Günde tek öğün diyeti ( omad )

dün 58.5 bugün 58.2
kas eksiğim var biraz da. spor yapmam lazım.
dün cidden aç bıraktım kendimi ama ya. 16 gibi balık yedim öyle bir dilim ekmekle. akşam başka hiçbir şey yemedim. midem kazınıyordu yattım uyudum mecbur.

Merhaba 23 saatlik açlıkta sadece su içiliyor degilmi bedendeki toksin atılması için ben daha önce yaptım 23 saat açlıkta sadece su ve bitki caylar içtim bağırsak çalışsın diye kayısı çayı içtim 3-4 litre su tükettim çünkü Kök hücre yenileniyor diye kahve tüketmedim sizdende tam olarak duymak istiyorum açıklama yaparsanız sevinirim

Omad tek öğün ve 800-900 kalorili sağlıkli beslenme olmalı bol salata (2-3 et köfte tavuk balık 2 yumurta 3-4 kaşık lor peyniri bu şekilde protein olmalı yanında yoğurt yada ayran 4-5 kaşık sebze yemeği ekmek olarak 1-2 dilim tam buğday ekmeği yada bir meyve tüketilmeli arkasına sütlü kahve vs tüketin 1 saat içinde böyle beslenmeli birde saatinizi 12-13-14-15 saatlerinde yemeye çalışın bol eksiler olsun

Bende bunu merak ediyorum saatini ben belirlersem akşamı secicem gün içinde de sıvı tüketimi yapicam yanliz acaba meyve sikip içmekte sıvıya dahil olurmu şekersiz sonuçta kafamda deli sorular
Omad yapmak isteyenlerin dikkatine

1 saatte salata (et köfte balık tavuk lor peynir 2 adet yumurta) birini seçin
1 adet meyve yada 1-2 dilim tam buğday ekmeği
( 4-5 ceviz 10 adet badem 15 adet fındık) birini seçin
3-4 kaşık zeytinyağlı sebze
Bir kase yoğurt yada cacık yada koca bardak ayran bu şekilde beslenme olacak çay kahve sütlü kahve şekersiz tüketin

23 saat açlıkta bol su kayısı çayı yeşil çay serbest toksin atılıyor kök hücre yenileniyor gençleşiyorsunuz

Peki OMAD diyetinin temelinde ne var? Herkes OMAD diyeti yapabilir mi? OMAD hakkında biraz bilgi edinmeye ne dersiniz?

OMAD diyeti, otofaji denilen güçlü bir yaşlanma karşıtı sürecini tetikler. Otofaji de, bedenleriniz artık işe yaramayan eski hücreleri geri dönüştürür ve onları daha iyi çalışan yeni hücrelerle değiştirir. Bu yağ yakımınızın hızlanmasına, daha genç görünmenize ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

İstediğimiz kadar iyi çalışmasa da hepinizin vücudunda otofaji gerçekleşiyor ancak istediğiniz kadar iyi çalışmıyor. Bu yüzden ilk amacınız, bunun daha iyi çalışır bir hale gelmesini sağlamak. Neyse ki, bunu başarmak için öğünlerinizin 2/3 ‘ünden vazgeçmenize gerek yok. Çok daha kolay bir yöntemle, doğru yağ yakımını sağlamak için doğru yemeği seçmeniz size yardımcı olacaktır. Hatta yalnızca yağ yakımını değil otofajinin cildinizi gençleştirici olumlu taraflarını da gözlemleyeceksiniz. OMAD diyetinin bir diğer faydası da; uzun süre açlığın astım, kardiyovasküler hastalık, iltihaplanma, kanser, nörodejenerasyon ve diyabete karşı koruyucu olmasıdır. Buradaki bu koruyucu etki mekanizmasının temelini fazla kilonun kaybı ile hastalık risklerinin ortadan kalkması oluşturur.

Günde bir öğün ya da OMAD diyeti, diyet yapacak kişilerin günde üç öğün ve iki-üç atıştırmalık yerine günde bir öğün tüketmesi ilkesine dayanır. Bu, gün boyunca tükettiğiniz kaloriler kısıtlıdır.

Bu diyeti yapmaya karar verdiyseniz, 23 saat boyunca aç kalacağınız için vücudunuz enerji deposunu yağ yakıt olarak kullanacaktır. Mevcut enerji, karbonhidrat, meyve şekeri vb. şeklinde alınarak yağ mobilizasyonuna yardımcı olacaktır. Uzun süreli açlık metabolizmanız üzerine birçok etkileye de sahiptir. OMAD Diyeti açlığa toleransınızı artırır ve böylece daha uzun süre yağ yakmanıza yardımcı olur. kabızlığı önleyici, sindirim ve emilimi artırıcı etkileri de göz önünde bulundurularak yağ kaybınız artar.

Evet bende 1 gün omad yaptığım ertesi günü saat 12-15 arası yani saat 14 de tek öğün yaptım 66.5 den 65 olmuştum saatler çok önemli oluyor ve 23 saatlik açlıkta sadece su ve 1kupa kayısı çay 2 kupa yeşil çay tükettim wc sorunu olmasın bağırsak çalışsın

Son düzenleme:
Ben 58.4 ile devam ediyorum. Dun aksam sut ictim ve muz yedim bozdum yani. Pms donemindeyim az bir ödem vs olacak belli ki. Asil regl döneminden sonra göreceğiz net durumu.

Merhaba, bu beslenme tarzına devam ediyor musnz ben de başlamk istiyorm bu başlık altında yazılanları da çok fazla okuma şansm olmadı (üşengeçlikten)

Günaydın hanımlar.Ben hala bozmadım diyetimi 14 Ağustostan bu yana yapıyorum.Artık hiç zorlanmıyorum. İnsülin direncim 7 çıktı.11 kilo verdim.Çok şükür iyiyim.

Günaydın hanımlar.Ben hala bozmadım diyetimi 14 Ağustostan bu yana yapıyorum.Artık hiç zorlanmıyorum. İnsülin direncim 7 çıktı.11 kilo verdim.Çok şükür iyiyim.
Süpersiniz tebrikler

ben ne yazık ki iki ileri bir geri bir düzen oturtamadım hala

siz hangi saat aralığında yiyorsunuz peki
ve neler yiyosunuz acaba

Süpersiniz tebrikler

ben ne yazık ki iki ileri bir geri bir düzen oturtamadım hala

siz hangi saat aralığında yiyorsunuz peki
ve neler yiyosunuz acaba
teşekkür ederim.13-14 arası yemek yiyorum.Ekmek ve rafine şekerli hiç bir şey tüketmiyorum.Bulgur yerine karabuğday,pirinç yerine basmati yada kinoa tüketiyorum,yemeğin yanında mutlaka bol salatam var.Tatlı olarak muz ve avokado ezip içine kakao ve fıstık ezmesi koyuyorum puding gibi oluyor.

kaç kilodan düştünüz peki

bugün 1,5 öğünle kapatmayı planlıyorum (öğlen kuruyemiş yedim biraz)

akşam da yemeğimi yiyip kapatacağım inşallah
Japonların kadim beslenme sanatı diye bir kitap okumuştum kitabın yazarı doktor yıllardır tek öğün yapıyormuş.Aralarda çok acıkırsa kuruyemiş ve şekersiz kahve tüketiyormuş.bende ceviz ve kahve tüketiyorum aralarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…