Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Bekledikçe etkisi azalıyor mu bilmiyorum ama,çocuklar küçükken,eşim 9 kgluk filan oluyor mu tam bilmiyorum,büyük pakette almıştı deterjanı.1,5 yıl gitmişti belki de.Ama topaklanmamıştı.
Fakat geçen gün kilerden bulaşık makinası deterjanı geçti elime.Muhtemelen 4 5 ay önce almışımdır,unutulmuş.Ambalajı açtığımda topaklandığını gördüm.İlginç geldi.

7 kg deterjan 1 yil yeter mi
Valla 7 kg deterjan bana 2 ay gidiyor.
Siz ne kadar koyuyorsunuz mesela merak ettim ?

Yazdıklarınız kendi seçiminiz de, öğrenci birinin akbilini kullanmakla, yani öğrenci olmadığınız halde kullanmakla nasıl övünebiliyorsunuz cidden aklım almıyor...
Haklısınız, hoş bir davranış değil ama sonuçta burada kendimi övmek için yazmadım ki, az parayla nasıl idare ettigimi yazdım. Sonuçta herkesin anonim olduğu bir platform,buraya konu açan çoğu insanın amacı etrafındaki çok mukemmel- herşeyi doğru yapan insanlardan arınıp gerçek insanlardan birşeyler duymak :) iddia oynayarak paramı arttirsaydim onu da yazardım .
Ve evim metrobüs güzergahinda. Her çıktığımda zaten 3,5 gidiş 3,5dönüş 7 lira odemiyorum da sadece 2,5 ödüyorum. Doğru mu? Çok yanlış :) ama şehri yönetenlerin de bu kadar fahiş fiyat koymaları doğru değil. Ulaşım bu kadar pahalli olmamalı...

Yazınızı okurken öyle hoşuma gitti ki sanki şu “Şef” konulu filmlerden sahneler görmüş gibi oldum. :) Daha yeni “Aşk Tarifi” isimli filmi izledim çok seviyorum bu tarz filmleri.Çok zevkli ama bir o kadar da yorucu bir mesleğiniz var yolunuz açık olsun.
Konu sahibi siz elinizden geleni yapıyorsunuz ama eşiniz boşuna canınızı sıkıyor.Bence size soracağına nedem biz yapamıyorız diye , kendisi sorsun ablasına nasıl yapıyorlar diye.

Sen dalın birimin yapma erkekler yaptıkça daha fazlasını isterler genelde
Boşuna da kafana takma
Eşini de duymamazşıktan gel
Kıyafet de al bol bol

Milletin parasından size ne ? Kirayı çıktıktan sonra 2 küsür para kalıyor zaten size,bununla yaşadığınıza şükredin. O parayla birikim yapılmaz.
İstanbulda yapılamaz yapıyoruz diyen yalan söyler fakat ilçede oturanlar yapabilirler benim dayım 4 çocuk artı 2 de kendileri 1800 ile geçinebiliyorlar çocukları küçük en büyügü 10 yaşında en küçügü 1 olmadı daha artırabiliyorlarda herkes herkese benzemez bir aldıgın kot 150 tlden aşagı olmayan 1 tşortü 50 tl ye alırsan tabiki başgelemezsin.

7 kg deterjan 1 yil yeter mi
Valla 7 kg deterjan bana 2 ay gidiyor.
Siz ne kadar koyuyorsunuz mesela merak ettim ?
Çok mu katıyorsun yoksa çok mu yıkıyorsun,7 kg deterjanı hem renkli-hem beyaza aynı anda mı kullanıyorsun ayrı ayrı almayıp ,7 kg deterjanın 2 aydan fazla gitmesi gerek aslında.

Buna ticaret zekası deniyor. Mesela gittikleri yer tanıdıktır az para verirler. Benim de vardı öyle bir arkadaşım. Kızın mağazası vardı. Ben çok alır ve az az öderdim. Borçlanıyorlar bir çok kiş. Asgariyi ödeyip diğer borçları bırakıyorlar. En basiti telin faturasını kendi faturasına yansıtır öyle öder. Çevresi genişse fotoğrafçının reklamını yapar vs. vs.

Çok mu katıyorsun yoksa çok mu yıkıyorsun,7 kg deterjanı hem renkli-hem beyaza aynı anda mı kullanıyorsun ayrı ayrı almayıp ,7 kg deterjanın 2 aydan fazla gitmesi gerek aslında.

yahu eskiden renkli beyaz ayrı deterjan mı vardı. demin bir konuda da gördüm dikkatimi çekti
herkes renkliye ayrı beyaza ayrı mı kullanıyor? ( bu soru tüm okuyanlara)
ben ikisinede aynı koyuyorum:))

yahu eskiden renkli beyaz ayrı deterjan mı vardı. demin bir konuda da gördüm dikkatimi çekti
Ben hepsine ayni kullaniyorum ama annem asla ayni kullanmaz renkli - beyaz ayri deterjani vardir.

Ben kendimi bildim bileli var çocukluğumdan beri evet ayrı kullanıyoruz annem asla aynısını kullanmaz alışkanlık sanırım :) en son bir markette bir amca deterjan alacak görevliye soruyor görevli söylüyor renkliye şu beyaza şu iyi olur diye amcada hangisinden alayım ben deyip duruyordu eskiden bu ayrım mı vardı diyor en son 2 tane almıştı oda :)

Ayrı ayrı alıyorum. 7 kg renkliler için alıyorum. Benim ölçeğim yok, ön yıkamayla renklilere toplamda yemek kaşığı falan deterjan koyuyorum. Çok mu acaba ?

Kredi kartınızı ödeme şekliniz ileride kredi taleplerinize olumsuz yansıyabilir bilginiz olsun.Kartın asgarisini ödemek hem bankaya faiz ödemek demek hem de asgarisini ödediğiniz için başka bir bankadan kredi kartı yahut kredi taleplerinizde bankalar sistemden gördükleri zaman olumsuzluk demek.

Ayrı ayrı alıyorum. 7 kg renkliler için alıyorum. Benim ölçeğim yok, ön yıkamayla renklilere toplamda yemek kaşığı falan deterjan koyuyorum. Çok mu acaba ?
Ben de ölçekle koyarım ama 7-8 ay gider 7 kg ve üzeri.

Maalesef gitmiyor benim ki. Haftada 4 / 5 makina çamaşırım olur. O yüzden mi acaba
Bilemiyorum ki geçen hafta bizim evde de sanırım 4-5 makine yıkandı çamaşır bu haftada 3 kere yıkadık pazartesiden itibaren haftasonuna kadar yine yıkanır 4-5 bulur bence.

hahah bak eski topraklara tuhaf geliyo:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…