Hamilelik sebebiyle horlamada artış, eşimin yatağı terketmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya üzülecek ne var bunda. Baska bi odada yatsin nolcak sanki. Ayrica horlayan kişinin doktora gitmesi daha mantikli olmaz mi? O ezelden beri hassas sizin horlamaniz yeni cikmis belki bi rahatsizliginiz var bilmediginiz.
Hamilelik kaynaklı diyorum ya anlamıyor musunuz? Onun hassaslığı da aşırı sigara çay ve stres kaynaklı hatta başka sağlık sorunlarının da olduğunu düşünüyorum çünkğ uyurken sık sık wc gitmek hiç normal değil. Ayrıca ben zaten doktora doğumdan sonra gideceğim geçmezse eğer diyorum. Ama o psikolojik durumları olduğu halde gitmiyor doktora. Normal bir durum değil yani, uykusu hafif olması doktora gitmesine engel değil. Yeri geldiğinde hiçbirşey duymayıp 12 saat uyumasını biliyor, demekki her zaman da uykusu hsfif değil hafif olmasına sebep olan birşeyler var.

Hamilelik kaynaklı diyorum ya anlamıyor musunuz? Onun hassaslığı da aşırı sigara çay ve stres kaynaklı hatta başka sağlık sorunlarının da olduğunu düşünüyorum çünkğ uyurken sık sık wc gitmek hiç normal değil. Ayrıca ben zaten doktora doğumdan sonra gideceğim geçmezse eğer diyorum. Ama o psikolojik durumları olduğu halde gitmiyor doktora. Normal bir durum değil yani, uykusu hafif olması doktora gitmesine engel değil. Yeri geldiğinde hiçbirşey duymayıp 12 saat uyumasını biliyor, demekki her zaman da uykusu hsfif değil hafif olmasına sebep olan birşeyler var.
Anladim şimdi tamam pardon :) ben burnunda bi problem falan olustuysa diye dedim. Adami da hep huylu sandim o yuzden duzelmez takintili bi tip diye düşündüm. Bence ayri odalarda yatmalisiniz cok rahat edersiniz hem birbirinizi özlersiniz. Böyle o seni dürtüo insani olmayan şekilde, sen kendini kasiosun hamile halinle ne gerek var. Evde oda mi yok cocuk icin illaki yeriniz vardir zaten. Cok istiomus ya cocukla ona bi oda yap kendine bi oda yap.

bence eşinizin asıl sorunu uykuya dalamama falan değil. okb olma ihtimali de var ki bu tarz durumlarda taktıkça takarsınız, iyileşmez daha da kötüleşirsiniz. benim de uykum çok hassastır, gürültüde uyuyamam vs üniversitedeyken doktora gittim ben bunun için. gece uyuyamıyorum, sabah dersim var uyumam lazım ama uyuyamıyorum dedim. önce psikolojik mi diye irdeledi. kafana bişey mi takıyorsun dedi. hayır deyince ilaç verdi, şurup verdi. çay kahve olayını sormadı ama biliyoruz yani çay kahvenin uykuyu olumsuz etkilediğini. mesela ben o ilacı kullandım ama bir süre sonra alıştı vücut ve o da işe yaramamaya başladı. inanın insan o ilaçla da uyumak istemez zira ertesi gün ruh gibi oluyordum. sizin eşinizde uykunun ötesinde başka sorunlar var. eşiniz çok kaba ve anlayışsız. adamın döndünüz diye, eliniz değdi diye uyanmasının sebebi uyku bozukluğu değil bence hele sonrasındaki tavırları çok kötü. yarın öbür gün sustur şu çocuğu diye size çemkirecek muhtemelen.

uyku sorununu bebekliğimden beri yaşayan bir insanım ben ilk mesajınızda tek sorun horlama yüzünden uyuyamayan biri gibi anlamıştım diğer detayları sonradan ifade ettiğiniz için mesela. ben dün akşam geç saatte 2 fincan çay içtim, gece 2'den sonra yatağa anca girebildim ve 3 gibi anca uyumuşumdur. bir ara wc'ye kalktım vs. dalmış olmama rağmen komşudan gelen tıkırtı sesine, sokaktan gelen konuşma sesine falan uyanmışlığım vardır. sizinki size sarıyor ve hiç normal değil.
Okb olma ihtimalini bende ona daha önce söyledim. Çünkü tüm belirtileri uyuyordu. Herşeyi kafasına takıyor, çok düşünüyor, bazen düşünmekten kafasına takmaktan uyuyamıyor diye düşünüyorum. Sigara, çay yatmadan önce yaptığı şeyler. Diyorum etkiliyor diye anlamıyor. Altta yatan başka sağlık sorunları da olabilir, sürekli başı ağrıyoe mesela kafasına göre ağrı kesici vs içiyor ve de çayla. Salçalı yağlı tost vs türü gıdaları çok tüketiyor mesela yatarken midesinin çok yandığını söylüyor. Uyurken sık sık wc gidiyor. Ben hamileliktrn dolayı gidiyorum ama hamilelik öncesi taş çatlasa 1 kere filan çıkardım wc ye çok su içmeme rağmen. Gün içinde de öyle su vs çok içmediği halde çok sık idrara çıkıyor. Doktkra git normal değil diyorum. Gitmiyor.

Adam huzursuz bi tip anlasildi. Aşırı anksiyeten uyuyamiyor belli ki. Seni de bahanesi yapio. Belki sen olmasan bile uyuyamayacak ki muhtemelen sen olmayinca hic uyuyamio yaninda birinin olmasi ona huzur verio bu yuzden yanimda ol ama ses cikarma kipirdama diyo.

Okb olma ihtimalini bende ona daha önce söyledim. Çünkü tüm belirtileri uyuyordu. Herşeyi kafasına takıyor, çok düşünüyor, bazen düşünmekten kafasına takmaktan uyuyamıyor diye düşünüyorum. Sigara, çay yatmadan önce yaptığı şeyler. Diyorum etkiliyor diye anlamıyor. Altta yatan başka sağlık sorunları da olabilir, sürekli başı ağrıyoe mesela kafasına göre ağrı kesici vs içiyor ve de çayla. Salçalı yağlı tost vs türü gıdaları çok tüketiyor mesela yatarken midesinin çok yandığını söylüyor. Uyurken sık sık wc gidiyor. Ben hamileliktrn dolayı gidiyorum ama hamilelik öncesi taş çatlasa 1 kere filan çıkardım wc ye çok su içmeme rağmen. Gün içinde de öyle su vs çok içmediği halde çok sık idrara çıkıyor. Doktkra git normal değil diyorum. Gitmiyor.
Yaşı kaç prostati tetiklenmis onun bi sekilde. Senin işin zor bebek bi yandan bebek gibi bu adam öte yandan ugrasip duracaksin maalesef. Yani boyle insanlardan dogan cocuk da kolik falan oluyor umarim cok uslu bir cocugun olur yoksa bu adam cocuktan cok yorar seni sen susturamiosun diye bi de seni suclar. Darlandim su an. Yataklari ayir biraz kiymetini anlar hem.

Anladim şimdi tamam pardon :) ben burnunda bi problem falan olustuysa diye dedim. Adami da hep huylu sandim o yuzden duzelmez takintili bi tip diye düşündüm. Bence ayri odalarda yatmalisiniz cok rahat edersiniz hem birbirinizi özlersiniz. Böyle o seni dürtüo insani olmayan şekilde, sen kendini kasiosun hamile halinle ne gerek var. Evde oda mi yok cocuk icin illaki yeriniz vardir zaten. Cok istiomus ya cocukla ona bi oda yap kendine bi oda yap.
Ayrı yatmayı ben denediğimdr bana kızıyor 🙄bi öyle bi böyle.

Yaşı kaç prostati tetiklenmis onun bi sekilde. Senin işin zor bebek bi yandan bebek gibi bu adam öte yandan ugrasip duracaksin maalesef. Yani boyle insanlardan dogan cocuk da kolik falan oluyor umarim cok uslu bir cocugun olur yoksa bu adam cocuktan cok yorar seni sen susturamiosun diye bi de seni suclar. Darlandim su an. Yataklari ayir biraz kiymetini anlar hem.
33 yaşında

Ayrı odaya geçtim orda uyudum rshat rahat, dünde aynı şeyi yaptı giderken uyanıp, ne yaparsan yap gidersen gşt senşnle uğraşamam artık dedim.
Siz şuan kendinizi düşünmek zorundasınız?Hamilesiniz ve sürekli tetikte ve gergin bir şekilde uykuya dalmamaniz lazım.İnsaallah doğumdan sonra halledersiniz..

Kızarsa kizsin sen ayri yat o kızıo diye alttan almaktan vazgeç bence. Cocuk olduktan sonra hersey daha zor olcak simdiden agirligini koy. 33 yasindaysa baslamis olabilir prostat anormallikleri. Belki o da uyutmuodur.
Olabilir, bazen kasıklarının acıdığını veya şiştiğini de söylüyor. Gidiyimde doktora tedavi olayım demiyor. 🙄🙄 Öyle işte. Acayip uykusuzum. Şimdi uyuyacağım biraz dinleneceğim.

Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Çocuk doğunca zaten başka odaya gidecek boşver şimdiden gitsin. Napıcaksın uyumayacak mısın?

Zor uykuya dalma, bir çıta uyanma vb. şeyler tedavi ile geçebiliyor mu? Ben hiç böyle bir tedavi duymadım. Horlama filan değil ki bu?
Hayır tedavisi yok, en azından benim bildiğim kadarıyla. Bir ara antidepresan tedavisinde kullanılan ilaçlardan kullanmıştım. Uykuyu ağırlaştırıyor ama çok uyuttuğu için de yaşam kalitesi düşüyor haliyle.

Benim de uyku problemlerim var, hastalık derecesinde uyku felci yaşıyorum ya da nadir de olsa çok uzun süre uykuya dalamıyorum. Doktora gitmeme rağmen hiçbirini çözemedim.

Doğurmadıkça horlamaya çözüm bulamam, bir çok çözüm denedik olmadı. Doğumdan sonra düzelir deniyor. Düzelmiyorsa doktora giderim ama eşimin problemi evlendiğimizden beri var, ayrıca aşırı stres sahibi, uyku sırasında defalarca wc kalkan, sürekli başı ağrıyan, en ufak şeyi kafasına takıp düşünmekten uyuyamayan, sağlık sorunlarına çözüm aramayan ve öteleyen biri. Kafasına ilaç yutar, suyla değil çayla vs ilaç içen biri. Ben horlamama çözüm aramasam neyse haklı derim. Ama çözüm aradığımı görüyor ve hamileliğin son döneminde olan bir sıkıntı bu.

Yatakta uyurken dönmem onu uyandırıyormuş. Burda da mı ben hatalıyım, ona doğru dönmüş olsam öteki tarafa dön diye beni uyandırıyor, normal birşey mi bu? Hamilelik öncesi de ondan önce uyuyorum diye uyuyamıyordu beni dürtüyordu uyumayayım ondan önce diye horlama olmadan önce yani.
bu kısımları bilmiyodum. kaygı bozukluğu da olabilir. uzunca bir dönem ben kaygı bozukluğundan bu şekildeydim. yatmadan sakinleştirici çaylar ya da sebep psikolojikse ilaç gerekebilir. bence bunu önerin o da rahat uyumak ister inat etmez diye düşünüyorum.

eşiniz aynı ben, çitırtiya uyanirim ve esimde acayip horluyo horlamak degil resmen kükrüyor bende o uyumadan uyurdun önceden, simdi odasini ayirdim pandemi basindan beri boyle ikimizde mutluyuz, onu horluyosun diye durten yok, benim de uykumu kaciran sebep yok :)
esiniz dogum yapana kadae baska oda da yatsin cok rahatsizsa cidden zor uyuyan insan icin bir sure sonra sinir bozucu oluyor bu durum.

Bende tam tersi uykum çok hassastır esimin horlamsindan bazen deli oluyorum resmen dürtüyorum saga ya da sola dönmesini söylüyorum çünku uyuyamiyorum bazen soyledigim zaman kiziyor bana ama siz hamilesiniz ve esiniz size anlayis gostermeli bence ya da kırmadan duzgunce soyleyenlir

Bence sizin esiniz sorunlu galiba yorumlari okudum da ne demek ev işini boşlamışsınız öyleyse yardım etsin madem size hamileyken kolay mı düşünceli biri olsa zaten yapma hayatım sen iyi ol yeter ki der ama neredee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X