Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
özür dilerim ama çok nankörsünüz.

eşinizin araba alırken size sorması doğru olandı, size sormadan kolye ya da tabak almıyor neticede, araba bu. Beraber karar vermeniz gerekir. Ve herşeyi onun ödemesi doğru değil - evlilikte gelir gider hesabı her ikiniz de çalışıyorsanız beraber yapılmalı - çıkışınız fazla sert olmuş. Daha uygun şekilde beraber üstlenelim masrafları diyebilirsiniz bence

İşte mesele bu. Ben hep bu şekilde savunma yapmak durumunda kalıyorum. O öyle seviyor demek zorunda kalıyorum.

Diğer insanlara ayak uydursun diyorum.

Saldırı mı var da savunuyorsunuz?
Şu cesur cahillere bak sen, adamı seviyelerine çekemedikleri için hasetlenmişler.
Aileniz böyle bir durumda sizi sıkıştırıyorsa tamamen kompleks yapmışlar eşinizi.

Ve niye ayak uyduruyor canım? Kendi orijinal doğal kimliğini neyin yüzüsuyu hürmetine değiştirsin mesela? İstiyorsunuz ki hem zengin eğitimli ahlaklı olsun hem bizi eylesin, ağzımıza baksın.
Çok şey istiyorsunuz.
Peki ne vadediyorsunuz karşılığında?

Sizin aileniz ne işle meşguller?

Hiç haklı bulmadım sizi.
Evlendikten sonra alınan ev- araba zaten iki kişinin oluyor.
Sizin üstünüze yapmış olsaydı bile yine ayrılırken onunda hakkı olacaktı o arabada.
40.000 TL geri ödemesi yani anlayacağın üzere, sen yarın bir gün hak iddaa edeme diye değil tam tersi seni düşündüğü için adam geri vermiş aldığı parayı. Kaç eş yapıyor şu anda bunu?
Herkes altınlarını alıp geri vermeyen eş konuları açıyor burada.
Sizden önce aldığı ev, araba zaten onu ilgilendirir. Sizin maddi olarak bir katkınız olmadı sonuçta.
Kendisi istiyorsa eğer paylaşım yapar, bu da ona kalmış.

Diğer bir konu, bu adamın çok aktif olmadığını zaten biliyormuşsunuz.
Sonradan rahatsız olmaya başlamışsınız.
Yaptığı bir saygısızlık yok ortada. Değiştirmesi gereken mecburi bir durum yok.
Ortamlarda bıdı bıdı konuşup durmak, her konuya dahil olmak zorunda değil.
Az ve öz, bilgisi varsa yorum yapan bir insan işte, daha ne olacaktı???

Kendi kendinize garip bir psikolojiye girmişsiniz.
Adam daha fazla durumlar çirkinleşmesin diye ağzını bozmamış, gitmiş.
İnstagram konusunu bilemeyeceğim fakat çok hatalısınız çok.

Çok ayıp etmişsiniz yaa

Yok yere sorun çıkarmışsınız
Düzeltmeye calışın inşallah eskisi gibi olur ama içine işledi o zehir eşinizin bir kere

Adam bir de belli ki nazik biri yani. Şurada konu açan kadınların çoğu eşine böyle bir laf etse alacağı cevap kesinlikle “kendi paramla aldığım arabayı sana mı soracaktım” minvalinde olurdu. Adam gıkını çıkarmamış bir laf etmemiş ama hala suçlu. Bir konu vardı eşiyle ortak birikimlerini eşinin işi kötü gidince vermeyen bir kadın şikayet ediyordu eşi yüzüne bakmıyormuş. Bana o enerjiyi verdi bu konu da.

Adamin tum dunyasi alt ust yazik vallahi yazik

Konuyu açan kişi genç yaşta evlenmiş, veya baskıyla evlendirilmiş, eğitimi-mesleği olmayan birisi olsa, kocası çalıştırmasa ev hanımı haliyle güvence istemesini anlarım. Çünkü emeklilik yok, güvence yok, barınma ihtiyacı yok. Ama bu ablamız ilginç.

Sizin burayı okuya okuya gerçekten kafanız karışmış. Ortada boşanmayı gerektirebilecek huzursuzluklar vs olsaydı kaygınızda bir nebze haklı olabilirdiniz ama her şeyin normal olduğu bir evlilikte boşanma hesabı yapmak fazla gereksiz. Kendinizi güvenceye almayı yanlış anlamışsınız. Hele hele adamın ortamlarda nasıl davranacağına karışmanız feci. Adam yine sabırlı davranmış.

O 40 bin lirayi da geri atmis zaten sizde kabul etmissiniz

Ben bu yazılımcı kocayı hatırlıyorum sanki. Bonkör, efendi, sessiz biriydi. Aileniz ve siz hep eniştenizle kıyaslıyordunuz. Evler, arabalar, lüks tatiller vardı ama yine de yaranamıyordu. Ama eniştem deyip kocanızı küçültüyordunuz. En son adam düşünmek istiyorum deyip gitmişti. Ve yine herkes yapma etme , kıyma kocana, böyle eş bulunmaz demişti. Aynı kişi misiniz?

Çoğunlukla kadın savunucusuyumdur ama bu konuda siz haksızsınız.
Adam arabayı üstünüze yapmadı diye bilenip toplum içinde sohbetlere katılmamasını bahane edip cıngar çıkarmışsınız. Adam bu kadar sene size maddiyat lafı yapmamış sizin paranıza karışmamış aldığı parayı bile geri vermiş sizce bu muameleyi hakediyor mu?
Ayrıca hiç kimse kusursuz değil adam demek ki konuşmayı sevmiyor niye üstüne gidiyorsunuz onu da anlamadım.

Siz de çalışıyorsunuz sizden sende kat ortak alalım bile dememiş bence çok güzel dusunmuş eşiniz. Ne renk model istersen deyip fikir alabilirmiş onu dusunnemiş galiba. Millet yok eve su kadar para katmiyorsun diye karısını suçluyor. Ağır başlı olma konusunda da o onun yapısı o degişmez maalesef boş konuşacağına böyle olmasi daha güzel.Bence eşinizi çağırın stresli olduğunuzu söyleyip gönlünü alın derim.

Yine de eski evlerin lafini etmesi cok ilginc
Öyle bir evlilik yapan insanda ztn farkli yolda yurur agzini acamaz vs..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…