Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben size hak veremedim. Adam senelerdir sizden bir kuruş almamış. Evi arabası varmış. Siz de herhalde ya birikim yapmışsınızdır ya da kendinize harcamışsınızdır. Çok istiyorsanız kendi üzerinize bir araba alabilirdiniz gayet.

Adamın mal kaçırma vs niyeti güttüğünü gösteren hiçbir şey yok. Size sürpriz yapmak istedi belki. Ama siz memnun kalmamışsınız bundan da. Fazla iyilik de iyi değil belli ki adamın sakinliğine bile kusur bulmuşsunuz.

Hayır yanlış anladınız beni. Ben ondan büyük şeyler beklemedim ki. Yani beklentimi karşılamıyor diye de açmadım konuyu. Lütfen tekrar okuyunuz

Bakın ben araba severim araba kullanmayı da çok severim. eşim bana böyle bir süpriz yapsaydı tek bozulabileceğim nokta, Bana sorsaydın belki başka bir model söylerdim sana olurdu. Niye üstünüze yapmamış çünkü adam sürekli süpriz yapmak istemiş ki üstüne yapmamış. Ya da demiş ki eşim ya da benim için bir fark yok ikimizde aynıyız. İki tane arabamız var ikisi de benim üstüme eşimin bir kere bunu da benim üzerime yapalım dediğini hatırlamıyorum.

Adam maddi manevi koşulları oturmuş, makul bir adama benziyor, eş tercihi dışında.
Yani kusura bakmayın ama çöpsüz üzümü bulmuş bi de kök ailenize göre değiştirmeye çalışıyorsunuz falan.
Bir de üste çıkmışsınız.
Araba konusunda ben de sürpriz yerine birlikte seçmeyi tercih ederdim ama bir sonraki de öyle olur, atla deve değil yani.

İletişim eksikliğiniz var.
O da çözülür.
Kurmayın kendinizi

Adamin evlenmeden onceki malı kendi ustune(sizi ilgilendiren bir durum yok) size de supriz araba almış, sizden aldigi parayı da ne guzel iade etmiş işte, ayrilik olursa zaten yari yarıya bölünür, bosuna oyle bir çıkış yapmissiniz.
Bu arada gerçekten fikri olmayan konularda ne konusabilir ki? Ha ama siz, sizin ailenizle bir araya gelince mutsuz/huzursuz davraniyor gibi dusunuyorsaniz orasi baska.

Sakinliğine kusur bulmuyorum ki. Örnek veriyorum 10 kişi sohbet ediyor. Kardeşlerimin eşleri, kendi erkek kardeşlerim vs. İşte spordan ne bileyim siyasetten vs. Ama bunda hiç tepki yok. Sadece dinliyor. Ancak kendisine soru sorulacak ki ya da kendi alanıyla ilgili bişey olacak ki o zaman konuşmaya dahil oluyor. Yani istediğim pasif kalmamasıydı.
Bakin bu kdr kisi yaziyor hala kendinizi savunuyorsunuz birazcik uzuntu yok cok yazik ya
Hayır beni yanlış anlıyorsunuz Ben kendimi savunmuyorum ki, söylenen şeyler daha ayrıntılı olsun diye cevap veriyorum. Kendimi yüzde yüz haklı görmediğim için buraya yazdım ki

açıkçası bu yazdıklarınız bana çok tuhaf geldi. çünkü benim eşimle aramda hiç böyle bir durum olmadı. sanki keseleriniz ayrıymış gibi geldi. Örnek veriyorum biz bi şey alacaksak oturur bunu güzelce konuşuruz. biriktirdiğimiz altınımız varsa bir kısmı benim hesabımda durur bi kısmı onda. hani kimde ne kadar var diye bakmayız çünkü birbirimize güveniriz. eşim bi şey alacaksak bana sormadan direkt benim üzerime yapar. ya da onun üzerine olacaksa da ben karışmam. çünkü fark etmez.
maaşım yatar hemen ona yollarım, her şeyimizi karşılarız bi şeye ihtiyacım olursa kredi kartından kullanırım. onun parasıymış benim parammış fark etmez. bir ay olur o çok harcar ( ki genelde eve , arabaya, ya da işiyle ilgili şeylere harcar ) bir ay olur ben çok harcarım. demeyiz neden böyle oldu. Çok zengin falan da değiliz ama hayatı bir yaşıyoruz. Allah ömür verir yaşarsak zaten birlikte yiyeceğiz çocuklarımıza bırakacağız kafasındayız. Hiç boşanma lafını geçirmeyiz.

Bizim normalimiz bu. Olması gereken bu bence. Hayatı paylaşmak böyle bi şey güvenmek de böyle bi şey. İki tarafta birbirini düşünmeli. Böyle bireysel takılmalar bana çok kötü geliyor. Ve özellikle eşinizin sırf bu sebeplerle evden ayrılması da tuhaf. Biz tartışsak dahi birlikte uyuruz. yani diyeceğim o ki, evliliğiniz sağlam mı emin misiniz ? neden böyle bi adamla evlendiniz ki .

Siz evliligi çok yanlış anlamışsınız bence. Benim eşim de çok sessiz asla konuşmaz bildiği bir konu dahi olsa benim ailemin yanında konuşmaz. Bu onun seçimi ben buna karışamam ki. Bende çok konuşurum mesela oda buna karışamaz. Araba meselesine gelince nasıl hemen bosanmayi dusunebildiniz anlamadım. Eşiniz haklı, durduk yere bir insan nasıl bosanirsak benim üstüme bir şey kalmaz diye düşünebilir ki.biz de de şuan benzer bir durum var. Eşimin arabası var bende araba istiyorum. O sebeple biraz birikimimden verdim eşim de üstünü tamamlayacak bir araba daha alacağız. Ama benim üstüme yapsın vs. Diye bir düşünce aklıma bile gelmedi. Ki adam sizden zerre para almadan sizd araba almış. Yazık etmişsiniz ne diyeyim.

Adam haklı, ilgisini çekmeyen bilgisi olmadığı muhabbette ne konuşacak ? Ben olsam ben de kirilirdim. Arabayı o almış zaten sizin üstüne yapsa da kendi parasıyla almış sizin degiminizle. Siz almışsınız da kendi ustune yapmış gibi davranıyorsunuz. Boşanmaya yer arıyor gibi gorunmussunuz.

Ama hafiften kırıldım, senin üzerinde 2 ev 1 araba var, bu da keşke benim üzerime olsaydı diye içimden geçirdim.

Hep diyorum gözü doymamış insanı kimse doyuramaz. Maddi denklik önemli diye. İnsan ya aileden görecek gözü doyacak ya kendisi çalışıp istediğini almadan gözü doymaz.

30lu yaşlarının ortasında, memur bir insan kendi güvencesini sağlayamayıp, şimdiden kocasından boşanırken ondan alacağını düşünüyor. Ortada aldatma yok, hani aldatma olsa elbette bu konu konuşulur.

Ek olarak ne kadar samimiyetsiz bir insansın, madem bir şey almak istiyorsun, kendi birikimini kocanın birikimini koyarsın, ortak ev alırsınız tapuyu üzerine alırsın. Evlilik böyle bir şey, bunu aklına getirmeyip boşanınca adamı yolma planı, bana ne düşecek planı yapıp, üstüne kavgasını yapmak nedir.

Kısmen yani şöyle diyeyim. Bana ailemden yada sülalemden birisi rahatsızlık bildirmedi. Ama sanki rahatsız olduklarını hissediyorum. Yani öyle bir hava seziyorum. Çünkü senin kocanda çok sessiz falan dediler bir kaç defa.

Adamin tum dunyasi alt ust yazik vallahi yazik

Bu suc degil ki? Siyaset niye konussun bu ulkede?
Spor ne konussun futbol kavgasi mi olimpiyatlarda alamadigimiz altin madalyayi mi?

Ancak kendisine soru sorulacak ki ya da kendi alanıyla ilgili bişey olacak ki o zaman konuşmaya dahil oluyor. Yani istediğim pasif kalmamasıydı.
Ya arkadaş size ne yani! Demek ki onlarla enerjisi uymuyor. Konuşmak zorunda mı kocaman adam niye başkasına göre yaşıyorsunuz kesin birileri dolduruyor sizi!
Al o birilerine söyleyin bu adam yakında boşanır sizden benden demesi hatta arabanın yarısını bile almaz senin olsun der çekilir.

Yüzde yüz haksizsiniz. Benim eşim de hiç konuşmaz soru sorsalar bile kısa cevap verir. Sevmiyor adam Ee ben bu adamı böyle sevdim böyle evlendim dün susmadı ya bu adam.

Karakteri böyle diye savunamadiniz mi ?

Baskalarinin yaninda şen şakrak konuskan biri de, sizin ailenizle bir araya gelince mi böyle oluyor onu ogrenmeye çalışıyorum?
Adamin karakteri o ise degismez, az ve öz konuşan biri demek ki, aslinda güzel. Fikri olan olmayan her konuda bos beleş konussun mu?
Ha ailenizin yaninda oyle suskunlasiyorsa o zaman haklısınız derim de, agirbasli fazla konuşmayan biri olarak tanimlamissiniz zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…