GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

ben sirkeli suyu; büyük bir meşrubat bardağına bir tatlı kaşığı yaptım. yoksa çok yakıyor boğazımı. ama sanırım normal formulü normal su bardağına bi çorba kaşığı. içine bal ekleyenler de var bi çay kaşığı.
ballı sirkeler gördüm markette demek ki çok uygulayan var.

aç karnına içiliyor, yemeklerden 30 dk önce.

bi de ben; 1 çay kaşığı zencefil+ 1 çay k. zerdeçal +1 çay k. çörekotu yağı içiyorum sabahları. tok tutuyormuş. ve en önemlisi birçok hastalığa karşı koruyucuymuş, kansere bile.(evlerden ırak olsun)

ben sirkeli suyu; büyük bir meşrubat bardağına bir tatlı kaşığı yaptım. yoksa çok yakıyor boğazımı. ama sanırım normal formulü normal su bardağına bi çorba kaşığı. içine bal ekleyenler de var bi çay kaşığı.

bi de ben; 1 çay kaşığı zencefil+ 1 çay k. zerdeçal +1 çay k. çörekotu yağı içiyorum sabahları. tok tutuyormuş. ve en önemlisi birçok hastalığa karşı koruyucuymuş, kansere bile.(evlerden ırak olsun)

evlerden ırak. formülleri aldım, çok sağol, zaten bir maydonoz suyunu bir de sirkeli suyu çok duyuyordum ama hiç bilmiyordum nasıl yapılır, böyle konuları nete girip aratınca binbir şey çıkıyor güvenemiyorum, böyle ilk ağızdan duyunca yaparım anca :)) bu arada sedefin de kiraz sapları vardı, pazara gittiğim ilk seferde hemen sapları biriktirmeye başlayacağım :))

19:45 suları akşam yemeğimi de yedim. tavuk + salata(lahana+biber+salatalık+domates)
üstüne 4 tane yeşil erik
nescafemi içtim

şimdi de karışım çayımı içiyorum.

15:15-19:45 arası bişey yemedim oleeyyyy
oğluşa çorba yedirirken sıcak mı diye bi kaşık ağzıma attım ve geri çıkardım oruçlu gibi :)))

birazdan twisterda dönücem+bisiklet sürücem.

yarını planlayayım; kahvaltı aynı olacak öğlen için et indirdim buzluktan, akşama da bamya yapayım diyorum, kurutulmuş bamya vardı. kurtlanmadan değerlenmiş olur.

evlerden ırak. formülleri aldım, çok sağol, zaten bir maydonoz suyunu bir de sirkeli suyu çok duyuyordum ama hiç bilmiyordum nasıl yapılır, böyle konuları nete girip aratınca binbir şey çıkıyor güvenemiyorum, böyle ilk ağızdan duyunca yaparım anca :)) bu arada sedefin de kiraz sapları vardı, pazara gittiğim ilk seferde hemen sapları biriktirmeye başlayacağım :))

ben de yediğim kirazların saplarını akşama çay yapıyorum.

hatta yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini biriktiriyoruz. henüz arsa veya tarlamış olmasa da bir yerlere ekicez onları. yol kenarı tarlalar olabilir. :KK1: çöp yerine doğaya dönmeliler. bi ara tema'nın öyle bir kampanyası vardı. işyerinde meyve çekirdeği toplamıştık.

Son düzenleme:
günaydın :)

biz de yediğimiz meyve çekirdeklerini bahçeye gömerdik, bahçe o kadar karman çorman meyve ağaçlarıyla dolu ki bu hangi meyveydi diye uzun uzun yapraklarına bakmamız gerekiyor, toprak ille de ben bu çekirdeği yeşerteceğim diye uğraşır :)))) o biriktirdikleriniz tek tek meyveler verecektir.

bugün daha bir azimliyim ben, akşama kadar en fazla 1000 kalori gibi bir hedefim var :)))

ben çoktan sözünüzü sloganım yaptım :)

bir şey soracaktım sirkeli suya ne kadar sirke ne kadar su katıyorsunuz ve başka bir ilave oluyor mu ? günde kaç defa içiyorsunuz ? aç karnına mı tok karnına mı çok soru sordum ama :))

ben kesinlikle sabah aç karnına hiç bişi yemeden içiyorum bu bir =)

ikincisi öğle yemeğinden önce aynı şekilde su içinde içiyorum

ve
şişeyle su içtiğim için bi kaşık filan koyuyorum onun da içine

kızlar benim inanılmaz işime yaradı yalnız
midenizde sorun yoksa
harika bişey elma sirkesi..

saçıma da sürdüm
cildime de tonik olarak kullandım
inanamadım çooook işe yarıyor..

annem de bulaşık makinasına koydu
haha

kısacası ben elma sirkesi bağımlısıyım itiraf ediyorum =)

günaydın :)

biz de yediğimiz meyve çekirdeklerini bahçeye gömerdik, bahçe o kadar karman çorman meyve ağaçlarıyla dolu ki bu hangi meyveydi diye uzun uzun yapraklarına bakmamız gerekiyor, toprak ille de ben bu çekirdeği yeşerteceğim diye uğraşır :)))) o biriktirdikleriniz tek tek meyveler verecektir.

bugün daha bir azimliyim ben, akşama kadar en fazla 1000 kalori gibi bir hedefim var :)))

inşallah hepsi ağaca dönüşür. tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda :) keşke herkes yapsa, belediyeler ambalaj atıklarını topladıkları gibi çekirdekleri hatta gübreye dönüşecek doğal atıkları da ayrı toplasalar. ve herkes buna dikkat etse. hayat bayram olsa. ... olur mu olur birgün elbet..

yediklerinin kalorisini nerdeen hesaplıyorsun. mesela ben bamya yapsam etli, bi tabağın kalorisini nerden bilcem?

ve

midenizde sorun yoksa

saçıma da sürdüm

haha

ben de saçıma kullanıyorum. afedersiniz hatta özel bölgede mantar oluşmaması için oraya da uyguluyorum haftada bir. (dr tavsiyesi, sabun yasak o bölgeye sadece su ve sirkeli su)
bulaşık makinasında da kullanıldığını biliyorum, parlatıcı niyetine diyorlar ama bence deterjan artıkları için..

cildime hiçbişey sürmüyorum bari ben de tonik olarak kullanayım.

hatta ben doğal elma sirkesi yapayım diye (nette okumuştum) elmaları dörde bölüp üzerine damacanadan su doldurup dolap içinde bekletiyorum. oluyor gibi.

dün gece 30 dk bisiklet +10 dk twister yaptım. üstelik saat 24:00 olmuştu bitirdiğimde. oğluş uyumamak için diretince böyle geç saate kaldı ama yaptım, yılmadım.:KK51:

bu sabah tartıda 71,9 biran göründü ve kayboldu. 72 kg olmuşum oleeyyyyy

aynen devam edicem bu şekilde. hatta mekik de eklemek istiyorum. hatta basen hareketleri. bu h.sonu bir davete gidicez inş. biraz sıkılaşırım.

bu sabah;1,5 haşlanmış yumurta (oğluşun yarımını da ben yedim)
2 dilim çavdar ekmeği
10 küçük yeşil zeytin
peynr (ezine)
6 tane çiğ badem yedim

2 koca fincan karışım çayımı içtin. kahvaltı öncesi de sirkeli+ballı+zencefil+zerdeçal+çörekotu yağı karışımlı bir fincan ılık su içmiştim.

kahvaltıyı daha erken yapabilsem yani uyanabilsem:KK1: akşamı erkene alabilirim. belki o zaman da farkeder kilo vermem.

annem gelecekmiş, ona ne yapsam(şekeri için ilaç kullanıyor) en iyisi bamyayı şimdi yapayım. önceleri otlu tuzlu kurabiyeler, kısırlar, patates salataları yapardım ama bitti o günler:KK1:

benim yazdığım mesaj gelmemiş gönderilememiş sanırsam..

şimdiii..

bugün yediklerim ve yiyeceklerim:

1- uyanınca elma sirkeli su
2- sabah: 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 bardak 125 ml yağsız süt
3- ara: 3 kuru kayısı
4- öğlen: ton balıklı salata 1 adet wasa kraker

bunları yedim,

sonra ara olarak 1 adet ayran ve yanında kuru kayısı yerim sanırım..

akşam da yemeğimi tabiki evden getirdim enginar yiycem iki tane haşlanmış yanında belki ayran içerim.

akşamdan sonra meyve yemek istemiyorum bu sefer yaaa umarım yemem ama bakalım denicem:)

spininge haftada 3 kere gidiyorum haftasonu cumartesi pazar ve haftaiçi bi gün uydurabilirsem o gün gidiyorum
3ün altına düşmemeye çalışıorum
spor çok zevkli ya insan çok motive oluyor hem de mtlu oluyor
o açıdan sporu hiç ama hiç kesmemek lazım ..

bi de elma sirkesini tabi

aaa bu arada keten tohumuna başladım.

city farm'ın organik keten tohumunu aldım 1 tatlı kaşığı olarak sabah öğün arasında çiğniyorum
biraz bağırsak tembelliğim var ona iyi gelir die düşündüm

umarım iyi gelir!!!

inşallah tartım düzelince 57leri görebilirim.. şunun pilini haftaya takayım da bu hafta tartılmiyinm diyorum yani pazartesi tartılayım
böylelikle bu hafta da bi kilo gitmiş mi gitmemiş mi görebilirim..

şimdilik bu kadar!
yazarım yine müsait olunca

sabahları olana bir tatlı kaşığı da bal eklemek (şeker ilavesiz doğal bir bal olursa tabiki ancak) faydalıymış
ama ben çok sıkı diyet yaptığımdan açıkcası bal eklemeye korkuyorum =)

ben de saçıma kullanıyorum. afedersiniz hatta özel bölgede mantar oluşmaması için oraya da uyguluyorum haftada bir. (dr tavsiyesi, sabun yasak o bölgeye sadece su ve sirkeli su)
bulaşık makinasında da kullanıldığını biliyorum, parlatıcı niyetine diyorlar ama bence deterjan artıkları için..

cildime hiçbişey sürmüyorum bari ben de tonik olarak kullanayım.

hatta ben doğal elma sirkesi yapayım diye (nette okumuştum) elmaları dörde bölüp üzerine damacanadan su doldurup dolap içinde bekletiyorum. oluyor gibi.

haha valla şöle diyim
-yüzüme sürüyorum tonik
-saçıma sürüyorum banyonun son suyuna şampuan krem sabun artığı vs. arındırıyor saçı parlatıp yumuşatıyor
-bulaşık makinasına koyuyoruz
-tencere içlerini filan parlatıyor
-bir tatlı kaşığını dişlere uygulayınca elle fırçalar gibi parlatıyor beyazlatıyor dişleri..

yani mükemmel bir ürün..

selaaam,

tekrar ben !

ya bende bir sıkıntı var regl olucam.. o yüzden şu şekersiz sakızlardan çiğniyorum =( tatlı çekiyor canım ne yalan söliyim... karnım da şiş gibi böle kendimi kötü hissediyorum oyüzden...

su toplamış bi haldeyim normal olarak...

tartım biliyosunuz zaten pili yok.. belli oldu regl bittikten 2 gün sonra tartılınacak!yani bana haftaya çarşambaya kadar tartı yasak arkadaşlar..

bildirmek istedim =)

en son kilom 58.5tu ...

bugün de tam 16. günüm oldu diyette vaybe! bugünlere geleceğimi hiç tahmin edemezdim! =))))

kaldı mı 84 gün! hiç bişi yani arkadaşlar... şişmanlığa değmez!

=))

selaaam,
tekrar ben !
ya bende bir sıkıntı var regl olucam.. o yüzden şu şekersiz sakızlardan çiğniyorum =( tatlı çekiyor canım ne yalan söliyim... karnım da şiş gibi böle kendimi kötü hissediyorum oyüzden...
su toplamış bi haldeyim normal olarak...
tartım biliyosunuz zaten pili yok.. belli oldu regl bittikten 2 gün sonra tartılınacak!yani bana haftaya çarşambaya kadar tartı yasak arkadaşlar..
bildirmek istedim =)
en son kilom 58.5tu ...
bugün de tam 16. günüm oldu diyette vaybe! bugünlere geleceğimi hiç tahmin edemezdim! =))))
kaldı mı 84 gün! hiç bişi yani arkadaşlar... şişmanlığa değmez!
=))

bir bardak süte tarçın katıp içmek iyi geliyomuş tatlı ihtiyacını gideriyormuş.
şişlik için de yeşil çay, kiraz sapı kaynatıp içebilirsin. rezene çayı da iyi gelir o dönem.

çubuk tarçını ağızda bekletmek de iyi geliyormuş.

bi de elmayı rendeleyip ceviz ve tarçın katarak hafif tatlı tarifi veriyordu geçen bi diyetisyen tv.de. onu deneyebilirsin canım.

benimki de 7 haziran gibi gelir. bakalım tatlı / çikolata çekecek mi canım.

Son düzenleme:
Nasıl zayıfladılar? - Sayfa 34 - Sabah - Galeri - Magazin

arkadaşlar paylaşmak istedim harika =))))))

az önce akşam yemeğimi yedim valla çok şiş hissettim..

2 tane haşlanmış enginar ve 1 bardak yağsız ayran içtim ama şiştim yani..

regl olacağım die heralde.

resimlerin tamamına bakamadım ama hamileyken ve oğlum 1 yaşına kadar falan dergiler alırdım. orda anne olan ünlülerin nasıl kilo verdikleri yazardı.
yiyeceklerini öğün öğün günlük alacakları kaloriye göre yemek şirketleri ayarlayıp getiriyormuş. bize de getiren olsa biz de zayıflardık:KK1: salata yıkamaya çok üşeniyorum ben yaa.:KK35:

market yoğurtları beni de şişiriyor. o nedenle kendim günlük süt alıyorum marketten onu mayalıyorum. gerçi yine de yemek aklıma gelmiyor. eşimle oğlum yiyor.:KK1:

Son düzenleme:
ben de yazayım mönümü;

öğlen: 15:15 suları 2 tabak etli bamya yedim. yanında bir dilim ekmek de yedim, pul biberi çok abartmışım yiyemedim ekmeksiz. üstüne de siyah çay+ 15 tane kadar çiğ badem yedim.
(annem gelmişti, normalde siyah çay yapmıyorum)

19:30 da yine bamya yiycem.(eşim şehir dışında diye başka yemek yapmayım dedim bitsin bi seferde) arada bişey yemedim yine bugün de. az sonra sirkeli su içip bisiklet sürcem.

sabah 10:00 dan önce uyansam akşamı daha erkene alsam süper olacak da olmuyor. bu sabah 09:30 da uyandım ama oğluş uyurken banyo yapayım dedim. sonra yarım saat önce içilcek karışımları içtim sonra kahvaltı hazırladım derken yine saat 11:00 i geçti yaa.:26:

Son düzenleme:

ve

midenizde sorun yoksa

saçıma da sürdüm

haha

elma sirkesinin çok işe yaradığını hep duyuyordum ilk ağızdan duymak daha bir iyi geldi, sabah kalkınca elma sirkesi içeceğim artık :)

X