GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

pinarcimmm ben yazdim daha öncede, defalarca diyetler yaptim felan diye.. hicbirinde basarili olamadim cünkü bukadar kararli degildimm. belki son 1,5 yildir ilk kez 72 li rakamlari gördm.. hep 74-76 arasi gidip geldim.. 70 ten 76 yada arkadaslarimla cok sIk görüsüp sürekli birbirimize ikramlarda bulundugum bi dönemde cikmistim ama bi türlü yine 70 e inemedimm.. megerse o begenmedigim 70 ne kiymetliymissssss.. bak iki haftadir dikkat ediyorum ve cok sükür yine 72 lere düstüm, 2 hafta daha disimi sIksam 70 ve altida gelecekk.. sen daha tam motive olamadin bu diyet spor isine sanki canim ama normall.cünkü son iki hafta diyorum ama onunda önünden gelen en az bi okadar zaman var dikkat etmeye calisipta bi trlü oturtamadigim.. birkac güne kadar sende kendini toplarsin canimm.... lütfennnn toplaaaaaaa, pazar gününe kadar 74 ü küsürlüde olsa görmeye söz ver kendinee.. 10 yil önce kilo almaya basladimm ve en azindan 8 yildir tasiyorum bunlarii ve en mutlu animda bile hep mutluluguma gölge düsürdü fazlaliklarim. böyle kendimi oldukca mutsuz amacsiz hissediyorumm ve eminimki sende aynilarini düsünüyorsunn.. bian önce bi disiplinle kurtulalimm, haftada yarim kilo bile olsa eksik cikalim su tartidaa ltfen canimmm

inşallah bu pazar 73-72 çıkarım :))) dün çok az yedim ama istem dışı oldu, iki gündür de sporumu iyi yapıyorum, sizler sayesinde, yoksa bu kadar motive olamazdım :))))

Son düzenleme:
günaydın günlük,

bu sabah hüzrana uğradım. 72,2 çıktım. (300 gr artmışım niye ki?)
demek ki z. yağında soteler iyi gelmedi. ya da reglim yaklaşıyor. tahminen 7 haziran da teşrif edecekler. belki de su topluyorumdur.

dün yine sporuma sadık kaldım. ama basene özel bişeyler yapmalıyım. beni en çok rahatsız eden onlar. ne yapmalı ???

henüz bişey yemedim. sirkeli ballı karışımı içtim. artık kahvaltı hazırlayayım.

ay ben korkarım, çok bilindik otlar değil onlar. yapma etme Fatihpepe.:18:

bu sabah11:00 suları; 1 haşlama yumurta, 10 küçük zeytin, lor peyniri, 2 dilim ekmek yedimm
ara :yok
2 büyük kupa tarçınlı yeşilçay
öğlen 15:00 ; 2 kepçe mantar çorbası + dünkü patlıcanlı yoğurtlu salatadan kalan 3 kaşık+yeşil salata + 1 kase yulaf ezmesi tarçın ve çiğ bademli
ara yok:
akşam: mantar çorbası ve salata sanırım

not: dün akşam yemeğinde yulaf ezmesi de yedim. yazmayı unutmuşum. sanırım eşime kızınca canım tatlı çekti. o niyetle yedim.

Son düzenleme:
merhaba günlük,
uzunca bir süredir diyet sayfalarını, egzersiz sayfalarını okuyorum. okuyup duruyorum anca.
artık bişey yapmalı.
eşim "sen kilo veremezsin" dedi. "bişey yapmıyorsun bu konuda, sadece yakınıyorsun" dedi. onu borca sokup diyetisyene mi gitsem acep recep :)) diye düşünmedim değil hani. Hatta b fite de gitsem ne güzel olur ama oğlumu kime bırakıp gitcem? Eşim yoğun çalışıyor ve genelde h.sonları bile evde olamıyor.(onun iş düzenine güvenip randevu bile alamam)
3 yaşında bir oğluşum var. hamileliğimden beri evdeyim. Hamilelikte çok kilo almadım zaten kilolu başlamıştım . boyuma göre kilom sınırda. BMI 24,7 tamamen normal diyor bu rakamın karşılığı. Fekat armut tipinin boyu uzun olanındanım. Boydan dolayı kilomu tam göstermiyorum. (ordan biraz yırtıyorum ) Basen ve göbeğim gitse iyi olacak. Özellikle basenlerim.
Diyet konusunda ve spor konusunda yeterli istek gelirse birebir harfiyen uyabiliyorum. Ama nedense o istek ve azim bir türlü uğramıyor bu aralar bana. Bir an karar verip sonrasında canım çikolata istiyor
Evdeki spor aletleri: kondisyon bisikleti, basit bir twister, pilates topu, wii fit plus, ab rocket mekik aleti , selülit giderici masaj aleti. (bunları yazarken utandım yaw, her şey elimin altında ne duruyorum) ancak şöyle bir durum var; oğlum uyanıkken hiçbirini yapamıyorum. Benden daha hevesli kucağıma yapışmış bir yumurcakla zor oluyor onları kullanmak  Kitaplardan da ; Karatay diyeti, dukan diyeti var elimde.
Şu ara zayıflama namına yaptığım şeyler; aktardan her birini ayrı aldığım yeşilçay, biberiye, funda yaprağı, mate çayı, yeşil çay ve çubuk tarçın karışımı çay içmek
Pc karşısında otururken dizlerimin arasına oğluşun topunu alıp sıkıp bırakmak. (iç bacak kasları için)
Bol su içmeye gayret etmek. Pul biberi abartmak (vücut ısısını arttırdığından kalori harcatıyormuş)
Bi arada lahana maydonoz soğan kaynatıp her öğünde bir greyfurt sıkıp içtim. İlk gün epey fark etti kilom. Ama geri döndü giden 1,5 kilo.

Hayalim; 10 sene önceki (yani evlendiğimde) kiloma dönebilmek. Ağustos sonuna kadar 10 kilo verebilir miyim sence günlük?

Bence başarmalısınnn Bende eşimin sen kilo veremezsib sözüyle başladım 4,5 kilo verdim şu ana kadar devam ediyorum kesinlikle başarabilirsin başarılar :KK66:

evet evet şart oldu başarmalıyım. dün biraz tersleştik yine eşimle bu konuda.
sanki kendi tığ gibi delikanlı da :KK1:

sen nasıl verdin 4,5 kiloyu Semosummk?

aa ben bu mesajı görmemişim. öğlen peynir ve salatalıkla nasıl durabildin öyle yaff, maşallah :nazar: hem de regl olmuştun di mi?

keşke ben de erken uyanabilsem de akşam yemeğimi erkene çekebilsem.

erken yatmak

erken kalkmak

erken kahvaltı

erken akşam yemeği
kural bu olmalı!!

arkadaşlar,

regl olmama rağmen kendimi hafifcik hissediyorum!!!
=))))

işyerinde herkes zayıfladınnn yaa diyip duruyorrr

motivasyonum süper !

henüz tartılmadım bu hfta da bir kilo vermiş olmam gerek ama tartının pilini bilhassa almadım reglden sonra tartılırım die regl bitince alacağım

çünkü reglyken ağır çıkarsam moralim bozulacak! =)

akşam yemeğinden sonra meyveyi kesersem herşey hallolacak umarım başarabilirim =)

bugün yediklerim:

yulaf ezmesi 3 kaşık + 1 bardak yağsız süt
ara: yok

öğle: biftekli salata

ara: 3 kayısı..

aralarda da yeşil çay içtim ..

bu kadar

şimdi bişi yemicem..

akşam yemeğe çıkıcaz arkadaşlarımla yemeğimi biraz geç yiyebileceğim ..

o yüzden bu kadar az yedim..

akşam da salata yerimm

umarım çok yağlı olmaz

dışardaki salatalara sos koydurmamak gerekiyor çok yağlı oluyorlar.

çok iyi gidiyorsun Puffcikcik, demek artık farkediliyor inceldiğin. çok sevindim senin adına. darısı benim başıma.
tartı konusunda iyi yapıyorsun. hatta belki artık sadece haftada bir gün tartılmalı. ben her sabah tartılıyorum. ve haliyle farklı oluyor. totale bakmak lazım. yediklerimize göre bazen şişiyoruz bazen iniyoruz çünkü.

erken kalkma olayına bi geçemedim yaa, oğluşuma bi uyku düzeni oturtamadım ki. o uyuyunca bisiklet sürüyorum. yoksa o da binmek istiyor :KK1:
çok geç yatınca da geç uyanıyorum haliyle.

ben de mönümü yazayım;

akşam 20:00 de; 3 kepçe mantar çorbası + közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberli ve nohutlu yeşil salata (bir ben eksiktim salatada)
üstüne 15 tane kadar çiğ badem +5-6 antep fıstığı

kalori cetveline baktım da bademleri de çıkarmam gerekiyor galiba listemden veya kesinlikle sayısını azaltmalıyım.

selam günlük
bugün yine geç uyandım. 10:20 de oğluş tarafından uyandırıldım. benimle yatıyor. gözlerimi açtığımda bana tatlı tatlı bakan koca bir çift göz ile gözgöze geldim :KK1:
biraz oyalandık yatakta. onu giydir kendimi giydir, biraz mutfak işi yap derken vakit geçti.

sirkeli su içtim. sonra kahvaltı hazırladım. oğluşun öğle yemeğini koydum düdüklüye. çünkü pek kahvaltı yapmıyor, 1 yumurta yese öpüp başıma koyuyorum. aslında ailemizin en fit üyesi oğluşum.
onun gibi sadece süt içerek mi gün geçirsem acibaa:KK1: bişey yemeden kaka üreten bir bebiş kendileri :KK1: şu an kokusu geliyor neyse,

sabah 11:15 suları ; 1 haşlama yumurta,2 dilim çavdar ekmeği, lor peyniri ile karışık yağlı beyaz peynir :), 5-6 küçük yeşil zeytin.
ara :yok
öğle 15:15 : mantar çorbası + nohutlu, közlenmiş biber ve patlıcanlı salata+ 1 yeşil elma( tabi üstüne nescafe+5 çiğ badem )
ara : yok
akşam:KK19:15 : mantar çorbası 3-4 köfte ve yanına salata sanırım.

ne bereketli mantar çorbasıymış :) eşim yemek yiyip gelmiş dün, oğlum beğenmedi. hepsi bana kaldı.

Son düzenleme:
Selaaaaaaaaam

Bugun spora gittim sabah - spining yaptim fistik gibi.

Ancak regliyim halactabi ondancok agrim oldu, evde de tadilat var geldim, dusumu bile alamadim spor saloninda da alamiorum utanip cekiniorum oram gorundu buram acildi die ooefff sacmalik yani...

Dayanamadim tartildim spordaki tartida veeeeee 58.3 ciktim yani bu hafta kilo vermemisim gibi gorunuyor ancak,

1- tartildigim saat uyaninca ac karin degildim.
2- reglyim.

Yani biliyorsunuz regliyken insan sis oluyor su toplamis oluyor muhtemelen 2 kilo 1.5 kilo civari fazla ciktim die dusunuyorum...

bugun sabah 4 kasik yulaf ezmesi yedim bir bardak yagsiz sutle tabi.

Ara yok direk ogle yemegi yicem simdi cunku gec uyandim..

Haftasonu duzenim ve saatlerim daha farkli oluyor ama bence daha bile iyi sasirtma oluyor sanirim.

Yazarim yineeeee

Kaldi ilk hedefe tam 8 kilo die dusunuyorum kizlar.

Agustos sonuna kadar 8 kilo ilk hedef

Sonra 50 olucam 50 den sonra da 4 kilo daha gidicem =) insallah planlar boyle

Selaaaaaaaaam

Bugun spora gittim sabah - spining yaptim fistik gibi.

Ancak regliyim halactabi ondancok agrim oldu, evde de tadilat var geldim, dusumu bile alamadim spor saloninda da alamiorum utanip cekiniorum oram gorundu buram acildi die ooefff sacmalik yani...

Dayanamadim tartildim spordaki tartida veeeeee 58.3 ciktim yani bu hafta kilo vermemisim gibi gorunuyor ancak,

1- tartildigim saat uyaninca ac karin degildim.
2- reglyim.

Yani biliyorsunuz regliyken insan sis oluyor su toplamis oluyor muhtemelen 2 kilo 1.5 kilo civari fazla ciktim die dusunuyorum...

bugun sabah 4 kasik yulaf ezmesi yedim bir bardak yagsiz sutle tabi.

Ara yok direk ogle yemegi yicem simdi cunku gec uyandim..

Haftasonu duzenim ve saatlerim daha farkli oluyor ama bence daha bile iyi sasirtma oluyor sanirim.

Yazarim yineeeee

Kaldi ilk hedefe tam 8 kilo die dusunuyorum kizlar.

Agustos sonuna kadar 8 kilo ilk hedef

Sonra 50 olucam 50 den sonra da 4 kilo daha gidicem =) insallah planlar boyle

merhaba canım, keşke tartılmasaydın, dediğin gibi hem reglsin hem de sabah değilmiş. hem tartıdan tartıya da farkedebilir. sen yine regl bitimi kendi tartında tartıl.
senin en azından h. içi düzenin var. ben de düzen diye bişey yok. dün gece ben yatırdım oğluşu, babası gitmiş yanına geri uyanmış. onun uyumasını beklerken yoruldum sporumu 10 dk erken bıraktım.
spinning nedir diye bi daha sorcam? tam olarak ne yapıyorsun, aletli mi jimlastik mi ?

haa bu arada diyet yöntemleri ve deneyimlerimiz bölümüne bir konu açtık. oraya da uğra. aynı dönemde günlük açan bizlerin ortak sayfası (grup may-girls birlikte zayıflıyor)

öğle : 15:05 ; 1,5 kivi+bir dolu yemek tabağı mantar çorbası+bir yemek dolusu dünkü salatadan
1 kupa nescafe+ 6 badem + 1 ceviz +3 antep fıstığı (ayy gülesim geldi yaa, eskiden olsa 1 kase olurdu, şimdi çay tabağına sayıyla koyuyorum)

dün gece sporumu eksik yaptım. o nedenle bugün onu telafi etmeliyim. oğluşla uzak bir markete süt almaya yürüyelim diyom. yağmurlardan dolayı epeydir çıkmamıştık.

oğluşla 1 saat 15 dk yürüdük. epey zor oldu dönüşümüz. market alışverişini abartınca ve oğluş kucak isteyince. sanırım 2 kat kalori yakmışımdır.

akşam 19:15 ; bir küçük şeftali + mantar çorbası 1 dolu tabak (nihayet bitti) + dünkü salata (o da bitti, şükür :KK1:)
1 erik :) 6-7 badem + 6-7 antep fıstığı yanına nescafe.

şimdi koca bardak suyu yudum yudum içiyorum yavaşsa. birazdan yeşil çay yaparım.

şimdi 2. adresime uğrayacağım (may-girls'e)

bugünü yazayım: sabah10:40 ; 1 haşlama yumurta, 4 dilim sucuk, peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, yeşil çay
ara : yok, öğlen 14:40 ; 2 tabak dolusu tel şehriye çorbası (kepek unla terbiyeli ve kıymalı) kendi uydurmam :KK1: + 1 küçük şeftali + 6 badem
ara : yok , akşamı ; 18:40 da yani 1 saat sonra yapıcam. ne yapcağımı henüz bilmiyorum. düşün düşün :44:

not: dün gece spor yapamadım. oğluşu uyutayım derken ben de uyumuşum :KK1: bi ara uyandım ama çooook yorgundum.
bugünkü park yürüyüşleri nam_ı diğer oğluş peşinde koşturmaları ve pazar alışveriş torbalarını taşımayı düne ithaf ediyorum. :KK1:

bugün inşallah aynen devam edicem sporuma.

merhaba canım, keşke tartılmasaydın, dediğin gibi hem reglsin hem de sabah değilmiş. hem tartıdan tartıya da farkedebilir. sen yine regl bitimi kendi tartında tartıl.
senin en azından h. içi düzenin var. ben de düzen diye bişey yok. dün gece ben yatırdım oğluşu, babası gitmiş yanına geri uyanmış. onun uyumasını beklerken yoruldum sporumu 10 dk erken bıraktım.
spinning nedir diye bi daha sorcam? tam olarak ne yapıyorsun, aletli mi jimlastik mi ?

haa bu arada diyet yöntemleri ve deneyimlerimiz bölümüne bir konu açtık. oraya da uğra. aynı dönemde günlük açan bizlerin ortak sayfası (grup may-girls birlikte zayıflıyor)

tamam hadi bakalım orada da yazarım ara sıra

ama orası kalabalık burada yazmamın sebebi birebir takip edebiliyoruz =)

evet hem çamaşırla tartılmadım hem de aynı tartı değildi hem de tok karna tartıldım..

en doğrusu sabah uyanınca ihç bişii yemeden tuvalet ihtiyaıncan sonra tartılmak...

hadi bakaloımmmm

bugün de spinning yaptım

yediklerimse:

2 prça peynir domates yeşil çay = sabah
big chef'ste salata yedim somonlu = öğlen
sade salata yedim çok az zeytinyağlı akşam, 2 tane de gran pavesi krakerden yedim (paket değil 2 dilim) = akşam

şimdi belki meyve yerim ama aslında yememek gerekiyorrr...

tamam hadi bakalım orada da yazarım ara sıra

ama orası kalabalık burada yazmamın sebebi birebir takip edebiliyoruz =)

evet hem çamaşırla tartılmadım hem de aynı tartı değildi hem de tok karna tartıldım..

en doğrusu sabah uyanınca ihç bişii yemeden tuvalet ihtiyaıncan sonra tartılmak...

hadi bakaloımmmm

bugün de spinning yaptım

yediklerimse:

2 prça peynir domates yeşil çay = sabah
big chef'ste salata yedim somonlu = öğlen
sade salata yedim çok az zeytinyağlı akşam, 2 tane de gran pavesi krakerden yedim (paket değil 2 dilim) = akşam

şimdi belki meyve yerim ama aslında yememek gerekiyorrr...

X