Günlük Hayatta Bilezik Takanlar..

genelde köylerde yada küçük yerlerde gelinler altın takıştırıp gezerler gösteriş yapmak için ve ben bunu çok bayağı bulurum..düğünde takılan bilezikleri daha bi kere koluma takmışlığım yoktur öyle durur kenarda.

Yatırım amaçlı altın almak bence daha mantıklı yada illa da takacaksan 3 tane at nalı gibi burma takacağına bi tane zarif bi bileklik ve küpe yada yüzük alabilirsin en azından bakın ben görgüsüzüm diye bağırmaz..

Bende takılarımı takamadim hırsızlar yüzünden evliliğimin 2.ayında çalındı.

Şimdi bende bileziklerimi tekrardan aldım ama düğünde falan takıyorum haricinde sadece yüzük saat kullanıyorum. Size de tavsiyem özellikle kalin 3 bilezik takmayın ne olur ne olmaz sadece hirsizlar değil çevremizdeki insanların bile ne yapacağını bilmiyoruz . Bir tane kalin takabilirsiniz bence çok ta göze görünmez.

kaba tabirle köylü işi, takıyı sevmem, düğün dernek dışında asla takmam zaten takarsam da set takarım kıbar bır kolye kupe o kadar bılezık bence çok kötü duruyor gösteriş merakından başka birşey değil bana göre ...

Ozel günlerde bayramda seyranda takıyorum ama bizim insanlarımızda yeni gelin veya gelinler takar cogu gundelitke takar ama benim gündelik taktığım bileklik ve saatim var

Konu sahibi bence buradakilerle kıyaslama kendini ben Ankara'nın göbeğinde bir kurumda muhendisim tabiki takmam mesela ama memlekette ev hanımi olsaydım ve cevremdekiker takiyorsa kesin takardim. Sen çok heves ediyorsan al tak

Altın bilezik takmadım hiç. Düşünmedim de sanırım. Ama içinde varsa tak kimin ne düşündüğünü dert etme. Hevesini al bence.
Alırsan iyi günlerde kullan şimdiden. :)

Sürekli takmak için lütfen sarı sarı burmalardan almayın. Çevreniz nasıl bilmem ama 3 tane bilezik taksam koluma akşama kadar insanların alay konusu olurum kesin... Artık daha zarif,bijuteri takıları takılıyor. Yani illa altın olacaksa bile zarif künye bileklik vs olsun. Yatırımını kolda taşımak bana çok kaba geliyor. Şangır şungur... Bende 4 yıllık evliyim bir iki defa aile zoruyla düğünde taktım artık onu da takmıyorum. Altının varsa var yoksa yok kime ne...

Bazı ünlü kişilerin videoları var "favori takılırım, günlük takılırım" vs diye... Bir çoğu imitasyon. Parasızlıktan mı almıyorlar.. Alakası yok...

cevremdeki herkezin genelde taktıgını dile getirmiştim =)

Köy gelini falansan takmak istemeni bi derece anlarım da diğer türlü çok avam duruyor şahsen.Onun yerine şık bi bileklik saat alabilirsin günlük de kullanırsın.Her gün altın takılır mı allahaşkına şıngır şıngır

Ben hiç sevmem.
Hiç de takmadim.
Yeni gelin olduğum belli olsun havası var millette. O tasayı anlamıyorum.
Icinizde kalmissa siz takın tabi..

Dugunde ard arda burma/hasir düz altin bilezik takmak köy kültürümüzden gelen bir davranis.Yani eskilerden gunumuze devam eden bir durum...Hala da geleneklere bagli ilce&köy dugunlerinde yeni evlenmis genc kizlar dugunlere giderken allah ne verdiyse takip giderler.Gostermeyi severler.Dugunde yakisiyor amanin anlami da budur zaten.Hatta takip gitmeyeni ayiplarlar bak sunun gelini bisey takmadan gelmis diye..Bunlar 9 yildir kirsalda ve koylerde calismamin sonucu gozlemlerim.Yanlis anlasilmada olmasin.Ben takmam.Takiyi sevmem misal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…