GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

selaaam

yazamadım bütün gün tam yazmaya çok yaklaştım ki yine işim çıktı yazı yarım kaldıı...
şimdiiii öncelikle dukan sağlıksız saçma bir diyet o tarz diyetler kilo aldırır hem de sırf iki üç gün protein vs... hayali işler. yapılmasına ok. yapılır bi şekilde ama uzun süreçte zarar verir ve belki ilerde kilo alımına metabolizma yavaşlamasına vs. sebep olabilir..
ayrıca o kadar süre diyet yapsan şöyle güzel bi diyetle de aynı kiloyu verirsin.. dukan'ın tek farkı ilk başta çat die kilo verdiriyor motivasyon sağlıyor vs.
ama bence gereksiz.

neyse..
bugün yediklerimi sayayım ben:

uyanınca: 1 bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi
kahvaltı : 4 kaşık nesfit bir bardak yağsız süt ile
öğlen: 4 köfte + salata + kraker
ara: 4 kayısı yeşil çay
akşam: haşlanmış lahana4 kaşık ve taze dereotu
akşamdan sonra yatmadan 2 saat önce: bi avuç kiraz, 6-7 tane yeşil erik
thats it! =)
bakalım cumartesileri zor oluyor gibi geliyo bana
,saatler karışıo biraz
geç kalkıyorumbiraz daha ve saatli yiyemiyorum. haftaiçi daha kolay oluyor..
şimdilik böyle=)
yazmadan geçmeyeyim dedim işim biter bitmez yazdım !!!
13. günüme de girdim ! toplamda 2 kilo verdim şimdilik..

tebrik ederim canım süper gidiyorsun. böyle giderse ayda 4 kilo vermiş olacaksın.

ama bişey merak ettim. akşamları haşlama sebze yiyorsun. nasıl tok kalabiliyorsun. elma sirkeli su o derece etkili mi? ben de deniycem.
dukan hakkında söylediği son söz beni ikna etti. o kadar süre normal diyet yapsan zaten verirsin.

evli misin? eşine ne yemek yapıyorsun? eşim haşlama sebze ile durmaz da. o takıldı aklıma.

sana ciddi önerim şu eğer midende bir sıkıntı yoksa her yemekten önce elma sirkeli su! bir tatlı kaşığı eğer dokunmuyorsa 2 tatlı kaşığı elma sirkesi bir bardak suya koy

ana öğünlerden önce iç
cidden baya etkili

bir de sabah uyanınca tabi 12 gündür içiyorum hiçbi zararını görmedim aksine hissediorum çoook etkili

çiçek ballı içeyim diyom ben sirkeyi. midemde bazen yanma oluyor. siyah çayı o sayede bıraktım.:KK1:
nolur nolmaz diye.

bugün neler yediğimi de yazayım;
sabah: tost, peynir, zeytin, 1 haşlanmış yumurta, taze kayısı (aa hatırlayamıyorum yaa, tam tost yedim mi bilemiyorum???)
öğle: bir kase sütlü yulaf ezmesi+nesfit + çiğ badem+ceviz+keten tohumu+tarçın karışımı
ara: kahve + ceviz +badem ve 2 avuç kadar kiraz (dayanamadım çok yedim)+1 hurma
akşam için haşlama etim var. yanına yeşil salata yapıcam. (antrikotun 1 parçası kaç gram ve kaç kalori geliyor acaba, bi bakayım)

not: dolma yapmıştım ya hani, hepsini oğlumla babası yedi. ben sadece oğluşun yemediği biber kısmını yedim, o içini yedi :)))))
aferin bana, dolma yemedimmmm, dooolma yemediiimmm

4 gündür çaklıt yemedim oleyyyy

ama kafayı yedim herhal:KK35:

akşam : bir tabak ıspanak kökü çorbası (oğlum ve eşim yemiyor bugün bitirmeliydim)
bir tabak taze fasülye
avuç içi kadar haşlanmış antrikot (suyuna ekmek banmadım :) )

şimdi tarçınlı yeşil çayımı içiyorum. Zaz dinliyorum :) ay o diyete dahil değil :KK35:

yatana kadar acıkırsam kiraz yiycem. bi de kiraz sapı kaynatcam, geçen seneden kuruttuklarım duruyor hala bir kavanoz.

sevgili günlük :)
bu sabah çok aç uyandım nedense. malum karışımları+akşamdan kalan kiraz sapı çayını soğuk olarak içtim ama 30 dk bekleyemedim.

sabah: 2 dilim çavdar ekmeği, bir haşlanmış yumurta, ezine peyniri, yeşil zeytin,2 tane üçburun biber yedim.
üstüne karışım çayımı içtim. şu an sakinim.:KK1:

sabah wc ye gitmeden tartıldım 73,1 kg çıktım. wc den sonra tartıldım (küçük wc:KK1:) 72,7 kg çıktım bu kez. üstelik sıkışık da hissetmiyordum kendimi . 400 gram sıvı bırakmışım wc ye. ay çok fazla detaya girdim, uzatmayım.

öğlen ton balıklı salata yiycem. (ama light değil, markette yoktu napiim)

kaç gündür spor namına bişey yapmıyorum. biraz bisiklet süreyim.

bizim evde boy aynası yok. ama makyaj masamın aynası dik konumda modellerden fakat önünde birsürü kutu duruyordu. onları başka biryere yığdım. (yeni evimize taşınalı kaç ay oldu ama hala koliler duruyor)

neyse , aynada bacaklarıma basenlerime ve gözüme gözüme çarpan
selülitlerime baktım bakmaz olaydım. selülit demek az kalır, hormonlu selülit!!!

oyyy çok moralim bozuldu. hem basen hem selülit çok kötü duruyor yaaa

evde hamilelik öncesinden alıp hiç ağzını açmadığım avon selülit kremlerim var bozulmuşlar mıdır? :KK1: gülüyom ama cidden
4 sene geçti. üzerindeki işaretlerde kapağı açıldıktan sonra 12m yazıyor. yani 1 yıl. ama kapağı açılmadı. ayyy bilemiyorum.

güzellik sayfalarında en etkili selülit kremi hangisiymiş bi bakiiim (bir ara amway inkini kullanmıştım. süper etkiliydi ama üretimden kalkmış, yoksa ilk tercihim o olurdu)

Son düzenleme:
bizim evde boy aynası yok. ama makyaj masamın aynası dik konumda modellerden fakat önünde birsürü kutu duruyordu. onları başka biryere yığdım. (yeni evimize taşınalı kaç ay oldu ama hala koliler duruyor)

neyse , aynada bacaklarıma basenlerime ve gözüme gözüme çarpan
selülitlerime baktım bakmaz olaydım. selülit demek az kalır, hormonlu selülit!!!

oyyy çok moralim bozuldu. hem basen hem selülit çok kötü duruyor yaaa

evde hamilelik öncesinden alıp hiç ağzını açmadığım avon selülit kremlerim var bozulmuşlar mıdır? :KK1: gülüyom ama cidden
4 sene geçti. üzerindeki işaretlerde kapağı açıldıktan sonra 12m yazıyor. yani 1 yıl. ama kapağı açılmadı. ayyy bilemiyorum.

güzellik sayfalarında en etkili selülit kremi hangisiymiş bi bakiiim (bir ara amway inkini kullanmıştım. süper etkiliydi ama üretimden kalkmış, yoksa ilk tercihim o olurdu)

canim Merhabaa, sellitle ilgili yazdigini okudum.. ben yillardir st bacak ve popo kismi sellitli olan biriydimm,, inanmayacaksin ama ince kumastan sar kumas pantolon giyindigimde bile nerdeyse üzerinden belli olacak kadat coktuuu ama suanda sana diyebilirimkiii yzde 90 azaldiilar.. cok cok hafifff oda hicbir rahatsizlik vermiyor ve gitmeyede devam ediyorr..
ben cok aldim öyle kremlerrrr, neler nelerr, ama hepsi cöpeee giden para.. okadar selliti sanal alt ettin dersen sadece azicik daha hareketlendi hayatim,, ve suandada iki üc haftadir cok daha fazla sIKIlasti bacak ve popom bunuda kondisyon bisikletine borcluyum.. imkanin varsa bol bol yürü yada pedal cevir ve sivi tükett, cok kisa zamanda degisimi farkedeceksinn inan bana...

öğleni de atlattım. 14:30 civarıydı sanırım.(sabah ile öğle arası bişey yemedim 11:00-14:30 arası, tühh 30 dk daha dayansam 4 saat edecekmiş, ilerde ara öğünleri atlayıp 4-5 saat aç kalmayı deniycem leptin hormonum çalışsın diye)

öğlen; ton balıklı salata yedim. unutup salataya bi kaşık z.yağı da kattım yaa. güya balığın yağı yeter diyordum plan yaparken.
şimdi bi nescafe+2 ceviz+10 badem yedim.

akşama da öğlenki tuz limon katmadan evvel ayırdığım salatayı (bana salata mlz.lerini sirkeli suda bekletmek yıkamak vs çok uzun geliyor o nedenle bir yıkayışta akşamı da aradan çıkarayım dedim) ve 2 tane haşlanmış enginarımı yiycem. belki bir tabak da taze fasülye yerim. (bitiremedim gitti)

güneş biraz gidince de oğluşla yürüyüşe çıkalım diyorum.

oğluşla yürüdük geldik. biz eve girdik bir sağanak yağmur başladı bardaktan boşalır gibi. şimşekler gök gürültüleri. neyse...

16:00 (veya biraz geçe)-17:15 arası yürüdük. (keşke tempolu olsaydı ama oğluşumla bu pek mümkün değil)

akşam yemeğimi 19:00 da yedim. (30 dk öncesinde sirkeli ballı su içtim)
1,5 tabak taze fasülye (nihayet bitti)
biraz enginar (aslında yapraklarının yumuşak kısımları. bugün haşlamıştım ama fazla tutmuşum düdüklüde kararmış. bi dahakine dakika tutucam; suyunu da içtim bir bardak, karaciğere faydalı)
az önce de 4 kuru erik 2 kayısı,1 hurma, 5 çig badem 2 ceviz +1 fincan nescafe içtim. (yazarken yoruldum çok yemişim beaa)

yatana kadar acıkırsam kiraz var evde.

evlenirken 58 kilo idim. o kiloya inemem sanırım ama 63 falan olsam o da yeter bana. şu an 73 kiloyum.

3 ayda 10 kilo verebilir miyim günlük?
ve o kilo verme isteğini nasıl canlı tutabilirim günlük?

dolapta magnumlar beklerken ben yakın zamanda diyete başlayabilir miyim günlük?:KK37:

sanırım ben diyet yerine egzersizlerle incelme yoluna daha yakınım.
oğluş uyudu biraz mekik çekmeye gayret edeyim. bişeyleri yanlış yapıyorum sanırsam, karnım değil belim ağrıyor. üstelik aletle çekiyorum mekiği pöfff

hedefim belli 10 kilo da, yöntemim belli değil. sizlerden destek fikir bekliyorum kk halkı.

motive olayım diye önce şok diyetler mi yapsam, dukan'ın atağını mı yapsam bakarsın belki gerisini de getiririm. ha günlük ne dersin?

dolapta magnumlar beklerkenn ben yakin zamanda diyete baslayabilirmiyim günlükkk :-)))))))
ayy cok güldümmm yaaaaaaaa :-)))

diyet yapayim dedikce normalde yemediklerimi abartarak yemeye basliyorum. netekim bir oturusta 3 tane magnum yedim de onun vicdan azabiyla ertesi gun diyeti yaparbildim. gercek anlamda henuz kilo vermedim. diyet stresiyle abartmalarimi telafi ettim anca.

diyete girmemin tek artisi 4 gundur cikolata namina bisey yemiyorum sekeri kuru meyvelerden aliyorum o oldu. ama boyle devam edersem belki yavas yavas giderler kilolarim.

niye girmistim gece gece onu da yazayim.

cok sukur 10 dk twister+ 25 dk bisiklet surdum oleeeyyyy

simdi de kiraz sapi cayi iciyorum.

saat 22:00 sulari kiraz ve erik yedim kayitlara gecsin. gec yedim farkindayim. bi daha olmayacak insallah.

simdi sindirim sistemini dinlendirme zamani. iyi uykular

pestil gibiydim sabah. sanki bütün gece uyumamışım gibi yorgun uyandım. aslında uyandırıldım oğluş tarafından :)

kahvaltıdan önce; enginar suyu, dün geceden kalan kiraz sapı suyunu, ve malum karışımlı suyu içtim.
ama fazla bekleyemedim kahvaltıyı da peşine yapıverdim.
1 haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar ekmeği, peynir çok az, 15 tanecik küçük yeşil zeytin:KK53:, veee bir kaseden az yulaf+nesfit+süt+keten tohumu+tarçın karışımı. lapa olmuştu beklemekten. amaan neyse.
üstüne de 2 koca fincan yeşil çay içtim.

öğleyi saat 15:00 gibi yapıcam. mönüm; tavuk but+salata
(oğluşa ,düdüklüde az suyla haşladığım tavuk butları var, derilerini ayırıp pişirmiştim yani göğüs değil bu kez ama yağlı kısımları attım)

akşamı da 18:30 gibi yesem ama ne yesem? aynısından akşama mı ayırsam.
salata malzemem de kalmadı akşama. lahanayı ince ince doğrayıp onu mu yesem salata niyetine.

diyet yapayim dedikce normalde yemediklerimi abartarak yemeye basliyorum. netekim bir oturusta 3 tane magnum yedim de onun vicdan azabiyla ertesi gun diyeti yaparbildim. gercek anlamda henuz kilo vermedim. diyet stresiyle abartmalarimi telafi ettim anca.

diyete girmemin tek artisi 4 gundur cikolata namina bisey yemiyorum sekeri kuru meyvelerden aliyorum o oldu. ama boyle devam edersem belki yavas yavas giderler kilolarim.

niye girmistim gece gece onu da yazayim.

cok sukur 10 dk twister+ 25 dk bisiklet surdum oleeeyyyy

simdi de kiraz sapi cayi iciyorum.

saat 22:00 sulari kiraz ve erik yedim kayitlara gecsin. gec yedim farkindayim. bi daha olmayacak insallah.

simdi sindirim sistemini dinlendirme zamani. iyi uykular

selamlar!
bence çok iyi gidiosun sende o azmi görebiliyorum. evlilik yıldönümüne yetişeceksin =)

öğleni de atlattım. 14:30 civarıydı sanırım.(sabah ile öğle arası bişey yemedim 11:00-14:30 arası, tühh 30 dk daha dayansam 4 saat edecekmiş, ilerde ara öğünleri atlayıp 4-5 saat aç kalmayı deniycem leptin hormonum çalışsın diye)

öğlen; ton balıklı salata yedim. unutup salataya bi kaşık z.yağı da kattım yaa. güya balığın yağı yeter diyordum plan yaparken.
şimdi bi nescafe+2 ceviz+10 badem yedim.

akşama da öğlenki tuz limon katmadan evvel ayırdığım salatayı (bana salata mlz.lerini sirkeli suda bekletmek yıkamak vs çok uzun geliyor o nedenle bir yıkayışta akşamı da aradan çıkarayım dedim) ve 2 tane haşlanmış enginarımı yiycem. belki bir tabak da taze fasülye yerim. (bitiremedim gitti)

güneş biraz gidince de oğluşla yürüyüşe çıkalım diyorum.

valla çok iyi sen bu işi başaracaksın..

ben de kaçamaksız bir şekilde 15. günümü tAMAMLADIM. evet şaka gibi ama tam 2 haftadır diyetteyim hiç başaramadığım birşeydi bu!!

bir de spora başladım haftada 3 gün spinning yapıyorum.

bu iş ya olacak ya olacak!!!

58.5tim en son..

son 2 gündür tartının piili bitmiş sanırım. tartılamadım.
sporda da tartılmıyorum ağır çıkarım die.
çünkü tartı saati uyanınca tuvaletten sonra hiç bişi yemedendir. o yüzden moral bozulur öyle tartılınca onu istemiyorum=)

hedefim tok karna 48 filan çıkmak.

bu da demek oluyor ki normal kilom 46 olsun istiyorum.
2 kilo mutlaka oynuyoer çünkü.

haftasonunu da kaçamaksız atlattım =)

bugün yediklerim sabah 3 kaşık yulaf ezmesi
arayı kaçırdım malesef=(
öğlen de şimdi yiyebiliorum ton balıklı salata

tabiki de uyanınca elma sirkeli suyumu içtim. yemekten önce ve sonra da..

çok iyi geliyor elma sirkesi ya mucize gibi bişi valla!

nefis

aa bu arada şu leptin hormonu meselesine yorum yapmayı unutmuşum.

evet ya o da bi açıdan bana mantıklı geliyor aslında,

denemek lzım ama 4 saat hiç dayanamıyorum ben aslında..

akşamları 6dan sonra bişi yemiorum bazen

meyve yiorum akşamında.

o kadar =)

valla çok iyi sen bu işi başaracaksın..

ben de kaçamaksız bir şekilde 15. günümü tAMAMLADIM. evet şaka gibi ama tam 2 haftadır diyetteyim hiç başaramadığım birşeydi bu!!

bir de spora başladım haftada 3 gün spinning yapıyorum.

bu iş ya olacak ya olacak!!!

58.5tim en son..

son 2 gündür tartının piili bitmiş sanırım. tartılamadım.
sporda da tartılmıyorum ağır çıkarım die.
çünkü tartı saati uyanınca tuvaletten sonra hiç bişi yemedendir. o yüzden moral bozulur öyle tartılınca onu istemiyorum=)

hedefim tok karna 48 filan çıkmak.

bu da demek oluyor ki normal kilom 46 olsun istiyorum.
2 kilo mutlaka oynuyoer çünkü.

haftasonunu da kaçamaksız atlattım =)

bugün yediklerim sabah 3 kaşık yulaf ezmesi
arayı kaçırdım malesef=(
öğlen de şimdi yiyebiliorum ton balıklı salata

tabiki de uyanınca elma sirkeli suyumu içtim. yemekten önce ve sonra da..

çok iyi geliyor elma sirkesi ya mucize gibi bişi valla!

nefis

senin adına çok sevindim. kaçamaksız 15 gün. süper.. sen bu işi başaracaksın. bir hafta daha dayanınca zaten yemediğin alışkanlık yapan tadları(çaklıt gibi) unutacaksın (beynimiz 21 günde o tadı unuturmuş)

benim de bazen sabah ile gece arası 2 kg farkedebiliyor.

tartının pilini taktığında 57 li rakamları göresin inşallah.

spinning nedir bu arada? iş çıkışı mı gidiyorsun?

aa bu arada şu leptin hormonu meselesine yorum yapmayı unutmuşum.

evet ya o da bi açıdan bana mantıklı geliyor aslında,

denemek lzım ama 4 saat hiç dayanamıyorum ben aslında..

akşamları 6dan sonra bişi yemiorum bazen

meyve yiorum akşamında.

o kadar =)

yemek yedikten 2 saat sonra insülin düşmeye başlıyor ve acıkıyoruz. ama inan araya başka şeyler girince farketmeden hem de aç olduğumuzu unutarak o saati tamamlayabiliyoruz. bugün ben 14:00 e doğru acıkmaya başladım. ama o açlık fikrini aklımdan çıkaramadım bi süre. oğluşa çorba pişireyim, onu yedireyim, kendi salatamı hazırlayım derken vakit geçti.. sonra bir kaç telefon görüşmesi derken 14:30 oldu. dedim ki son yarım saatin. büyük bir bardak içine 1 tatlı kaşığı sirke katılmış suyu içtim sakince. sonra
elime kitap alıp bindim bisiklete. başta zorlandım ama sonunda kendimi kaptırdım. 30 dk bisiklet sürmüş oldum. ve 15:15 gibi tavuklu salatam elimde friends izliyordum.

11:30-15:15 arası aç durdum. bişey atmadım ağzıma. biraz daha da dayanabilirdim aslında çünkü açlık hissi gitmişti ama bu kez akşam yemeği geçe sarkacak diye yedim. ve şu an 2 saat geçmiş ve ben acıkmadım.

midemiz guruldarken bize küçülüyorum diyor. sloganımız bu olsun.

ben çoktan sözünüzü sloganım yaptım :)

bir şey soracaktım sirkeli suya ne kadar sirke ne kadar su katıyorsunuz ve başka bir ilave oluyor mu ? günde kaç defa içiyorsunuz ? aç karnına mı tok karnına mı çok soru sordum ama :))

X