GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

inşallah hepsi ağaca dönüşür. tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda :) keşke herkes yapsa, belediyeler ambalaj atıklarını topladıkları gibi çekirdekleri hatta gübreye dönüşecek doğal atıkları da ayrı toplasalar. ve herkes buna dikkat etse. hayat bayram olsa. ... olur mu olur birgün elbet..

yediklerinin kalorisini nerdeen hesaplıyorsun. mesela ben bamya yapsam etli, bi tabağın kalorisini nerden bilcem?

internette aratınca o gün ne yediysen hemen kalorisi yazıyor ya, oradan hesaplıyorum ve ürünlerin üzerinde de var, mesela iki kaşık pilav şu kadar kalori diyor, elbet noktası virgülüne kadar doğru hesaplayamıyorumdur ama aşağı yukarı sonucu bilebildiğimi düşünüyorum, misal bir dilim çavdar ekmeği 80 kalori diyelim dilim biraz irice ise bu 100 kalori vardır diyorum :)

selam günlük :KK3:

dün gece; 1,5 tabak bamya yedim. üstüne yeşil erik hemen peşine kahve+10 badem+2 ceviz yedim (sanırım:KK1:)

gece yatmadan evvel 10 dk twister + 30 dk bisiklet sürdüm. yattığımda bacaklarım çok ağrıdı. yerimden kalkabilsem ayaklarımın altına yastık koyacaktım ama geri kalkmaya bile takatim kalmamıştı.

gelelim bugüne;

bugün temizlik günüydü, yardımcı bayanım ve annem vardı. daha yeni oturabiliyorum pc karşısına.
sabah(aslında öğleni buldu 12:00) ; 1 haşlama yumurta, 10 küçük yeşil zeytin, beyaz peynir, salatalık,biber, domates yedim.
ara : yok
öğle 16:30 ; 1 tabak tavuklu salata, 1/2 tabak tavuklu salataya şehriye katılmış olan kısmından. (salatanın orjinali şehriyeli ama ben kendiminkini ayırmıştım, ama doymayınca şehriyeliden de yedim.)
akşam20:30 suları; şehriyeli tavuk salatası (uğraşamıycam başka bişey yapmaya, eşim yarın dönecek yani yemek yapmama gerek yok) oğluşunki de(salatasız) ayrı duruyor. ohh miss

bugün 2 kez merdiven indim çıktım, kayıtlara geçsin:KK1: (2.katta oturuyorum:KK1: )

oğluşum onunla oynamamı istedi öptüm ve kaçtım kızlar:KK54:

internette aratınca o gün ne yediysen hemen kalorisi yazıyor ya, oradan hesaplıyorum ve ürünlerin üzerinde de var, mesela iki kaşık pilav şu kadar kalori diyor, elbet noktası virgülüne kadar doğru hesaplayamıyorumdur ama aşağı yukarı sonucu bilebildiğimi düşünüyorum, misal bir dilim çavdar ekmeği 80 kalori diyelim dilim biraz irice ise bu 100 kalori vardır diyorum :)

hımm bi ara ben de bakıcam, tabi önce kaç kaşık koyduğumu da takip etmem lazım. :KK1:

3 aşağı 5 yukarı yazıp bi göreyim bakalım kaç kalorilik yiyorum:KK53:

amanın ne güzel yahu, keşke ben de 71.9 çıkabilsem :nazar:

pinarcimmm ben yazdim daha öncede, defalarca diyetler yaptim felan diye.. hicbirinde basarili olamadim cünkü bukadar kararli degildimm. belki son 1,5 yildir ilk kez 72 li rakamlari gördm.. hep 74-76 arasi gidip geldim.. 70 ten 76 yada arkadaslarimla cok sIk görüsüp sürekli birbirimize ikramlarda bulundugum bi dönemde cikmistim ama bi türlü yine 70 e inemedimm.. megerse o begenmedigim 70 ne kiymetliymissssss.. bak iki haftadir dikkat ediyorum ve cok sükür yine 72 lere düstüm, 2 hafta daha disimi sIksam 70 ve altida gelecekk.. sen daha tam motive olamadin bu diyet spor isine sanki canim ama normall.cünkü son iki hafta diyorum ama onunda önünden gelen en az bi okadar zaman var dikkat etmeye calisipta bi trlü oturtamadigim.. birkac güne kadar sende kendini toplarsin canimm.... lütfennnn toplaaaaaaa, pazar gününe kadar 74 ü küsürlüde olsa görmeye söz ver kendinee.. 10 yil önce kilo almaya basladimm ve en azindan 8 yildir tasiyorum bunlarii ve en mutlu animda bile hep mutluluguma gölge düsürdü fazlaliklarim. böyle kendimi oldukca mutsuz amacsiz hissediyorumm ve eminimki sende aynilarini düsünüyorsunn.. bian önce bi disiplinle kurtulalimm, haftada yarim kilo bile olsa eksik cikalim su tartidaa ltfen canimmm

amanın ne güzel yahu, keşke ben de 71.9 çıkabilsem :nazar:

nazar boncuğu için tşk.ler canım:KK54: sen de göreceksin az kaldı hissediyorum. sporunu yapıyor ve diyetine uyuyorsun.:nazar:

içten içe sanki yarın yine 72 li rakamları görecekmişim gibi bir korku var yaa:18:
bugün şehriyeli salata yedim.
kaç gündür makarna/pilav/dolma/tatlı türü bişey yememiştim. yediğim şehriye yarına nasıl yansıycak merak ediyorum.:18:

pinarcimmm ben yazdim daha öncede, defalarca diyetler yaptim felan diye.. hicbirinde basarili olamadim cünkü bukadar kararli degildimm. belki son 1,5 yildir ilk kez 72 li rakamlari gördm.. hep 74-76 arasi gidip geldim.. 70 ten 76 yada arkadaslarimla cok sIk görüsüp sürekli birbirimize ikramlarda bulundugum bi dönemde cikmistim ama bi türlü yine 70 e inemedimm.. megerse o begenmedigim 70 ne kiymetliymissssss.. bak iki haftadir dikkat ediyorum ve cok sükür yine 72 lere düstüm, 2 hafta daha disimi sIksam 70 ve altida gelecekk.. sen daha tam motive olamadin bu diyet spor isine sanki canim ama normall.cünkü son iki hafta diyorum ama onunda önünden gelen en az bi okadar zaman var dikkat etmeye calisipta bi trlü oturtamadigim.. birkac güne kadar sende kendini toplarsin canimm.... lütfennnn toplaaaaaaa, pazar gününe kadar 74 ü küsürlüde olsa görmeye söz ver kendinee.. 10 yil önce kilo almaya basladimm ve en azindan 8 yildir tasiyorum bunlarii ve en mutlu animda bile hep mutluluguma gölge düsürdü fazlaliklarim. böyle kendimi oldukca mutsuz amacsiz hissediyorumm ve eminimki sende aynilarini düsünüyorsunn.. bian önce bi disiplinle kurtulalimm, haftada yarim kilo bile olsa eksik cikalim su tartidaa ltfen canimmm

ah o arkadaşlar yok mu. ben de 10 yıl öncesi 55-58 kilo arası gidip gelirdim. zayıftım epey.
ama birlikte çalıştığım arkadaşlar biraz kilolulardı. onlar beni bisküvilere, poğaçalara, pastalara alıştırdılar. ve ben kilo aldıkça yakıştı canım dediler. Allahım beni zayıflatamıyorsan arkadaşımı şişmanlat duasına çıktılar topluca sanki :p (hepsi onların suçu, yoksa ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmediğimden dışardan bişeyler/tatlılaar söylemedim, kolay diye gözlemeler, makarnalar yapmadım :p )

ve bir baktım alıyorum alıyorum veremiyorum. çünkü alıştığım üzere geldikleri gibi giderler sanıyorum.
çünkü hiç bu kadar kilolu olmadım ben kilolu olmam sanıyorum, çocukluğum da hep zayıftı.

70 kiloyu tartıda ilk gördüğümde çok moralim bozuldu ve 1 haftalık lahana çorbası diyeti yaptım ve 3 kilo verdim. sonra dikkat ettim biraz ve geri almadım o kiloları epeyce. sonra akupunktura gittim 3 kilo daha verdim. ama sonrası hamilelik/düşük/tekrar hamilelik derken 70'li rakamlar hayatımda kalıcı oldu. en son hamilelik bulantılarımda 68 kg olmuştum.
(bu arada 2 sene emzirdiğim için diyetlere pek yaklaşamadım. emzirmek acıktırıyordu.)

şimdi bile sanki 60 lı rakamları göremeyecekmişim gibi geliyor. 71 li rakamları gördüm ucundan ama. sanki gerisi gelmeyecekmiş gibi tedirginim. :18:

oysa bir zamanlar zayıftım ve yine o bedene geri dönebillirim.keşke çalışırken (15 sene masa başı) masanın altına düşen kalemi almak göbekten dolayı zor geldiğinde birşeyler yapsaydım)

zayıfken aldığım nefesin içimde olduğunu hissederdim, sanki şimdi sürekli kısık nefes alıyormuşum gibi.

Son düzenleme:
bugün akşamı da tam yazayım; 20:15 tavuklu, şehriyeli, bol taze soğanlı salata (yaklaşmayın bana :p )
10 tane yeşil erik
peşine kahve ve yanında 10 badem+2 ceviz

1 saat önce 2 fincan dolusu karışım çayımı içmeyi bitirdim.

şimdi de kiraz sapı çayımı kaynattım (nerdeyse kaynaya kaynaya bitecekti, foruma dalmışım:KK1:)

oğluşu uyutma denemelerinden sonra twister+kitaplı bisiklet vazifemi icra ediicimm:KK51:

çok yorulmasam mekik de çekicem ama yoruluyorum yaa, 5 dakika da bir süre dolmadı mı diye saate bakıyorum.

mümkün olsa şu pc yi bisiklete monte etsem de orda hem okuyup hem bisiklet sürsem ve anlamadan süremi doldursam. :KK35:

ben şu karışım çayları içtiğimden beri daha düzensiz bir dışkılama düzenim oldu. (pek de garip bir cümle oldu ya neyse)

içtiğim çayların geneli diüretik. yani vücuttan su attırıyor. bir taraftn su içerken diğer taraftan diüretik içmek ne derece mantıklı?

bunu düşünüyorum bir kaç gündür.
acaba böbreklere fazla mı yüklenmiş oluyorum.

acaba zencefil gibi hazmı kolaylaştırıcıları hergün içerek sindirim sistemimi tembelliğe mi alıştırmış oluyorum???

evet günlük cevap ver :)

Son düzenleme:
ben şu karışım çayları içtiğimden beri daha düzensiz bir dışkılama düzenim oldu. (pek de garip bir cümle oldu ya neyse)

içtiğim çayların geneli diüretik. yani vücuttan su attırıyor. bir taraftn su içerken diğer taraftan diüretik içmek ne derece mantıklı?

bunu düşünüyorum bir kaç gündür.
acaba böbreklere fazla mı yüklenmiş oluyorum.

acaba zencefil gibi hazmı kolaylaştırıcıları hergün içerek sindirim sistemimi tembelliğe mi alıştırmış oluyorum???

evet günlük cevap ver :)

canim cok mantikli bi konuyu düsünüp yazmissin aslinda,, eger ödem sorunun yoksa idrar söktürmeye yardimci olan caylari fazla tüketmek bence sakincali,zaten o caylarin zayiflamaya herhangi bir faydasi yok, sadece siskinligi gidermeye var,, ben cocuk yaslardan beri yapi olarak ödem olur vücudumda ama ben bile o tarz caylari gerekmedikce tüketmiyorum. gecen hafta cok kötü bagirsak ve ödem sorunu yasadim, gercekten artik patlayacaktim, birkac gün kiraz sapi cayi ictim bu yüzden ve cok iyi geldi ama suanda hersey normal oldugu icin icmiyorum.. ben kendi kanimca tavsiye etmiyorum, herseyin fazlasi zarar zaten.. bir günde 2 yada 3 fincan meyve cayi tüketiyorum ama onu bile her fincanda baska bir cay cesidini icerimki zararini görmeyeyim diyee.. hergün bir fincan kahve icmeni önerrim, kahve bagirsaklari calistiriyor ve ödemde söktürüyor..abartmadan icilince mutlaka faydasi vardir ama cogu kisiden gördügüm onlari icince zayiflayacagina inanmamm ama dogru degil bence..

bugün bitti funda yaprağım ve biberiyem. artık sadece yeşil çay içicem. tarçınlı tabi.
mate yaprağım da bitmek üzere, yeşil çay ile dönüşümlü yapıcam.

dün gece sporumu teee saat 01:00 suları yapabildim. oğluş dün çok geç uyanmıştı o nedenle de çok zor ve geç uyuyabildi.

bu sabah eşim aramasa öğlen uyanırdım sanırım. 10:30 da uyandırıldım. şükür :KK1:

sirkeli suya baharatları katıp içtim. yarım saat bekledim oğluş da uyandı o sırada.
ama yine oyalanmışım saat 12:00 suları idi kahvaltım bittiğinde.
kahvaltıda; peynir, 2 dilim ekmek yanına da dünden tabakta kalmış dilimlenmiş domatesleri z.yağında soteledim. aynı tavanın yan tarafına da yumurta kırdım. oldu da bitti maşallah :KK1:

öğle yemeği 16:00 suları; közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberli salata mı olsa yoksa az sotelenmiş kabak ve sarımsaklı yoğurt mu olsa bilemedim.

ama az önce kargodan köz tencerem geldi. hatta köz tepsisi denebilir. onu kullanmış olayım. hadi bakalım iş başına. böylece 1 saatte geçmiş olur.
belki de onları yoğurtlayıp yerim ki yine 4 saat aç kalabilmeye dayanabileyim.

akşam: ??? bilmiyorum ne yapsam???

selaaaaamm

bugün yine çooook yoğundum bi kelime bişi yazacak bile vaktim olmadı..

şimdi akşam yemeğimi yerken yazayım.. yağsız bol yeşillik ve yanında 4 köfte
akşam yemeğim budur =)

öğlen 1 parça peynir ve salatalık domates yiyebildim.

sabahsa 4 kaşık yulaf ezmesi ve 1 bardak yağsız süt içtim klasik.

aralarda bişi yiyemedim
dışardaydım yanımda da birşey yoktu..
şimdi akşam yemeğimi yiyip bugünü sonlandırıcam

şunu farkettim ne kadar erken akşam yemeği yenirse o kadar iyi

yazmayı unuttum, sabah 1 tane yeşil elma da yedim.

öğlen: 16:15 suları; sarımsaklı yoğurtla karıştırılmış közlenmiş yağ biberi koca bi kase :)üstüne 1 fincan nescafe yanında 10 badem+2 ceviz

akşam; patlıcan salatası veya ??? düşün düşün

aslında birgün oturup bir haftanın tamamını planlamalı. yoksa insan ne pişireceğini şaşırıyor.
bi de kendime ayrı, eşime ayrı, oğluşuma ayrı

yemek fabrikası gibi kadınım beyaa:KK37:

not: köz tavamı sıcakken microfiber bez ile tuttum (aptal kafam:KK52:)ve yapıştı kaldı tavaya. gelir gelmez hallettim yani:KK1:

evren sen kulaklarını tıka. ben ne zaman bişeye çok sevinsem illa bozuluyor.

kizlar bugun televizyonda birsey duydum adamin teki karsim cayla cok kisa surede 36kilo vermis deneme isteyenler
mate cayi
kekik(beyaz bilye kekik)
coban cokerten
barut agaci kabugu
yesil cay
sinirli ot
biberiye
funda yapragi
cinnema
bana ve herkese kolay gelsin

selaaaaamm

bugün yine çooook yoğundum bi kelime bişi yazacak bile vaktim olmadı..

şimdi akşam yemeğimi yerken yazayım.. yağsız bol yeşillik ve yanında 4 köfte
akşam yemeğim budur =)

öğlen 1 parça peynir ve salatalık domates yiyebildim.

sabahsa 4 kaşık yulaf ezmesi ve 1 bardak yağsız süt içtim klasik.

aralarda bişi yiyemedim
dışardaydım yanımda da birşey yoktu..
şimdi akşam yemeğimi yiyip bugünü sonlandırıcam

şunu farkettim ne kadar erken akşam yemeği yenirse o kadar iyi

aa ben bu mesajı görmemişim. öğlen peynir ve salatalıkla nasıl durabildin öyle yaff, maşallah :nazar: hem de regl olmuştun di mi?

keşke ben de erken uyanabilsem de akşam yemeğimi erkene çekebilsem.

i
kizlar bugun televizyonda birsey duydum adamin teki karsim cayla cok kisa surede 36kilo vermis deneme isteyenler
mate cayi
kekik(beyaz bilye kekik)
coban cokerten
barut agaci kabugu
yesil cay
sinirli ot
biberiye
funda yapragi
cinnema
bana ve herkese kolay gelsin

çoban çökerten, barut ağacı, sinirli ot:KK53: isimleri bile beni korkuttu beyaa:KK1:

sen deniycen mi?

akşam yemeğini 19:45 de yedim.
közlenmiş patlıcanı az z.yağında sarımsakla beraber azcik kavurdum. sonra yoğurtlayıp yedim. 3 yemek kaşığı dolusu.
yanına salata
üstüne de 2 koca fincan tarçınlı yeşil çay
ve 2 halka kadar ananas yedim.

eşim bana aferin ilk defa bu kadar azimlisin dedi ben de kızdım. (biz kadınlara yaranılmıyor)
ama napiim ben daha önce bisikleti bozana kadar kullanmadım sanki. hey Allahım yaa, o da dedi ki ama yanında pastalar börekler yiyordun:KK52:
konuşmayalım istersen bu konuda dedi ben tafra yapınca. ben de konuşmayalım dedim ve konuşmuyoruz. zaten yol yorgunuydu, uyudu galiba :44:

acıkmışım, şekerim düşmüş, bi taraftan yiyeceğim şeyleri hazırlıyorum, haliyle sinirliyim. mazeretim var asabiyim ben:KK53:

X