Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Sinirden çatlıyorum. Cocuk uyuyor eve geldik. o da yattı ben internette oyun oynuyorum bu kez cok kırıldım. Boşanmayü o kadar cok düşünür hale geldim ki...

Senem nerdesinnnnn? Neler oldu neler?... Biz dün tartıştık ya. Bugün dayanamadım çatladım okuldayken aradım işte basladım şöle böle diye. sen o asık oldugum tanıdıgım adam degilsin diyorum beni bu hale se getirdin diyor.... bir tane alttan almadı senem. ben de saydırdım. sonra öğle tatili ya yemek yemeye gidecekmiş. hayır dedim kal konuşalım telde ama aglıyorum bi yandan. ben daha kahvaltı yamadım sen öglen yemegi derdindesin dedim. Ben şuanda konuşmak istemiyorum beni bıktırdın dedi gelince konuşuruz dedi. ben de gelince beni bulamıcaksın şimdi gidersen dedim ve tınlamadan gitti.... aradım acmadı... Ben de şimdi esylarımı topladım. okuldan gelince beni annemlere bıraksın. biraz annemlerde kalacagım inşallah. ama işte annemlere bunlardan bahdesemem kadın bizi iyi geciniyor sanıyor. onu üzemem zaten hasta. dört gözle okul çıkışını bekliorum.

Canım konuyu buluncaya kadar çatlayacaktım. Ne saçma bir site haline geldi burası böyle ya.
Öncelikle eşine gerçekten sinir oldum. Sanki sanırsın bütün gün kapalı kalıp çocukla uğraşan kendisiymiş gibi birde ayrı kalıp kafa dinleseydik diyor ya. Kusura bakma ama eşin saçmalamanın ötesine geçmiş artık. Hoş durum inan bizde de aynı.
Bugün yaptığıda çok terbiyesizce seni yalvarırcasına arkasında bırakıp gitmek hiç vicdana sığmamış. Valla arkadaşım nacizane fikrim söylemek isterim. Madem eşin bu boyuta getirdi durumu bırak biraz burnu sürtsün. Annenlere gitmen çok iyi bir fikir belki eşinin sizden ayrı kalması kafasına bazı şeyleri dank ettirebilir. Eğer ki sana nereye gidiyorsun falan derse geçen gün benden bunu isteyen sendin bende seni kırmayıp dediğin yapıyorum dersin. Adama bak ya senin şuanda en ilgiye ve sevgiye muhtaç olduğun durumda yaptığına bak ya. Bence ikinizinde kafasını toplamaya ihtiyacı var ve eğer gidersende bırak o senin üstüne düşsün seni arayıp sormadan da geri dönme. Çünkü yüz verdikçe sapıtıyorlar.
Bende gitme olayını gözden geçiriyorum çünkü inan benimde artık dayanacak gücüm kalmadı. Bizde en ufak birşeyden anında birbirimize giriyoruz. Birbirimize olan tahammülümüzü gün geçtikçe kaybediyoruz ve bu aralar ciddi anlamda anlaşamıyoruz.
Ayyyyy çok öfkelendim eşine ya. Ne yazacağımı bilemedim valla.Ama sen sakin olmaya çalış. Unutma oğluşun sana muhtaç onun için ayakta sağlam durmalısın.
Gelişmeleri yaz bana olur mu canım?

Canim ne yaptin çok merak ediyorum seni
Ben de o yüzden cocugu ana kucagına koyup hemen bilgisayar basına gecitm canım.
DÜn okuldan gelince beni öyle toplanmış halde göünce şaşaırdı tabi. Ne bekliyorsun bizi anneme bırak dedim. tamam dedi. hala kapıdan döneceğimi düşünüyordu sanırım. sonra ya napıyorsun sen dedi. Ben de e sen değilmyidin bunu teklif eden bana da gayet mantıklı geldi gidiyorum dedim ama bi yandan da cocuk avaz avaz ağlıyor. Ya böyle olmuyor dedi bi otur lütfen konuşalım dedi. Böyle sürtmek lazım bunları. Uzuuuun uzun konuştuk tabi ben hem konuşuyorum hem bagırınyorum hem ağlıyorum. Alt kattakiler iyidinlemiştir bizim kavgayı. O anda insan elalem ne der diye düşünemiyor bagırınyor. Bak dedim beni anla diye bin defa söylememe gerek yok dedim. O da sürekli beni azarlıyorsun gercekten doydum dedi. ben de senin bu lafından doydum dedim. böyle böyle tartıştık 3 sAAT falan. Sonra işte güya güyaaa karar aldık. Ama senem ben yine birşeyin değişmeyeceğine inanıyorumç Çünkü daha önce de bin defa konuştuk bu şekilde.bin defa. çözülmedi bence çözülmeyecek de. Ama işte. Şimdilik süt liman ortalık. Ama olan çocuğa oluyor işte. dün bütün gün agladı yavrum... Ona çok üzüldüm. Kendimden çok ona. Daha şimdiden anne baba kavgasının ortasında kaldı Ben böyle hayal etmemiştim

Buarada ne düşünüyorum biliyormusun. Yani hani cocuk da oldu artık bunlar bizi bırakmaz annelik duygusu agır basar cocuk için katlanırlar diye mi bu kadar rahatlar acaba senem?
Ya bazen kadınlar anlatırdı işte erkeklerin hepsi aynı yok erkekler şöle falan ben içimden hep yok yaaa benimki öyledeğil derdim. Ama malesef bende onlara katılıyorum artık.
Cocuk olmasının avantajını kullanıyorlar gibi geliyor sanki.
Bİr de az önce burda bi evlilik danışmanı varmış telefonla aradım seans ücretini sordum 200 tl dedi... çok pahalı. Aslında borcumuz olmasaydı isterdim gitmek kaç seans olursa olsun. Böyle yıpranmaktan iyidir. Daha çocuk küçükken böyleyiz büyüynce yapacagımız kavgaları düşünmek istemiyorum...
Konuştuk anlastık (güya) ama ben hala mutsuzum ve üzgünüm. yorgunum... Çünkü hiçbiseyin son olmayacagını biliyorum ve o kadar seyden sonra kalbim paramparca. ona o kadar kırgıınım ki...

Canım eşinin senin ne kadar kararlı olduğunu görmesi çok ama çok iyi olmuş. Umarım bazı şeyleri anlamıştır ve umarım konuşmanız işe yaramıştırda artık daha anlayışlı davranır. Seni anlar, alttan alır. Olan malesef bizden çok artık yavrularımıza oluyor. Küçükler daha anlamazlar diyoruz ama çok iyi anlıyorlar .
Bizde çok konuştuk hala da konuşyoruz malesef bizde değişen birşey olmadı ve olmayacakta. Ama umarım siz düzelirsiniz.
Dediğin çok doğru aslında nasıl olsa annede oldular çocuk için bu evliliği devam ettirmek zorundalar diye bir mantık var bu erkeklerde. Topluma baktığımızda çoğu bayan mutsuz olduğu halde çocukları için katlanıyorlar evliliklerine. Aslında hiçte doğru birşey değil. Yani kavga ortamında çocuk büyütmek ne kadar sağlıklı olabilir ki?
Bende bu aralar bunu düşünüyorum çocuk yaptık ama doğru mu yaptık diye. Çünkü inan benimde hayal ettiğim şey bu değildi. Çocuktan sonra herşey daha farklı olur demiştim ama malesf iyi yönde değil kötü yönde oldu herşey.
İnan insan kırıldı mı bir daha toparlıyamıyor. Ben 4 yıllık evliyim eşime o kadar kırgınım ki bazen aklıma geliyor olanlar ve yine benden gidiyor. Yine tartışıyoruz ve sonuç sıfıra sıfır elde var yine sıfır. Evlilik danışmanına gitmeyi bende düşünmüştüm zamanında ama eşim pek yanaşmadı. Biz aklı başında insanlarız konuşup halledebiliriz dedi ama halledemedik malesef. Bizim çocuktan önceki geçimsizliğimiz ailesiydi. Çocuktan sonra ise hem ailesi hemde bizim aramızdaki anlaşamamazlık.
Sana bu kurban bayramından önce başıma gelen birşeyi anlatayım çünkü artık birine anlatmam lazım çatlayacağım.
Eşimin memleketine gitmiştik hani o düğünlerin çok olduğu zamanda. Anneannesine gittik oturmaya bende düğüne gideceğimiz için kırmızı oje sürmüştüm el ve ayak tırnaklarıma. Neyse anneannesi gördü bunu ve bana ne desin. Ne bu böyle pavyon kadınları gibi olmuşsun bunları sürmüşsün kına yaksana bunların yerine diye. Kucağımda oğlum vardı ve malesef yanımızda kimse yoktu duyacak koridorda oldu çünkü bu olay. Tabi benim kaynar sular döküldü başımdan dedim ben nerde ne şekilde davranacağımı ne süreceğimi bilirim. İçeri salona geldim suratım beş karış asık gözlerim doldu ağlayacağım. Eşim farketti dedi biz bir oğlanı dolaştıralım. Neyse çıktık arabadayız bende arkada ağlıyorum aynadan farketti ağladığımı ne oldu dedi. Suratın beş karış hem ağlıyorsun. Bende anlattım eşimde ki cevap şu anneannem cahil kadın asıl kabahat sende niye daha başka birşey söyleyemedin ya da he deyip geçmedin. O anda cinlerim tepeme çıktı dedim sen kendinde misin ne saçmalıyorsun senin eşine çocuğun annesine pavyon kadını diyorlar sen hala kabahat senin diyorsun sen nasıl insansın diye başladık kavga etmeye. En son bana dediği laf ne yapayım yani gideyim anneanneme bağırayım mı görüşmeyeyim mi. Bende dedim başka bir erkek olsa yıkardı ortalığı ama sen demek ki böyle bir erkek değilmişsin. Hala aklıma gelir bu lafları ve canım yanar. Eşime artık kırgınlığın ötesinde şeyler var içimde. Ona her baktığımda söylediği laflar geliyor aklıma. Geçenlerde de bu yüzden çok kötü kavga ettik bana hala aynı şeyleri söyledi. Bende bavlumu topladım çocuğumu aldım gidiyordum dedim yok olmayacak ben seni arkamda sağlam duran bir eş gibi biliyordum ama sen bu terbiyesizliğide sineye çektin olmayacak. Yine beni durdurmayı başardı. Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. O gün biz kavga ederken oğlum çok ağladı. Bende böyle bir evlilikte nasıl çocuk büyüteceğimi düşünüyorum. Bak yazarken bile ağlıyorum. Çok kötüyüm ben Nazlım ya. Ne yapıcaz biz böyle? Nasıl çıkıcaz bu işin içinden. Keşke ikimizde mutlu olsaydık şuanda keşkeeeeeeeeeeee

Ağladım hala ağlıyorum yazını okudum. Yazılarımız kader yazılarımız yani ne kadar da benzedi gitti iyice... İNanır mısın Senem biz hiçbi zaman cocuktan sonra cözemedik ki sorunları sdece anlık geçici çözülmüş gibi oldu ve adım gibi eminim yine öyle olacak... Onlara göre kızıp kızıp oturacağız cocuklar için. Ama ben de aynı şeyi düşünüyorum sağlıksız bir ailede büyümesinden de ayrı anne babalar olması daha iyi. Şimdilik sabrımız zorluyorlar bakalım. Ama inanır mısın bana hiç birsey eskisi gibi değil. İnsan bir kere kırılmaya görsün, tüm yaşanan kavgalar söylenen kötü sözler birer birer yeniden canlanıveriyor. Her tartışmada eski tartışmalardaki sözleri de anımsıyorum böylece çığ gibi büyüyor herşey içimde.
Zaten bizim yükümüz bize yetiyor birde aile işleri var beyefendilerin.
Eşinin anneanesinin lafı ne öyle ya? Neymiş cahilmiş? Ccahiller maşallah lap lap laf söylesin, biz susalım. aman yaşlı cahil deyip geçelim. Yok öyle bir olay. Dediğin gibi eşinin tavrına cok cok sinirlendim vallahi. birde bu konuyu tekrar acarsın yine o kendini haklı görür. Klasik biz. bizim de böyle oluyor.
O kendi yaşına göre kınasını yaksın hatta böyle ikinizin tartışmasına sebp olduğu için kınayı başka türlü yaksın tövbe Yarabbim ya...
Zaten var ya A deseler kavga yapacak potaniyeldeyiz. Eşlerimiz de bize gerek kendileri gerek cevre konusunda hiç yardıcı olmuyorlar.
Ben sana bişey diyeyim mi. Benim eşimin anesi o kadarrahat bi kadın ki biz düğün yaparken konuk sanatçı gibiydi. Herşeyi benim annem yaptı. Maddi manevi. Hadi maddi durumuun kötü, insan ib arar sorar napıyorusunz oğlum ben de böyle destek olayım mddi olarak olamıyorum der. Yanında hissetitrir demi. Yok nerdeeee. Daha bile kaç kere bizim o düğün arefesinde bizden para bile istedi borcları için. Hakkını yiyemem eşim herzaman benim arkamda oldu o zamanlar. Hatta uzun ibr ara annesi ile görüşmediler. Geçen annesi ile konuşuyor telde, baktım gene para lafı dönüyor hemen yanına gidip sessizce elimle işaret yaptım sakın para istemesin yok manasında. Bu bir öfkelendi bana kocaman patlattı gözlerini elinle git işareti yapıyor. teli kapattıktan sonra bagırdım ben de. ben zaten ne diyeceğimi biliyorum ne karısıyosun diyor. zaten vermem diyor. Tamam ben de biliyorum ama işte karıstım o an. Ne olur ki tmm diye baını sallaan öfkelenmen mi lazm? Sanki onun hormonları degisti de sinirleri yıprandı mübarek adam.
Bende dün tartşımada bu knouyu actım dedim ki ben senin zor günlerinde yanında olmadım mı? benim annem babam yanında olmadı mı? Sen benim yanımda niye yoksun? O zamanda hemen o zamanlardaki maddi imkansızlıgımı yüzüme vuruyorsun, benim gözüm yok al bütün esyaların senin olsun oluyor

Ah canım arkadaşım iyice birbirimize benzedik valla ya. Allahım bundan sonrası için hem bize evlatlarımıza hayırlı yazılar yazsın.
Evet bu ara sabrımızı ciddi anlamda zorluyorlar. Seni bilmem ama benim artık büyük bir kıyamet koparıp içimde ne var varsa kusmak isteyişim daha da artıyor ve bunu yakın zamanda gerçekleştirmek istiyorum. Şuanda bende ağlıyorum. Seni inan bende daha iyi kimse anlayamaz. Bende o kadar kırgınım ki bu kırgınlıklar asla geçmeyecek biliyorum. Çünkü eşim düzelmeyecek. Bir nebze olsun düzelse belki bende bazı şeyleri unutabilirim ama o katlayarak devam ediyor.
Eşim biz nişanlıyken hep benim yanımdaydı ailesi karşı ama evlendikten sonra kıymete bindi bir anda.
O düğün konusu zaten benim kapanmayan yaram. Bizimde aynıydı ailesi manevi anlamda hiç yanımızda olmadı. Herşeyi benim ailem yaptı herşeye onlar koşturdu. Ya hiç unutamam sizi oralarda da aynımıdır bilmem ama bizim burada gelinliği kına geceliğini oğlan tarafı alır. Benim kına geceliğimi annemler almıştı ya var mı böyle birşey. Daha neler neler. Bizim iki yerde düğünümüz oldu. Bizim buradaki düğünde sanki eşimin annesi kendi tarafına düğün yapıyormuş gibi takı töreninde oğlunun dibine girdi kim ne takıyor diye bizimkileri kenara attı. Bütün fotolarda o kadın var inan fotoğraflarıma bakamıyorum ya. Sanane demi kimin ne taktığından sanki tanıyormuşsun gibi. Sen kendi memleketindeki düğünde yap o işi ama olur mu her halta maydonoz olucak ya. Oradaki düğün zaten kavgayla bitti. Benimle takı kavgası yaptılar teyzesiyle eşimin ailesi. Ben düğünü terk ediyordum az daha. Ahhh ahhh bunların üstüne daha bir sürüüüüüüüüü şey.
En son geçen yıl ciddi anlamda boşanmanın eşiğinden döndük. Hatta aileler devreye falan girdi. O da eşimin kardeşi yüzünden. Abisine mesaj atmış beni kötülüyor . Allah işte telefon benim yanımdayken mesaj geldi ben açtım okudum tabi bizde kıyamet koptu. Orada bile yine kardeşine sesini çıkaramadı. Ama benim için artık kardeşi yok. Sildim onu defterden. Ben ki onu kardeşim gibi sevdim her zaman yanında oldum. Ama değmezmiş. Bir araya geldiğimizde sadece nasıl diye soruyorum başka da mıhabbete girmiyorum. Ama eşime göre mevzuyu uzatıyorum. Bin defa söyledim arada kardeşiyle telefonda görüşür selam söyler benim adıma halbuki yok öyle birşey. Kaç defa bundan ötürü kavga ettik. Sanki benim inadıma yapıyor ya. Şimdi düşünüyorumda keşke boşansaymışım bakıyorumda ben baya sabretmişim ya.
Senin eşininde benimkinden farkı yokmuş malesef. Ne var yani kafasını sallasa yok ama aileleri söz konusu oldu mu illa çemkirecekler. Bunlar valla bir havalar girdiler ya arkadaşım hadi hayırlısı bakalım. Biz anne olduk diye güçsüz değiliz. Valla çok şükür her türlü şeyde ailem aslanlar gibi arkamda ne karar alırsam alayım. O düşünsün. Onun ailesini ben hiçbir zaman ne yanında ne arkasında göremedim. Yazık ya çoluk çocuk sahibi oldular karılarına evlatlarına sıkı sıkı sarılıp ne güzel mutlu bir yuvam var beni düşünen bir karım var diyeceklerine şu yaptıklarına bak ya.

Canım benim... okudum okudukça kendi düğün stresim aklıma geldi valla... Biz düğün dağıldıktan sonra otele gittiğimizde o ilk gece stresten mahvolduk ben bağrıdm durdum esime ordaki esyalara bile vurdum sinirden niye böyle yaptı annen falan diye. Düşün düğün streslerimiz bile aynı. O ne öyle sen kimi kime kötülüyorsun ya? Nasıl aileleri var bunlrın? bizim ailelerimiz biz üzülmeyelim diye herseye göz yumarlar. Bunlarınkiler de oaly çıkarmak için ugrasır...Aynen valla. Benim annem hembenim eşimle hem ablamın eşiyle düğünden önce konuşma yapmıştı. Bizede söyledi eşlerinizle konuşucam sizden ayrı olarak bana drılmaca yok diye. Demiş ki kızlarımı üzmediğiniz sürece sizi severim. Ben sizi neden severim onları sevdiğinz için kızlarımı mutlu ettiğinz için. Onlar sizi sectiği için. Ama kızlarımı nasıl severim onları şartsız koşulsuz evlat sevgisi ile severim. O yüzden onları üzdünüz mü arkalarında beni bulursunuz ve cok farklı bi kadın olarak bulursunuz size diyeyim demiş. Şimdi ben anneme söylesem bu kavgaları eminim gelmek istiyorum desem arkamda olur. Hatta eşime öyle bir kinlenir ki bir daha düzelmez... O yüzden saklıyorum.Eminim senin annen de öyledir. Bizi üzen herkesedüşman olur annelerimiz.
Bu arada neden yazamadım ona gelelim.. Biz dün doktrdaydık... Bizim ki 1 gün boyunca sadece 30 ml süt içti!!!!! ne meme aldı ne biberon ne kaşıkla içti.. hem de aclıktan deli gibi agladı. Buna ragmen içmedi ama felaket bir gündü. Kalkıp hemen doktora gittik acaba bi sürunmu var diye muayene sonucu bişey cıkmadı şükür fiziksel oalrak ama dtr piskolojik bişey o zaman bu dedi... Düşünebiliyor musun zamanlamayı????
Neden tabiki bizim kavgadan... Bu bebek etkilenmiş bişeyden dedi... Ne dicektim orda, biz cok kavga yaptık doktor bey, ben evden gidiyordum ondan mı diyecem? Tabiki aa öyle mi bilmem dedim... Ama cok üzüldüm düşün Senem yavrum nasıl etkilenmiş : (

Ahhh kıyamam kuzuma ya. Nasıl peki şimdi paşamın durumu canım? Umarım düzelmiştir. Çok merak ediyorum eşin doktorun dediklerini duyunca pişmanlık yaşadı mı acaba? Boşuna demedik işte olan çocuklarımıza oluyor diye. Gerçekten çok üzüldüm.
İnan bizde balayına giderken o gerginliği yaşadık canım. Eşimin annesi altınlarımızın bir kısmına el koydu ben eşime verdi zannetmiştim balayına giderken meğerse hanımefendi sayıcakmış bize ait olan altınları. Tabi ben bunu arabada bir duydum otele gidinceye kadar kavga ettik eşimle. Dediğin gibi bunların nasıl aileleri var çözmüş değilim. Kaderimiz aynıymış seninle.
Nazlım biz ve bizim ailelerimiz o kadar çok birbirine benziyor ki. Nişanlıyken aynı konuşmayı benim annemde yapmıştı eşime. Bende işte bu yüzden çoğu şeyi saklıyorum. İşte geçen sene yaşadığımız olayda inan babamlar yola çıkıyordu gelip beni almak için. Annemler hatta eşime söylemişler biz kızımızı üzesin diye mi evlendirdik diye.
Ya bazen diyorum ben bunları yaşayacak ne yaptım. Şöyle eşinin ailesiyle iyi olan bayanlara o kadar imreniyorum ki.
Ben oğlumdan sonra düzeliriz artık eşimin ailesi biz oluruz diye düşünmüştüm ama yine olmayacak sanırım. Eşinin yanında aslanlar gibi duran erkekleri hep takdir etmişimdir. Saolsun benim eşimin duruşu evlenene kadarmış

Canım merhaba evimizdeyiz artık. Dün gece annmeelrden döndük. Bebişim iyi şimdilik aman şükür. Yaaa aynen cocuklara olan oluyor eee gördü işte cocugun durumunu ama ona sorsan benim yüzümden tartışmısızdır canım eminim ben başlatmışımdır! O kendine suç görmez.
Ay bizim hayatlarımız resmen bska illerde yaşanan aynı hayatlarmış biarada olsak da keşke uzun uzun dertleşsek.. Aynı şeyleri yaşamayanlar bizi anlamıyor çünkü.
Al işte siz de altınlar yüzünden sinr yaşamıssınız hemde bizim hgibi otelde...
Dün cok düşündüm acaba anneme cıtlatsam mı hazır ordaykren diye ama boşver dedim Nazlı, sonra annem kinlenecek belki istemeyecek onu daha büyük stres.Ama onun hareketleri değişmezse söyleyecem.

Buarada doktora gitmişken ek gıdayı sorduk hepsini yazıcam ne dediyse.
Şimdi 5.5 ayı 1 hafta gecince başlıyoruz dedi. Ben başlıyorum inşallah bugün geçmedik ama az kaldı.
Önce corvbalarla başlıyorz bir günde 2 öğün verebiliyoruz maksimum ve toplam 3 4 kaşık olcak bir gündeki öğün. ( bana tüm arkadaslarım bu fazla bir kasık ver dediler)
Çorbaya başladıktan 3 4 gün sonra yogurda baslıyoruz. Aynı gün önce corba bir sonraki öğünde yogurt veriyoruz.
1 hafta sonra da meyve püresine baslıyoruz.
en son meyve püresi çünkü tatlı bişeyle baslarsak corbaları sevmeyebilir dedi.
Gıdaardan sonra su veriyoruz.
Ben şimddi patates havuç dogradım yarım kasık pirinc attım kaynatıyorum. Blendrdan gecircem sonra oglusa vericem bakalım inşallah. Hee en son corbaya zeytinyagıb ekliyoruz hasladıktan sonra. corbalara mutlaka tahıl ekliyoruz. Ben bugün pirinç denedim. Ama cok tuhaf geliyor. şimdi bunu kaynat ve 1 kasık ver sonra dök corbay :S :S :S
Yogrut mayalamak için süt arıyoruz Bulamadık henüz. Pastörize almak istemedim de.
Birde aç iken başlayın dedi bisey denemeye.
Yumurtaya baslarken nohut kadar ile baslıyoruz 1 hafta içinde artırarak tüm sarısını yiyecek kıvama hgetiriyomuşuz.
Ama ona ne zaman baslancak unuttuım 1 ay sonra sanırım dr u arayıp sorcam
bu ek gıdaya basladıktan bir ay sonra da tam ezme yiyecekleri pütürlü olsun biraz dedi. Bana erkekn gibi geldi ama görcez bbakalım inşallah.
Sen tecrübelerinii yada ögrendiklerini yazarmısın canım?

Oğluşunun iyi olmasına çok sevindim canım. İnşallah bir daha böylebirşey yaşamaz.
Aaaaa onlara göre hep biz suçluyuz canım onlar sütten çıkma ak kaşık. Keşke dertleşebilsek uzun uzuuuuunnnn. Kimselere anlatamıyorum burada daha doğrusu kimseye güvenemiyorum. Annemede anlatamıyorum çoğu zaman çünkü çok üzülüyor aklı hep bende kalıyor. Sende iyi yapmışsın söylememekle. Zaten hasta yazık birde sana üzülücekti.
Ayyyyy kuzucuk ek gıdaya geçiyor ne güzel çok tatlı bir heycan. Bizimde bu ay sonu kontrolümüz var o zaman sanırım bizde geçicez.
Canım duyduğum ve araştırdığım kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışayım. Sebze çorbasıyla başlanıldığı için ıspanak 8. aya kadar baklada 1 yaşına kadar verilmemeliymiş. Ispanağın içinde nitrat varmış baklada bir hastalık yapıyormuş ama anımsayamadım adını.
Birde birşeylerin tadını beğenmediği zaman zorla vermeyecekmişiz. 3 gün kuralı var doktorların söylediği sizin ki söyledi mi bilmiyorum. Örneğin bugün yaptığın çorbayı beğenmedi ve yemedi 3 gün boyunca bu kombinasyonlu çorbadan vermeyeceksin nedeni bebiş tadını unutsun diye.
Canım yine benim duyduğum kadarıyla yumurta ve kahvaltıya 6. aydan sonra başlanılıyormuş. Sizinki baya erken başlamış.
Birde birşey sorucam neden çorbayı döküceksin? 2. veremiyor muyuz? Kusura bakma bilmediğimden soruyorum.
Doktor pirinç unlu muhallebiden söz etmedi mi? Yine yanlış hatırlamıyorsam onu da veriyordu bizim arkadaşlar bu dönemde.
Yoğurt içinde taze süt bulamazsanız eğer bu günlük sütler var sek marka onu öneriyorlar çok. Bizim şükür o sorunumuz yok çobanlardan süt bulabiliyoruz. Bizde yoğurt makinası aldık. Yoğurt verinceye kadar oğluşa kendi doğal mayamı üretebileyim diye. Makina yoğurdu çok güzel yaptı taş gibi ama gel gelelim tadı çok ekşi bunun nedenini bulamadık bir türlü bende kafayı yiyicem. Sana da sorayım sence neden ekşi olabilir? Maya için kullandığım yoğurt çok tatlıydı. Süreleri değiştirerekte yaptım yine olmadı yine olmadı.
Birde ilerleyen zamanda muhallebinin içine ve meyve pürelerinin içine bebe bisküvisi koyup vericez. Bunun içinde kesinlikle hazır bebe bisküvilerinden almayacağım. Evde yapılıcak ve yapanların çok memnun kaldığı bebe bisküvisi tarifi aldım onunla yapıcam canım.
Doktorun söyledimi bilmiyorum ama meyve pürelerine geçtikten sonra yoğurdun içinede koyup verebiliyorsun. Aklında bulunsun muz kabızlık yapabiliyormuş. Önce onunla başlamayın diyorlar. Daha çok elma ve armutla püreye başlayın diyorlar.
Şimdilik bildiklerim ve duyduklarım bunlar canım. Bizde geçtiğimizde doktorun bana söylediklerini mutlaka yazarım sana. Birde bundan sonra denediğimiz tariflerimizi neler yedirdiğimizi duyduğumuz, öğrendiğimiz şeyleri buradan paylaşırsak çok ama çok sevinirim canım.

İnşallah canım bir daha bebeğim bu denli üzülmez Buarada ben abartıp 6 tatlı kaşığı içirdim çorbamı. çünkü agzını actı istedi durdu napsayım cok hoşuma gitti verdim. Ağırlık yaptı heralde bugün sürekli uyuyor yavrum hiç uyumaz gündüz biliyorsun. Corbayı en fazla iki gün veebiliyoruz. Tabiki yarın da yine 2 3 kasık vericem inşallah gerisi nolacak atılacak.
Yumurta için tarih vermişti ama hatırlamıyorum 7. ay olabilir. Buarada ben prebiyotikli yogurtlar varmış markette onlarla mayalayınca cok memnun kalmış bnm arkadaslar, o yoğurtlardan alıp mayalıcam inşallah. Sütü de arkadaslara sorucam bakalım kimlerden alıyorlar. Yoğurt için ekşi olmamasına özen gösterin demişti bak bizim doktor, midesini rahatsz eder sonra da sevmemesine yol acarmış. Neden bilemiyorum ama istersen birde dediğim prebiyotikli yogurtlardan dene.
pirinç unlu muhallebiyi tavsiye etmedi şimdiilk erken kof bir şişlik ve kilo alımı yapar gerek yok dedi. Zaten bu ay sadece alışma evresindesin değişik değişik çorbalar tattır meyve püreleri tattır o kadar bu ay işiniz dedi.
Birde toplam 1 çay bardagını gecmeyecekmiş ek gıda. katı gıdaya gecene kadar. tabi hele şimdiki ay sadece 4 5 kasık olcakmış en fazla. bugün fazla verdiğim için aksam öğününe vermeyeceğim çorba. suyunu da içirdim. havuç patates ve pirinçliydi bugün çorbası. Fazla karısıkla baslamak istmedim. Doktor havuç patates brokoli kereviz katabilirsin dedi içine mutlaka pirinç yada bulgur kat dedi. 7. aydan sonra mercimek de atabilirmişim.
Bende bebek bisküvi yapımlarını arastırıyorum yollayaylım tarifleri birbirimize.
Birde bugün cocuk hazır uyuyunca mama sandalyesi arastırdım kafayı yicem. Yok alttan bacak arası destek yastıgı olsun yok bilmemne derken bi sürü kriter okudum.
mama sandalyesi mi yoksa salıncaklı mama sandalyesi mi alsam? Yani ben salıncak da olsun aynı zamanda diyordum ama sanırım cok yer kaplıyormuş onlar da kararsız kaldım.

Canım benim iyiyim şükür. Bu ara oğlum çok huysuz gündüzleri yapışık ikiz gibi dolaşıyoruz, biliyorsun uyumuyorda. Ondan inan nereye yetişeceğimi şaşırdım giremedim.
Kuzucuğumun çorbayı beğenmesine çok sevindim. Darısı bizim başımıza teyzesi. Ben baya oldu girmeyeli nasıl gidiyor yiyeceklerle arası kuzucuğun?
Yoğurt için çok ama çok teşekkür ederim Nazlım. Sayend yoğurdum çok güzel oldu. Siz ne yaptınız süt bulabildiniz mi?
Bende senin söylediğin menüyü aklımda tutuyorum. Haftaya doktora gidicez ya eğer doktor eksik birşey söylerse sorarım diye.
Canım mama sandalyeside ucu bucağı olmayan birşeymiş. Bizde kaç gündür araştırıyoruz. Ama en çok söylenilen şey ayakları yere sağlam bassın ve hafif olmasın. Fazla kıpırdayan çocukların düşme tehlikesi olabiliyormuş. Canım salıncaklı mama sandalyesi bizim arkadaşta var. Onda gördüğüm için söyleyeyim. Öncelikle çok yer kaplıyor ve açıldığında da baya bir yeri işgal ediyor. Birde yemek yedirirken çocuk kıpırdandıkça sallanıyor bu da senin rahat bir şekilde yedirmene engel oluyor. Büyük olup kendi yese sallanırken çok sorun olmaz ama sen yedireceğin için rahat edemeyebilirsin. Biz bilindik markalardan almayacağız çok fazla pahalı. Haftaya doktor için gittiğimizde bakıp alıcaz artık. Oğlan mızmızlanıyor ben kaçtım.

Nazlím senin ve eşinin öğretmenler günü kutlu olsun.
Merhaba canımmm çok teşekkür ederimm, senin eşinin de öğretmenler günü kutlu olsun canım benim.
Ben de şimdi oturdum yazmaya.
Başlıyorum :)
Öncelikle bizimki tamamen düzeni bozdu. akşam yatma saatini degistirdi ve de gece cok uyanıyor. Bu gecesaat 4te bi kalktı a ba ba ma me diye konşumaya gece yarısı. uykusu yok ya cocugun bizden uykular akıyor o muhabet derdinde. Ve 7 ye kadar uyumadı. 7de uyudu 8 e kadar. Bu arada 4 e kadar da 4 kere kalktı. Artık cinnet gecirecektik. Napıcaz bilmiyorum. Milletin cocukları gece nasıl uyuyor anlamıyorum bunun sırrı nedir? Arkadasımın bebegi gece 1 kere kalkıyorumuş maşallah ve 8 aylık. O kadar hareketlendi ki artık bni hiç salmıyor bi yere böyle yapışık gibiyiz. inanır mısın onun corbalarını hazırlarken bile kucagımda onunla yapıyor. Buaralar bel ağrısı cok şiddetlendi bundan sanırım.
Çorbalara devam ediyorum. Bugün ilk kez brokoli de kattım havuc ve patatesin yanına. Ve ilk kez yoğurt mayalayavagım bakalım inşallah nasıl olacak bizim makine yok Almak istiyorum seninkinin markası nedir?
Buarada sana şiddetle tavsiyem meyve filesi!!! BUnu keşfettiğim için çok mutluyum. Veriyosun eline onu emmeye bayılıyor hee tabi bi bakıyosun içindei meyvenin posası kalmış bi tek :) filenin içine 3 4 parca meyve atıp kapatıyorsun eline eriyrsuno direkt agzına götürdüğü için herseyi onu da laıyor.
Bizimki buaralar birde tak tak oyuncaklarını kafasına yüzüne hgözün vurmaya basladı oyun hlısındakileri falan. Dün gözü şişti ya artık sadece yumuşak olanları veriyoruz eline. Ve ayaklarını emmeye başladı. Birde sanki benim sütüm azaldı gibi. O kadar da dikkat etmeye calıştım biliyo musun buralar. Ne zaman dikkat etsem az olur. gidip abur cubur yesem daha iyiolur maşallah. neden bilmiyorum.
Mama sanndalyesi için söylediğin çok iyi oldu eledim o zaman salıncaklıları. cok pahalı alamayız biz de ama enazından kumaşı olsun diyoruz direkt plastik olmasın ona göre bakıcaz artık bakalım.
Eşinle durumlar nasıl canım? İnşallah iyisinizdir.
Biz yine atışıoruz tabiki. Ama eskiye göre daha dikkatediyor gibi şimdilik. Ne badireler atlatıyoruz ya

Çok teşekkür ederim canım benim.
Valla inan durum bizde de aynı düzen namına hiçbirşey kalmadı. Gecem gündüzüme karıştı. Saat başı kalkmaktan iflahım kurudu artık. Gündüzleri ruh gibi dolaşıyorum. Bizde aynıyız bir kucağımda oğlum diğer kolumla iş yapmaya çalışıyorum. Tabi artık ağırlaştıkları içinde benim belimde fenalardayım. Aman iyi bari çorbaları yemesine sevindim.
Ben geçenlerde oğluma yoğurt yedirdim. Diliyle ite ite bir hal oldu. Çoğu çocuk yoğurdu istemezmiş bu dönemde nerde okuduysam ve duyduysam alışıncaya kadar meyveli yoğurt yapıp verin diyor aklında bulunsun seninde. Biz daha ek gıdaya geçmediğimiz için öyle vermedim.
Canım bizim yoğurt makinası dandirik birşey çokta uygun fiyatı. Eşim hepsiburada'dan aldı. İsmi hılfe fiyatı 29 lira. Ben çok memnunum. Bir tek mayalıyorum sonra makinaya koyuyorum ve taş gibi çıkıyor yoğurt. Eşim normalde sulu olduğu için ev yapımı yoğurt yemez ama buna bayıldı.
Ayyy bu haftasonu alışverişe çıkıcaz ya bende alayım o zaman meyve filesinden. Ben valla işe yaramaz diye düşünüyordum onu. Sen işe yarıyor dediysen hemen alırım.
Ahhh kıyamam ben ona ya. Şimdi nasıl peki gözü? Canım bizimkide aynıydı ben artık peluş oyuncak ve çıngırak veriyorum. Vursada birşey olmuyor.
Sana süt için şiddetle hurma tavsiye ederim. Yediğim günler inan göğüslerim dolu dolu oluyor.
Eşimle durumlar idare eder. Şimdilik birbirimize bulaşmıyoruz diyeyim. Mümkün mertebe çocukla ilgili konular konuşuyoruz. Eşinin dikkatli olmasına sevindim. Umarım bundan sonra daha da dikkatli olur. Resmen bir sınavdan geçiyoruz ya hadi hayırlısı.
Nazlım ya oğlunla nasıl zaman geçiriyorsunuz. Biz oyun oynuyoruz ama bir yere kadar sonra benimki sıkılıyor ne yapacağımıda bulamıyorum. Birşeyler öğretmeye çalışıyorum mesela gel gel yapmayı ya da alkışlamayı ama oralı bile olmuyor. Erken mi yoksa benim oğlanda mı sıkıntı var valla içim sıkılıyor ya. Şimdi uyandı bak beraber yazıyoruz sana teyzesi.Nedense bilgisayarın hastası tuşlarına basıp kndinden geçiyor ya.

Sorma arkadaşım yaa şu uyku beni mahvediyor bir de dün gece migren krizim tuttu mide bulantısıyla birlikte berbattı.... Ya nasıl uyuyor sizinki? Biz illa yatagını sala sola sallıyoruz kac kere sallamadan uyutayım dediysem de yok dalamıyor bi türlü. Yogurdu benimki de pek severek yemedi hani. İlk alışında hele yüzün bruşturdu sonra yedi ama digerleri gibi severek yemedi. Meyveyle karıstırmayı 8. ayda önerdi bizimki nedense ama bu gidişimzde sorarım. Biz de dün sipariş verdik yogurt makinesi
meyve filesini var ya ben kesin dandik ve para tuzagı oalrak düşünüyordum öyle değilmiş. Çok güzel emiyor meyveyi hem bogazına kacacak derdi de olmuyor. Kemirmek cok hoşuna gidiyor.
Sağolasın canım. gözü düzeldi şükür. herşeyi ağzın götürüyor diye peluş vermyordum ama artık bende veriyorum napayım kendini dövmesinden iyidir oyuncaklarla.
Bak biliyor musun aynı sseyleri yaşıyoruz yine. İnan bu konudan son derece muzdaribim. Ya oyundan anlamıyorlar. Şöyle birkaç kre abartılı hareketler yapınca gülüyor eğleniyor o kadar. Valla o kadar doluyum ki bu konuda sayfalarca yazasım var. Bilinçli yetiştirmek için bişeyler ögretmek istiyorum hatta gidip renkleri nesneleri tanıtıcı tablo aldım oyuncakcıdan ama hiç alakası yok. sanırım erken daha. O gel gel yapmayı ögretmeyi bıraktım olmuyor cünkü. Ya böyle olunca vakitde geciremiyrouz. Yani kalıyor süt emiyor oyalamak istiyorum ama nasıl? Bişeyden anlamadıgı için. Hani kendi kendine otursa oturarak bari bişeyler oynar oda yok böyle de napacagımı bende bilmiyorum. Oto koltuguna da oturunca cok sıkılıyor artık. Mutfafaga giderken onu da yanıma alıyorum oto koltugunda ama cok cabuk sıkılıyor. Mesela şuan oyun halısında ama mızlanıp duruyor. Değişik sesler cıkarıyor o sesleri baba mesela eşimle özdeslestirmek istiyorum bak ub baba flaan ama yok onu da henüz anlamıyor.
Ay sorma telefon ve bilgisayar meraklısı bunlar bizimki de bayılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…