GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

programın güzelmiş cnm, inşallah istediğin kiloya ulaşırsın.
wasa krakeri bi araştırayım.

ben kahvaltıyı müsliyle geçiştiremiyorum. zaten evdeyim çalışmıyorum. normal kahvaltı yapıyorum. çünkü sadece müsli yiyice psikolojik olarak doymuyorum :)
çalışırken ben de kahvaltı yapmadan çıkardım işyerinde simit yerdim. ne büyük hata. ama çok erken işbaşı yapıyorduk ve uyku daha tatlı geliyordu.

benim bir handikapım da normal siyah çayı çok sevmem ve mutlaka yanında bişey yemek istememdi (kuruyemiş kek börek vs) ama artık midemi yakıyor içemiyorum. onun yerine bitki çaylarıyla aram iyi. onlardan içiyorum ve yanında bişi istemiyorum onların. işten ayrıldıktan sonra hamurişleri yapmaya başlamıştım yeni şeyler deniyordum neyse ki bıraktım :)

bir kez giyip kaldırdığım kıyafetlerim var. kilo versem birsürü kıyafetim var ama ben hala gardrop önünde dakikalarca durup giycek bişeyim yok diyorum bi yere gitceğimizde.
evde eşofmanla durmakta kilo aldırıyor. kemeri yok ki sıksın di mi? ona da dikkat eder oldum, mutlaka pantolon giyiyorum.

üzerime olan 44 beden pantolonu internetten almak da epey zor oluyor. (oğluşla biryere çıkamıyorum daha ufak ve elimi tutmuyor başına buyruk sıpam :)

internetteki sitelere giriyorum (limango, markafoni, trendyol, morhipo vs) çoğu markanın 42 beden en büyüğü. ama ben 38 den 44 e çıktım. ve 44 beden çoğu markada yok.
henüz büyük beden ürünlere de ısınamadım. ısınmıycam da.:KK19: kilo vericem inşallah. ayy ne çok yazdım yakındım durdum.

kola vs asitli içecek içmem, sabah dışında ekmek yemem, beyaz ekmeğe çaya şeker atmaya veda edeli seneler oldu. çikolataya bir hayır diyebilsem ve az yesem, çerez yemesem (ki yemiyorum kaç gündür, magnumlar yetti yani:p ) gider bu kilolar di mi?

ben de enginar kaynattım. onunla salata yapıp yiycem.
az önce süt kaynatmıştım yoğurt mayalamak için . bi kase sütlü yulaf ezmesi+tarçın+keten tohumu karışımı yedim.
mayhoş elmam var. enginardan sonra acıkırsam elma yerim.
bugünü bisiklet sürerek kapatırım artık.

yaş 36 benim, onun da etkisi var. kilo vermek zorlaşıyor yaşla beraber.
senin yaşın kaç?

senin diyet sayfan var mı? yoksa burdan gün ve gün yazalım mı ne yediğimizi? bu uğurda neler yaptığımızı?

fatihpepe sen nerdesin? ne yedin ne içtin anlat bakalım?

akşam ; bir tane haşlanmış enginar (yapraklarıyla haşladım)
2 kayısı
1 yeşil elma
1 hurma

bugünü böyle kapatıyorum heyoooo:21:

yarını planlayayım.

kahvaltı; yine aynı olabilir. doyurucu oluyor. (menemen)
ara 2 kayısı olsun
öğlen; haşlanmış tavuklu (bugünden kalanlar) + haşlanmış enginarlı salata
ara 2 hurma
akşam; ıspanak kökü çorbası+bulgurlu biber dolması(tam emin değilim, öğlen ile yer mi değiştirsem bunları)
ara elma

nasıl kızlar iyi mi mönüm?

Son düzenleme:
oleyy oleeyyy olleeeey bu sabah tartı 72,6 dedi. dün 74 diyordu. ertesi gün diyeti işe yaradı. (üstelik dün çaklıt namına ağzıma bişey koymadım. hurma yedim sadece)

sabah yine zencefil+zerdeçal+çörekotu yağlı su içtim.
domatesli yumurta yedim. (bu kez 2 yumurta, oğlum da yer dedim ama yemedi yine)

oğluşun yemediklerini yemekten de kilo alıyorum ben :KK53:

gel beraber zayıflayalım da çatlasın şu kocalarımız :)

hem ne güzel 10 kg vermişsin bile.(Cetvelinde) neden moralin bozuk?

hamile gibiysen demek ki ödem var. ödem atıcı çaylar içiyor musun?
benim safra taşlarım varken sabah karnım düz kalkamazdım hiç. safra kesemi aldılar ve artık sabahları düz bir karınla kalkabiliyorum. yani diyeceğim şu ki; sindirim sisteminde bir problem var mı? miden de veya safra kesende?

göbeğim var sindirim sistemimde bir problem yok düzenli hatta diyebilirim.
Bende kendime arkadaş arıyordum iyi oldu bu :))

çalışıyor musun?
benim evde plastik basit bir twister'ım var. 10 tl bişey. ondan alıp üstünde dönebilirsin.
bi de gün ve gün ne yediğimizi yazalım buraya ne dersin?

öğlen yemeğim yine bol pul biberli tavuklu salata oldu. (dünden yıkadığım yeşillikler ve haşladığım tavuk göğsü vardı yoksa üşenirdim kih kih)
üstüne 2 tane kuru erik + 1 hurma yedim.

ne tavukmuş be bitiremedim, bir parça daha var. tiksinmezsem gına gelmezse akşama da onu yiyim diyom. eşime ne yapsam, oğluşa ne yapsam???
enginarın biri de duruyor. onu da yemeli. (eşim yemiyor)

biber dolması yaparsam yerim diye korkuyorum. gerçi bulgur+pirinç karışık yapıyorum ama. neyse...

yulaf kepeğim de bugün elime ulaşır. yarın da dukan diyetine mi başlasam acep? biraz dukancılara bakınayım, ne yiyip ne içiyorlar:KK1:

öğlen yemeğim yine bol pul biberli tavuklu salata oldu. (dünden yıkadığım yeşillikler ve haşladığım tavuk göğsü vardı yoksa üşenirdim kih kih)
üstüne 2 tane kuru erik + 1 hurma yedim.

ne tavukmuş be bitiremedim, bir parça daha var. tiksinmezsem gına gelmezse akşama da onu yiyim diyom. eşime ne yapsam, oğluşa ne yapsam???
enginarın biri de duruyor. onu da yemeli. (eşim yemiyor)

biber dolması yaparsam yerim diye korkuyorum. gerçi bulgur+pirinç karışık yapıyorum ama. neyse...

yulaf kepeğim de bugün elime ulaşır. yarın da dukan diyetine mi başlasam acep? biraz dukancılara bakınayım, ne yiyip ne içiyorlar:KK1:

Selaam

Bugün işlerim yoğundu anca yazabiliyorum.

Ben 25 yaşındayım, özel bi diyet sayfam var aslında ama yanlış bölüme açtığımdan sanırım. Gören arkadaşlar da kaybetti sayfayı =)

Neyse buraya yazıyorum. Aslnda motive olabildiğim her başlığa yazıyorum ama sen sık sık yazıyorsun baya motivesin bu hoşuma gitti o yüzden burayı açıyorum genelde..

Şimdiii,

Dün ben tüm menümü uyguladım.

Harfiyen. Yani aslında 11 gündür harfiyen uyguluyorum. Şuana kadar maşallah hiç bozmadım. Bozmicam da bu sefer ciddiyim. En zoru haftasonları olacak işte çünkü haftaiçi gayet yapabiliyorum çünkü yemeğimi evden getiriorum vs.
Ama haftasonu ne bilim dışarı çıkılıo ediliyo vs. ister istemez insanın aklı kaçabiliyo. Ama dikkat edicdem şunun şurası 3-5 ay sıkıcam dişimi. Sonra ölçülü şekilde yerim. Ama şimdi biriktirdiklerimi vermem lazım. Ben bu kiloları 2 haftada almadım. 6-7 ayda aldım. O yüzden vermem de öyle olacak biliyorum.

Şimdi bugüne kadar yediklerim:

3 kaşık nesfit + 1 bardak yağsız süt
2 parça wasa kraker + ton balıklı salata

öğlen le akşam arasında
3 tane taze kayısı ve 1 ayran içicem yağsız yine tabiki.
Akşamsa karışık sebze haşlamam var kabak ve enginar.

şimdilik bu kadar.

=)

akşam paylaşırım yediklerimi..bi dğeişiklik olursa
ki olmayacak =)

aa bu arada bence sakın ha sakın dukan filan yapma..

saçma sapan birşey o..
gereksiz vücuduna zarar verirsin.

bir de

ben de bu sabah
58.5 çıktım!!!!!

bu harika bir gelişmeeeeee

=)

akşamı da atlattım.
yarım tavuk göğsü+1 enginar üstüne de 2 kuru erik+1 hurma yedim.

tavuk göğsü acayip tıkıyor. yemesi zor bişey zaten. dün 3 tane yarım haşlamıştım bu akşam anca bitirebildim. uzunca bir süre görmesem iyi olur kendilerini:KK1:

yatana kadar acıkırsam bir kase yoğurt veya sütle 3 kaşık yulaf ezmesi yiycem. tarçın ve öğütülmüş keten tohumuyla.

eşime biber dolması yaptım. tadına bile bakmadım. çünkü o pişerken ben tavuğumu yedim ki midemde yer kalmasın dolma yemek için.

çalışırken stres oldukça çok bisküvi yerdim. şimdi hiç aramıyorum. kotamı doldurmuşum:KK1:

maşallah canım 11 gündür bozmamışsın. devamını da getirelim beraber. bugün benim 2. günüm.
içten içe bu azmin kaçmasından korkmuyor değilim:18:
ama başarınca daha bi cesaret geliyor gibi gibi. iş karar vermekte bitiyor.

geçen sene bu zamanlarda 72,5 kiloydum. hatta doğumdan beri hep bu kilolarda dolaşıyorum (72-75) şu döngüyü bir kırsam artık 60 lı rakamları görsem. en son hamileyken 68'e düşmüştüm mide bulantılarından dolayı:KK1: (yani yaklaşık 4 sene önce)

haşlama sebzelerine yağ kullanıyor musun?
bi de dukan'a neden karşısın?
3 gün atak evresini yapcam sonra sebzeler de ekleniyor falan. sakıncası nedir sence?

yarım kilo gitmiş bir günde ne güzel. tebrik ederim puffcikcik. darısı diğer kg.ların başına.

şimdi düşünüyorum yarın ne pişirsem diye.

sabah aynı; yumurta domates peynir zeytin
ara : hurma veya kuru erik veya kuru kayısı
öğlen: cacık+2 biber dolması mı yesem acaba (akşam yemekten iyidir) bi de eşim bitirmezse yatana kadar :)))
ara: elma veya kivi
akşam: haşlama et ve salata (tam bilemiyorum, en azından eşim de yer ve tek yemek yapmış olurum dedim)

diğer sayfalardan kopya çekeyim bakalım ne yiyorlar?

bu sabah büyük bir hevesle tartıldım ama 72,9 çıktım yaa. 300 gr almışım. nerden geldi, neden geldi bu 300 gr yaaa:KK43:

evet biraz moralim bozuldu. ama önemli olan artık çaklıt yemeyi istemiyor olmam. ve bu şekilde(eskiye nazaran az) yemeye devam etmem.
elbette vücut direnç gösterecek zaman zaman. önemli olan istikrarlı bir şekilde normal yemeye devam etmek.

ikna oldun mu günlük ? :KK1: ben oldum.

bu sabah; yarım simit,1 dilim çavdar ekmeği, peynir, zeytin, 1 haşlanmış yumurta, salatalık +1 hurma yedim. tabi 30 dk öncesinde zencefil+zerdeçal+çörekotu yağı karışımını içtim.
bu kez elma sirkesi ve bal da kattım. çörek otunu katarken dalmışım damlalığının olmadığnı unutup birden çevirince şişeyi epey döküldü. üstten birazını ayırdım ama yine de:KK1:

öğlene ne yapsam? acıkmadan hazırlamam gerek yoksa dayanamayıp dolma yerim biliyom ben kendimi:KK35:

öğlen; 3 kase:KK1: ıspanak kökü çorbası içtim. (yoğurt ve kepekli un ile terbiyeli)
yetmedi 1 kase de yoğurt (yulaf ezmesi+keten tohumu) yedim.

ve niyeyse hala açım sanki. ya da psikolojik.

birazdan kahve içiçem üstüne veya altına hurma kuru erik kayısı yiycem sanırım.

evde süt bitmiş, olsa idi tarçınlı süt içecektim.

akşama da taze fasülye yaptım (geçen seneden, buzluktan)

taze fasülye yedim üstüne 2 kuru erik 2 hurma 2 kayısı yedim :KK1: kahve içtim.

az önce de 3 tane ceviz yedim.

biri beni durdursun :KK53:

süt almaya diye markete gidip süt almadan döndüm yaa. çok sinir. şimdi de yağmur yağıyor oğluşla gidemem. eşime söyleyim de alsın gelirken.
acıkıcam gibi çünkü. acıkırsam süt ile yulaf ezmesi yerim diyom bi kase.

kitap siparişlerim geldi. "can boğazdan çıkar" . kan gruplarına göre ne yemek lazımmış bi ona bakıcam.
bi de "evrenden torpilim var" adlı kitap. yazarı bi ara 150kiloymuş. bakalım nasıl bir enerji göndermiş evrene de ordan geri dönen enerji ile nasıl zayıflamış. :KK51:

ailecek markete yürüdük geldik. veee ben yine sütü unuttum. 3. günde böyle unutkanlık olur mu yaa. beni duyan da sıkı bir diyet yapıyorum sanacak.

çiğ badem yedim bir avuç. (belki biraz daha fazla)
yeşil erik
taze kayısı yedim.

bütün bunları niye yedim bilmiyorum. eşime kızdığım için olabülüüü.:KK53:

selaaam

yazamadım bütün gün tam yazmaya çok yaklaştım ki yine işim çıktı yazı yarım kaldıı...

şimdiiii öncelikle dukan sağlıksız saçma bir diyet o tarz diyetler kilo aldırır hem de sırf iki üç gün protein vs... hayali işler. yapılmasına ok. yapılır bi şekilde ama uzun süreçte zarar verir ve belki ilerde kilo alımına metabolizma yavaşlamasına vs. sebep olabilir..

ayrıca o kadar süre diyet yapsan şöyle güzel bi diyetle de aynı kiloyu verirsin.. dukan'ın tek farkı ilk başta çat die kilo verdiriyor motivasyon sağlıyor vs.

ama bence gereksiz.

neyse..
bugün yediklerimi sayayım ben:

uyanınca: 1 bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi
kahvaltı : 4 kaşık nesfit bir bardak yağsız süt ile
öğlen: 4 köfte + salata + kraker
ara: 4 kayısı yeşil çay
akşam: haşlanmış lahana4 kaşık ve taze dereotu
akşamdan sonra yatmadan 2 saat önce: bi avuç kiraz, 6-7 tane yeşil erik

thats it! =)

bakalım cumartesileri zor oluyor gibi geliyo bana
,saatler karışıo biraz
geç kalkıyorumbiraz daha ve saatli yiyemiyorum. haftaiçi daha kolay oluyor..

şimdilik böyle=)

yazmadan geçmeyeyim dedim işim biter bitmez yazdım !!!

13. günüme de girdim ! toplamda 2 kilo verdim şimdilik..

ailecek markete yürüdük geldik. veee ben yine sütü unuttum. 3. günde böyle unutkanlık olur mu yaa. beni duyan da sıkı bir diyet yapıyorum sanacak.

çiğ badem yedim bir avuç. (belki biraz daha fazla)
yeşil erik
taze kayısı yedim.

bütün bunları niye yedim bilmiyorum. eşime kızdığım için olabülüüü.:KK53:

gayet iyi bence! kaçamak dediğin meyveyle olur.. zaten kaçamak da değil. normal yani meyve yiyebilirsin kiloyla yemediysen bişey olmaz

taze fasülye yedim üstüne 2 kuru erik 2 hurma 2 kayısı yedim :KK1: kahve içtim.

az önce de 3 tane ceviz yedim.

biri beni durdursun :KK53:

süt almaya diye markete gidip süt almadan döndüm yaa. çok sinir. şimdi de yağmur yağıyor oğluşla gidemem. eşime söyleyim de alsın gelirken.
acıkıcam gibi çünkü. acıkırsam süt ile yulaf ezmesi yerim diyom bi kase.

kitap siparişlerim geldi. "can boğazdan çıkar" . kan gruplarına göre ne yemek lazımmış bi ona bakıcam.
bi de "evrenden torpilim var" adlı kitap. yazarı bi ara 150kiloymuş. bakalım nasıl bir enerji göndermiş evrene de ordan geri dönen enerji ile nasıl zayıflamış. :KK51:

sana ciddi önerim şu eğer midende bir sıkıntı yoksa her yemekten önce elma sirkeli su! bir tatlı kaşığı eğer dokunmuyorsa 2 tatlı kaşığı elma sirkesi bir bardak suya koy

ana öğünlerden önce iç
cidden baya etkili

bir de sabah uyanınca tabi 12 gündür içiyorum hiçbi zararını görmedim aksine hissediorum çoook etkili

X