Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Kafayı sıyırıcam artık. Bugün oğlum mızmızlanmada nirvaya ulaştı resmen. Yah kucakta tutuyoruz olmuyor yatırıyoruz zaten yatmıyor oynamaya çalışıyoruz yok yok yok.Eşim bugün evde sınav görevi yoktu. O olmasaymış ne yaparmışım bilemiyorum. Birde regl oldum ağrım var. Ayy kafayı üşütücem artık. Ama ben nedenini az buçuk biliyorum.
Dün akşam öğretmenler günü için yemek vardı oraya gittik. Aman gitme komaz olsaydık. Çocuk bir kucaktan diğerine dolaştı durdu vermek istemedikçe herkes aldı. Kimisinde durdu kimisinde huysuzluk etti. Normalde yabancıda asla durmaz birde üstüne yabancı birisinin kucağında uyudu şok geçirdim. Tabi dün uykusu sapıttı bugünde toparlayamadı.
Canım benim oğlum ya emerek uyuyor ya da müzik açıyorum kucağıma alıp oynarken uyuyor. Bu yöntemi deneyebilirsin. Bizimki gayette güzel uyuyor oynamak ve müzik çok hoşuna gidiyor.
Sende aynıymışsın ya. Valla canım yok ya yapmadığım şebeklik kalmıyor bütün gün birşeyler öğrensin diye. Ama adamın umrunda değil ya. Varsa yoksa etrafa bakınsın beni takmıyor bile bazen. Al kucağına etrafı keşfetsin gözüne kestirdiğini alıp kurcalasın adamın tek yapmaktan zevk aldığı şey bu. Eskiden konuşmam çok hoşuna giderdi dinlerdi şimdi hiç umrunda değilim. Gerçekten inanılmaz üzülüyorum bu duruma valla ağlayasım geliyor. Sizde de durum aynıysa acaba bu dönemde böyle mi geçicek ki?
Meyveli yoğurdu bende soracağım doktora. Ama sanki bizim yoğurt oğlana alerji yaptı gibi ya. Yanakları benek benek oldu. Bugün yeni mayaladım yarın tekrar vericem gözlemleme amaçlı. Hayırlı olsun makinanız bizimkinden mi aldınız?
Puset olayına girmiyorum bile sadece artık dışarı çıkarken zorla oturuyor içinde. Evde imkanı yok koyamıyoruz. İçine oturttuğumuz anda kaydıraktan kayar gibi içinden kayıveriyor.
Ayyyy ayyy bu çocuklar niye böyle yaaaaa.

kizlarrr ben sizi cok ozledim ulke degistir ordan oraya ev tasi git gel ucak fobisi sut sikintisi darken harap olmus vaziyetteyim tam tamina 18 kilo verdim inanin hep aklimdaydiniz elimdeki tableti tr de birakmam gerekti yeni bi pc alip girene kadar baya zaman gecti yasadigim bir suru sikintilarda eklenince hic yazamadim size ama hep aklimdaydiniz yazdiklarinizi okuyunca agladim canlarim benim meger sizde ne sikintilar atlatmissiniz.Eger beni tekrardan araniza alirsaniz bir daha gitmemek uzere hep sizinleyim anlatacak oyle cok seyim varki.yasadiklarimin sonucunda emzirme olayi bitti evladimi adam akilli emziremedim bile ikibucuk aydan itibaren mama yiyor cocuk meger hersey psikolojiyle alakaliymis ben daraldikca sutte azala azala en sonunda bitti .cok ozlemisim sizi tekrardan araniza alacakmisiniz beni

Bıktım artık gerçekten bıktım. Bu evlilikten,eşimden onun ailesinden ve kendimden. Dün yine tartıştık hemde çocuk kucağımdayken. Yine onun gözü önünde. Dün ailemden çok sevdiğim bir yakınım çok ağır bir ameliyat geçirdi ve şuanda yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor. Annemler tüm gün hastanedeydi. Tabi eşimin tarafından tık yok ne arayan ne soran. Onlardan birine birşey olsa biz ailecek hemen arar sorarız geçmiş olsun falan diye. Neyse bu olay çok kafama takıldı eşime sordum seninkilere söylemedin mi diye o da konuştuğunu söyledi. Bende tamam dedim ağzımı açmadım açsam çünkü kıyamet kopacak. Neyse dün sabahtan akşama kadar ameliyat sürdü. Tabi ben gidemedim ama bugün kısmetse gidicem. Akşam eşimin annesi beni arıyor bende dedim günaydıııınnnn bu saatte. Açmadım telefonu eşim dedi neden açmıyorsun. Bende dedim durumun ne kadar ciddi olduğunu ya sen anlatamadın ya da onlar idrak edemedi. Bu saate aranılır mı. Eşim tabi her zamanki gibi savunmaya geçti sevgili annesini. Neymiş efendim tüm gün ameliyatta olacağını söylemiş akşam ara demiş telaşları olur vs vs... Ben de dedim tüm gün hastanede olup koşturan annemler ben bütün gün evdeydim. Merak etmiş olsaydı beni arar bilgi alırdı. Akşamda son durumu ailemden öğrenirdi. Tabi biz başladık tartışmaya. En son bağırdım artık bütün dedim ölüler sizin ölünüz,düğünler sizin düğününüz,hastalar sizin hastanız. Bu ne ya kendi akrabalarınızdan birine birşey oldu mu canla başla yapıyorlar bizden birine birşey oldu mu arayıp sormak bile yok. Nazlım inan dedem vefat etti bundan iki yıl önce eşimin annesiyle kız kardeşi 2 gün sonra arıyor beni baş sağlığı için var mı böyle birşey ya. Bu olayı falan hatırlattım eşime. Tabi girdik yine birbirimize valla çekemiyorum artık. Sonumuza hiç ama hiç iyi görmüyorum. Şimdi soruyorum sana bu olayda kim haklı Allah aşkına ya?
Ya çocuktan sonra bir ümidim vardı tam aile olucaz artık eşim bizim yanımızda olur diye ama hikayeymiş.

Amanııııınnnnn kimleri görüyorum. Nerelerdesin kız sen? Valla artık seninle ilgili kafamda senaryolar yazmaya başlamıştım. TEkrar hoşgeldin aramıza. Zaten tahmin etmiştik birşeyler olduğunu. Sende hep bizim aklımızdaydın.
Canım iyi olmana çok sevindim. Sende sanırım zor şeyler yaşamışsın ki olan sütüne olmuş. Neyse artık üzülme daha fazla en azından birazda olsa emzirebilmişsin ya o da iyi bence. Artık bırakma bizleri olur mu?

Valla hayatım okurken daralarak ve sinirle okudum. kimin haklı olduğu apaçık!!!!
dediklerin cok dogru, herzaman tabi düğünler dogumlar ölümler onların olunca kıymetli demi. Tartışmak keşke çözüm olsa biliyorsun ben artık yıldım tartışmaktan ve dönüp bakıyorum da bir adım bile ileri gidememişiz... Aksine bulanıyor ortalık. Kusura bakmasınlar ama böyle bir durumun Allahaskına ne izahınuı yapıyorlar? Besbelli önemsenmemiş ve aranmamış yok öyleydi yok böyleydi diye acıklamalar insanı daha da sinir ediyordemi? Rahmetli deden konusunda bell etmişler zaten kendilerini. Tüm bunlara ragmen eşinden şunu bekledin demi? " Evet Senem, haklsın. İhmal etmişler." sadece bunu söylese eminim hersey degisik olacaktı...
Ya senem, biz sürekli bişeyler yaşamak zorundamıyız... Artık çatlamak üzrereyiz.
Benim oğlan buarada şaştı iyice bende kafayı sıyırcam dur durak yok. kucakta sıkılıyor yerde sıkılıyor oyundan anlamıyor öfff. Üstelik bizim de bu gece ögretmenler günü yemegimiz var... Aynı dediklerini yaşamaktan korkuyorum. ZAten bu cocuklar baskalarının yanında canayakın sevimli olurlar bak kucak kucak gezmiş. Sonramillet de nazar degdirir aaa maşallah hiç yabancı bilmiyor bilmemne diye. Sonra evde sıkıntıyı sen cekersin....

Buarada bence şu tartışmalarda sen de bence benim gibi artık iyice belli et hani ben esyalarımı falan toplamıstım ya. Bi akıllarınadank etmesi için. Bi parca işe yarıyor Senemim. Ve çok özür dilerimi gecmiş olsun demeyi unuttum bu kadar seyden... Gerçekten üzüldüm gerçekten... Allah acil şifalar versin yakınına dualarım onunla...

Ayyyyyyy... Sen naptın... Bizi bıraktın herşey dogurana kadarmış diye cok sitem ettik sana okumuşsundur canım.. Ama bi sürü şey yaşamıssın
oğlundan fırsat buldukca yaz sende olurmu yaşadıklarını. Biz burda Senemle baya dertleşiyoruz içimizi döküyoruz...
Aramıza yeniden hoşgeldin Esracım...

Evet dün akşamki çilemi anlatmak için gelmiş bulunmaktayım... Senemcim senin gecenden bin beter oldu. Ben hazırlandım oğluşu hazırladım papyon pantolon gömlek falan giydirdim bildiğin küçük adam oldu cok hevesliydim. Gittik yemeğe. Bizim çocuk normalde hiç insan ayırmaz hatta yabancılar kucagına alsa sevinir onlara gülücükler atar. Daha girdik kapıdan tabi ilgi odağı olduk herkes üşüştü aşımıza bi bi başladı ğlamaya gözünden çeşme gibi yaşlar akıyor. Zorla susturduk. Ordan hop eşimin bi arkadası geldi susmuşken ben alayım dedi. Aldı kucağına ordan baskasının kucaına verdi derken bizimki yine bastı çığlığı sürekli ağlıyor ama görsen o kadar stres yaşattı ki bana. Millet ağlatıp ağlatıp vermiyo mu kucagıma sinir oldum. Emziğini sürekli yere atıyor. Emzik tutturucuyu da cıkarmış eliyle. Ben kide bir kaynar su istiyorum garsonlardan emzik için. Sonra acıktı ben biberona sagmıştım sütümü veriyroum içmedi hadi yine bastı cıglıgı. Artık oteldeki çalışanlardan bir yer rica ettim emzirmek için. Aksi gibi emzirecegimi düşünmediğim için komple yukarı sıvamam gereken önden düğmesi arkadan fermuarı olmayan bi elbise giymiştim.. Bize otelde bi oda verdiler emzirmek için. Biz eşimle gittik odaya emzirdim arabaya koyduk yemege dönücez ki nasıl kustu üstüne başına. Artık çıldıracaktım. Gelmez oalydık dedim. Ama evde sürekli patladıgımdan bi değişiklik olsun istemiştim o yüzden ben gelmek istedim baya bu yemeğe. Üstünü de temizledikten sonra aşağı indik. Yok mezeydi yok ara sıcaktı bilmemne derken saat olmuş 10 hala yemek gelemedi. Tabi millet muhabbe t hahah kikik modlar süper. Ben biran önce yiyelim gidelim diye düşünürken. Buarada saat 7 de ordaydık düşün. Sonra artık küçük beyi mama sandalyesi istedik ona oturttuk onda da sıkıldı bi 15 20 dk sonra. derken 10 buçuk gibi yemek geldi. Yedik onu da bebek arabasına koymuştuk. Yemek geldikten sonra şarkıcı da geldi gümbür gümbür müzik adam ikide bir masamıza geliyor sarkı söylemeye falan. Bizimki uyudu!!!!!! Tüm millet şok oldu. O kadar gümbürtüde nasıl uyuyor diye. Sonra tabi dans müzikleri oyun müzikleri derken eğlence başladı. Ben de o kadar stresi cekmişke birde bizimki uyumuşken kalkmak istemedim artık. Baya dans oyun derken stresimi attım. Saat 12 civarı eve geldik. Bizimki uyandı. Emzirdim tabi korkunç son bizi bekliyordu. Saat 2 30 a kadar uyumadı... Eşimin de bugün okulda toplanıtısı var yarın da. saat 9da. 2 30a kadar düşün uyku akarken gözümüzden onu avuttuk sonra daldı 3 30da uyandı... 4te uyudu 5te kalktı... 6 ya kadar durdu 6da daldı 7 30 da uyandı ve bir daha da uyumadı şimdiye dek... Az önce daldı yine. Ben de hemen yazayım dedim......

Nazlim telefondan girdigim için alinti yapamadim bir turlu. Yazik seninde burnundan gelmiş gecen. İnsan değisiklik olsun kafasını dagitsin diye bir heves gidiyor ama istediğin gibi gitmiyor isler. Valla bu çocukların disarda bambaşka olmalarına bir anlam veremiyorum ya. Niye boyle yapıyorlar acaba. Amaaaaan telefonun sarji bitti artik eve gidince devam ederim

Senemcim oncelikle coookk gecmis olsun insaallah yakininin durumu daha iyidir bizleri haberdar et durumundan olurmu?alinti yapamiyorum suan biraz karisik geldi yeni format ama yazdiklarinizin buyuk kismini okudum sonra sabredemedim yazmak istedim.Bebek uyudu ama sik uyanan bi cocuk suan gozum hem onda hem de pc de insaallah uyanmazda rahatca yazabilirim cunku farkettimki vaktimin neredeyse tamami bebekle ilgilenmekle geciyor banyo yapmaya zamanim yok inanirmisiniz demeyecegim ayni durumdayiz farkindayim.oncelikle herseyin hayirlisi ama sanirim cocuk icin en hazir olunan zamanda ise girismek lazim.Biz evlendik bir ay sonra hoopp hamile kaldim bilincli planli oldu aslinda ama keske az kendimizi tanimaya zaman ayirsaydik dedik cunku bebek basli basina bir sorumluluk.Uykusuzluk yorgunluk vs bir suru sey biniyor insanin tepesine simdi uyutmustum al iste kimildaniyor bir baayim gelicem tekrar canlarim.
Evet nerde kalmistik bu arada hamilelik sonrasi kemiklerimde agri sac dokulmesi unutkanlik basladi ucude ciddi boyutta avuc avuc sac gidiyor kizlar,konuya basliyorum sonunu getiremiyorum vitamin kullanmaya basladim amafayda etmedi.biraz oturayim kalktigimda ayaklarimin uzerine basamiyorum kemiklerim boynuma kollarim omuzlarim surekli agriyor.Bebek saglikli cok sukur asilarda gec kalmistik onu tamamliyoruz bu arada rota virusude yaptirdim eminim yaptirmissinizdir iki dozunuda yine de hatirlatayim dedim yurtdisinda cok onemsenen bir asi.Anlatacak cok seyim var ama kafayi toparlayamiyorum su siralar herseyi unutur oldum.Neyse bu arada sizin yazilari okuyunca kafayi yedim.Birkere eslerin sunu bilmesi gerekiyor ortada uzayip giden bir tartisma varsa aslinda cozumu o kadarda zor ve uzakta degil.Haklisin burda ben hataliydim kusura bakma! bu bu kadar zor bir sey degil hele hele dokuz ay sikinti cekmis ve erkeklerin kaldiramayacagi bu yuzden kadinlara verilmis olan dogum gibi birseyi atlatan bir varliga en az bir sene cok ozen gosterilmesi gerekiyor ama gelde erkeklere anlat bunu.illa ozur dilesinler demiyorum ama ya haklisin burada hataliyim deseler her daim alttan alacak merciyi kadin olarak gormeseler eminim hersey daha yolunda olacak diger bir mevzuda su erkek tarafi.. ya bu kayinvalideler neden herseye karismak zorunda.Herseyi onlar mi biliyor bizim annelerimiz neden bu kadar sakin dururken erkek annesi kendini hukumdar olarak goruyor? Ben yurtdisinda yasadigim icin en az hasarla kurtariyorum bir sure ulke degistirene kadar kayinvalideme gittim ust katta evimin olmasina gece gidip evimde kalmama ragmen sinir hastasi oluyordum ve siki durun uzuntuden sut tamamen gitti sigara icer oldum stresten.Mesele neden bu cocuga mama veriyorum ya veririm sutum yetmiosa veririm arkadas cocugum olsun mu acliktan cocuk gik dese ha mama yiyor ya ondan.sesten gurultuden cocugn butun butun duzeni altust oldu sizin hesap aglatip aglatip veriyorlar isin yoksa sustur neyse bizde dert bitmez Allahtan evlatlarimiz saglikli.Kizlar sagliktan onemli bisey yok o cocuklarin bize ihtiyaci var ne olur kendinizi cok uzmeyin bunlar hep imtihan disarda neler neler var evladi sakat esi olmus Allah korusun neler neler tabiki kolay degil yasadiklarimiz ama birbirimize tutunup atlaticaz bu gunleri.
Cok ozlemisim sizi Allaha emanet olun whatsapp varsa numaralarimizi vereim ordan daha sik goruselim pc den yazamadigimzda hem birbirimize bebislerimizin fotolarini da gonderirirz bunu bi kere daha demistim ama sizden bir yanit alamamistim isterseniz ozelden numarami yazarim hem irtibat daha saglam olur.

Yİne doktora gideceğim bugün... Yine mastit yine süt birikmesi göğüs şişmesi... Benim sonum ameliyat mı acaba... Birde dikiş yerlerim acıyo agrıyo kaç gündür. Cocuklar artık 7 kiloya yaklasınca tüm gün kucakta sanırım etkisini göstermeye basladı. Bi doğumla hurdaya cıktı vücudum + psikolojim...

Nazlicim cok gecmis olsun o mastit illeti yuzunden ictigim antibiyotiklerden midemi hallettim al bendn de o kadar hasat olmus durumdayim su bes tane cocugu yapanlar doguranlar da nasil bir bunye var yada ben mi cok nanemollayim diyordumki yalniz olmadigimi sizinle gordum ahhh ne kadar sikinti verir o simdi kiyamam bol bol sicak suyla masaj yap sicak havlu tut insaallah ameliyata gerek kalmicak sikma canini ama terliorsan sirtina havlu koydur usutme sakin.
aksam dustanciktim inanirmisiniz dokulen saclari gorsenizsok olursunuz bendede o dert var esime gosterdim nasil uzuldu sanirim bir suredaha paranatal vitamin kullanmam gerekecek kemiklerimde cok agrior ve doktora gitmekten biktim ve biliyormusunuz kizlar bana eylul ayinda yoktan yere turkiyede biyopsi yaptilar cektigim eziyeti anlatamam hicbirseyim olmadigi halde kurtaj gibi rahimi kazidilar bir sure cok psikolojim bozuldu temmuzda dogumyaptim eylul olmus hala asagidan muayene ediliyor ve hicbirsey bulamiyorlar neymis emin olmak istiyorlarmis iyide neyden esimde o ara yanimda degildi insanliktan ciktim bir dogumla aynensenin dedigin gibi hurdaya ciktim mumkuse bir sure ne doctor ne hastane gormeyeyim,gormeyelim...

Antibiyotik ilaç verdi doktorum.. Daha önce de kullanmıştım geçirmemişti sonrasında iğneye başlamıştım... İnşallah bu kez geçer... Sağmak yine göğüs uçlarımı mahvediyor... Çok zor çok... Esracım demek sende cok cektin bu dertten. Ve doktora neden oldugunu sordum bi kez olunca tekrarlar işte böyle dedi...
Saç dökülmesi aşırı sekilde bende de var ve biliyorsun yazmıştım vitamin d eksikliği ciddi düzeyde yazıyor. Doğumla hurdaya cıktık işte hepimiz.. Canım rahimi neden kazıdılar???? Eminim o da cok zordur

evet canim tekrarlarmis surekli sut biriktigi icin yapiyormus ve hic usutmemen gerekiyor.pompa kullan kalan sutu cekmeye calis ins ise yarar zor cok zor bilirim hala da sizlar emzirmedigim halde.Sacdokulmesi yuzunden tekrardan vitamin kullanmaya karar verdim suan ve jelatinsiz domuz katkisiz prenatal aradik ve Turkiyede doktorlarin verdigini duydugum elevit bulduk aldik bir tane ictim ve bi arastirdimki domuz katkisi varmis hemde kesin kaynaklardan bir tane ictim dunden beri uzuluyorum cahilmisin sen ne diye tam arastirmadan iciyorsun diye ahh ah
Rahimde kalinlasma var dedi kazidi doctor neymis daha rahat edecekmisim valla hic bir fark goremedim normal sekilde hastalaniyorum ve ayni sekilde devam ediyor bir sorun yok biyopsiyide icerde bi kalinti varmi sikinti varmi diye yapti oldum bittim kac gun kanama yapti en cok kurtajdan korkardim kurtajda boyle oluyormus zaten,kocccamannn bi igne yapti icerden vs vsss sonuc hersey yolunda bir sorun yok dendi ama olan bana oldu o ara.

Yemiyor,yemiyor,yemiyor ne yapicam ben bu çocukla ya. Ek gidaya gectigimizden beri harp halindeyiz. Artik neyi neyle karistirip vereceğini sasirdim ya. Çocuk ilk kaşığı aliyor agzina ikincisini koy koyabilirsen ağzını kilitledimi olay bitiyor. Nasıl alisicak bu çocuk ya.Sürekli beni emmek istiyor bende zorlamiyorum yedirmek için. Bende dert bitmez valla

Ben de Senem nerelerdesin yazacaktım tam.. Canım sakın zorlama bizim doktor öyle dedi. Eninde sonunda gecielcek bişey bu ek gıdalar. Bak bende ara verdim uzun bi süre dün yeniden basladım. Gögsümdeki sorun yüzünden. Kimi cocuk hemen 6ç ayda hazır olmazmış o yüzden zorlama dediğim gibi eninde sonunda gececeginiz bişey. Benimki e suyu içemiyor bogazına takılıor sürekli öksürüyor yutamıyor. ÜStelik 1 haftadır dagıldık gecede 22 defa kalktıgı oldu. Evet yanlış görmediniz 22! 15 20 dk uyuyup uyandı bütün gece. Doktoru aradım diştendir dedi. Saglık ocagını aradım gazdandır gaz damlası verdedi napacagımı şaştım... Üstelik humana nın iyi geceler cayını verdik bana mısın demedi....
Esracım bu arada yazdıklarını okudum da gerçekten içim sızladı işte Türkiyede saglık öyle sacma ellerde ki... Neyseki o günler geride kalmış canım benim ama cok cekmişsin

Kizlar hic sikmayin caninizi zamanla alisacaktir bebekler daha ilk defa tanisiyorlar sut disi bir gida ile bununla birlikte evet dis te cikmaya hazirlaniyor yada cikti artik onu bilmiyorum ama geldimi ustuste geliyor,benimkide bu aralar az atesli agzi surekli salyali ve istahsiz pek keyfide yok kulagini kasiyor her bulduguyla damagini kasimak istiyor sanirim 5.aydayiz ama bizde o surece hazirlaniyoruz.Hic bozmayin moralinizi burada bir bayanla gorustum dediki bebekler canlari istedigi zaman yerler korkmayin bu da bir surec rahatladiklari zaman ve acliga dayanamayacaklari zaman zaten yerler ama iste olan annelere oluyor uykusuzluk bir yana birde yemediklerinde dunya basimiza yikiliyor:)

Cok sukur gecti Nazlicim insaallah da bir daha boyle seyler yasamam yasamayiz hicbirimiz,17 aralikta Turkiyedeyiz universite yariyil tatiline giriyor burda 3 hafta tatilimiz var nasil ozlemisim burnumda tutuyor Turkiye.Bu arada humananin kimyonlu rezene cayi cok iyi geliyor birde kanadadayken kolik diye bir sivi var dogal bebek icin hickirma,dis,gaz vs herseye cok iyi geliyor dogal bir sivi hicbir yan etkisi yok onu bi arastirsak ya Turkiyede vardir ama degisik bir isimle olabilir,bunun disinda bende calpol vardi Turkiyeden almistim onu vermeyin onun yerine paranox fitil verin hem daha etkili hem guvenli dediler ozellikle bu dis cikarma surecinde baya yardimci oluyormus,dogal olarakta kuru sogani verin dislesin eskiler onu kullanirdi cok daha cabuk cikariyor denildi tabi bebegin basinda durmak sartiyla bogazina kacabilir cunku.

Bu arada kizlar ben size cok merak ediyorum yaa yokmu whatsapp dilimde tuy bitti ya yok burden goruselim diyin ya evet bisi diyin yahu birbirimize bebeklerimizin fotolarini gonderirirz daha cabuk iletisim kurariz siz merak etmiyormusunuz beni bizi birbirimizi bu ucuncu diyisim yaa:)

Ay ben cevap verdiğimi düşünüyordum canım kusura bakma lütfen demek içimden düşünmüşüm de yazmamısım. Ben de çok istiyorum valla. Benim şimdiki telefonuma whatsapp bir türlü kurulamadı sürekli otomatik saat güncellenmediğinden yüklenemedi yazıyor. Hlbuki saat zaten güncel ve de otomaik güncel. Sanrım bir sorun var servise göndereceğiz. O sebeple whatsapp kullanamıyorum. Düzeldiği an ekleyelelim birbirimizi

Birde Senem yine kaybolmuş hayırdır kuzum nerelerdesin???? Biz bu 4 gündür berbatız. Alt iki dişimiz bizim çoktan cıktı biliyosunuz. Snırım sıra üst iki dişte. O kadar rahatsız ki yavrum gece de gündüz de huzursuz ve ağlak. gecem yok uykum yok düzenim yok misafirim çokkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…