelin beni alin oldu. Onlar yazik apar topar yola ciktilar ama biz kavgaya devam ediyoruz. Oğlum yazik nasıl agliyor nasıl Çiğlik atiyor. Çok korktu o da. Neyse bu ben gidiyorum dedi çekti gitti. Bir yandan da diyor ki bu evden ne oğlum ne de sen gitmeyeceksiniz, oğlundan ayiramazsin beni. Neyse ben basladim hem oğlumun hem de kendi esyalarimi toplamaya. Bu esnada annemler arazi yoldan seni dövdü mu neden bu kadar çok agliyorsun. Bendededim kavga ettik cçok kotu beni zaten dovemez diye. Sonra onu aramislar o da disardayim demiş. Babamdan biz geleseye kadar evde ol demiş. Neyse ayni zamanda geldiler eve. Karsilarina alip konuştular. Olmaz boyle diye. Babam dedi ben uzesin diye kizimi evlendirmedim seninle. Bir şekilde arayi buldular. Baristim ama sırf oğlum için. Biliyorum Esim düzelmeyecek hala ailem diyecek. Ama en azından sunu gördü. Ayrilabilirim heran ondan ve ailem sonuna kadar arkamda.
Ya iste Nazlim boyle birşey atlattim olan yine kuzuma oldu.

Yine tartistik. Gitmek istemediğimi bildiği halde hala daha pazartesi günü gidelim diyor ya. Allahım ben ne günah isledimde bunları yasiyorum ya. Anlamiyor anlamak istemiyor. Vallahi bıktim artık. Nefes alamiyorum her gün biraz daha tukeniyorum.

Bana cevap verdin mi bakıyorum hergün yok bi bildirim falan. Meğerse benim cevap zaten gitmemiş! Ben bu sitede bazen yazıyorum gitmemiş oluyor kontrol edince. Bunda kontrol etmemişim sanırım canım...
Öncelikle o zaman da yazmıstım şimdi de yazayım okuduklarıma şok oldum.........
Gerçekten bunun adı facia ama ailene haber etmen burdaki en dogru sey olmuş. Bence de aileleer bilince bazıseyleri daha iyi oluyor enazından arkamızda ailemizin oldugunu heran onlardan vazgecebilecegimizi bilsinler. Bilsinler! Evet mutusuz bir evlililk istwemiyoruz biz bu da onlardan vazgecebilcegimiz anlamına geliyor. Yok öyle tehdit savurmak falan! Olayları yaşamıs kadar oldum o kadar dogal anlatmışsın kii... Hee bir de hala nasıl pzt gidebiliriz diyor!!!
Lütfen ama lütfen dik durve kararından cayma canım bence. Ailenin arkanda oldugunu düşün ve bunu ona hissettir. Ne bu ya! Ailesi cok kıymetli olmuş beyfendinin nedense. Bu tatil bi kere. stres yumagı olduktan sonra yemişim tatili.
Oğlana olan oluyor işte ama düşünen kim..

Canim aklinda bulunsun ben telefondan girdigim için bir turlu alinti yapamiyorum. Yapayim diyorum senin yazdiklarinla benimkiler karisiyor. Ondan sen arada bak. Ben yazmadigin için birşey yazmadim.
Biz bu hafta hep tartistik. Artik o kadar Yoruldum ki. Birde hastayim grip oldum yatiyorum. Benim kocama gerçekten birşeyler oldu. Artik taniyamiyorum onu. Başka birisi mi var diye bile sordum. Çünkü beni bu kadar uzmezdi üstüme gelmezdi ve genelde hak verirdi. Artik telefonda annesi mi dolduruyor nedir. Ben onu hic bu kadar ailesini savunurken görmedim. Eskiden hak verdiği konularda bile ailesini savunur oldu. Ben yanlis anlam isim. Eee o zamanlarda neden yanlis anlamamistim hakliydim.Şuanda bile inan tartisiyoruz. Ara vere vere yaziyorum. Bıktım artik gergin biraz daha tukeniyorum. Nefes alamiyorum ve inan gerçekten ölmek istiyorum. Bu evlilik artik kurtulmaz. Olmaz bizden resmen uzatmaları oynuyoruz. Ben bunu hayal etmemiştim. Çocuğum mutlu huzurlu bir ortamda büyüyecekti. Agliyorum yine yattigim hasta yatagimda. Tartistik herkes köşesine çekildi.

Aileden dem vurdu bana. Elbette onlarinda yanlidi vardır ben asla yok demedim şimdiye kadar. Ama hem maddi hem manevi anlamda sadece onlar yanimizda oldu. Hani sana ev aldik demiştim belki hatirlarsin. O şuanda yapiliyor ve o evi biz değil babam aldı bize. Sırf kiralarda surunmeyelim diye. Bunu duyan kayınpeder bir defa olsun babami arayip tesekkur bile etmedi. Simdi sorarim sana bu devirde kaç kişi kız çocuğuna bunu yapar. Genelde toplumumuzda erkek babaları ev alır ya. Bu ev mevzusunda bile simdi diyor ki ben mi istedim almasalardi. Evet sen istemedim ama bu genç yasinda sayelerinde ev sahibi oldun. O bile kabahat oldu. Nankör diye bagirdim artik yüzüne. İçim o kadar dolu ki saygisiz olmamak için susyorum. Deftere falan yaziyorum buraya yazıyorum. Yazik annem bu hafta her aradiginda iyisiniz demi aklimiz hep sizde diye sordu. Ona yalan söylemek bile yüreğimi parcaladi. Bazi insanlar söylerler her gün ölüyorum diye. Hep düşünürdüm insan her gün nasıl ölür diye. İste simdi anlıyorum her gün nasıl ölündüğünü. 9 yıldir tanidigimi zannettigimi SEVDİGİM adamı aslında hic tanimadigimi. Ya da kendisini sakladigini gorememisim.

Of of offff... Geçmiş olsun canım ah ah kıyamam i,nan ki içim cızladı biliyomusun hasta yatağında üzülüyorsun düşünüyorsun. Sen bunları haketmiyorsun... ve oğlun d haketmiyor. Bu insan eskiden sen hasta olsan gözünün içine bakardı demi nasıl bu hale gelebiliyorlar insanın aklı almıyor.
Canım bu devirde iyilik yaramıyor malesef. Sana bişey diyim mi. Bizim hayatarımız kopya hayatlar. Bak ne diyecem. Benim babam daha gecen hafta dedi. Bu tatilde size ev alalım da kiradan kurtulun ben bi miktarını vereyim gerisini kredi cekersiniz diye. Adam elnidekini avcundaki vermeye niyetli sırf bizim için. Kaç kız babası yapar bunu. Aynı seninklier gibi. Tabi bunların maddi manevi zarardan baska biseyi olmayan ailellerinin kıymetinden kıymet akar ve de işte aman ben mi dedim almasaydı denir sonunda! Çünkü erkekler nankördür ben bunu yeni öğrendim.Hep denirdi hep derdi kadınlar ben içimdern öfff bunlar da abartıyo derdim yada biz baskayız ki benim kocam baska derdm.
Ailesinin bu kadar birden kıymete binmesi için bi sebep olmalı deidğin gibi dolduruyorlar diye düşünüyorum ama şimdiye kadar nasıl bertaraf ediyorsa yinetmeli hatta daha dagözardı etmeli artık onların laFINI SÖZÜNÜ. bebeğiniz var sonuçta. SEn annesin artık. Daha da kutsal olmayılız gözlerinde demi. yoook.
Annene de kıyamam yazık aklı kalıyordur napsın ama insan dasakla sakla içine at atnereye kadar olmuyor işte. Bi yerde patlıyor.Sen sakın içine atma Senemim çünkü oğlunu düşün. Sen bir annesin ve hiç kimse şuanda sen kadar değerli değil bunu unutma. Eşine de o alttan almadıkca alma. Bakalım görsün kim için kimleri kırıyor. Bir anneyi kırıyor üzüyor hemde emzren bir anneyi. Zaten cocuklarımız zor cocuklar. Ne uyuyorlar ne yiyorlar. Normalde ugrasırken bunlaıma girilesi durumdayız bi de bu ruhhalleriyle gercekten çok daha zor oulyor.

Tesekkur ederim canim birde hastalıkla ugrasiyorum işte.
Gerçekten yaşadıklarimizda ailelerimizde çok benziyor. Ev konusunda eşinin tepkisi ne oldu peki? Çünkü bizimki ilk önce atlamisti simdi ben mi istedim oldu. Beni bu kadar uzuyor ya hem de değmeyecek insanlar için onu Allaha havale ediyorum. Sütüm iyice azaldi korkuyorum kesilicek diye.
Valla bende düşündüm şimdiye kadar doldurmadıysa simdi niye diye.
Biz esinle evlerinde bir odaya çekilip tartismistik hic unutmam kardeşiyle annesi bizi dinleyip guluyorlardi bunu gözümle gördüm kendisine söylediğinde sana öyle geliyor demişti. Yani beni kabullenemediler. Özellikle annesiyle kardeşi. Cok farklı iki kültürden geliyoruz.Onlar on kadar kafa yapisi olarak kapali bir aile ki bizde tam tersi. Annesi kendi gibi cahil basini ezecegi bir gelin istiyordu bana Dis geciremeyince deliye dondu. Benim oraya gittiğimde maalesef sinirden sürekli bir tarafim agriyor. Ne zaman agrim olup Esim benimle ilgilense yemin ederim sana yarım saat sonra annesinin ayni yeri agrir.
Demiştim ya çok farkliyiz diye. Bu yaz geldiklerinde lohusayken. Annesinin sorusu şu oldu. Dua kitabı var mı gerçi sende yoktur ama! Annemde siz ne demek istiyorsunuz dedi. Bizi ne zannettiniz dedi dinsiz miyiz biz dedi.

Tabi benim sinirini düşün. Birde lohusayim. Onlar gibi dinimizi göstere gostere yasamadigimmiz için kabahatli olduk birde. Bunu eşime söylediğinde o zaman sinirden deliye dönmüştü. Nasıl söyler ben konusucam onunla diye. Hatta özür bile dilemişti. Tartisirken bu geldi aklima söyledim sanki o deliye donen kendisi değilmiş gibi annesini savundu ya. Öyle demek istememiştir diye. Bu adam neden bu kadar değişti inan anlamis değilim. Dediğin gibi gozumun içine baktiginda gözlerinde görürdüm beni ne kadar sevdiğini şimdi ise sadece nefret görüyorum resmen. Bende derdim senin gibi Esim benim çok farklı ya boyle değil diye insanlara ama simdi ayni anlatılan erkek tipine döndü. Kaldiramiyorum artik. Oğlum için dayanmaya calisiyorum. Nereye kadar dayanirim onu da bilmiyorum.

Kimse merak etmemiş durumunu ama ben yazayim yinede. Eşimin psikolojik şiddetine daha fazla dayanamadim yarin memleketine gidiyoruz. Üstelik hastayim. Oğlumda öksürüp duruyor. Allah yardimcim olsun artik.

Kimse merak etmemiş durumunu ama ben yazayim yinede. Eşimin psikolojik şiddetine daha fazla dayanamadim yarin memleketine gidiyoruz. Üstelik hastayim. Oğlumda öksürüp duruyor. Allah yardimcim olsun artik.
Canım Allah yardımcın olsun. Sana tavsiyem sakın ailesiyle en ufak bir tartışmaya girme. Ne derlerse sineye çek.Yoksa haklıyken haksız duruma düşersin ama ağırbaşlı olursan eşin mutlaka sana yapılanları görecektir.Araya girdim kusura bakma ama okuyunca üzüldüm yardımcı olmak istedim.

Bir suredir kendi skintilarimdan takip edemedim unuttum sanmayin hatta yazilanlari okuyunca oyle uzuldumki esim konusup rahatlatmaya calisti keske bu kadar uzakta olmasaydik birarada ayni sehirde olsaydik size coktan arayip bulmustum ve biraraya gelmistik emin olun unutmuyorum ama yurtdisinda yalniz bir basina bebek buyutmek de ayri bir cile Senemim iyimisin simdi bak sana ne dicem biliyormusun dunyanin en iyi kocasida olsa ailesine laf soledigin an bambaska biri buluyorsun karsinda.Ne yapicazezdirecekmiyiz kendimizi hayir o da dogru degil ama bosanmakta inan hic cozum degil gecen bir ruya gordum gunlarce kendime gelemedim esimle bozusmustum sokaklarda yatip kalkiyordum bebegimden ayri falan sacma bir ruyaydi Allah korusun ama cok etkilenmistim Rabbim kimsenin yuvasini dagitmasin nokta bile koymadan yaziyorum cumleleri kafamda oyle cok sey varki diyecek ayarlayin su whatsapp I da ordan goruselim burden cok kesintiye ugruyor kendi adima yurtdisindayim saatler bile uymuyor kimi zaman ama aklim hep sizde ikinizde Nazlicim ve Senemcim.Lutfen bu yaziyi gorurgormez bana birseyler yazin iyi oldugunuzu goreyim ahhh imtihan dunyasi geldimi hersey ustuste geliyor ama atlaticaksiniz her ne yasandiyda hepsi gececek kizlar bu konuda bildigim dualar var yasanmis tecrubeler var en buyuk tecrubem annem ve yengem ikiside yillarca cekti illa cekelim demiyorum ama bir sekilde bu tartismalarin gerginliklerin bir sonu olmali birkere mesele aileyle kolay kolay duzelmiyor ama unutmayalim o aile bizim sevdigimiz adamin aileleri onlar hatrina bir adim atip aslinda tartismadan yana olmadigimizi gosterelim bunu neden yapalim diyorum anne ve babayla buyumeyi hakeden bir evladimiz var ve ileride ayrilirsak tartismalari hatirlayip kinlenecegimiz degil guzel anilari dusunup ozleyecegimiz bir esimiz var.Az sabir canlarim yuvalar kolay kurulmuyor bizde artik eski gemileri yakip giden bekarlar degiliz,hadi bir gayret goreyim sizi

bu arada surekli online gorunuyor olabilirim sitede naptiysam surekli online tutuyor beni ben ne zamandir skintilarimdan takip edemedim sanmayin goruyorda yazmiyorum asla hep aklim sizde ama iste bir hayat kavgasindayiz hepimiz..size seviyorum kizlar tanimadan gormeden seviyorum ve cokk iyi olun istiyorum dikkat edin kendinize

yİNE BİR YIĞIN HASTALIKLA UĞRASTIM...Tabi bu arada birde memlekte gitmiştik. Orada cepten giriyorum internete ama kotam dolmuş o sebeple gremedim. Artık evimdeyim her gün giriyorum kendi evimde. Üstelik durumunu da hep merak ettim ve aklımda idin... SEn bnm canım kaderdasmsn. Hayatlarımız o kadar benziyor ki. Memlekte gittin mi? Yani eşinin? İNşallah fAZla sorun cıkmadan ve papaz olmadan gelirsiniz canım ki bir de hatasın ve oğluş da öksüürüyor .... Herseyi gecior dainsan bebegi hastayken bi yerlere gitmek istemiyor seni çok iiyi anlıyoreum....
Bir de şu din ile ilgili olaNLARA o kadar kızdım ki anlatamam sana. Ne demek ya. Bİliyorum o tarz insanları hem de çok iyi. Dizsizlik baska bisey dindarlık ayrı bişeyhele de göstere göstere din yaşamak apayrı bişey demi.... gel de anlat..
canım benim babam dayineraynı konuyu actı size ev alalım dedi. ADamcagzlar nasıl iyi niyetli demi görüyormusun... Eşim nwe desin ki hayır mı desin. Ne kadar melek gibi ailellerimiz var Allah eksikliklerini göstermesin.
BUarada eger eşinin memleketindeysen bile sen cepten girebiliyorsan kota sorunun yoksa yaz bana. Burdayım netteyim hergün çünkü evimdeyim. Sakin olmayacalıs ama bir de onları tınlamamaya calıs. Naparlarsa yapsınlar. Onları insan yrine koydukca sapıtıyorlar cünkü.

Kızlar yazdiklarinizi okudum. Yanımda olduğunuzu bilmek gerçekten çok iyi geliyor. Maalesef tek tek alıntı yapamıyorum telefondan girdigim için beceremiyorum bir türlü. Esracim iyi olduğunu öğrendim çok sevindim. Senin ne sıkıntin var. Anlatmak istersen dinlerin çözüm bulmaya calisirim. Hoş kekin merhemi olsa basina sürer geride.
Nazlım senin oğlun nasıl oldu? Umarım seninkide ev konusunda önce evet deyip sonradan nankörlük yapmaz benimki gibi.
Canlarim ben yazdigim üzere maalesef esimin memleketin deyim. Şuanda artik sinir kupune döndüm oğlum uyudu onun yattigi odaya attim kendimi agliyorum sinirimden.
Nerden baslayacagimida bilmiyorum anlatmaya. Belki hatirlarsiniz oğlum ek gidaya
alisamadi. Birde duZeno kacinca hepten istahsız oldu. Ben artık bunu kafaya takmiyorum Allahtan beni yemiyor. Doktora götürdüğümüzde de bir sorun cikmamisti. Ama gel gelelim burdakilere Çocuğumun istahsizligi batti. Sürekli bana yedirsene birşeyler, yemiyor mu dene bakalim ver bakalim gibi cümlelerinde maruz kaliyorum. Hatta avartip çocugun eline saçma sapan şeyler vermeye başladılar. Mudahele etmekten gına geldi. Esim anlam veremedigim pasifligini hala koruyor. Hatta oğlunun huyunu bilmiyormuş gibi onlara uyup hadi ver bakalim birşeyler belki yer bile diyor. Yahu her dakika çocuğun agzina birşey verememki İSTEMİYOOOOORRRR. Avazim ciktigi kadar bagiricam artik. Öyle birşey ki emzirecegim zamana bile karisiyorlar SANANEEEEE. Onun annesi benim ya benim. Sırf sorun cikmadin diye susmaya gayret gosteriyorum.Oğlum uyandi kızlar. Devam ini daha sonra yazarim.

Canım tekrar merhaba. Benim oğlan uyku dısında iyi şükür. pardon bi de ymeek. Ya bu cocuk ac uykusuz nasıl dayanıyor bende anlamış degilim. Bu gece 3 te uyudu arada 8 kere kalktı ve 7 30 da uyandı... Ya nasıl bir sistemdir. Ben tabi canavra dönüşüyorum gece arkadasım. kendimi tanıyamıyorum. bagırınıyorum sinirleniyorum o kalktıkca uyumadıkca agladıkca. Tahammülsüzüm artık. Allah yokluklarını göstermesin ama cok yoruyor beni çoook.
Hiiiiç o yüce akıllıları dinleme cocuklar yemek istemyince naparsan yap yemiyor. Bu kahvaltıda bu sabah delirtti beni bende bıraktım yedirmedim napaym. iyice mi tik kapsın cocuk. Tabi bunu onlara anlatmak zor bilirim. Emzirme saatinE MÜDAhale cok oluyor bizim toplumda. Bana kendi teyzem gelmişti ki teyzemi çok severim. Ha ibre 1saat olmadan acıktı bu cocuk istersen emzirdiyip duruyodu patlattı beni. Teyzem diye kibarca uyardım o da anladı karsımadı bi daha ama esinin tarafı olunca bunu yapan ANLAMAMAK için üstün caba sarfediyor onlar.
Sabırla gidecegin günü hayal et Senemcim.Seni ayakta tutacak sey bu cünkü

Nazlım oglusunun iyi olmasına çok sevindim. İnan benim oglimda aynı bu kadar az uyuyup bu kadar az yemesine rağmen çocuk enerji patlaması yaşıyor. Bende ruh gibi dolasiyorum. Gece kalktigi sayiyi bazen sayamiyorum bile.Uykusuzluktan gözlerim kan canagina döndü. Bir yerde yığılıp kalmaktan korkuyorum. Dediğin gibi Allah acılarını göstermesin ne yapalim katlanicaz. Benim oglanda bazen yemek savaşlarında sinir ediyor beni. Kendimi tutamayip bagiriveriyorum bazensonrada çok üzülüyorum.
Ben resmen burada gün sayiyorum. Allahim az daha sabır versin yarina kadar çünkü yarın yola cikicaz kısmetse. Eşimin annesi çığrından çıktı artik. Çocuğa annem diyor ya. Severken de annem diye seviyor. Az önce eşime patladim artik annene söyle çocukta kavram karmasasina neden oluyor. Annelik yapmak istiyorsa çok sana yapsın benim cocugumun annesi var çok şükür dedim. Ya ne zaman oğlumu kucagima alsam ya annesi ya kardeşi dibimde bitiyor hemen elimden almak için. Çocuk kucaklarında yırtıyor kendini alayim diye hamle yapiyorum kırk nazla veriyorlar. Hadi bunlari da geçtim bana pavyon karısı diyen anneannesi hazretleri patik almis bana. Verme sekli zaten çok komik kucagima atiyor patigi tesekkur ettim. Hal hatir sordum başkada muhabbet kurmadim. Eşimin demesi anneannem o kadar patik almus sana neden hic konusmadin kadinla. Bendededim ki ben pavyon karısıyım benimle muhabbete girerse namusu kirlenir bir patikle yaptiklarini asla unutturamaz dedim. Sustu kaldi. Adam buraya geldi daha da aslan kesildi. Boşanma olayini daha da düşünür hale getirdi. Ailemin yaptigi bazı şeyler gozune batiyor ailesi aynisini hatta daha beterini

yapıyor adamın gıkı cikmiyor. Yarin yolda kesin kavga edicez. Yeter artik ya.
yazilardan hangisini alinti yapayim dedim bunu yaptim Senemim bastan sona okudum yazdiklarini inan bana sunu anladim her gelin ayni seyleri yasiyor sanirim bak benim ustume gele gele sut hepten kesildi cocuk bi aliyor bir almiyor beni zorluyorlar emzir diye Turkiyeye geldigim o bir ayda sinir hastasi oldum hatta sigara icmeyen ben sigaraya dadandim bir sure dusunun oyle bunaldim ve zaten emmeyen cocuk hepten sutun kesilmesiyle hic almaz oldu yok ama anlatamiyorsun kimseye bak benim annemler emzirmeyle ilgili derdimi skintimi gorduler hic ustume gelmediler ama yok esimin annesiyle ablasina anlatamadim derdimi ben yurtdisinda iki ay emzirme klinigine gittim olmayinca olmuyor ne diye zorluyorsunuz senin yazdiklarini okuyunca sinirim tepeme cikti yine.martta Turkiyeye gelicez Turkiye hasreti cekiyorum gelincede sinir hastasi olup cikiyorum insanin hersyine bu kadarmi karisilir ya.esim diyorki karismayin ben bir karimi alip yemege cikaramayacakmiyim kadindan yorum biz cokmu gittik zamaninda onada gitmeyin ha kizlar birde eltim var hicbirseyine karistirmaz ama ben salak kimseyi kirmayayim diye kendimi kirarim hep.Yani Senemim durumlar hep ayni yurtdisinda hic tartismayan biz Turkiyeye gekdigimiz dakika bozusuyoruz niye annesi bizi sevdiginden karisiyormus karismasin ya ha birde surekli biseyleri vardir kenarda ben birsey lazim alalim derim esimle cikariz almaya yokkk ben onceki torunumdan saklamistim bunu alin ya bu benim ilk cocugum mecburmuyum almaya cok sukur maddi durumumuz yerinde ha olmasa gucumuz hadi alalim ama karismayin ya bi kendi halimize birakin ama yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…