Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cok zorlaniyormussunuz ise gelip giderken vs, havalara ucmaniz lazimdi, demek ki zorlanmiyormussunuz yani.

Herkesin evlilik anlayışı farklıdır tabi ama aranızdaki para muhabbeti bana biraz değişik geldi. Sanki ruhsuz , sözleşmeli bir evlilik.Sonuç olarak siz rahat edin diye araba almış ben buna bakarım. Siz de bakın rahatınıza.

Eşiniz ikinci arabayı kendi ödemiş ama sizde ortaksınız boşanma durumunda. Paranızı geri vermiş hediye almıs aslında arabayı size. Bilemedim buna bozulmanız yersiz geldi bana. Birikiminiz varsa siz alsaydınız araba kendinize. Hoş değişen birşey olmayacaktı yine evlendikten sonra edinilen mal olurdu.
Bence gereksiz bir çıkış yapmışsınız. Ha adam sizin maaşınızı da alır kendine birikim yapar ne bileyim,harcar dağıtır falan hak veririm ama sizin maaşınıza,birikiminize karışmamış hiç. Bu konuda size hak veremedim.
Konuşma konusuna da kızmadım ben. Yapısı öyledir yani ne denebilir ki. Benim bakış açıma göre aile ortamıma sorun etmeden giriyorsa yeterlidir,konuşmak istemezse de sorun etmem. Ha surat asıyordur,insanlara kibirli ,üstten bakan bir tavrı,duruşu oluyordur ne bileyim muhattap olmuyor gibi konuşmuyordur amenna ama öyle bir durum değil anladığım kadarıyla.
Bu konuda da sizi haklı bulamadım. Bu kadar müdahil olmanız doğru değil,kocaman adam nerede kiminle, ne kadar ,konuşacağına,ne kadar susacağına kendi karar verebilir.

canım bak anlamıyosunuz. o sözü zaten sinirle söylediğimi yukarıda da defalarca söyledim. Evet söylememem gereken bir cümleydi ama o an çıktı işte. Araba konusunda üstüme yapma konusu da aynı.Yani o anlık sinirle çıkmış bir söz. Sadece alırken bana sormamasına alındım. Bu da işte öylece ağzımdan çıkıverdi

Yani değiştirmek istemedim aslında. Sadece bakıyorum başka insanlar sürekli sohbet muhabbet. O da katılsın, o da kendisinin orada olduğunu hissettirsin istedim
Sana göre mi sekillenecek? Süs köpeği mi senin istediğin gibi davranacak? Evlendiğiniz kişileri değiştirmeyin. Değiştirmeye çalışırsanız hem mutsuz olursunuz hem mutsuz edersiniz.
Siz harika biri misiniz ki müdahale ediyorsunuz.

Araba isterken çıkaracaktınız o parayı işte. O zaman çıkmayacaksa ne zaman çıkacak? Gayet eşiniz alsın istemişsiniz oda almış. Para harcamamak için varlık göstermezseniz fikrinizin sorulmamasına ses çıkarma hakkınız da olmaz.

ne kadar da kolay boşuyorsunuz ... bekara koca boşamak kolaydır diye boşuna dememişler gerçekten...
Adam için niye zor olsun ki? Konuyu bir de şöyle okuyun, bir kadın olarak evlilik öncesi edindiğiniz mallarınız var ve bir anda eşinizin bu mallar üzerinden plan yaptığını fark ediyorsunuz. Bu tip bir adama güvenip, onunla aynı yastığa baş koymak ister miydiniz ?

Yani o kadar yorum yapıldı hala şu 4.maddeyi sayabiliyorsunuz hayret bir şey!
Merak ettim eşiniz dava açsa mutlu olur musunuz?
Tabi ki hayır. Kim boşanmayı ister? Yuva kolay mı kuruluyor? Kimsenin ağzına bakıp yuva yıkmak gibi düşüncem tabi ki olmaz.
Buraya yazma sebebim kendimi haklı çıkarmak değil ki, sonuçta insandan insana psikolojiler farklılık gösterir. Gerçekten verdiğim tepkinin nelere sebep olabileceğini, daha önce yaşayanlar varsa onlardan öğrenmek ve ona göre yol çizmek için yazdım buraya

Eşinizin sizinle alınacak önemli şeyleri konuşması gerekir kesinlikle bu konuda eşinizin yaptığını doğru bulmadım - araba aldım işte bu denecek bir durum olamaz - sizin de geliri olan bir eş olarak beraber almamız gerekir diyip masrafa dahil olmanız gerekir bence.

Eşinizin öncesinde bu tarz yaklaşımı mı oldu - yani maddi anlamda herşeyi kendi üzerine almayı özellikle planladığını düşündürecek bir hareketi / söylemi oldu mu?

Adam akıllı, ağzını açıp sinirini zıplatmalarına izin vermiyor ki haksız duruma düşmesin. Adamlık budur, nerde konuşup nerde çekileceğini bilmektir. Çoğu bu kadar öfkesini kontrol edemediği için burnu b.ktan kurtulmuyor.

Adam konuşmadı diye değil, adam arabayı üzerinize yapmadı diye kurulmuşsunuz. Kurulduğunuz zaman cümleler ağzınızdan "çıkıvermez" planlanmıştır bi boşluk olsa da söylesem bile. Lütfen

Ama burada kadına boşan diyen yok zaten de akıllı bir adam şu konuşmadan sonra boşanmayı düşünür zaten. Zira geliri işi olan bir kadın ile evleniyor, evliliği boyunca kadına tüm maddi imkanlarını sunuyor, evlilik için tek kuruşunu almıyor, geliri olmasına rağmen kadın hem kendine bir araba almıyor, eşinden istiyor, eşi gene lafını bile etmeden kendi cebinden kadın kullansın diye sıfır araba alıyor, parası yetmedi diye aldığı arabanın nerede ise kırkta biri olan aldığı parayı bile iade ediyor. Kadın bunca senelik evlilikte parası olmasına rağmen katkı sağlamadığı halde adamın bekarken aldığı malları ve kendi parası ile alıp karısının kullanımına verdiği araba onun üzerine yapılmadı diye saçma sapan bahaneler ile kavga çıkarıp,kavga gerekçesi ile ilgisi olmamasına mal kavgası ediyor. Bu sizce basit bir neden mi? Akıllı biri böyle insana güvenip evli kalmaya devam etmez ki zaten.

konu sahibinin tepkisi yanlış kesinlikle ancak şu da çok garip - adam herşeyi kendi üstleniyor maddi olarak - ev araba vs. Hele ki bu devirde karı kocanın çalıştığı bir birliktelikte erkeğin tamamen maddi yükün altına girmesi hiç anlaşılır gelmedi bana. Ve eşe sormadan araba alınmamalı - hediye olamaz araba - ultra zengin bir birey değilse eğer.

Arkadaşlaaaaar hala ısrarla beni yanlış anlıyorsunuz
Bakın konu para pul aldığı araba değil. Arabayı alırken sormadığı için kırıldım evet. Ve bunun üzerine oluşan tartışmada da istemsiz bi şekilde üzerime yapma muhabbeti oluştu. Hepsi bu kadar.
Para konusunda yine yineliyorum ben cimri birisi değilim. İstediğinde tabi ki veririm paramı. Araba alırken ne kadar birikimim varsa isteseydi onu da verirdim bu da sorun değildi. Yani burada konu para değiiiiiil
Sonunda anlayan birisi çıktı beni. Tam olarak istediğim buydu. Bana sormasıydı. Yani belki başka bi araba isteyecektim belki istemeyecektim. Hayır eşimle daha önce maddi anlamda ters düşeceğimiz bi durum olmadı. zaten evlendiğimiz ilk aylarda evin geçimi ve idaresi bana aittir. Zorda kalırsam senden destek isterim demişti.

İyi hoş da, adam silah dayamamış kafanıza sakın paranı harcamayacaksın diye, yalandan iki fatura market yapabilirdiniz yani gayet. Araba üstünüze olmadı diye ağzınızı açıyorsunuz ama, 40 bin TL'nin lafını ediyorsunuz.Buna mı ses edemediniz?

"ben kocan olsam seni boşarım" diyen yorum sahibine yazdım zaten ben de :)

Ama şöyle bir şey var karısının tek derdi para. Mal mülk. Ben olsam verirdim ayrılırdım. İsteğine kavuşup mutlu olacak mı acaba.
İşte adam niye emeğini, alın terini bir anda çıkarıp kadına bağışlasın; kadını sebepsiz zenginleştirsin ?

Bu konu özelinde adam zaten kadının gelirine hiç dokunmamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…