Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendisinin borsada çeşitli hisseleri var. İleride ne olacağımız belli değil diye orada bir birikim yapıyor. Benimde kendimce birikimlerim var. Yani kendi maaşımla bende kenara atabildiğim kadarıyla atıyorum. Ortak giderlerin bir çoğu kendi isteği nedeniyle ona ait. Çünkü yukarıda da dediğim gibi bu ev ve senin tüm giderlerimiz bana ait. Ben bakmakla yükümlüyüm diyor.

İşte onu demek istemedim aslında da bi an çıkmış bulundu.

Yani değiştirmek istemedim aslında. Sadece bakıyorum başka insanlar sürekli sohbet muhabbet. O da katılsın, o da kendisinin orada olduğunu hissettirsin istedim
özür dilerim ama çok nankörsünüz.

eşinizin araba alırken size sorması doğru olandı, size sormadan kolye ya da tabak almıyor neticede, araba bu. Beraber karar vermeniz gerekir. Ve herşeyi onun ödemesi doğru değil - evlilikte gelir gider hesabı her ikiniz de çalışıyorsanız beraber yapılmalı - çıkışınız fazla sert olmuş. Daha uygun şekilde beraber üstlenelim masrafları diyebilirsiniz bence

İşte mesele bu. Ben hep bu şekilde savunma yapmak durumunda kalıyorum. O öyle seviyor demek zorunda kalıyorum.

Diğer insanlara ayak uydursun diyorum.

Saldırı mı var da savunuyorsunuz?
Şu cesur cahillere bak sen, adamı seviyelerine çekemedikleri için hasetlenmişler.
Aileniz böyle bir durumda sizi sıkıştırıyorsa tamamen kompleks yapmışlar eşinizi.

Ve niye ayak uyduruyor canım? Kendi orijinal doğal kimliğini neyin yüzüsuyu hürmetine değiştirsin mesela? İstiyorsunuz ki hem zengin eğitimli ahlaklı olsun hem bizi eylesin, ağzımıza baksın.
Çok şey istiyorsunuz.
Peki ne vadediyorsunuz karşılığında?

İşte mesele bu. Ben hep bu şekilde savunma yapmak durumunda kalıyorum. O öyle seviyor demek zorunda kalıyorum.

Şöyle ki, kendi arkadaşları geldiğinde falan farklı alanlarda konuşmalar yaptıkları için, o konuşmalara katılıyor. İşte benim kızdığım da bu oluyor. İlla konuşmak için kendisinin ilgisi olduğu alanları beklemesin. Diğer insanlara ayak uydursun diyorum.
Sizin aileniz ne işle meşguller?

Hiç haklı bulmadım sizi.
Evlendikten sonra alınan ev- araba zaten iki kişinin oluyor.
Sizin üstünüze yapmış olsaydı bile yine ayrılırken onunda hakkı olacaktı o arabada.
40.000 TL geri ödemesi yani anlayacağın üzere, sen yarın bir gün hak iddaa edeme diye değil tam tersi seni düşündüğü için adam geri vermiş aldığı parayı. Kaç eş yapıyor şu anda bunu?
Herkes altınlarını alıp geri vermeyen eş konuları açıyor burada.
Sizden önce aldığı ev, araba zaten onu ilgilendirir. Sizin maddi olarak bir katkınız olmadı sonuçta.
Kendisi istiyorsa eğer paylaşım yapar, bu da ona kalmış.

Diğer bir konu, bu adamın çok aktif olmadığını zaten biliyormuşsunuz.
Sonradan rahatsız olmaya başlamışsınız.
Yaptığı bir saygısızlık yok ortada. Değiştirmesi gereken mecburi bir durum yok.
Ortamlarda bıdı bıdı konuşup durmak, her konuya dahil olmak zorunda değil.
Az ve öz, bilgisi varsa yorum yapan bir insan işte, daha ne olacaktı???

Kendi kendinize garip bir psikolojiye girmişsiniz.
Adam daha fazla durumlar çirkinleşmesin diye ağzını bozmamış, gitmiş.
İnstagram konusunu bilemeyeceğim fakat çok hatalısınız çok.

Çok ayıp etmişsiniz yaa

Yok yere sorun çıkarmışsınız
Düzeltmeye calışın inşallah eskisi gibi olur ama içine işledi o zehir eşinizin bir kere😔

Adam bir de belli ki nazik biri yani. Şurada konu açan kadınların çoğu eşine böyle bir laf etse alacağı cevap kesinlikle “kendi paramla aldığım arabayı sana mı soracaktım” minvalinde olurdu. Adam gıkını çıkarmamış bir laf etmemiş ama hala suçlu. Bir konu vardı eşiyle ortak birikimlerini eşinin işi kötü gidince vermeyen bir kadın şikayet ediyordu eşi yüzüne bakmıyormuş. Bana o enerjiyi verdi bu konu da.

Adamin tum dunyasi alt ust yazik vallahi yazik

Konuyu açan kişi genç yaşta evlenmiş, veya baskıyla evlendirilmiş, eğitimi-mesleği olmayan birisi olsa, kocası çalıştırmasa ev hanımı haliyle güvence istemesini anlarım. Çünkü emeklilik yok, güvence yok, barınma ihtiyacı yok. Ama bu ablamız ilginç.

Sizin burayı okuya okuya gerçekten kafanız karışmış. Ortada boşanmayı gerektirebilecek huzursuzluklar vs olsaydı kaygınızda bir nebze haklı olabilirdiniz ama her şeyin normal olduğu bir evlilikte boşanma hesabı yapmak fazla gereksiz. Kendinizi güvenceye almayı yanlış anlamışsınız. Hele hele adamın ortamlarda nasıl davranacağına karışmanız feci. Adam yine sabırlı davranmış.

Yani sormasını bekledim tabi ki. Belki ben SUV tarzı değil başka bişey isteyecektim. Ya da işte mesela kırmızı yerine beyaz isteyecektim vs. Aslında anlatmak istediğim bu olacaktı ama konuşma içerisinde konu başka yerlere gitti. Evet verdiğim 40 bin lira. Çok bi para değil belki ama işte insan yine de bekliyor
O 40 bin lirayi da geri atmis zaten sizde kabul etmissiniz

Ben bu yazılımcı kocayı hatırlıyorum sanki. Bonkör, efendi, sessiz biriydi. Aileniz ve siz hep eniştenizle kıyaslıyordunuz. Evler, arabalar, lüks tatiller vardı ama yine de yaranamıyordu. Ama eniştem deyip kocanızı küçültüyordunuz. En son adam düşünmek istiyorum deyip gitmişti. Ve yine herkes yapma etme , kıyma kocana, böyle eş bulunmaz demişti. Aynı kişi misiniz?

uzun yıllardır burayı ve burada yazılanları okurdum bazen sevinir bazen üzülürdüm. Nasip ki bana da burada konu açmak, üye olmak varmış.

32 yaşında 7 yıllık evli birisiyim. Eşim 36 yaşında. Ben iktisat mezunuyum, devlet memuruyum eşim de Yazılım Mühendisi, Özel bir şirkette yönetici.

Yıllardır ne para konusunda ne mal mülk konusunda hiçbir tartışmamız olmadı. Bir gün olsun bana para hesabı sormadı, bir gün olsun benden 1 lira dahi talebi olmadı. Yani Allah var bu konuda hakkını yiyemem.
Kendisi zaten biz evlenmeden önce 2 tane ev, 1 tane araba almış. O yüzden bir ev ihtiyacımız araba ihtiyacımız olmadı. Onları kullanmaya devam ettik.

Burası önemli çünkü sorunun ana kaynağı burası.

Bundan 1 yıl önce ben işe gidip gelirken zorlandığımı söyledim araba alalım dedim. Tamam dedi planlayalım yapalım dedi. Konuşmamızdan 3-4 gün geçtikten sonra bir gün beni aradı ve hesabında 40 bin lira varsa, bana atabilir misin dedi.

Şaşırdım çünkü 7 yıl boyunca 1 kuruş dahi istememişti. Dedim herhalde bişey oldu lazım oldu, gönderdim. Akşam geldi eve gitmiş sıfır araba almış.(Kendi arabası var bu arada) Kaskosuydu falan filan derken 40 bin lira çıkışmamış, karttan çekmek istememiş benden istemiş.

Sevindim haliyle teşekkür ettim vs. Ama hafiften kırıldım, senin üzerinde 2 ev 1 araba var, bu da keşke benim üzerime olsaydı diye içimden geçirdim. Aradan 1 hafta geçti, hesabıma 40 bin lira para gönderdi. Aradım bu ne dedim, geçen senden aldığım para dedi. O gün nakitim yoktu, şimdi olunca göndereyim dedim dedi. Parayı gönderdi bu şekilde konu kapandı.

Sorunların Başlama Noktası;

Eşim kendi halinde ağır başlı birisidir. Bu ağır başlılığı ilk başlarda sorun yaşatmasa da son 2 yıldır gözüme çok batmaya başladı. Ailemin yanında, akrabalarımın yanında, arkadaşlarımın yanında ona soru sorulmazsa yada bildiği bir konu haricinde konuda konuşuluyorsa asla dahil olmaz. Dinler, yorum yapmaz. Haliyle herkes konuşurken o susar.

Bunu bir kaç kez kendisine söylemiştim daha önce. Dedim ki biraz daha aktif olsan muhabbetlere katılsan nasıl olur? Bilgim ve ilgim olmayan konularda ne diyebilirim nasıl bir yorum yapabilirim diye her defasında konuyu kapattı.

En son yine tüm sülale toplandık yine muhabbet sohbet falan bizimkisi yine dinleyici pozisyonunda. Bende akşam eve geldiğimizde sen ne yapmaya çalışıyorsun? Neden böyle davranıyorsun seni defalarca uyardım hala ısrarla aynısını yapıyorsun diye sert çıktım. Haliyle ağzıma ne geldiyse saydım. Eskiden beri içimde tuttuklarımı herşeyi söyledim.

Ve ne yazık ki kendimde sonradan düşünüp pişman olduğum o sözü söyledim.

Kendi üzerinde 2 tane ev var 1 tane araba var, bir sürü arazi var. Benim üzerimde 1 tane bişey yok. Gittin bana araba aldığını söyleyerek araba aldın, bana aldığın arabayı dahi kendi üzerine yaptın. Senin verdiğin değer bu kadar işte. İki gün sonra boşanırsak sen bana 1 kuruş dahi bırakmamak için böyle yapıyorsun. Bak gönderdiğim parayı dahi hemen geri iade ettin. Sen buna değer mi diyorsun gibisinden çıkıştım.

Hiçbir şey söylemedi ve sadece, helal olsun demek ki sen boşanma durumlarını düşünmeye başlamışsın ki bu hesaplara girmişsin. Bana ne düşer sana ne düşer konularını mı hesaplıyorsun dedi. Senin değer dediğin şey bunlar mı? Bunların hepsini senin üzerine yapınca mı değerli olmuş olacaksın? 7 yıldır sen benim nerde mal mülk hırsı yaptığımı gördün, beni böyle şeyle nasıl itham edersin? diyerek sen artık haddi aşmaya başladın diyerek en iyisi sen bir kaç gün yalnız kal, ben bir kaç gün yalnız kalayım. Çünkü senle aynı ortamda kalırsak sen tartışmaya ve daha ağır şekilde konuşmaya devam edeceksin diyerek evden ayrıldı. Bugün 4. gün. Bu konuyu aslında dün yazacaktım üyeliği de dün açmıştım ama dedim ki boşver kafan karışır şimdi diye yazmadım.

Ama bugün instagramda gezerken yıllar önce kapatmış olduğu instagram hesabını açtığını gördüm. Biz evlendiğimiz yıllarda kapatmıştı, profilindeki Biosunda "Kendi Halinde Mühendis" yazısı vardı. Bunu dahi silmemiş hala o duruyor. Bunu görünce buradan size yazmak akıl danışmak istedim.

Şuan ne yapmaya çalışıyor? Bu konuşma gerçekten ağır bir konuşmamı? Yıllardır biz hiç kavga etmemiştik, en fazla 1-2 saat süren küslüklerimiz olmuştu. İlk defa bu kadar ağır konuşmaların geçtiği bir tartışma yaşadık. Bu evlilikte normal midir?
Çoğunlukla kadın savunucusuyumdur ama bu konuda siz haksızsınız.
Adam arabayı üstünüze yapmadı diye bilenip toplum içinde sohbetlere katılmamasını bahane edip cıngar çıkarmışsınız. Adam bu kadar sene size maddiyat lafı yapmamış sizin paranıza karışmamış aldığı parayı bile geri vermiş sizce bu muameleyi hakediyor mu?
Ayrıca hiç kimse kusursuz değil adam demek ki konuşmayı sevmiyor niye üstüne gidiyorsunuz onu da anlamadım.

Siz de çalışıyorsunuz sizden sende kat ortak alalım bile dememiş bence çok güzel dusunmuş eşiniz. Ne renk model istersen deyip fikir alabilirmiş onu dusunnemiş galiba. Millet yok eve su kadar para katmiyorsun diye karısını suçluyor. Ağır başlı olma konusunda da o onun yapısı o degişmez maalesef boş konuşacağına böyle olmasi daha güzel.Bence eşinizi çağırın stresli olduğunuzu söyleyip gönlünü alın derim.

Konuyu açan kişi genç yaşta evlenmiş, veya baskıyla evlendirilmiş, eğitimi-mesleği olmayan birisi olsa, kocası çalıştırmasa ev hanımı haliyle güvence istemesini anlarım. Çünkü emeklilik yok, güvence yok, barınma ihtiyacı yok. Ama bu ablamız ilginç.

Yine de eski evlerin lafini etmesi cok ilginc
Öyle bir evlilik yapan insanda ztn farkli yolda yurur agzini acamaz vs..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X