Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçek bir olay üzerinden mi konuşuyoruz, örnek olay mı ? Konu ve içerik gerçekse, adam iyi bir avukatla görüşmeye gitmeli.

Bu iste bisey var dur bakalim 2. Kisisiniz

ne kadar da kolay boşuyorsunuz ... bekara koca boşamak kolaydır diye boşuna dememişler gerçekten...
İyide sizin şu tavrınız buz gibi boşanma nedeni yalnız, bildiğin güven sarsıcı haraket. Adama resmen paran için seninle evlendim ama malları da üzerime geçirmiyorsun birde utanmadan benim akrabalarım ile ilgi alanın olmamasına rağmen saçma sapan muhabbet etmiyorsun ben sana niye katlanayım demeye getirmişsin . Sizin bu söylediğinizin yarısı için insanlar boşanıyor bu ülkede. O adam senin bu laflarından sonra seninle boşanmasa bile bir daha sırtını sana döner mi , güvenir mi sanıyorsun?

Yine yanlış anlaşılıyorum. Ortada kıyaslama durumu yok ki sadece biraz daha sohbetlere katılmasını ortamdaki dönen muhabbete dahil olmasını pasif kalmamasını istedim. Yaranamama gibi bir durum söz konusu değil yani. Bahsettiğiniz kişi gibi asla yapmam kocamı insanların içinde küçük düşürmem

Farkındaysanız sadece ailem demedim, arkadaş ortamımda dedim. Sorun enişte amca hala teyze değil. Tüm ortamlarda aynı sessizlikte olması

Bu adam birden dut yemiş bülbüle dönmediğine göre, hep böyleydi.
Muhtemelen parası ve kariyeri için onu bu haliyle siz bile isteye tercih ettiniz.
Şimdi de keyfinizce budayamadığınızdan muzdaripsiniz.

Siz beş dakika önce buraya hür iradenizle yazdığınız şeyleri bile kabul etmiyorsunuz.

Ya ne dediğinizi bilmiyorsunuz ya da etrafınızdaki insanlari 'ay canım yaaa, ben öyle demedim kiiii sen yanlış anlamışsın' diyerek manipule etmeye alışmışsınız. Ama belli ki eşiniz manipule olmamış bu sefer.

Bence tuhaf olan sizsiniz, bu yüzden de 'normal olan' eşinizin davranışları size tuhaf geliyor.

Eş degil de sülalenizi eglendirecek bir maskot arıyor gibisiniz, çok ilginç.

Eşinizi beğenmiyor, kendinize denk görmüyorsanız boşanın; aktif bir adam arayışınıza devam edin.

ben konu sahibi değilim :) konu sahibinin tavrını doğru bulmadım ben de - maddi konuların evlilik içinde karşılıklı açık olarak konuşulması gerekiyor - ancak insanların çok keskin şekilde boşan yorumları beni şaşırtıyor açıkçası.

Size de sorulmasını bekliyorsanız yıllardır çalışan, birikimi olan yetişkin bi insan gibi davransaydınız. Eşinize, hayatım şu kadar birikimim var, şöyle bir araba istiyorum nasıl yapsak deseydiniz hem üzerinize alma, hem fikir söyleme hakkınız olurdu. Siz, eksik kalan 40 bine bile şaşırıp gayet geri ödemesini kabul etmişsiniz.
Birde adama benim üzerime niye yapmadın, boşanırsak şöyle olur,böyle olur diye içten pazarlıklı muhabbetler yapmışsınız. Şu durumda eşinizin aklında koca bir soru işaretisiniz artık.

Aile içindeki tavrı genel haliyse yine laf söyleme hakkınız yok. Fazla iyilik ve rahat batmış size özet olarak.

Hatta ben olsam al sadakam olsun derdim. Asla affedilecek bir şey yapmadınız. Neler düşünüyor o adam şimdi!
Ay yok artık. O kadar da değil. Adam böyle bir şey yaparsa, zekasından şüphe ederim.

Kadın evlilik birliği içinde kendi gelirinden ortak yaşamları için harcama yaptı mı, belli değil.

Bu şartlar altında adamın arabayı satıp, şahsi hesabına aktarması daha doğru olur.

O kadr yorum yapılmış ama degisen hicbirsey yok ee madem o kadr rahatsizsiniz esinizin davranisindan bosayin alin daha konuskan birini

Yanlış anlaşılıyorum
1. Boşanmak istediğim için böyle konu açmadım.
2. Eşimi asla kimseyle kıyaslamıyorum. Konu oraya kaymaya başladı. Asla aileme karşı eşimi kötülemedim. bunu zaten yapmam. Ne olursa olsun rahatsız olduğum konuyu kendisiyle konuşurum ki zaten bunu konuştuğumuz için böyle tartışma yaşandı.
3. Bazıları demiş işte eniştelerinle kıyaslıyorsun falan. öyle bir durum yok yani asla kıyaslama yada rekabet gibi duruma sokmadım sokmam kimseye de tabi ki eşimi ezdirmem.
4. Araba aldığı için memnuniyetsizim demiyorum. Ama en azından bir sorabilirdi belki kullanamayacağım için daha küçük model bi araba isteyecektim belki benimde istediğim bir model vardı. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
5. para konusunda herkes bana yüklenmiş eve katkın olsaydı diye. Tamam bunu bende isterdim ama eşim kendisi evlendiğimizde bu evin giderleri bana ait, kendi parana asla karışmam, tasarrufu sana aittir dedi ve ben bu sözün üzerine nasıl karışabilirdim?
6. Herkes yine sen birikim yapmıyomusun gibisinden sorular sormuş tabi ki yapıyorum. Tabi ki iki gün sonra maddi ihtiyacımız olsa çıkarıp vercem paramı. Bunu kıskandığım falan yok ki

Ama şöyle bir şey var karısının tek derdi para. Mal mülk. Ben olsam verirdim ayrılırdım. İsteğine kavuşup mutlu olacak mı acaba.

Siz boşanmayı hakediyorsunuz. Şükürsüzsüz , maddiyatçı , varlığa alışmış, kıymet bilmeyen birisiniz. Ne olmuş yani arabayı da senin üstüne yapmayı versin. Adam seni düşünerek gitmiş araba almış. Yetmemiş senden aldığı parayı geri ödemiş. Ben adamın yerinde olsam size asla dönmem. Sizi boşarım.
Size her şeyi verirken,hazır iki ev arabaya konarken iyiydi de size yine size araba alırken sırf üstüne yapmamış diye kötü mü oldu. Sana yağmurlu hava da bile su vermezdim ben.

Memurdan memura fark da var ama. Ailenizde evleri arabaları olan bir memur var mı?

Evlere, arabaya, iyi bir kariyere 36 yaşında sahip olan ve de?

Ay sinirim zıpladı ya.
Bu gibi benim kök ailemdeki erkeklere tüneyen birkaç tip var onları hatırlattı konu sahibi bana.
Kalabalık, cahil ve golddigger ailelerden gelip kırk takla ile bizim süzme erkekleri tavlayıp, sonra da beğenmiyor gibi vikvik ediyor onlar da. Boşanmıyor da böyleleri, amacı manipüle edip maddi manevi sömürmek.
Parasını yeyip kendi kök ailesine köle etmek istiyorlar damadı.

Eş kişisini bir kere daha takdir ettim, biliyor kimlerle muhatap olduğunu, ona göre sessizlikle sınır çiziyor, aslanım be, aferin.

Son düzenleme:
Aynen ustelik kadindan aldigi 40 bin lirayi geri atmis kadinda kabul etmis neyseki geri atti modunda yazmis ustelik o 40 bin lira sıfır aracin yaninda cerez parasi gibi kalir

Evlilik içindeki maddi pratiklerinize yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum çünkü eşimle benim aramda sizinkinden bambaşka bir dinamik var bu konuda. Ama "ağırbaşlılık" olayında çok haksız olduğunuzu söyleyebilirim. Neden eşinizle ilgili ailenizin onayına ihtiyacınız var? Neden ailenizin/çevrenizin yanında onun illa ki "varlığını göstermesi" gerekiyor sizin gözünüzde? Benim eşim de dinleyicidir, akraba ortamında yorum yapmaz, üstelik buna kendi akrabaları da dahil. Herkes onu öyle tanır, öyle bilir. Hatta "Şimdi X'e soralım diyeceğim ama en fazla 'haklısın" diyecek" diye esprisi yapılır, kendi de gülerek "gerçekten öyle diyeceğim evet" der, bu kadar. Benim gözümde onun kendini gösterip varlığını ispatlamasına hiç bir zaman gerek olmadı. Eşiniz size sanki 6 yaşında sosyalleşemeyen bir çocukmuşsunuz gibi "ailemin yanında neden suskunsun, kendini göster, neden böyle davranıyorsun" vs dese ne hissederdiniz? Üstelik böyle bir şeyden kavgayı uzatıp lafı boşanma etrafında dolandırsa? %100 eşinize hak vermiyorum, 4 gündür evde olmaması bana göre çok büyük bir tepki bana göre. İkinizin de olayları neden bu kadar büyüttüğünü oturup konuşmanız lazım; siz eşinizin hangi tavırlarını aslında beğenmiyor ve hasır altı edip böyle patlıyorsunuz, ve eşiniz neden mal mülk konusunda aşırı hassas davranıp evi terk ediyor?

Yani o kadar yorum yapıldı hala şu 4.maddeyi sayabiliyorsunuz hayret bir şey!
Merak ettim eşiniz dava açsa mutlu olur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…