- Konu Sahibi nazlisandal
-
- #1.341
Nazlım oğlun nasıl oldu? Umarim iyidir hep aklimdasin.Ay giremedim bir turlu. Biz h.sonu aile faciasi yasadik resmen anca toparlaniyoruz. Oğlunda öksürmeye başladı çocuk helak oldu aramizda umarim hastalanmaz.
Canim cumartesi sabah kalktim kahvalti falan hazirladim. Biliyorsun kaç gündür esinle zorunlu haller dişinda konusmiyorduk. Neyse kahvaltiya oturucaz aklima geldi ne zaman gidiceksin dedim memlekete. O da gitmeyebilirim dedi bizimkiler gelir dedi bende istemediğimi söyledim. O da gelirlerse sen disari cikarsin evden dedi bende neden gidiyormusum hem gitsem bile onlar nerde kalicak dedim. Esim de ben onlara bulurum bir yer dedi ve biz basladik tartışmaya. Burasi benimde evim ve misafir istemiyorum bu soğukta beni evden gondericeksin öyle dedim actim agzima o da acti agzini. Kahvalti zehir oldu. Sonra ben birşey yemedim kalktim sofradan. Aradan 1 saat falan geçti. Ben iyice düşündüm bu evlilik böyle devam etmez medeni insanlar gibi oturalim ve bitirelim dedim. Ben dayanamayacagim artik dedim ve öyle VIR öfkelendi öyle tehditler savundu ki. Bende sakin ol falan dedim.Bu defa o kadar agir laflar etti ki ben ağlama krizine girdim. Tehditleri havada ucusuyor. Bende daha fazla dayanamadım annemlere telefon ettim. Ağlamaktan anlatamiyorum bile babam cikti telefona sadece diyebildigim gelin beni alin oldu. Onlar yazik apar topar yola ciktilar ama biz kavgaya devam ediyoruz. Oğlum yazik nasıl agliyor nasıl Çiğlik atiyor. Çok korktu o da. Neyse bu ben gidiyorum dedi çekti gitti. Bir yandan da diyor ki bu evden ne oğlum ne de sen gitmeyeceksiniz, oğlundan ayiramazsin beni. Neyse ben basladim hem oğlumun hem de kendi esyalarimi toplamaya. Bu esnada annemler arazi yoldan seni dövdü mu neden bu kadar çok agliyorsun. Bendededim kavga ettik cçok kotu beni zaten dovemez diye. Sonra onu aramislar o da disardayim demiş. Babamdan biz geleseye kadar evde ol demiş. Neyse ayni zamanda geldiler eve. Karsilarina alip konuştular. Olmaz boyle diye. Babam dedi ben uzesin diye kizimi evlendirmedim seninle. Bir şekilde arayi buldular. Baristim ama sırf oğlum için. Biliyorum Esim düzelmeyecek hala ailem diyecek. Ama en azından sunu gördü. Ayrilabilirim heran ondan ve ailem sonuna kadar arkamda.
Ya iste Nazlim boyle birşey atlattim olan yine kuzuma oldu.
Aileden dem vurdu bana. Elbette onlarinda yanlidi vardır ben asla yok demedim şimdiye kadar. Ama hem maddi hem manevi anlamda sadece onlar yanimizda oldu. Hani sana ev aldik demiştim belki hatirlarsin. O şuanda yapiliyor ve o evi biz değil babam aldı bize. Sırf kiralarda surunmeyelim diye. Bunu duyan kayınpeder bir defa olsun babami arayip tesekkur bile etmedi. Simdi sorarim sana bu devirde kaç kişi kız çocuğuna bunu yapar. Genelde toplumumuzda erkek babaları ev alır ya. Bu ev mevzusunda bile simdi diyor ki ben mi istedim almasalardi. Evet sen istemedim ama bu genç yasinda sayelerinde ev sahibi oldun. O bile kabahat oldu. Nankör diye bagirdim artik yüzüne. İçim o kadar dolu ki saygisiz olmamak için susyorum. Deftere falan yaziyorum buraya yazıyorum. Yazik annem bu hafta her aradiginda iyisiniz demi aklimiz hep sizde diye sordu. Ona yalan söylemek bile yüreğimi parcaladi. Bazi insanlar söylerler her gün ölüyorum diye. Hep düşünürdüm insan her gün nasıl ölür diye. İste simdi anlıyorum her gün nasıl ölündüğünü. 9 yıldir tanidigimi zannettigimi SEVDİGİM adamı aslında hic tanimadigimi. Ya da kendisini sakladigini gorememisim.
Canım Allah yardımcın olsun. Sana tavsiyem sakın ailesiyle en ufak bir tartışmaya girme. Ne derlerse sineye çek.Yoksa haklıyken haksız duruma düşersin ama ağırbaşlı olursan eşin mutlaka sana yapılanları görecektir.Araya girdim kusura bakma ama okuyunca üzüldüm yardımcı olmak istedim.Kimse merak etmemiş durumunu ama ben yazayim yinede. Eşimin psikolojik şiddetine daha fazla dayanamadim yarin memleketine gidiyoruz. Üstelik hastayim. Oğlumda öksürüp duruyor. Allah yardimcim olsun artik.
yİNE BİR YIĞIN HASTALIKLA UĞRASTIM...Tabi bu arada birde memlekte gitmiştik. Orada cepten giriyorum internete ama kotam dolmuş o sebeple gremedim. Artık evimdeyim her gün giriyorum kendi evimde. Üstelik durumunu da hep merak ettim ve aklımda idin... SEn bnm canım kaderdasmsn. Hayatlarımız o kadar benziyor ki. Memlekte gittin mi? Yani eşinin? İNşallah fAZla sorun cıkmadan ve papaz olmadan gelirsiniz canım ki bir de hatasın ve oğluş da öksüürüyor .... Herseyi gecior dainsan bebegi hastayken bi yerlere gitmek istemiyor seni çok iiyi anlıyoreum....Kimse merak etmemiş durumunu ama ben yazayim yinede. Eşimin psikolojik şiddetine daha fazla dayanamadim yarin memleketine gidiyoruz. Üstelik hastayim. Oğlumda öksürüp duruyor. Allah yardimcim olsun artik.
Kızlar yazdiklarinizi okudum. Yanımda olduğunuzu bilmek gerçekten çok iyi geliyor. Maalesef tek tek alıntı yapamıyorum telefondan girdigim için beceremiyorum bir türlü. Esracim iyi olduğunu öğrendim çok sevindim. Senin ne sıkıntin var. Anlatmak istersen dinlerin çözüm bulmaya calisirim. Hoş kekin merhemi olsa basina sürer geride.
Nazlım senin oğlun nasıl oldu? Umarım seninkide ev konusunda önce evet deyip sonradan nankörlük yapmaz benimki gibi.
Canlarim ben yazdigim üzere maalesef esimin memleketin deyim. Şuanda artik sinir kupune döndüm oğlum uyudu onun yattigi odaya attim kendimi agliyorum sinirimden.
Nerden baslayacagimida bilmiyorum anlatmaya. Belki hatirlarsiniz oğlum ek gidaya
alisamadi. Birde duZeno kacinca hepten istahsız oldu. Ben artık bunu kafaya takmiyorum Allahtan beni yemiyor. Doktora götürdüğümüzde de bir sorun cikmamisti. Ama gel gelelim burdakilere Çocuğumun istahsizligi batti. Sürekli bana yedirsene birşeyler, yemiyor mu dene bakalim ver bakalim gibi cümlelerinde maruz kaliyorum. Hatta avartip çocugun eline saçma sapan şeyler vermeye başladılar. Mudahele etmekten gına geldi. Esim anlam veremedigim pasifligini hala koruyor. Hatta oğlunun huyunu bilmiyormuş gibi onlara uyup hadi ver bakalim birşeyler belki yer bile diyor. Yahu her dakika çocuğun agzina birşey verememki İSTEMİYOOOOORRRR. Avazim ciktigi kadar bagiricam artik. Öyle birşey ki emzirecegim zamana bile karisiyorlar SANANEEEEE. Onun annesi benim ya benim. Sırf sorun cikmadin diye susmaya gayret gosteriyorum.Oğlum uyandi kızlar. Devam ini daha sonra yazarim.
yazilardan hangisini alinti yapayim dedim bunu yaptim Senemim bastan sona okudum yazdiklarini inan bana sunu anladim her gelin ayni seyleri yasiyor sanirim bak benim ustume gele gele sut hepten kesildi cocuk bi aliyor bir almiyor beni zorluyorlar emzir diye Turkiyeye geldigim o bir ayda sinir hastasi oldum hatta sigara icmeyen ben sigaraya dadandim bir sure dusunun oyle bunaldim ve zaten emmeyen cocuk hepten sutun kesilmesiyle hic almaz oldu yok ama anlatamiyorsun kimseye bak benim annemler emzirmeyle ilgili derdimi skintimi gorduler hic ustume gelmediler ama yok esimin annesiyle ablasina anlatamadim derdimi ben yurtdisinda iki ay emzirme klinigine gittim olmayinca olmuyor ne diye zorluyorsunuz senin yazdiklarini okuyunca sinirim tepeme cikti yine.martta Turkiyeye gelicez Turkiye hasreti cekiyorum gelincede sinir hastasi olup cikiyorum insanin hersyine bu kadarmi karisilir ya.esim diyorki karismayin ben bir karimi alip yemege cikaramayacakmiyim kadindan yorum biz cokmu gittik zamaninda onada gitmeyin ha kizlar birde eltim var hicbirseyine karistirmaz ama ben salak kimseyi kirmayayim diye kendimi kirarim hep.Yani Senemim durumlar hep ayni yurtdisinda hic tartismayan biz Turkiyeye gekdigimiz dakika bozusuyoruz niye annesi bizi sevdiginden karisiyormus karismasin ya ha birde surekli biseyleri vardir kenarda ben birsey lazim alalim derim esimle cikariz almaya yokkk ben onceki torunumdan saklamistim bunu alin ya bu benim ilk cocugum mecburmuyum almaya cok sukur maddi durumumuz yerinde ha olmasa gucumuz hadi alalim ama karismayin ya bi kendi halimize birakin ama yok.yapıyor adamın gıkı cikmiyor. Yarin yolda kesin kavga edicez. Yeter artik ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?