• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlık mı ediyorum?

6 aylik evlilikte saniyorum ki bir elin parmaklarini gecmeyecek sekilde evde basbasa kalmissiniz. Madem sartlariniz henuz uygun degil keske simdi evlenmeseydiniz. Ileride evliliginizin ilk zamanlari nihep bu sekilde anacaksiniz. Uzuldum acikcasi. Tabi artik buna care yok. Konunuza gelirsem ,
Kayinvalideniz ve digerleri anlayissiz ok ama suc esinizin bir nebzede sizin. Yalniz kalmak istiyorsaniz kusselerde aglasalarda tavrinizi belli etmelisiniz. Cunku coktan yuzsuzlugu ele almislar. Bence esiniz sizinle basbasa kalmak istiyorsa ailesini yollasin . 10 gun bir zahmet yalniz kalin. Ailesine ne desek az su an. Ama suc esinizin. Onlari istemediginizden degil kocanizla basbasa olma ihtiyacinizdan dolayi su an derdiniz. Bu durum cozulene kadar elinizi eteginizi cekin esiniz ikna etsin sizi sartlari uygun hale getirsin.Ins yakinda cozulmus olur. Mutluluklar.
Neden evlendiğimizi baştaki sayfalardan birinde açıklamıştım ama yine yazayım. Zaten 8 yıllık bir geçmişimiz vardı. Evleniçsek tayini cikabiliyordu o yüzden evlendik. Az önce konuştuk yılbaşından sonra 10 gün ben geleceğim onlar orada kalsın geldikten sonra da onları göndereceğim sen gelirsin diyor. Beni çok sevdiğini söylüyor. Daha önceki konumda ev mevzusu vardı onu halletmişti. Bunun da geçeceğini söylüyor. İnanmak istiyorum yine çok üzgünüm.

Canım sağol yazdığın için her şey iyiydi aslında Ekim ayındaki son gelişine kadar şok üstüne şoklar yaşadım. Eşim elinden geleni yapıyor da anlayan beri gelsin. Hep ben mi fedakarlık yapacağım diyorum ben onları gondericem diyor. Bir yanımda vicdan yapıyor onlar gideli 15 gün oldu daha hemen git denmez diyor. Az önce konuştuk gondericem sen merak etme diyor. Kayinvalidemin eşiyle problemleri var eşine ceza veriyor belli ki yoksa kim kışı kocasından ayrı geçirmek ister ki. Bilmiyorum canım eşim kendinden çok emin konuşuyor bu zamana kadar ne dediyse yaptı bu kez de yapar inşallah. Yoruldum ya.

İnşallah her şey düzelir canım.
Üzülme, boşanmayı şimdilik düşünme.
Ama kıy eşine de ve kendi dediğine vardır olayları, kıza kırıla kabullenecek herkes.
Senin düzenine uymayı öğrenecekler.
İnan iyi olarak mutlu olunulmuyor.
Hanımlığı bozmadan rahat edilmiyor :(

Neden evlendiğimizi baştaki sayfalardan birinde açıklamıştım ama yine yazayım. Zaten 8 yıllık bir geçmişimiz vardı. Evleniçsek tayini cikabiliyordu o yüzden evlendik. Az önce konuştuk yılbaşından sonra 10 gün ben geleceğim onlar orada kalsın geldikten sonra da onları göndereceğim sen gelirsin diyor. Beni çok sevdiğini söylüyor. Daha önceki konumda ev mevzusu vardı onu halletmişti. Bunun da geçeceğini söylüyor. İnanmak istiyorum yine çok üzgünüm.

ya gecer tabiki belliki brbirinizi seviyorsunuz yazik valla size ama esiniz cidden ne pahasina olursa olsun ailesine bir dur demeli frenlemeli onlari. Bu anlattiginiza gore esinizin ailesinde ne gorgu ne gorenek ne saygi ne sevgi nede ayip gunah degerleri mevcut. Sizin tepkilerini gayet hakli ve yerinde hatta az bile. Gitmeyin tekrar soyluyorum esiniz ailesine dur diyene kadar hasretinizden olsenizde gitmeyin, oyle inatlasma topunada hic girmeyin. Daha cok siz yipranirsiniz, baksaniza onlarda utanacak cekinecek yuz yok. Kucuk simarik kiziyla ayri anasiyla ayri babasiyla ayri ugrasiyorsunuz. Bu kisileri aradan cikarmaniz ve en kisa zamanda esinizin yasadigi yere tayin icin torpil arayisina girmeniz lazim. O Hastalikli zihniyetli aile sizi mahveder yoksa.

Hiç bencillik etmiyorsun bence.

Sana söylemiştim hatırlar mısın bilmem.
Eşin başlarda sana daha çok hak verir olup zamanla ailesine kıyamaz olacak.
Neden benim için fedakarlıkta bulunmuyorsun, yapsan ne olur, gelsen ne olurlara dönecek durum.

Onlar ince düşünseler, anlayış gösterseler ne olur demekten daha kolay, eşten fedakarlık beklemek :KK14:

Hep böyle olur.
Yaşadım, gördüm.

Bu arada kıyamayıp gitmeni anlıyorum ama bu hep senden fedakarlık beklenecek demek emin olabilirsin :KK43:
Millete iyilik yaramaz, elini versen kolunu isterler:KK51:
Çok güzel yazmışsınız hani 5 kere beğen butonu olsa basıcam

İnşallah her şey düzelir canım.
Üzülme, boşanmayı şimdilik düşünme.
Ama kıy eşine de ve kendi dediğine vardır olayları, kıza kırıla kabullenecek herkes.
Senin düzenine uymayı öğrenecekler.
İnan iyi olarak mutlu olunulmuyor.
Hanımlığı bozmadan rahat edilmiyor :KK43:
Çok haklısın ben kayinvalidemi her hafta arardım 15 gündür aramıyorum :) Anlamıştır bir nebze olsun kızdığımı inşallah :) evde durmayız ben seni çıkarırım diyor tabi çalışmazsa :) Arkadaşlarım bana sabır kupusun diyorlar ben de bu kadar olduğumu bilmiyordum. Babam bile kiyamamiş bana kızım sen çok yoruldun ise git gel onların gönlünü yapmaya çalış olmaz böyle gelsin eşin başında dursun ben çok üzülüyorum dedi bu akşam. Onu teselli ettim geçecek diye. Bi kendime bi eşime bi aileme acıyorum. Şu merhametimi çöpe atsam keşke. Yaranamıyorum bir türlü. Öyle komik şeylere kusuyorlar ki gülmekten olursun :) Haftasonu kpderle kahvaltı edeceğiz basbasa disarida onların dertleri benle oğulları olmasa da yanlarında istiyorlarmış. Beni çok seviyorlarmis fazla sevgiden geberip gidicem :KK70:

Çok haklısın ben kayinvalidemi her hafta arardım 15 gündür aramıyorum :) Anlamıştır bir nebze olsun kızdığımı inşallah :) evde durmayız ben seni çıkarırım diyor tabi çalışmazsa :) Arkadaşlarım bana sabır kupusun diyorlar ben de bu kadar olduğumu bilmiyordum. Babam bile kiyamamiş bana kızım sen çok yoruldun ise git gel onların gönlünü yapmaya çalış olmaz böyle gelsin eşin başında dursun ben çok üzülüyorum dedi bu akşam. Onu teselli ettim geçecek diye. Bi kendime bi eşime bi aileme acıyorum. Şu merhametimi çöpe atsam keşke. Yaranamıyorum bir türlü. Öyle komik şeylere kusuyorlar ki gülmekten olursun :) Haftasonu kpderle kahvaltı edeceğiz basbasa disarida onların dertleri benle oğulları olmasa da yanlarında istiyorlarmış. Beni çok seviyorlarmis fazla sevgiden geberip gidicem :KK70:

Çokkkk severler çok. Hele bir evlatlarıyla ters düş nasıl severler o zaman gör asıl :D

Eşin de anlayışsız ailesi de. Bi kere senin yılbaşı iznini mi buldular gitmek için? İkincisi anası eşine herkesin orası ayrı mayrı dediğinde oğlu karımla başbaşa kalmak istiyorum diyememiş mi, bütün gün annesinde geçirdikten sonrs sen işten çıkınca seni alıp neden eve geçemiyor? Kısaca eşin ve annesi tencere kapak gibi. Biraz açık sözlü olmalısın onlara karşı. Bencillik falan değil.

Çokkkk severler çok. Hele bir evlatlarıyla ters düş nasıl severler o zaman gör asıl :KK70:
Babası bu kız seni almaz oğlum demiş hep. Benim tahsilim de maaşım da eşimden yüksek o yüzden heralde. Bir de bir kaç kez babasınin yanında eşime çıkistim huyumu da gördü. Kızının yaptığını görünce 40 dakika bana o hasta psikolojisi bozuk kızım ona kızma kızım 3 muz beraber gezelim kızım konuşalım dedi. Kendini paraları küsme diye. Sen bizim ailemizdensin alttan al gibi bişi dedi. Ben de o bana böyle yapınca aileden gibi hissetmiyorum dedim. Demez olaydım daha çok arayıp çağırmaya başladı. Bir şey alınacaksa eşim bana danışır onlarda anladı bana soruyorlar. Sen daha iyi bilirsin kizim deyip duruyor. Çok garip aile ya anlatılmaz yaşanır.

Eşin de anlayışsız ailesi de. Bi kere senin yılbaşı iznini mi buldular gitmek için? İkincisi anası eşine herkesin orası ayrı mayrı dediğinde oğlu karımla başbaşa kalmak istiyorum diyememiş mi, bütün gün annesinde geçirdikten sonrs sen işten çıkınca seni alıp neden eve geçemiyor? Kısaca eşin ve annesi tencere kapak gibi. Biraz açık sözlü olmalısın onlara karşı. Bencillik falan değil.
Jookercigim de gelmiş konum tam oldu. Tüm mantıklı kadınlar burada :) Eşim debeleniyor da laftan anlayan yok. En son giderim 10 gün evimi toplar dönerim demiş sağolsun. Ama yılbaşı sonrası.

Babası bu kız seni almaz oğlum demiş hep. Benim tahsilim de maaşım da eşimden yüksek o yüzden heralde. Bir de bir kaç kez babasınin yanında eşime çıkistim huyumu da gördü. Kızının yaptığını görünce 40 dakika bana o hasta psikolojisi bozuk kızım ona kızma kızım 3 muz beraber gezelim kızım konuşalım dedi. Kendini paraları küsme diye. Sen bizim ailemizdensin alttan al gibi bişi dedi. Ben de o bana böyle yapınca aileden gibi hissetmiyorum dedim. Demez olaydım daha çok arayıp çağırmaya başladı. Bir şey alınacaksa eşim bana danışır onlarda anladı bana soruyorlar. Sen daha iyi bilirsin kizim deyip duruyor. Çok garip aile ya anlatılmaz yaşanır.

İnan bendeki kadar değildir.
Ama görümce olayın da bana yaşadıklarımı hatırlattı.

Ben kendim kaplan oldum ama hiç biri zerre sevmez.
Bu sebeple kafam rahat bayramdan bayrama görüyorum.
Evime de gelmezler.

Ohhh miss :)

Hastaysa hasta, kaç yaş küçük küçüklüğünü bilecek.

Ben görümcemi hala adam yerine koymuyorum.
O hoşgeldin der hoşbuldum derim yüzüne bile bakmam. Merhaba derse merhaba.
Nasılsın bile çok ona hiç sormam..

Bir kaç adım attı ama yüz vermedim o da çekildi. Ohhh bundan sonra haddini bilsin!

Yaşadıklarınızı boşa yaşamamışsınız çok güzel yorumlayıp anlamışsınız inşallah çözümüde bulmuşsunuzdur paylaşın bizimle

Evime de gelmezler.

Bir kaç adım attı ama yüz vermedim o da çekildi. Ohhh bundan sonra haddini bilsin!

Çözümüm bu.
İşimi kimseye bırakmam.
Eşim benim hakkımı istediğim gibi savunmaz, beceremez.
Ben kendi işimi kendi dilimle hallettim.

İster sev ister sevme ben haklıyım bitti.
İstemiyorum gelmem, gitmem.

Hoşuma gitmeyene hoşlanmıyorum dedim.
Çalışan kadınım ben. Babamın adı Hıdır elimden gelen budur.
Oğlun sevdi, aldı tanıyarak aldı hem de biliyordu buyum yani.
Beğenmiyorsa da biter gider problem yok.
İşinize gelirse dedim.

Çok açık ve netimdir.

Bu yüzden ya çok sever seven, ya da işine gelmez hiç sevmez :D

Evime de gelmezler.

Bu da benimle konuşmaya çalıştı hiç yüzüne bakmadım özür dileyecek benden tabiki ama eski iyi niyetimi asla bulamaz kendisi kaybetti. Annesinin yüzüne de dedim tabiki eşim ilk benim yanima gelecek biz evliyiz dedim. Hiç beklemiyordu dumur oldu. Abisini kıskanıyor o dedi. Zirvaladi yani. Konuşmadım konuşmuyorum. Hoşgeldin diyo hoşbulduk diyorum o kadar. Hediye almış bana barisacakmis : D

Çözümüm bu.
İşimi kimseye bırakmam.
Eşim benim hakkımı istediğim gibi savunmaz, beceremez.
Ben kendi işimi kendi dilimle hallettim.

İster sev ister sevme ben haklıyım bitti.
İstemiyorum gelmem, gitmem.

Hoşuma gitmeyene hoşlanmıyorum dedim.
Çalışan kadınım ben. Babamın adı Hıdır elimden gelen budur.
Oğlun sevdi, aldı tanıyarak aldı hem de biliyordu buyum yani.
Beğenmiyorsa da biter gider problem yok.
İşinize gelirse dedim.

Çok açık ve netimdir.

Bu yüzden ya çok sever seven, ya da işine gelmez hiç sevmez :KK70:
Ben de bu raddeye geleceğim az kaldı :) hanım çizgimden kayacagim da yüzüme söylenen laf yok ah bişe dese kv de demiyor ki gelmiyor gitmiyor demiyor şikayet de etmiyor. Alttan alttan kocası yapıyor onun görevini ya.

Merhaba sevgili kadınlar kulübü hanımları. Buraya bunu yazmak için çok düşündüm. İyi niyetimi kaybetmek üzereyim boğuluyorum. Lütfen fikirlerinizle bana yardımcı olun. Biraz uzun olabilir şimdiden okuyacak olanlara teşekkür ederim.

6 aylık evliyim. Eşimle 7 buçuk yıla yakın flört 9 ay nişanlılıktan sonra evlendim. Eşim başka şehirde memur ben başka şehirdeyim. Eşimin ailesi benim ailem ve ben aynı şehirlerdeyiz. Eşim işi gereği izin alıp gelemiyor. İzin aldıkça ben gidiyordum. Eşim biri 5 günlük biri de 15 günlük olmak üzere 2 kez gelebildi bu süreçte. Ama bu 20 gün inanın bana zehir oldu. Ev tuttuk evimiz var ama eşyalara bekçilik ediyor. Tek kalmak istemediğim için ailemle kalıyorum. Önceleri boşa kira veriyor olmamız laf söz oldu ama sonra buna alıştılar. Eşim geldiğinde bizi bize bırakmıyorlar. Ben çalışıyorum, eşim sabah benimle birlikte çıkıp ailesine gidiyor. Gitsin buraya kadar hiç problem yok. Ama ben işten gelince de orada yanlarında olalım istiyorlar. Ben sabah 6 buçukta evden çıkıp akşam 7 de eve gelebiliyorum. En son geldiği 15 günlük süreçte evde sadece 1 kez yemek pişirebildim. Evi otel gibi kullandık sadece uyumak için. Bu yoğun tempoya bünyem daha fazla dayanamadı hastalandım. Hasta olduğumda bile evimde dinlenmeme izin vermediler. Önce bizi çağırdılar dinleneceğiz dediğimiz halde, iyi niyet adı altında 3 tencere yemek ve misafir eşliğinde geldiler. Ayakta duramaz halde onlara hizmet etmek zorunda kaldım gece 1 de gittiler. Ertesi gün işe gidecektim hastaneye gittim doktor 5 gün rapor verdi. Evimde yatıp dinlenemiiedim. Gelin gelelim demelerinden. Neyse kavga gürültü eşim gitti benim hastalığım dinlenemediğim için 1 hafta daha devam etti.

Eşimle birlikte kayınvalidem ve eşimin kız kardeşi de gittiler. Kışı orada geçireceklermiş. Eşim gideli 15 gün oldu bana gel diye baskı yapıyor. O kadar bunaldım ki onları görmek istemiyorum. Eşimin işi Suriyeli göçmeler sebebiyle çok ağır belki 3 gün 4 gün eve hiç giremiyor. Oraya gidip hem eşimi göremeyeceğim hem de annesi ve kardeşiyle tüm gün birlikte olacağım. Eşim anne okea gelince 10 gün gidersin dediğinde çok bozulmuş kayınvalidem. Bizi istemiyor mu, herkesin odası ayrı biz size ne yapıyoruz demiş. Sorun başbaşa kalamamamız. Çok bunaldım. Gitmek istemiyorum eşimi de çok özlüyorum. 2 gündür aşırı derecede kavga ediyoruz bu konu yüzünden. Ben haksız mıyım sizce gitmek istememekte? Tamam onlar da uzakta evlatlarından ama ben de eşimden uzağım başbaşa kalmak hakkımız değil mi? Eşim ne serden geçiyor ne yardan ben çok bunaldım. Bana kötü bir sözleri yok sevdiklerini de söylüyorlar ama çok anlayışsızlar. Eşim de onları göremiyor diye kırmak istemiyor. Biz dinlenelim ya da birarada kalalım yalnız kalalım deyince küsüyorlar. Ne yapmalı bayanlar öfkemi eşimden çıkarır oldum zaten uzağız.

Yılbaşı için haziran ayında ucuz bilet almıştım. Gitmeyeceğim dedim ama eşim çok üzülüyor diye gitmeye karar verdim anneme de bilet aldım annemi de götüreceğim gidersem. Ama içim soğumuyor bütün fedakarlıkları yapan taraf benmişim gibi geliyor. Bencillik mi ediyorum?

Eşiniz anladığım kadarıyla göreve gidiyor biliyorum bu durumları :( ..
Ailesininde size karşı anlayışlı olması lazım yalnız kalmak istemeniz cok normal onların yanında rahat hareket edemzssiniz bence tamamen haklısınız.:KK66:

Su andaki planlari bile zaten basbasa kalabileceginiz gunlerin oldugunu gosteriyor. Buna sevinmelisiniz.Ins en yakin zamanda da beraber yasamaya baslarsiniz. Sevginiz sayginiz askiniz olsunda bunlar gelir gecer ins uzulmeyin.

Su andaki planlari bile zaten basbasa kalabileceginiz gunlerin oldugunu gosteriyor. Buna sevinmelisiniz.Ins en yakin zamanda da beraber yasamaya baslarsiniz. Sevginiz sayginiz askiniz olsunda bunlar gelir gecer ins uzulmeyin.
Teşekkür ederim inşallah.

Back