Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok ayıp etmişsiniz.
Her şey senin üzerine dediğiniz şeyler zaten sizden önce, evlendikten sonra edinilen tek şey alınan sıfır araba onu da adam bastırmış parayı almış.. Ki bunun en düşüğü 1.5 milyondan başlar. Vay efendim benim üstüme davası gütmüşsünüz. Sizin her şey senin üstüne diyebileceğiniz bir varlığınız yok ki, bırakın evlilik öncesi alınan şeyleri.

Hep öyleymiş konusunda yazmış ,2 yıldır bu huyunu sevmemeye başlamış.

çok haksızsınız.
zaten evlilik birliği içinde edinilen mallar kimin üzerine olursa olsun 2 ye bölünür. buradan gereksiz vurmaya çalışmışsınız.
adamın karakterini değiştiremezsiniz, demek ki sakin bi insan, niye kendini zorlasın sizin ailenizle muhabbet etmek için?
zaten sizden önceki biosuna bile "kendi halinde mühendis" yazmış, adam kendi halinde dümdüz.

bence şu an evliliğinizi korumaya çalışıyor, sizin yanlış yaptığınızı anlamanızı istiyor.

Bi topluluğa girdiğimde dinleyici konumundayımdır, dinlemeyi severim. Evde asla susmam ama başka birilerinin yanında da vırvır konuşmayı sevmem. Karakteristik özellik, ne bileyim mizaç gibi şeylerin varlığından haberdar mısınız?

Araba konusu ise çok çirkin. Adam size sürpriz yapmak istemiş. Boşanma durumunda adamın üstüne veya değil, evlilik birliği içinde alınmış o araba yine bölüşülecek. Sizin üstünüze olsa da bölüşülecekti ama bunun hesabını yaptığınıza göre olası bi boşanma durumunda arabayı kaçırmayı düşünen sizdiniz galiba.

sorunların başlama noktası dediğiniz şey bile o kadar hiçbirşey değil ki

adamın kişiliği bu huyu suyu bu, siz bu adamı sevdiniz, sevdiniz de evlendiniz şimdi değiştirmeye çalışıyorsunuz ne hakkınız var ki adam çok haklı bilmediği konu hakkında ne konuşabilir ki aksine birşey bilmeyip çok şey biliyormuş gibi sürekli konuşmasındanda bunu tercih ederim

ve ayrıca araba ve para mevzusunda da siz hatalısınız, demek ki sizin evliliğinizde senin paran benim param mevzusu var, olabilir, ama madem böyle bir dinamiğiniz var adam sizden 5 kuruş almadan araba almış size, daha ne istiyorsunuz, bir de tutmuş boşanmaya kadar getirmişsiniz mevzuyu

Siz eşinizi kök ailenizin onayı için yargılıyorsunuz, değiştirmeye çalışıyorsunuz.
Bahsetmediğiniz başka sıkıntılar yoksa şayet, hayretle okudum konuyu.
Size bir kaç beden fazla bu adam, hem maddi hem de eğitimsel olarak.
Ve hiç hak etmiyorsunuz eşinizi, kusura bakmayın.

Karakteri böyle diye savunamadiniz mi ?
İşte mesele bu. Ben hep bu şekilde savunma yapmak durumunda kalıyorum. O öyle seviyor demek zorunda kalıyorum.
Şöyle ki, kendi arkadaşları geldiğinde falan farklı alanlarda konuşmalar yaptıkları için, o konuşmalara katılıyor. İşte benim kızdığım da bu oluyor. İlla konuşmak için kendisinin ilgisi olduğu alanları beklemesin. Diğer insanlara ayak uydursun diyorum.

Hep öyleymiş konusunda yazmış ,2 yıldır bu huyunu sevmemeye başlamış.
Adamin tavrı, karakteri oyle ise bundan rahatsiz olmasi saçma.
Valla ortalik fikri olmayip bos bos konusan insanlarla dolu iken, fikri olmadigi konularda susan adam karizmadir:)

Tabi biraz ortama ayak uydurmaya calissa iyi olur da, karakterin de dugmesi yok ki basıp değiştirelim.

ne kadar da kolay boşuyorsunuz ... bekara koca boşamak kolaydır diye boşuna dememişler gerçekten...

İşte mesele bu. Ben hep bu şekilde savunma yapmak durumunda kalıyorum. O öyle seviyor demek zorunda kalıyorum.
İyi de bu eşinizin hatası değil ki. Bu, sizi kim açıklama yapmak zorunda bırakacak yorum yapıyorsa onun hadsizliği.

Eşiniz konuşkan olmak zorunda mı? Öyle olsa bile ailenizi sevmek zorunda mı? Siz kendinizi kayın ailenizin arzularına göre şekillendirir miydiniz?

Adamin tavrı, karakteri oyle ise bundan rahatsiz olmasi saçma.
Valla ortalik fikri olmayip bos bos konusan insanlarla dolu iken, fikri olmadigi konularda susan adam karizmadir:)
Adam ağır başlı diye aşık ol sonra eniştemle salak salak muhabbet etmiyor diye adamdan soğu kavga çıkar.

Baya baya dibine kadar haksızsınız buldumçuk gibi bişey olmuşsunuz eşinize üzüldüm doğrusu
Adam konuşmak zorunda da değil çok istiyorsanız kendiniz tek gitseydiniz
İşte kimileri ekmek davası yürütür kimileride pırlantamın taşı küçük der sizinki de tam o hesap

Resmen adama senin paran için evlendim ama paranı üstüme geçiremediğim için çirkefleşiyorum tavrı. Kocanızın işi ve kariyeri göz önüne alındığında akıllı bir adam gibi görünüyor, bence sizi yakında hayatından çıkartır. Adam evlilik birliği içinde sizden tek kuruş almadan, evi geç indirip, kendi emeği ile birikim yapıyor, siz istediniz diye sizin de geliriniz olmasına rağmen kendi birikimi ile altınıza sıfır araba alıyor, konforlu bir yaşam sunuyor, sizin gelirinize hiç karışmıyor, oradan istediğiniz gibi kendinize birikim yapma imkanı tanıyor siz güya eğitimli çalışan bir kadın olarak emeğiniz bile olmayan bir para ile alınan ve sizin altınıza verilen bir araba üsünüze yapılmadı diye çirkefleşiyorsunuz. Edinilmiş mallara katılma rejimi bu ülkede çalışan ya da ev hanımı olsa da evde kocasının her türlü maddi manevi zorluğuna katlanan kadınlar yıllar sonra eşleri tarafından boşanmak zorunda bırakılırken maddi manevi zor durumda kalmasın diye getirildi bu ülkeye. Sizin bugün boşansanız zor durumda kalacak bir haliniz yok ama bu rejim sayesinde adamın evlilik birliği içinde kendi emeği ile edindiği maldan zaten katılma alacağı hakkınız var ama bu bile yetmemiş, sudan bahane ile mal kavgasını etmişsiniz. Adamın ağır başlı ve sakın olması ile onun parası ile alınan arabanın onun üstüne yapılmasının ne ilgisi var. Resmen bahane aramışsınız. Kocanız bu saatten sonra ne size güvenir ne arkasını döner, ya boşanır ya da boşanmak istemez güvende olmak ister ve bir avukattan destek alırsa muhtemelen haklı olarak mal ayrılığı rejimine geçmek için sözleşme ister bana kalırsa.

Niye ayak uydursun ya. Herkes alanında ,uzmanı olduğu konuda konuşmayı sever. Hatta bu konuda bilgi vermek özgüvenini okşar. Eşinizin hatası yok hanımefendi zorlamayın. Size haklısın diyen sizden başka kimse çıkmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…