Sizi cok cok cok iyi anliyorum, esimle 4.5 yildir tanisiyoruz 1 yil kadar nisanli kaldik ve 6 ay kadardirda evliyiz Bu surecte ve hala ayri ulkelerde yasiyoruz, esimin bekarken kaldigi evini degistirmedik sadec bir koltuk takimi aldik temiz oturelim ustunde diye. Ben cogu zaman olmayacagim ve esim bile degil (kendisi sabah erken cikip aksam gec geliyor) ailesi annesi babasi sadece kullanacaklari icin hicbirsey aldirmadim, vede gayet mantikli oldugunu dusunuyorum.
eskiden esimin kaldigi ilin ilcesinde yasayan ailesi neredeyse hep yaninda kaliyorlardi, sonralari tabi (cogu zaman) ben geldigimde gidiyorlardi nisanliyken falan. Simdi ise benim gelecegim zaman gidiyorlar ama ben donunce bir bahane bulup cikip geliyorlar yine takmiyorum artik cok fazla. Ama mesela esim cok israr ediyor onlarida her geldigimde ziyaret etmemiz icin ben istemeye istemeye de olsa gidiyorum.
Ikimizinde belli izinleri var istedigimiz zaman alamiyoruz, bilet fiyatlarinin uygun oldugu donemleri secmemiz gerekiyor zaten her gittigimde topu topu 6-7 gunumuz oluyor cogu zaman esimde izin aliyor bir kac gunumuz birlikte full olsun diye.
Mesela ailesine olan duskunlugunu torpulemeye calisiyorum normal degil cunku 30 yasini gecmis yetiskin birinin hala ailesinin yaninda kalmasi. Bence eli var ayagi var her turlu makinesi esyasi var demek istedigim erkek diye bakima muhtac degiller ne yazikki annelere alistirmis oyle ben ama karsi cikiyorum surekli.
Esinize acik acik hislerinizi soyleyin, siz esinize hasret yanina gidiyorsunuz kv ve kizi denen cadilarin ne isi var acaba yaninizda ? Saygisizlik terbiyesizlik bu, odaniz ayri bizi evde istemiyor ne demek ??? Bide birlikte yatsaydiniz !!!
Tavrinizi koyun acikca sert birsekilde gerekirse biraz gitmeyin onlar orda oldugu surece, kocanizda annesini mantiga davet etsin.
Esiniz geldiginde de kendi evinizde kalin, aile ziyareti 1-2 kere olur ama birlikte yemek yapmadiktan sofra kurmadiktan sonra baskasinin evinde misafir gibi insan birsey anlamaz ki oyle bulusmadan. Kirasini odediginiz evin tadini cikarin yani kurun sofranizi birlikte, acin bir film izleyin kanepede keyif yapin. Kocanizda ilgincmis insan ozenmezmi birde yeni evlisiniz yani.
Bende dugunden beri 2 kere gittim esimde 1 kere geldi ama mesela o benim yanima geldiginde araya girecek aile ziyareti vb olmadigi icin daha cok onun gelmesi bizim icin verimli oluyor ama oda tr deki manyak calisma sartlarindan kafasina gore cikip gelemiyor. Sizde en cok nerde rahat ediyorsaniz orda bulusun.
Kocaniz geldigindeki durum icinde onceden konusun kurallar koyun. 1 aksam sizinkilerde yemek yiyin 1 aksam onunkilerde, mesela birdahada evinizde oturun. Erkekler hemen giremiyor evlilik moduna hele birde boyle ayri yasanilan evliliklerde daha zor onlar icin nasil davranacaklarini bilmiyorlar. Siz gostereceksiniz ona dogrusunu.